GONDARCENGIZ Mesaj tarihi: Ekim 30, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2013 metal bi yüzeye vurdum burnun tepesini böyle 1cm falan biraz yarıldı, gitsemmi diktirmeye , temizledim ettim pamuk koydumda dikiş lazımmıdır göt kadar şey için hiç anlamam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Ekim 30, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2013 burnunun tepesine yardım mı edelim yoksa burnunun tepesini mi yardın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Exodous Mesaj tarihi: Ekim 30, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2013 Fotoğraf koy da bakayım bir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GONDARCENGIZ Mesaj tarihi: Ekim 30, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2013 yardım asfkaslfşkaslfş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Ekim 30, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2013 yardım etmekse ben bi vişne koyarım burnunun tepesine Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Ekim 30, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2013 kafa atmışlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GONDARCENGIZ Mesaj tarihi: Ekim 30, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2013 kafa atsalar iyi demire vurdum kendim mal gibi fdgod Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ekim 30, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2013 Dikis atmazsan cizgi gibi iz kalabilir. Dikis yerine eczaneden büzdürdücü bant da takabilirsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Ekim 30, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2013 Geçmiş olsun kardeş. Tetanozluk durum filan var mı? Dikkat et. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Ekim 30, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2013 demirle vurmuşlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GONDARCENGIZ Mesaj tarihi: Ekim 30, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2013 Esh said: Dikis atmazsan cizgi gibi iz kalabilir. Dikis yerine eczaneden büzdürdücü bant da takabilirsin o nasıl oluyo, iz kalmıyomu öyle yapınca edit :bu arada abi abartmayın 1 cm lik yarıldı biraz çok derin dğl dfghsdfhfh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ekim 30, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2013 Ya biyle iki ayrik tarafi bi araya getiriyo. Olayi o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GONDARCENGIZ Mesaj tarihi: Ekim 30, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2013 neyse ya 1-2 saate giderim eczaneye o zmn, pamuğa cilt merhemi sürdüm şimdilik , iz kalmasında keko gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Exodous Mesaj tarihi: Ekim 30, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2013 eğer beş yıl içinde tetanoz aşısı olmadıysan, bence olmanda fayda var. bu işler şakaya gelmez. Herhangi bir sağlık ocağına gidersen yaparlar zaten. Doktor sana dikişlik bir durum olup olmadığını da söyler. Yara çok derin değilse, bir süredir yeni bir yöntem var, onunla kapatırlar yarayı. Özetle deri için kullanılan japon yapıştırıcı olarak anlatabilirim sana. Bence ihmal etme. tetanoz işi gerçekten şakaya gelmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ekim 30, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2013 1-2 dakikada gitmen lazim. Yoksa kendini onarmaya basliyo yarik ve orayi kemik suyuna corbayla dolduruyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
totemic Mesaj tarihi: Ekim 30, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2013 git diktir ve güzel bir hikaye yazmaya başla. baya prim yapar kızlar arasında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GONDARCENGIZ Mesaj tarihi: Ekim 30, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2013 oo gg o zaman akoskoasfk şimdi silkseler çıkamam işim var biraz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Ekim 30, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2013 o demiri kızdır ve burnuna bas bence. sonrada kızgın demirden bir ısırık al Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zaidral Mesaj tarihi: Ekim 30, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2013 demir diyosun, doktora git bence. kafayi yarmistim ben de topum insaata kactiginda, asi falan olmustum gerci kucuktum cok hatirlamiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 30, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2013 http://i442.photobucket.com/albums/qq150/kotoko-desu/Fav%20%20Anime%20Pics/Sakaki.jpg bole yardıysan gitme izi kalsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Osuran_boga Mesaj tarihi: Ekim 30, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2013 cool görünürsün işte negzel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Ekim 30, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2013 iz kalsın istemiyosan uğraşıcan bulaşık yık-pardon köprüaltı pıçak yaparken elim yarıldı öyle 1cm filan diye sallamadım, üzerinden 1 sene geçti hala izi var mesela çünkü üzerine havlu peçete sarıp koli bandıyla bantlamıştım sadece Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GONDARCENGIZ Mesaj tarihi: Ekim 30, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2013 bende bantta yok pamukla takılıyom öyle askdoaso Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Exodous Mesaj tarihi: Ekim 30, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2013 Tetanosun kuluçka dönemi birkaç günden başlayarak birkaç hafta ya da aya kadar uzayabilir. Hastalığın ön belirtileri huzursuzluk, aşırı duyarlılık ve baş ağrısıyla sınırlıdır. Ama tetanos basili vücuda hangi noktadan girerse girsin en önemli belirtiler değişmez; Ağrılı kas kasılmaları çiğneme kaslarından başlayarak çene kilitlenmesine (trismus), buradan yemek borusuna yayılarak yutma güçlüğüne yol açar. Kasılma daha sonra ense ve sut kaslarına da yayılır. Bu arada kırıklık, genellikle 37,5°C-38°C arasında kalan, ama 40°C’ye de çıkabilen ateş ve nabızda hızlanma gibi genel belirtiler de ortaya çıkar. Daha sonra bütün yüz kasları kasılmasıyla yüzde “ri-sus sardonicus” olarak adlandırılan sürekli sıntma ifadesi belirir. Gövde ve ense kaslarının sürekli kasılı kalması sonucunda baş geriye kayar, gövde yay biçiminde öne doğru çıkar. Bu tipik duruş bozukluğuna opistotonus adı verilir. Kas kasılmaları süreklidir, ama birkaç saniyeden birkaç dakikaya kadar süren şiddetli kriz dönemleri de olur. Krizler sırasında bütün kasılma belirtileri şiddetlenir. Hastalığın en azından başlangıç evrelerinde hastanın bilinci yerindedir ve zihinsel işlevleri normaldir. Ama ilk belirtilerin ortaya çıkmasından yaklaşık üç gün sonra zihinsel etkinlik aksamaya başlar ve bu durum yaklaşık bir hafta sürer. Daha sonra görece hafif olgularda krizler gittikçe seyrekleşir ve birkaç hafta içinde tümüyle kaybolur. Ölümlerin yüzde 40′ından çoğu, akciğer komplikasyonlan, kafaiçi (beyin) kanamaları gibi nedenlerden kaynaklanır. Buyur buradan yak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GONDARCENGIZ Mesaj tarihi: Ekim 30, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2013 askdoaskod ölmeden mezara koydular beniğiği vay amk 1cm yarık için triplere bak , gidiyorum 1 saate şu iş bitsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar