Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bir Calisanimla Ciddi Sorunum var

hunty

Öne çıkan mesajlar

Calistigi da belgeli. Zaten vergisini odedim o calisanin tikir tikir.
Mahkeme icin onemli olan vergisini odemis olmam aslinda. Devlet once kendi acisindan bakiyor olaya. Kendini saglama aliyor. Bende benim boyle bir calisanim var diye vergisini odemisim.
Sosyal ağlarda paylaş

Calismasa niye odeyesin ki zaten. Paradan kismak istesen kacak calistirirsin. Vergisini odemessin ama odemissin. Turkiyedeki gibi degilse, yani kendi calisanlarin lehine ifade verince dikkate aliyorlarsa cok rahat halledersin.
Onceden calistigi yerlere de sor kadinla problem yasamislarmi diye tabi ilk is yeri senin mekan degilse.
Sosyal ağlarda paylaş

hunty said:

Olay avrupa da geciyor.
Ben cok buyuk bir mallik yaptim ve bir elemanimdan gunluk verdigim yevmiye, maasi karsiligi imza almadim. Yillardir bir suru calisanim var kimseden almamistim ama aradan boyle biri cikti.
Hanfendi hastayim diye isi birikti ve sonradan ogendikki 10 aydir calisiyorum maas alamiyorum diye Komisyona basvurmus.
Simdi bu kayitli eleman, her ay vergisini falanda yatirdim ama her aksam verdigim maas karsiligi imzasini almadim.
Komisyona gittik avukatla falan. Komisyonun basi ben ugrasmam mahkeme karar versin diye konuyla ilgilenmeden isciyi hakli buldu.
Yakinda mahkemeye cikicaz.
Benim elimde bu elemanin vergi beyanamesi var 10 aylik maasini alip vergisini odedigine dair. Nasil yaptiysa elimde bu belgenin oldugunu bildiginden gecmis beyannamesini degistirmis. Ben degistirmezler diye umuyordum ama degistirmis. Yine de elimde eski belge, kanit var ustelik degistirilmis olmasi daha da ilginc yapiyor beyannameyi.
Fazla detaya girmiycem.Gitmis hastaneden rapor almis maas alamadigimdan kafayi siyirdim diye, onun icinde ayrica para istiyor. 4-5bin euro bi mevla bana girecek gibi. O paradan iflas etmem ama boyle bir pisligin kazanmasi kanima dokunuyor.
Benim hatam buyuk ama imza belgesi disinda tum mantikli gercekler benim yanimda. Calisanlarin hepsi benim lehimde ifade veriyor. Bir tane tanigi yok bunun.
Akil verebilecek olan var mi? Bu sana mustehak diyip moralimi bozmayin ama.

her akşam aldığı yevmiye için imza atan mı var?
ben anlamadım?!
Sosyal ağlarda paylaş

hunty said:

Goruntuleri tam inceleyemedim. DVR'dan bilgisayara atinca bilgisayar acmiyor dosyalari. Ne formatiysa vlc player bile acmiyor. Once Dvr'dan convert edip sonra bilgisayara atmak lazim. yarin bakacam bakalim.

DVR'nin kendi playeri olur onunla açabilirsin ancak. Görüntü üzerinde oynama yapılmasını engellemek için öyle bir sistem mevcut. Zaten belli aralıkdaki görüntüyü export edince, görüntü dosyası ile beraber dvr'nin kendi playerıda beraberinde geliyor. Olmadı dvr markasını yaz bakalım buradan.

Zaten dvr cihazları görüntüyü ya dvd'e yada usb disklere export edebiliyor. Export ettiğin medyanın içinde playerı'da vardır mutlaka. Kanıt olarak sunacaksan bu şekilde sunarsın zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

vergilerini veriyorsan resmi evrak elinde olması lazım, hiç olmadı elinde banka dekontu falan vardır.

kadının onları değiştirdiğini söylüyorsun, oradan yürümek lazım bence, sonra zaten gerisi gelir gibi geliyor bana, mahkeme çakallığı zaten anlar da

değişikliği nasıl yapıyorlar?

insan çalıştırmak zor gerçekten,
Sosyal ağlarda paylaş

KuddusiMavra said:

Masakari said:

Yaa adam para istemiştir harçlık olarak acil bir şey alması lazımdır 100 TL 200 TL onları diyor günlük yevmiye olarak. Her gün verilen bir olay değil. Çaktın köfte?

Haci.oyle degil.qdam her aksam verdigim maas karsiligi imza diyor.buna takildim.hala da takigim.

abi nedir anlamadım ki
yövmiye usulü çalışıyosan nasıl yapıcan baska
ya elden odeyip imza alıcan
yada bankadan havale yapıcan
günlük çalışanşlı bi şirketse genelde elden ödeme yapmak daha kolay
biz senelrece aylık maaşları imza karşılığı dağıttık banka olayına geçmeden
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:

KuddusiMavra said:

Masakari said:

Yaa adam para istemiştir harçlık olarak acil bir şey alması lazımdır 100 TL 200 TL onları diyor günlük yevmiye olarak. Her gün verilen bir olay değil. Çaktın köfte?

Haci.oyle degil.qdam her aksam verdigim maas karsiligi imza diyor.buna takildim.hala da takigim.

abi nedir anlamadım ki
yövmiye usulü çalışıyosan nasıl yapıcan baska
ya elden odeyip imza alıcan
yada bankadan havale yapıcan
günlük çalışanşlı bi şirketse genelde elden ödeme yapmak daha kolay
biz senelrece aylık maaşları imza karşılığı dağıttık banka olayına geçmeden

avrupada böyle yevmiye usulü çalışmak hala var mı yahu? ya da ne çeşit bir iştir ki bu?
ne bileyim dostum,öğrenmenin yaşı yok.Cahilliğime verin.

edit: masakari...aynen dediğin gibi kardeşim.
Sosyal ağlarda paylaş

restoran temizlik felan gibi saat yada günlükçü bazlı çalışılan bi sürü iş var
örneğin temizlik şirketleri temizliğe gittiğin günler maaş veriyo
herkes aylık olarak almıyo
saatlik çalışmak mesela maerikada çok yaygın
parttime yada full time saatlik çalışılıyo
genelde ay sonunda laınıyo maaş ama düzensiz bi işse mesela tarım felan bile olabilir
güğnlük olabilir
Sosyal ağlarda paylaş

Evet maasi her aksam veriyorum. Is gunu sonunda kac saat calistiysa o kadar yevmiye aliyor.
Ayrica iyi bir isveren oldugum ve iscileri motive etmek icin Kasa arttikca verdigim saat basi ucreti de arttitiroyum. Gunluk mesela 300 euro kasa olduysa adamin aldigi para ile o gun 500 euro kasa yapildi ise aldigi para farkli. Bunun 800, 1000 euro kasaya kadar olasiligi var.
Isciye odedigimiz maasa gore vergi verdigimizden, adamlarin aldiklari maas sabit gozukuyor. Yoksa oturher gun kime ne kadar vermissin hesapla cok teferruatli is.
Gunluk yevmiye verince olay cok basitlesiyor. Ustelik benim 2 restoranda (KAfe aslinda) yaklasik 12 calisanim var. Ay basinda bunlarin hepsine birden maas vermek zor.
Zaten calistigim paranin 20%sini vergi veriyorum. Kendi maasimdan vergi veriyorum. Calisanlarin vergisini veriyorum. Ay basinda firma hesabinda malzeme alacak para kalmiyor :(
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...