Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

basçılar nerede?

Litminov

Öne çıkan mesajlar

Litminov said:

bu arada gitarı da kore üretimi, eski kore üretimi cort a4 ayarında, fender mexica gibi tonları var diye gaza getirip 800 liraya aldırdılar benim 200 liralık cort action ile aynı tonları veriyor. kazıklandım mı anlamadım gitti.

Abi parmaklar + aleti neye girdiğin + tellerin kalınlığı, tazeliği vs dehşet farkediyor, özellikle zangır zungur overdriven değil de über-clean bir bass tonu olduğu zaman. Çürümüş tellerle epik bir setup'a ne girersen gir hakkaten tırışkadan bir ses çıkar muhtemelen ortaya, eğer onu kompanse edebilecek parmaklara sahip değilsen (ki zilyonla insan o zaman tel değiştirmek denen şeyle uğraşmazdı herhalde, amirite?)

İş kayıt, post processing boyutuna geldiğinde bambaşka bir hal alıyor ama, ben benim Yamaha BB614'ten bile Lemmy tonu çıkarabilmeyi başardım, anlamayana "bak abi gökten vahiyle Rickenbacker 4003 düştü" diye yutturduğum da olmadı değil.

Bass konusunda Korax'ın dediklerini can kulağıyla dinleyin bu arada, Onur abi "her sabah kahvaltıda 3 kilo flatwound tel çiğne" dese sorgulamadan yaparım sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Aplıyım ben bunu tekrar.

Geçen akşam babamla konuşuyorduk, "amfin yok senin evde di mi?" falan diye sorduydu. Bugün de Karaköy'den telefon açtı; "var mı aklında bir şey?" diye :>

Benim aklımda evde çalışmalık roland cube 20xl var. Babam Zuhal'de bulmuş, nakitte 800 demişler, "alıyım mı?" dedi ama iyice araştırmadan para harcatmıyım adama dedim.

Kullanan, review okuyan, test eden var mıdır aleti? İzlediğim videolarda gördüğüm kadarıyla işimi fazlasıyla görecek gibi ama stüdyoda kullandığım konfigürasyonla da tabii ki alakası yok.

Evde köylü gibi sessiz çalışmaktan sıkılmışken karpuz kabuğunu getirdi babam aklıma. Alıyım mı bunu? Başka model önerisi de alabilirim 600-800 lira bandında.

Ha bi de gidip deneme şansım yok, küçük şehirde yaşıyorum, en fazla bağlama; ramazan davulu falan satıyorlar buralarda.
Sosyal ağlarda paylaş

Mesaj attım sandım, atmamışım sdf.

https://www.youtube.com/watch?v=b7hGV84EQpM

Mal bu.

Ampeg'i hiç araştırmamıştım, az önce benim gitarın aynısıyla yapılmış bir kaydını dinledim; araştırayım biraz onu da.

Şunlara bakıyordum ben btw,

http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=1627&gid=101
http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=17310&gid=470
http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=13195&gid=1056

Son koyduğum orange'ı bayağı methediyorlar ama laney daha bir hoşuma gittiydi. Roland'ın +200 lira etmesinin olayı da ekstra özellikleri işte.
Sosyal ağlarda paylaş

Sağolasın, artık haftada 3 saatten daha fazla duyabileceğim gitarın sesini. Tuşem falan düzelir bayağı.

Küçük bi soru sorayım bir de, bizim stüdyodaki amfide active/passive ayrı giriş var ama küçük amfilerde yok. Benim gitarım da active; nasıl yapacağım o işi? Sadece passive olarak mı kullanayım? Girişlerin farklı olmasının esprisi ne?
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:

Sağolasın, artık haftada 3 saatten daha fazla duyabileceğim gitarın sesini. Tuşem falan düzelir bayağı.

Küçük bi soru sorayım bir de, bizim stüdyodaki amfide active/passive ayrı giriş var ama küçük amfilerde yok. Benim gitarım da active; nasıl yapacağım o işi? Sadece passive olarak mı kullanayım? Girişlerin farklı olmasının esprisi ne?

Girislerin farkli olmasinin esprisi, en basit sekilde active giris -6 db veyahut -10 db daha dusuk volume verir. Passive giris 0 db, normal volume'unu verir. Bunun sebebi, aktif gitarlarda sinyal cok daha yuksek oldugu icin dengelemek amaclidir yani. Volume'u kisik tutarsan assagi yukari ayni seyi manuel olarak yapmis olursun zaten, cok önemli bi detay degil.
Sosyal ağlarda paylaş

Kaliteli degil genelde peavey'ler laneyler falan. Dogru seside o fiyattaki bi amfiden gitarina orantili bi sekilde alirsin. Calisma amfisi, cok iyi bi ton cikmaz ama calismak icin uygun yani evde falan. 120 liraya aldigim sacmasapan bi amfi vardi benim evde, dogru duzgun ton mon hacim yoktu ama evde calismak icin birebirdi mesela.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...