Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Stres ve belirsizliklerle başa çıkmak

monoscope

Öne çıkan mesajlar

Abi bu arada, bu tarz sıkıntılar eskiden var mıydı yoksa yeni nesilde mi var sadece çok merak ediyorum. Keşke adam gibi bi araştırma olsa şu konuda.

Hani belki vardı ama insanlar geçiştiriyordu, bilinmiyordu. Normal zannediliyordu fln. Belki de şu rafine gıdalar olsun, elektronik cihazlara bağlı hayat olsun vb sebep oldu. Türkiye'de sağlıkla ilgili veri kaydı çok iyi olmadığı için bilemeyiz ama evropa'da araştırıldı mı acaba iş merak ediyorum.

Ya da hep söylenildiği gibi, büyürken rahat büyüdüğümüz için belli bi yaştan sonra sorumluluklar fazla mı geliyor? Eski insanlar hep zorluklarla büyüdüğü için onlar katlanabiliyor mu? Çoğu şeye rahatlıkla ulaşabildiğimiz için, ulaşamadığımız şeyler bizi fazla mı etkiliyor?

Bunların dışında, ofis tarzı işler insan oğluna uygun değil ya. İnsan fiziksel işler yapmak için yaratılmış/evrimleşmiş herneyse. Ofiste bakıyorum, 35 yaşında üretim müdürünün stres yüzünden beyin zarı delindi. Adam ölümden döndü. Gözleri fln kaydı böyle. Yine o yaşlarda tedarik zinciri müdürü tansiyon hastası. Adamın tansiyonu 23 fln oldu geçen gün. Satınalmacı diyabet. Çevre mühendisi kolesterol hastası fln. Bunlar sadece bildiğim fiziksel rahatsızlıklar. Psikiyatrik olarak kim bilir neler vardır.

Genç insanlar bunlar, hareketsiz ve stresli yaşam yüzünden bu hale geliyoruz bence. Gıdalar da kötü. Hepsi folloş ediyor bünyemizi.
Sosyal ağlarda paylaş

Şu an beynin kuralları diye bi kirap var okuduğum. Adam "insan beyni günde 20 km yürümeye programlanmış, o şekilde evrimleşmiş. Bırakın 20 km, 5 km bile yürümüyoruz ve bu yüzden beyin çalışması gerektiği gibi çalışamıyor, öğrenemiyor, düşünemiyor. Tamamen kural dışı çalışmak zorunda kalıyor" diye iddia ediyor ki bence gayet mantıklı.

http://brainrules.net/
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:

Abi bu arada, bu tarz sıkıntılar eskiden var mıydı yoksa yeni nesilde mi var sadece çok merak ediyorum. Keşke adam gibi bi araştırma olsa şu konuda.

Hani belki vardı ama insanlar geçiştiriyordu, bilinmiyordu. Normal zannediliyordu fln. Belki de şu rafine gıdalar olsun, elektronik cihazlara bağlı hayat olsun vb sebep oldu. Türkiye'de sağlıkla ilgili veri kaydı çok iyi olmadığı için bilemeyiz ama evropa'da araştırıldı mı acaba iş merak ediyorum.

Ya da hep söylenildiği gibi, büyürken rahat büyüdüğümüz için belli bi yaştan sonra sorumluluklar fazla mı geliyor? Eski insanlar hep zorluklarla büyüdüğü için onlar katlanabiliyor mu? Çoğu şeye rahatlıkla ulaşabildiğimiz için, ulaşamadığımız şeyler bizi fazla mı etkiliyor?

Bunların dışında, ofis tarzı işler insan oğluna uygun değil ya. İnsan fiziksel işler yapmak için yaratılmış/evrimleşmiş herneyse. Ofiste bakıyorum, 35 yaşında üretim müdürünün stres yüzünden beyin zarı delindi. Adam ölümden döndü. Gözleri fln kaydı böyle. Yine o yaşlarda tedarik zinciri müdürü tansiyon hastası. Adamın tansiyonu 23 fln oldu geçen gün. Satınalmacı diyabet. Çevre mühendisi kolesterol hastası fln. Bunlar sadece bildiğim fiziksel rahatsızlıklar. Psikiyatrik olarak kim bilir neler vardır.

Genç insanlar bunlar, hareketsiz ve stresli yaşam yüzünden bu hale geliyoruz bence. Gıdalar da kötü. Hepsi folloş ediyor bünyemizi.

son derece hareketli ve fiziksel güç kullanmayı gerektiren bi işteyim. kendi işimi yapıyorum ama sürekli sırtımda çuvallarla gezme durumundayım. bu pek insanların çalışma ortamıyla alakalı olan bişey değil. bu ülkenin genel durumu aslında. yüzü gülebilen insanlara baktığında ya çok zengin, hiçbir sorumluluk almasına gerek olmayan ya da artık o kadar çok şey atlatmış ki bi kulağının arkası kalmış olan insanlar. daha farklısıyla hiç karşılaşmadım. kendi müessesemi kurdum. 2012 nin mart ayında. kurduğum günden bu yana beni eskiden tanıyan insanlar şimdi ki halimi gördüklerinde hakikaten şaşırıp kalıyorlar çünkü insanımız hakikaten bitik vaziyette.

