MADBOY Mesaj tarihi: Ocak 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2014 Litminov said: bu arada gitarı da kore üretimi, eski kore üretimi cort a4 ayarında, fender mexica gibi tonları var diye gaza getirip 800 liraya aldırdılar benim 200 liralık cort action ile aynı tonları veriyor. kazıklandım mı anlamadım gitti. Abi parmaklar + aleti neye girdiğin + tellerin kalınlığı, tazeliği vs dehşet farkediyor, özellikle zangır zungur overdriven değil de über-clean bir bass tonu olduğu zaman. Çürümüş tellerle epik bir setup'a ne girersen gir hakkaten tırışkadan bir ses çıkar muhtemelen ortaya, eğer onu kompanse edebilecek parmaklara sahip değilsen (ki zilyonla insan o zaman tel değiştirmek denen şeyle uğraşmazdı herhalde, amirite?) İş kayıt, post processing boyutuna geldiğinde bambaşka bir hal alıyor ama, ben benim Yamaha BB614'ten bile Lemmy tonu çıkarabilmeyi başardım, anlamayana "bak abi gökten vahiyle Rickenbacker 4003 düştü" diye yutturduğum da olmadı değil. Bass konusunda Korax'ın dediklerini can kulağıyla dinleyin bu arada, Onur abi "her sabah kahvaltıda 3 kilo flatwound tel çiğne" dese sorgulamadan yaparım sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Şubat 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2014 Aplıyım ben bunu tekrar. Geçen akşam babamla konuşuyorduk, "amfin yok senin evde di mi?" falan diye sorduydu. Bugün de Karaköy'den telefon açtı; "var mı aklında bir şey?" diye :> Benim aklımda evde çalışmalık roland cube 20xl var. Babam Zuhal'de bulmuş, nakitte 800 demişler, "alıyım mı?" dedi ama iyice araştırmadan para harcatmıyım adama dedim. Kullanan, review okuyan, test eden var mıdır aleti? İzlediğim videolarda gördüğüm kadarıyla işimi fazlasıyla görecek gibi ama stüdyoda kullandığım konfigürasyonla da tabii ki alakası yok. Evde köylü gibi sessiz çalışmaktan sıkılmışken karpuz kabuğunu getirdi babam aklıma. Alıyım mı bunu? Başka model önerisi de alabilirim 600-800 lira bandında. Ha bi de gidip deneme şansım yok, küçük şehirde yaşıyorum, en fazla bağlama; ramazan davulu falan satıyorlar buralarda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Şubat 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2014 O fiyat cok onun icin, ayriyeten bas amfisi degil o cube 20xl sanirsam. Daha dusuk fiyata ampeg BA-108 bakabilirsin cok daha iyi. Hartke bakabilirsin ucuz yollu dersen. Evde calismak icin amfi alcaksan 500-600 liradan fazla verme. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Şubat 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2014 Mesaj attım sandım, atmamışım sdf. https://www.youtube.com/watch?v=b7hGV84EQpM Mal bu. Ampeg'i hiç araştırmamıştım, az önce benim gitarın aynısıyla yapılmış bir kaydını dinledim; araştırayım biraz onu da. Şunlara bakıyordum ben btw, http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=1627&gid=101 http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=17310&gid=470 http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=13195&gid=1056 Son koyduğum orange'ı bayağı methediyorlar ama laney daha bir hoşuma gittiydi. Roland'ın +200 lira etmesinin olayı da ekstra özellikleri işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Şubat 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2014 Heuu bass modeli varmis, bunu görmemistim. Yinede rolandlar pahali abi, ampeg duayeni bas amfilerinin zaten. Hartkede ucuz cözum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Şubat 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2014 Ampeg kafama yattı, stüdyoda kullandığıma yakın tonlar duydum videolarda, p.tesi veriyim siparişini bari, komşular rahatsız olsun biraz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Şubat 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2014 ben bas çalmak istiyorum ama çalabilirmiyim bilmiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Şubat 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2014 napcan basi falan, saz cal sen milli enstruman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Şubat 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2014 olm belki doğuştan yeteneğim var bass'a gitara yok belki ama bass'a var!!! hissediom ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Şubat 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2014 Dinlediğim her grupta en sevdiğim üyeler basçılar oluyo, Chris Squire olsun, Paul McCartney olsun. Onlar tıngırdattıkça "vay babo keşke biz de çalaydık" diye hevesleniyorum ama sonra bakıyorum yaş olmuş 27 ve şimdiye kadar çaldığım tek enstrüman blok flüt. fml Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Şubat 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2014 