shapshal Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 said: Kitty, 15 Aralık 2004 18:36 tarihinde demiş ki: shapshal benim söylemediim şeyleri bana mal edip çarpıtarak haksız göstermeye çalışma lütfen. sevmediim bişeydir, ben burda kavga etmiorum kimseyle. etmekde istemiorum. eğer anlamak isteyenler varsa anlatayım. çarpıtmak haksız çıkartmak diye başlıyosak hiç girmiyelim. ben derhal polis kuvvetleri azaltılsın, kontrol gevşekleştirilsin cezalar hafifletilsin demişim gibi anlatıyosun. ben demedim bunları. farkındaysan ben şu ana kadar hiç bi çözüm önerisi getirmedim.. sadece nası olmamalı kabusum nedir onu tasvir ediyorum. sizin ideallerinizi sorguluyorum. nihai idealiniz polis kuvvetlerinin çoğaltılmasıyla gaspçıların bastırılması olmamalı.. en azından burda ideallerinizden bahsederken başka kelimeler seçmeliydiniz bence. Gimli söylediim gibi, ben bıçak tehdidiyle gasp edilicek olsam gelip dövmeli o adamları, keşke yanımda silah olsaydı da vursaydım demezdim. olay soruna yaklaşım benim gözümde bu kadar... benim sizin dediğinizle çelişen bi düşüncem yok bence. sadece humanizm gibi muğlak bi terim kullanıyosunuz ve humanizm fayda etmiyo diyosunuz ki ne demek istediğinizi bilemem zaten... radikal humanist bi ucu savunduğumu hiç zannetmiyorum. suçlulara daha fazla hak verilsin, suçlar meşrulaştırılsın gibi bişey ağzımdan çıkmadı.. mesajımı yollamadan önce bi daha okudum forumu. Rewendor afedersin ama duygu sömürüsü yaptıını söylemek zorundayım. hiç bir zaman gasp edilirken "vah vah daha şanssız bir sosyal çevrede büyümüş haklı adam" diye düşünün demedimki. böyle bi fikrim veya suçluların suçlarını sizden daha meşru veya daha az hafif göstericek bir ifadem olmadı. oldu diosanız yanlış anlamışssınızdır. ceday ve gimlinin son söylediklerinde benim düşüncelerimle çelişen herhangi bi anlamda göremiorum. ben sadece sığ düşünülmesinden ve insanoğlunun son zamanlardaki ahlaki ileri gidişinin bu şekilde yozlaşarak tersine dönmesinden korkuyorum... bu kadar. "Bu insanlar dendiği gibi acınacak insanlar değil, köyden kasabadan İstanbula gelmiş, bu yöntemi benimsemiş ve böylece paraya para demeyip keyifle her gün yeni av bekleyen, yaptıklarının bilincinde insanlar. Olayı dramatize etmenin alemi yok." bunu da ekliyim: eğer köyden istanbula gelip hırsızlık yaparak geçimini sağlayan insanları acınacak olarak görmüyosan bu senin ahlaki eksikliğindir. acımanın zıttı imrenmektir.. çok tehlikeli kavramlara dalıp canavarlaşmamaya dikkat etmeliyiz diorum ben. bilmiyorum o anki bi fikrimle yazdım,eğer yanlış bir söz söylediysem,yanlış derken senin hoşlanmayacağın,özür dilerim. ben de zaten hafifletilsin dediğini söylemedim ama bence polis çoğaltılırsa onlar da çoğalıcaktır mantığı tamamen yanlış. polisi çoğaltmazsan geliştirmezsen onlar kendilerini çok iyi geliştiriyorlar. bu arada,ben suçlulara daha fazla hak verilsin dediğini söyleyen birini de görmüş değilim şuanda. son paragrafına da bakıcak olursam; hayır,köyden gelip hırsızlıkla gelen insanlara çok da acımıyorum,en azından onlar ne yapsın? diyecek kadar acımıyorum.bu insan gelip doğru düzgün bi işte de çalışabilirdi,insanlara sataşmadan birşeyler yapabilirdi.Bazen yazık napsın adam çok zorda kalmış demek diyorum,fakat hırsızlık ve gasp çok ayrı şeyler. hırsızlık kesinlikle yanlış birşey,fakat gaspta sonuçta tehdit ve karşısındaki yaralama hatta öldürmeye kadar giden bir olay var.acımanın zıttı imrenmek değil,acımanın zıttı acımamak,merhametsiz olmaktır.imrenmek çok alakasız şeyler. sonuçta sen burda bizi veya bizim fikrimizi örnek vermişin,acımanın zıttı imrenmedir ve imrenme canavarlaşmadır demişin.biz acımıyoruz,aksine onlara kızarak tepkimizi gösteriyoruz..bu da imrenmeyle alakasız bir olay.[signature][hline]^Dallas Mavericks^
ursusarctos Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 Canımızı emanet ettiğimiz adamlar birer memur maaşı ile hayatlarını ortaya koyuyolar.(Şu malum konuları geçicem) Bide onların açısından bakalım kapkaççı olayı olmuş adamı belirlemişler uğraşıp yakalamışlar ama yakaladıkları adama bakıyolar daha önceden kitap gibi sabıka kaydı var adam daha yeni çıkmış hapisten . uğraş yakala hapis et sonunda kanunların yetersizliği yüzünden bi senede adam hapisten çıksın. Üstelik hapishane sistemimiz yüzünden içeri girenler düzgün meslek öğrenmek yerine hırsızlık ve kapkaççılık yeteneğini dahada geliştiriyorlar. Sistemimiz hatalı ve yaptırımlar az.