gencinden yaşlısına bu memlekette belirli bir sınırın altında yaşayan HER insan için bi sorumluluk söz konusu olduğu için ve bu sorumlulukları layıkıyla yerine getirememenin yada getiripte o sorumluluğun verdiği yükün altından kalkamamanın verdiği buhrandan başka hiçbişey değil.

ha atlatılabilirmi? evet belki milli piyango belki atadan dededen kalma miras.

benimkisi ekonomik yönü olayın. bazılarınınki aşk. bitmez yani bu stres.
Sosyal ağlarda paylaş

iş tercihi konusunda kafayı yiordum
işin içinden çıkamadım
bir karar verdim takılıyorum öyle
aklıma geldikçe düşünmemeye çalışıyorum

ileriye bakıp, moralini yükske tutacaksın
iyice düşünüp karar vereceksin akışına bırakırsan olmuyor

belirsizlik içinde sen net olduktan sonra oluruna bırakmak lazım

Allah utandırmasın
Sosyal ağlarda paylaş

Borastus said:

şunu geçenlerde görmüştüm.
http://www.waitbutwhy.com/2013/09/why-generation-y-yuppies-are-unhappy.html

Benim de hoşuma gitmişti bu yazı.

Ama elbette olay sadece expectation'larla açıklanamaz. Bir de hayatın gerçekten zorlaşması var, nüfustan ondan bundan dolayı.
Sosyal ağlarda paylaş

yok hayatım ağustos gibi düzene oturacak 2014 falan yapabileceğin herşeyi yaptıktan sonra bırakıyosun zaten elinden geleni yapınca o gece rahatlama olayı geliyor yoksa sürekli aklında soru işareti kalıyor stresi fena tabi.
geçen sene bu zamanlardı çok aptallıklar yaptım mesela 1 yılı boku bokuna kaybettim hayatımda çokta üzülmedim hani 1 yıl gitti diye zatende kurtulup bi daha uğraşmamak vardı
Sosyal ağlarda paylaş

Bide en önemli nokta, sinirini stresini atacaksın abi. Bağıracaksın, koşacaksın, kum torbası alıcaksın evine, yüzeceksin, ne bileyim atıcılık yapıcaksın, poligona gideceksin.

Hiç bişey yapamıyorsan birine anlatacaksın ama içine atmayacaksın. İnsanlarla konuşmayıp sorunları içime attığım her dönemde panik ataklarım sıklaşıp dayanılmaz hale geliyordu. Bunu farkettikten sonra herşeyi anlatmaya karar verdim. Gerçekten işe yarıyor. Kızıyosam hiçbişey yapamıyorsam bi top bulup bam güm vuruyorum yine işe yarıyor.

Bizim genel müdür sahaya indiği zaman temizlik görevlisiyle bile muhatap olup bağırıp çağırıyor, kaynıyor vs. Adamda tansiyon yok, şeker yok, kalp yok yok allah yok sfgsd.

Ticari müdür de sinirli ama hep içine atıyo. Haftada en az 2 gün kıpkırmızı gezio tansiyon 18'in üstünde =/ Diğerlerini zaten anlattım. Hepsi genel müdür stresinden hasta, ama genel müdür o kadar sinirli olmasına rağmen taş gibi çünkü sinirini atabiliyor. Günde 2 saat üretimi haşlayıp çıkıyor odasına, oh mis.

Bu konularda çok gözlem yaptım çok okudum hastalık nedeniyle. En ilginç bulduğum tespitler National Geographic'in Stres:Bir Katilin Portresi belgeselindeydi.

http://www.youtube.com/watch?v=T4GN6JSqSE4

Maymunlar üzerinde deney yapyorlar. Hiyerarşik olarak en tepede olan maymunların tansionları ve kan değerleri mükemmel. Hiyerarşide aşağı inildikçe bozulmalar başlıyor ve en alt tabakadaki maymunlar en kötü sağlık durumunda yaşıyor. Ayrıca maymunların psikolojik davranışlarında da aynı mekanizma hakim. Üsttekiler daha tutarlı, alttakiler daha kötü durumda.
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:

Bu konularda çok gözlem yaptım çok okudum hastalık nedeniyle. En ilginç bulduğum tespitler National Geographic'in Stres:Bir Katilin Portresi belgeselindeydi.

http://galeri7.uludagsozluk.com/266/s%C3%BClalem-raad-panpa_353295.jpg

http://galeri3.uludagsozluk.com/129/raad-olun-bizim-s%C3%BClalemiz-raad_235002.jpg

benim gördüğüm çok yönlü olmak her şeye atlamak stresi getiriyor
tek düze hayat da rahatlık ve iq düşüşü sağlıyor
arada bir yer tutturmak lazım
Sosyal ağlarda paylaş

O da bi sebep olabilir.

Fazla görev -> fazla sorumluluk -> fazla sorun -> fazla stres.

Bende şey de var mesela. Sabah iş yerine gidiyorum, yapılması gereken 5 iş varsa önce birine başlıyorum, yarıda diğerine geçiyorum, biraz yapıp başka bi tanesine geçiyorum.

Bazı günler 5 iş de yarım yarım kalıyor. O günün akşamı stres oluyor haliyle.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...