Müziğin yaşı yok abi, ha bir Flea, bir Billy Sheehan olamazsın belki bu saatten sonra ama kendi çapında bir şeyler çalmaya başlarsın 6 ay 1 senede. Hatta bak birisi pazar alanında 500 liraya rbx374 + dandik amfi satıyor. Bayağı iyi fiyat, kap onu başla çalmaya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Şubat 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2014 illa pro olmaya gerek yok, keyif icin bile alip calinir yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Şubat 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2014 Rolandı 450'ye buldum bu arada. Önümüzdeki hafta geliyor. Heyecan sardı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Şubat 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2014 iyiymis :) hayirli olsun o vakit Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Şubat 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2014 Sağolasın, artık haftada 3 saatten daha fazla duyabileceğim gitarın sesini. Tuşem falan düzelir bayağı. Küçük bi soru sorayım bir de, bizim stüdyodaki amfide active/passive ayrı giriş var ama küçük amfilerde yok. Benim gitarım da active; nasıl yapacağım o işi? Sadece passive olarak mı kullanayım? Girişlerin farklı olmasının esprisi ne? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Şubat 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2014 bi sikinti olmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Şubat 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2014 deadwoll said: Sağolasın, artık haftada 3 saatten daha fazla duyabileceğim gitarın sesini. Tuşem falan düzelir bayağı. Küçük bi soru sorayım bir de, bizim stüdyodaki amfide active/passive ayrı giriş var ama küçük amfilerde yok. Benim gitarım da active; nasıl yapacağım o işi? Sadece passive olarak mı kullanayım? Girişlerin farklı olmasının esprisi ne? Girislerin farkli olmasinin esprisi, en basit sekilde active giris -6 db veyahut -10 db daha dusuk volume verir. Passive giris 0 db, normal volume'unu verir. Bunun sebebi, aktif gitarlarda sinyal cok daha yuksek oldugu icin dengelemek amaclidir yani. Volume'u kisik tutarsan assagi yukari ayni seyi manuel olarak yapmis olursun zaten, cok önemli bi detay degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Şubat 4, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2014 Amfi geldi bu arada, 900 liralık fiyatından değil de en fazla 500-600 bandından tavsiye ederim. Güzel alet. Ben bedavaya almış gibi hissediyorum 450 liralık fiyatıyla (gerçi babam hediye etti ama olsun :>) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Litminov Mesaj tarihi: Şubat 4, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2014 Evde çalmak için 10-15 wattlık peaway ve laney amfileri nasıl sizce? Kaliteli ve temiz ses veriyor mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Şubat 4, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2014 Kaliteli degil genelde peavey'ler laneyler falan. Dogru seside o fiyattaki bi amfiden gitarina orantili bi sekilde alirsin. Calisma amfisi, cok iyi bi ton cikmaz ama calismak icin uygun yani evde falan. 120 liraya aldigim sacmasapan bi amfi vardi benim evde, dogru duzgun ton mon hacim yoktu ama evde calismak icin birebirdi mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Şubat 4, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2014 amfi degil de bass icin metronom daha onemli calisirken amfi olunca daha bi guzel ama metronumsuz pek bi anlami yok bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Şubat 4, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2014 Metronom bilgiaayardan aciliyor ya. Ben parmak egzersizlerini falan oyle yapiyorum. Ama parca calisirken daha hepsine konsantre olamiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Şubat 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2014 samaella said: Hastasıyım hatunun http://www.youtube.com/watch?v=tgffDVO2UyA Şu hatunun sütyen giymediğini yeni farkettim yalnız :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Litminov Mesaj tarihi: Mart 2, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2014 Bir işe başladım bari adam akıllı yapayım dedim ve kursa yazılmayı düşünüyorum. Ankara'da önerebileceğiniz yerler var mı? Bir de kursların fiyatı aşağı yukarı ne kadar oluyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Mart 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2014 Kurs diyince, geçen hafta İstanbul'daydım. Eve yakın bi kurs var, dedim bari gidiyim 2-3 ders alayım, bir hatamı düzeltirler, ufkum genişler vs. Adamlar 1 hafta için 300 kağıt istediler. Peki teşekkürler diyip götümü döndüm çıktım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar