Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lastik Tavsiyesi

barnacle

Öne çıkan mesajlar

Aslinda dusununce en guzeli 180/60/15 e donusum yapip duzgun lastik almak olur.

Bu tarz ara olcu lastiklerin talebi fazla olmadigi icin arzi da haliyle pahali oluyor. Donusum yaparak daha iyi lastigi daha ucuza alma gibi bi firsatin olur.

Bu sekilde -0.1% lik bir degisim olur ki 6mm ye denk geliyor. Olcu degisimlerinde markalar arasi kabul edilen sinir ∓%2.5 dir.

http://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/sommerreifen/2013_Sommerreifen_Test_185_60_R15.aspx?ComponentId=160383&SourcePageId=31821
Sosyal ağlarda paylaş

Lastik alirken X iyi onu aldim diye bisey yok. Her lastik markanin her deseni/modelinin her boyutu iyi degil.

mesela X markasinin A deseni 195 65 15 olcusunde iyi , Y markasinin B deseni kotu olabilir.
sonra bi bakarsiniz
Y markasinin B deseni ayni testte 205 55 16 olcusunde X markasinin A deseninden iyi sonuc verir.

boyutlar arasi farklar degistikce ve section daralip yanak buyudukce bu sonuclar iyice degisken olmaya basliyor.

kisaca testlerine bakmadan gidip michelin iyi diyip gidip michelin almayin. Daha iyi fiyata daha iyi performans veren dunlop da olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

@paramecium

Bu arada ben benim lastikciye bizim olculer icin pilot super sport 3 getirttim. ContiPremium5 dan biraz pahali gozukuyor. Lastikci hala CT5 in daha iyi oldugu gorusunde ama henuz karsilastirmali testleri gelmedigi icin beklemedeyiz. Indirimli getirebilirse haberimiz olucak. fyi
Sosyal ağlarda paylaş

KHaRoN said:

Aslinda dusununce en guzeli 180/60/15 e donusum yapip duzgun lastik almak olur.

Bu tarz ara olcu lastiklerin talebi fazla olmadigi icin arzi da haliyle pahali oluyor. Donusum yaparak daha iyi lastigi daha ucuza alma gibi bi firsatin olur.

Bu sekilde -0.1% lik bir degisim olur ki 6mm ye denk geliyor. Olcu degisimlerinde markalar arasi kabul edilen sinir ∓%2.5 dir.

http://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/sommerreifen/2013_Sommerreifen_Test_185_60_R15.aspx?ComponentId=160383&SourcePageId=31821

aynen ölçü sıkıntı. bayiler hep 180 yapalım diyormuş millete de. öyle alınca da yakıt sarfiyatı artıyor demiş herkes punto forumlarında, kalkışı etkiliyormuş araç güçsüz zaten ama dedikleri kadar fark edilir bişey mi acaba?
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,
KHaRoN said:

@paramecium

Bu arada ben benim lastikciye bizim olculer icin pilot super sport 3 getirttim. ContiPremium5 dan biraz pahali gozukuyor. Lastikci hala CT5 in daha iyi oldugu gorusunde ama henuz karsilastirmali testleri gelmedigi icin beklemedeyiz. Indirimli getirebilirse haberimiz olucak. fyi

Ben bu yağışlı havalarda memnun kaldım bizimkilerden. Su tahliyesi biraz daha iyi olsaydı süper olurdu ama frenlemesi süper!

Benim aracın ses izolasyonu zayıf olduğu için lastiğin gürültüsü fazla fazla kabin içine giriyor. Biraz daha sessiz olabilseydi keşke :

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Yani hankook kaliteli degil diyorsun :D
Ben de kerizim ne güzel ucuz diye almistim hehe.
Herneyse Almanyada yasiyorum, bir lastik alirken cogu insandan daha cok arastiriyorum. Tutusundan, aqua planing'den, buzda kayma mesafesinden, yolda asinmasindan vs vs, hepsini acip en güzelinden ADAC'den karsilastiriyorsun ve aha Adidas aha Nike giyiyorum der gibi illa markanin her zaman iyi olmadigini kavriyorsun.
Paraniz varsa marka lastiklerden alin.
Sosyal ağlarda paylaş

Hankook zaten en buyuk ureticilerden biri , yeteri kadar "marka"
Kotu de demiyorum, bmw ve vw continental kullanmayi birakmis hankook a donmus argumanina karsi ciktim sadece. Donus yapmalarinin sebebi hankook continental kaliteli degil demek icindi.

edit:
ek: adac raporlarini okuyup hepsinin hangi teste nasil performans gosterdigini gorduysen hankook un genel siralamada istisnasiz her testte continental in gerisinde oldugunu da farketmissindir.
Evet marka her zaman iyi urun cikartacagi manasina gelmez, ama bazen -iyi- cogu urunun tek marka altinda toplanmadigi da gorulmedik bisey degil. =]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...