Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Half Life II !!!!!

Mr_Hand

Öne çıkan mesajlar

Eveeeeeet. E3den aldığım duyumlara göre (eheh sankim ajanım :P) HL 2 çıkıyo dicem, duymuşunuzdur heralde. Ama duymadıklarınız da olabilir buralarda ha?
Oyunun geçtiği yerden başlayayım.
Doğu avrupa ülkeleri merkezlerinin "theme"lerini kullanmışlar city14 (14 deildi galiba ama olsun) şehrinde. Çoğunluklan burada geçiyor oyun.
Amcamlar fizik motorunu öyle bir abarmışlar ki, suya düşen ceset ilk önce (hızlı düşmüşse) şaaap sesi çıkartıp biraz batıyor, sonra yüzmeye başlıyor. Eğer dalga da varsa, dalganın yönünde sürükleniyor. Oyundaki haritaları hazırlarlarken, başta texturesiz yapılıyor, daha sonra textureler ile oyun motoru objelerin yoğunluğu maddesi, sertliği fiziksel hali gibi özelliklerini kendi belirliyor. Fizik motoru o kadar iyi ki, Gabe Nevell (idi sanırım) "aslında bu motorla yapılamayacak oyun türü yok" diyor. Asıl bomba AI'da. bir demoda görevli, yaratıklardan kaçarken (sayıları çok olduğu için kaçıyor) bir boş bina buluyor ve içeri giriyor. Birkaç kat çıktıktan sonra, camdan sokakataki yaratıkları vurmaya başlıyor. yaratıklar hemen saklanacak yer arıyorlar, çok kızıyorlar, binanın etrafında turlar atıyorlar bir giriş bulabilmek için. Nihayet biri bulduğunda hepsi birden oradan geliyor ve girdiğiniz odanın kapısını zorlamaya başlıyorlar. Neyseki kapıyı "manipulator gun" ile taşıyarak blokladığınız bilimum masa sandalye var kapı açılmıyor....
Gerçekten etkileyici ha?
Ayrıca başka bir teknoloji de, yüz ifadelerinin gerçekçiliği. O kadar ki, Gordon içeri bir odaya girdiğinde sağa sola bakarken sadece kafası değil gözleri de odayı arıyor. Gözler de öyle pingpong topu gibi mat değil, ıslak ve parlak görünüyor. Neredeyse gerçek gibi. Bu kadarla kalmıyor, çıkarılan sese göre ağız hareketlerini de geliştirmiş keratalar. Ordan burdan edindiğim bilgiye göre, bir wav dosyasını oyun motoru alıyor, bunun ses tonlarını ve vurgularını kendi içinde çözüp ona göre ağzı hareket ettiriyor. Bu kadar güzellik varken yüz ifadelerini söylemeden olmaz; 25-30 değişik ifade var ve şu eski half-lifetaki scripted events gibi olaylardan bazılarını gerçekten anlamlı kılıyorlar. Sizin yanınızda olan bir kız var oyun boyunca, onunla bir yerde karşılaşıyorsunuz, yüzündeki sizi gördüğü için oluşan sevinci görebiliyorsunuz ta ki birden bu bakış korkuya dönüşene kadar. arkanızda büyük bir ucube var...
Ayrıca Doom screenshotlarında gördüğümüz gibi yaratıklar hiçbir zaman birbirinin aynı olmayacakmış, Star Wars'ın Jedi Academi veya Galaxies oyunlarında olduğu gibi bir sistemle karakterler generate ediliyor. (tabii ki asker veya sürekli karşınıza çıkan kEnK yaratıklar gibi karakterler sadece) Bi tane yeni yaratık çok ilginç geldi bakın;
bir ara aynı eski half-lifeta olduğu gibi ortalıkta ne var ne yoksa şehir halkını, (evet halk, yaşayan bir şehir istilaya kadar) yaratıkları, sizi yok etmek için yollanan askerlerin arkasından çaktırmadan gidiyorsunuz. Bir ara bir köşe dönüyorlar ve kayboluyorlar. Birkaç saniye sonra, "STRIDEEEEEERR!!!!!" diye bağırarak geri çekiliyorlar. Hatta çekilmeden çok panikle kaçıyorlar. Siz buna anlam veremezken kafanızı kaldırıyorsunuz ve AHANDA! 40-50 m yüksekliğinde, örümcek gibi ince ve üç bacaklı, eblek bir yaratık. askerlere doğru geliyor ve tabii size... Ama sonra birden duruyor. Siz biraz aşağıya bakınca neden durduğunu anlıyorsunzuz, viyadük gibi bir yol aranızda set oluşturmuş çünkü. Başta eblek kEnk'imiz kafası karşımış gibi sağa sola yürüyor bakınıyor, sonra doğal silahlı olan shockwave yayarak yolu parçalamaya çalışıyor. Siz de bu arada kaçıyorsunuz....
bir ara bir yere saklanıp geri baktığınızda, eblekin ateş etmeyi kestiğini, yolun altından çömelerek geçmeye çalıştığını ve bunu başardığını görüyorsunuz...
Yaa işte millet HL iki böle bişe...
Bu arada sölediklerine göre, P3 700 gibi bir bilgisayarda da çalışabilecek esneklikte yapmaya çalışıyorlar oyunu.[hline]A Ferrari is a dream, two Ferrari's are paradise while three Ferrari's are just too good to be true ;)
Sosyal ağlarda paylaş

walla onu bunu bilmiyorum ama durdular durdular patladılar :)) onu biliyorum o kadar zamandır çıt çıkmadı heriflerden bu arada çok yakında çıkacak oyun bu sene sonu falan gibi sanırım (tabii sorun olmazsa)[hline]A Ferrari is a dream, two Ferrari's are paradise while three Ferrari's are just too good to be true ;)
Sosyal ağlarda paylaş

bence hataları bir kenara bıraktılar ve bunu daha hızlı bitirdiler. Kim bilir belki TF 2 bunun üzerine mod olarak yapılır (ki oyun mod yapımcılarına bi sürü kolaylık saalıyo onları da yazarsam uzar gider ilk yazım)[hline]A Ferrari is a dream, two Ferrari's are paradise while three Ferrari's are just too good to be true ;)
Sosyal ağlarda paylaş

Yürek dayanır mı be o demoyu izledikten sonra :(
Ahhhh ah.
Sene bilmem kaç..HL birde bitiricem diye kasarken,bir tünelde önümü zar zor görerek ilerliyorum.Bir kafayaatlayan çıkıyor ve korkudan mausu sonuna kadar geri çekerek,arkadaki duvara oldugu ivme ile komdurup,kırıyorum ...

üve...Çabuk gel Aşkım Bekletme...[hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow
Always remember;death is only a Begining

Only in My Dreams Now...Curse!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Dragonutopia, 01 June 2003 10:51 tarihinde demiş ki:
o city 16 olmayacakmıydı :D[hline]A little less conversation a little more action please

herneyse işte dooru hatırlayıp hatırlamadıımın farkında olmadıımı yazdım zate.... Ööledir... 16dır B@b'Ss ;)[hline]A Ferrari is a dream, two Ferrari's are paradise while three Ferrari's are just too good to be true ;)
Sosyal ağlarda paylaş

ikiniz de yanlışsınız city 17 ;)

bayağı araştırma yaptım bu oyun hakkında ve sabırsızlıklabekliyorum ben de, ilkini artamayacağa hatta aşacağa bile benziyor. bazıları cs2'nin derdine düştü şimdiden, cs'nin sülalesine koyim hl2 düzgün olsun.. :)[hline]Eaglewingg, 29 May 2003 01:19 tarihinde demiş ki:
yani anlayıcağın bu dizi seni acmaz sam amca hiç izlemeye başlama çünkü bu diziyi izlemek biraz derinlik ister
Sosyal ağlarda paylaş

Half Life ın 1. si varken çok gereksiz geliyor bana. Nedense bilgisayar görüntüleri iyileştikçe, gerçeğe yakınlaştıkça ben o oyunlardan uzaklaşmaya başlıyorum. Hl 1 gibisi yok bence yani .
Single olarak oynarımda multi si nasıl olcak bakalım.[hline]Karakurt, 30 May 2003 21:56 tarihinde demiş ki:
Deniz maymunu hayvanı çok şerefsiz bi hayvandır
Sosyal ağlarda paylaş

Esas olarak HL'nin FPS alemine kazandırdığı bir olay olan "scripted event" ile AI arasındaki farkı belirtme gereği görüp, oyunu salya akıtarak bekliyorum ..[hline]"Only then They shall return, for That is Not Dead, which can Eternal Lie, yet with Strange Aeons, Even Death may Die.."

