Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

UnoDNS - Başka bir bölgesel sınır aşıcı

GERGE

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
http://www.unotelly.com/unodns/

Ilk once bunun parali oldugunu soylemeliyim, ama acik ara en iyi servis bu isi yapan simdiye dek gordugum. Nedeni Turkiye'de sunucusu olmasi, bu sayede yurtdisi baglanti sik sik oldugu gibi coktugunde ya da aksam trafiginden 3 mbps'ye inmis hizlarimiz 720p kaldiramaz hale geldiginde (2,5 mbps istegidi icin 720p Hulu gibi, CR gibi saglam sitelerde) bunu kullanarak Hulu sanki Istanbul'daymis gidi izleyebiliyoruz.

UnoDNS Hulu'ya ABD'de baglaniyor, sonra veriyi Turkiye'deki sunucularina yolluyor, oradan da bize yolluyor. Adamlarin sunucu bizimki gibi 10 mbps olmadigi icin sorun olmuyor yurtdisi bizde gitse de, ben gormedim yani sorun oldugunu. Servisin bu yanini da zaten VPN cok yavasken deneyerek fark ettim.

3 aylik aldim, 12$ etti. Yillik 39$'lik VPN duruyor ama, onun bildiginiz gibi farkli kullanim alanlari da var.

Sistem DNS oldugundan router'a giriyorsunuz, sonra giris yapmanizi istiyor siteye, ip adresini hesabiniza ozgulluyor, Uydunet oldugundan bende IP cok az degistiginden (ki zaten moden ayda bir filan kapaniyor) sorun olmuyor. Ama sik sik ip degistiren Telekom kullanicilari icin bir url veriyor ozel, onu actiginizde ip adresini tanimliyor site otomatik.

DNS oldugu icin yine Apple TV, tablet gibi filan o router'a baglanan her sey ile calisiyor. Sadece bir PC ile ip adresini halledin yeter.

Destekledigi kanallar: http://www.unotelly.com/quickstart2/channels.php

Cok regionlu (Netflix gibi) seyler icin bir ulke secim sayfasi var:

http://cl.ly/image/050O381e1738/Screen%20Shot%202013-04-17%20at%2011.20.14.png

Isin yasal tarafi garip ama, c.p yaptim daha once yazdigimdan:

Yapilan isin yasalligina gelince teknik olarak suç değil. Bu tarz telif hakkı ihlali sadece şikayet üzerine incelenir ve karşı taraf parasını aldığı sürece şikayet etme durumu daha farklıdır. Şikayet zarar üzerine olur ki adamların zarar görmediği ortada, çok karmaşık ve daha çözülemediği için genelde yok sayılan bir durum ip adresi kısıtlamasının dışında. Tek zarar gördüğünü iddia edebilecek kişi Türkiye'deki lisans sahibi ki onların da kendilerine ait olmasan bir telif hakkının ihlali için dava hakları yok, dagitim hakki =/= telif hakki. Korunma yolları var ama onlar asıl eseri korumak için değil. Yoksa ülkede çevrilen kitaplarin da orijinal metinleri satilamazdi yani basitce orneklersem. Doğan Medya Netflix'e giriyorum diye dava açamaz yani; Stephen King ceviriyor diye Ingilizce King kitaplarini yasaklayamayacagi ya da okuyanlara dava acamayacagi gibi. Coğrafik sınırlamaları geçme de suç... yok.

Guvenliginden supheliyseniz DNSCrypt yukleyip bunu sadece kullanacaginiz zaman acabilirsiniz. Oyle yapiyorum ben.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
BonePART said:

Youtube vieeoları hızlanıyo mu bu tip selerde?

YouTube için de Netflix için olduğu gibi bölge şeçebiliyorsun. USA, UK ve yereldi sanırım ama daha fazla da olabilir, akşam bakarım.

Bir de Spotify'ı filan da USA ya da senin ülken olarak ayarlayabiliyorsun. Last.fm radyo da çalışıyor bununla.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu sux pek güven veremedi scum olma olayı yüksek.

uygulamayı seçerek onu değiştirmeside ap ayrı bir aykırılık.

Biraz araştırdım test ettim ve direkt yönlendirme yapıyor yani türkiye de lokasyonu olması ile ilgili bir yararı yok sadece domain to ip respondu artıyor... Ama zaten iyi bir vpn varsa elinizde bunada gerek yok.

Fiyat performans/kullanılabilirlik konusunda çok iyi bence.
Ama güvenilirlik ve stabilite tartışılır Yıllık almayın derim. 1 IPBan a bakar. Bazı servisler çalışmıyor mesela. IP ni yolluyor karşıya yine ama direkt aldığı için atlıyor ama her datanız Şifrelemesiz gidiyor adamların server a haberiniz olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Türkiye'de olması bariz işe yarıyor. Normal 10 mbps bağlantımla New York'a 1 mbps görürken bununla CR'den 1080p yayın alabiliyorum.

Güvenliği söyledim zaten, DNSCrypt yükleyin, onu kullanarak bunu kullandığınız zaman açın.
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

Unblock Us vardı ama Türkiye sunucusu sayesinde benzersiz işte bu. Tam CR'yi açmış anime izleyecekken yurtdışı yavaşlamalarına takılmamak benzersiz.

TÜrkiye sunucusu ile hiç bir alakası yok olayın.
Türkiye sunucusu dns için hızlı respond yapıyor başka bi işe yaramıyor ve amerikadaki tek sunucuya yönlendiriyor seni.
örnek vermek gerekirse Akamia yi devre dışı birakiyor CDN filan hepsi devre dışı tek yerden alıyorsun filan.

Türkiye sunucusu ile alakası yok. Sunucuyada inceledim 100mbit dandik bi server sayfa.net.tr den alınmış 3000gb BW si var gerisini sen düşün
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...