Slat Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 Merak ediyorumda burda yok "döverim" yok "kırarım" yok "onlarda insan" modunda yaklaşan insanlar o an geldiğinde ne yapıyorlar.. Lise hayatım boyunca çok kez çevrildim (üsküdar) ve sadece bi kere kavga etmeye cesaret ettim ama onda da adam tek başınaydı ve henüz çekmemişti bıçağını.. Bu durumda yapılacak en iyi durum kaçmaktır arkadaşlar.. Eğer ki koşamıyorum diyorsanız paşa paşa vereceksiniz telefonunuzu..[signature][hline]Touch of death is never gentle...
paparnoz Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 Aslında trene grupça binmek ve bunlar gibilere göz dağı vermek var.Bazıları açtır o yüzden çalarlar bunlar sırf modaya uygun gözükmek için çalarlar.Böylelerine 15 yıl hapis vercen aslında[signature][hline]The Dwarf Paparnoz abaza cüce
Poibra Mesaj tarihi: Aralık 16, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2004 Geçmiş olsun Victor;keşke korkak güvenlik görevlisinin dediği gibi polis çaartıp yakalatsaydın da en azından böle lamerlara :P gözdağı verseydin...[signature][hline]Delanoresse, 08 Aralık 2004 13:57 tarihinde demiş ki: reskille bagladigim gunleri unutma arcane, sen beni kestiginde ben hatuna gitmistim. [Bu mesaj ElfFighter tarafından 16 Aralık 2004 23:17 tarihinde değiştirilmiştir]
arcane Mesaj tarihi: Aralık 17, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2004 Dela o resim ne ya haha, yollayalım onu lich boyacılara seni alt yapıya katsınlar.[signature][hline]Sam, 15 Ocak 2003 22:29 tarihinde demiş ki: mesela polymorph autocast ayarlanabilse[/b]
Goarth Mesaj tarihi: Aralık 17, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2004 Büyük geçmiş olsun valla aman dikkat ette trende olmayan iş evinde olmasın... Bana aynen öyle oldu maçta çalınmadı tlfona eve hirsiz girdi o çaldı...[signature][hline] Ayrıca tinerci yok efendim gaspçı hırsız bunların hepsinin kamplar toplanması orada eğitilmesi lazım yada yine bu kamplarda başka bir çözüm bir kaç bin pislik yüzünden neden milyonlar sorun çeksin [Bu mesaj Goarth tarafından 17 Aralık 2004 03:40 tarihinde değiştirilmiştir]
Dalamar Mesaj tarihi: Aralık 17, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2004 bon sas komandosu konusunda yanlışın var tinerciler onu arkadasından kancıkça bıçaklamıştı. Yoksa sas komandosunu bırak 2 tinerçi oğlan 4 tanesinide egale eder...[signature][hline]Bana yağmuru anlatma, yağdır. [/b] Wow:Hordish Manner For The Horde!!!
Dalamar Mesaj tarihi: Aralık 17, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2004 Ha birde biber gazı erkeklere satılmıyor diye biliyorum. (tabi bir şekil bulunur orası ayrı :) )[signature][hline]Bana yağmuru anlatma, yağdır. [/b] Wow:Hordish Manner For The Horde!!!
Bone Mesaj tarihi: Aralık 17, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2004 daha yeni okuyabildim, geçmiş olsun...[signature][hline]Did you know that 4 out of every 5 people have the potential to be a zombie?
Absolut Mesaj tarihi: Aralık 17, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2004 Tabiki son çare kavga yani yoksa allah ne verditse kaçmak veya güvenli bir yere sığınmak en akıllıcası.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Kızımız Duru
Goarth Mesaj tarihi: Aralık 17, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2004 biber gazını Türkiye'den almanız biraz zor iş. En iyisi dışariya çıkan tanıdıklar aracılıyla almak. Ayrıca o gazların bir kullanım tarihi var.[signature][hline]
tAKA Mesaj tarihi: Aralık 17, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2004 askeri malzeme satan heryerde herkes temin edebilir bunun gibi seyleri elektrik sok aleti biber spreyi vs.[signature][hline]yesil ejderha...[/i] Üzerime gelmeyin Beni deli etmeyin Çizdim, oynamıyorum
Öne çıkan mesajlar