Arab, Abdul Alhazred;
Necronomicon
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Simofle, 01 June 2003 14:32 tarihinde demiş ki:
Doom 3 le kıyasladılar, hl2 cok daha avantajlı.Sierra hl dan kazandıgı tum parayı bu oyuna harcamıs[hline]Simofle
Limonum
-.-. --...--. .-.-.-.... ..-..-...-.-....-....-.-...-.... ---.-....--.-..--.-

orada abarttılar tercüme ederken, hangi yazıyı kasttetiklerini anladım ve öyle demiyordu. sierra'nın hl'yi yaptığındaki imkanlarından çok daha fazlası elinde ve bütün imkanlarını (kazandığı bütün para demek değil bu) seferber ettiğini söylüyordu ki sadece buna dayanarak oyunun iyi olacağını düşünmek yanıltıcı olur. sonuçta id için de egeçerli denebilir aynı durum.[hline]Eaglewingg, 29 May 2003 01:19 tarihinde demiş ki:
yani anlayıcağın bu dizi seni acmaz sam amca hiç izlemeye başlama çünkü bu diziyi izlemek biraz derinlik ister
Sosyal ağlarda paylaş

Bunların hepsini zaten giga'da göstermişlerdi.Bu sefer tecrübe,dayanıklılık denilen olaylar scriptlere konmuş.Şöyle anlatayım kan görmeye dayanıklı,sinirleri çabuk gerilmeyen bir asker ile doktor arasında büyük fark olacak.Mesela bir asker,bir sivili köşede sıkıştırmış öldürmeye çalışıyor.Bu arada yer titriyor ve yaratıklar gelmeye başlıyor,tecrübeli olan asker kendini koruyacak bir ortam arıyor ancak sivilin ayakları tutuluyor ve paniğe kapılıyor.Bunu scriptler değil,oyun kendisi ayarlıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Aslında bildiğim tek şey var, bu kadar gelişme beni ürkütüyor... Düşünsenize biz son tüketiciyiz ve bizim limize gelen "AI"a bi bakın... Yetmediyse bi de fizik, grafik her yönden teknolojilerine bakın... Kim bilir askeri kullanımda neler war....[hline]A Ferrari is a dream, two Ferrari's are paradise while three Ferrari's are just too good to be true ;)
Sosyal ağlarda paylaş

beni de ürkütüyor..
hmm pardon beni değil, cüzdanımı.[hline]I'm going to paint a picture.A picture with a twist.I'll paint it with a razorblade.I'll paint it on my wrist.And if I paint my picture right.A fountain will appear,.And through this little fountain.All my troubles disappear.
Sosyal ağlarda paylaş

Screen Shot'ını görenleriniz varsa dediklerimi anlarsınız oyun resmen film gibi =).Gerçeğe çok çok yakın grafikleri var umarım fizik motorunuda grafik motoru kadar başarılı yaparlar mesela Havoc 2 falan çok güzel olabilir HL2 nin fizik motoruna hehe.

Thief 3 ten daha ümitliyim ben şahsen.[hline]R4 Assasin Alex'i Elensar
Cold as Corpse.

nukbasliklikiz, 25 January 2003 21:03 tarihinde demiş ki :
silin o goril i
Sosyal ağlarda paylaş

Oyunun fizik motoru hakkaten sağlam yaa... tüm objelerle oynayabiliyosun daha ne.... binalar falan yıkılıyo... oyunda bölümlerin bi yıkılmış bi de sağlam hallerinin haritaları war... birleşikken oynuyosun ama yıkık haritayı görmüyosun, bir bina falan yıkınca o dier haritadaki bilgiler ekranında förünüyor artık... ayrıca maddenin hallerini çok iyi işlemişler gerçekten de... E3teki anlatan adamın yazılırını okudum da... Psycho...
hakkaten korkunç...[hline]A Ferrari is a dream, two Ferrari's are paradise while three Ferrari's are just too good to be true ;)
Sosyal ağlarda paylaş

alexi zaten havoc 2'yi özellikle hl için geliştirmişler, ilk onda kullanılacak ve source motorunu (hl2'nin grafik motoru) lisansladıkları herkes de kullanabilecek havoc 2 fizik motorunu. şu anda source motorunu kullanacağı bilinen vampire the masquarade: bloodlines var mesela arcanum'u üreten troika'nın hazırladığı..[hline]Eaglewingg, 29 May 2003 01:19 tarihinde demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...