Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bayram ikramiyesi hk

Rotweiler

Öne çıkan mesajlar

Rotweiler said:

Selam millet,
"Biraz ayıp oldu ama açıklayayım: Maalesef bu ay mümkün olmadı".

bu ne la, senin doğrultuna para atıyoruz, alacağını alırsın almayacağını almazsın, ÇIK ŞİMDİ! kafası
evet abi zaten hesap kitap ne yağmur yağar gibi idare edeceksin zaten, arada para gelcek, gelmicek, öle kesin bişey neymiş öyle, ne kadar ayıp, adam yatırıp yapıcak utanmasa aa.
Sosyal ağlarda paylaş

Dostum sende sorun yok,sorun karşı tarafta.gayet doğal bir şey bayramda çalışanlara ikramiye verilmesi.birçok fabrikada kurban parası desteği babında 300 400 tl destek bile verilir,ramazanda kumanya vb.saygın bir şirkette alışkanlıklar ve gelenekler belirlidir.şirket iflasa sürüklense bile bundan vazgeçmez.ama öyle bu yıl verdik seneye nasip keyfim gelirse olayı da olmaz.neticede insanlar plan program bütçe yapıyor.Sorma şeklinde gayet normal, ' hacı bizim ikramiyeler noldu'? desen tamam da.Uslübunca o para nın geleceğinin senin için önemli olduğunu,olmazsa da ona göre bilgimiz oslunda ayarımızı yapalım manasında sormuşsun.

kısaca; bu ilişkide sen haklısın dostum.şirketinide kınadım,geleneklerine bağlı değilmiş.
Sosyal ağlarda paylaş

Rotweiler said:

Selam millet,

Biraz gaz alayım, ama da açok akıl alayım diye açtım topiği:
Şimdi çalıştığım şirket daha önceki dönemlerde hep yılda 13 maaş vermiş. Yani her bayram yarım maaş ikramiye yatırmışlar sağolsunlar. Ben de öğrendim tabii bunu derke geçen bayram sağolsunlar yatırdılar felan, "Ha ne güzel işte, atarım kenara ya da ekstralarımı karşılar" mantığı ile devam ettim yola. Bu bayram da aynı beklenti var tabii, yatmadı. Ben de merak ettim ve sordum "Belki biraz ayıp olacak ama, merak ediyorum bu bayram ikramiye ile ilgili bir durum mu var? Ona göre kendimi ayarlayacağım" diye bir cümle kurdum. Cevap şu; "Biraz ayıp oldu ama açıklayayım: Maalesef bu ay mümkün olmadı".

Şimdi buraya kadar her şey normal ancak bendeniz "Biraz ayıp oldu" kısmına takıldım. Zoruma gitti açıkcası. E be adam, usülen "ayıp olacak ama" dedik burda mahcubiyetimizi kondurduk. Ne diye "ayıp oldu" diyorsun? Ego mu yapıyorsun? Yani sen şimdi bi rutin döndürüyorsun ve bunu hiç bozmuyorsun. Şirketin ne kazanıp ettiğini de gelirini de giderini de biliyoruz. Allah'a çok şükür maddi sıkıntıda da değilsin ve geri kafalı bir adam da değilsin yönetici olarak. Her şey şeffaf ve açık bu şirketde. E peki? Bu cümle niye? Yakıştı mı?

Burda fikirlerinizi almak istedim.

Tenk yu.

Türkiye'de özel sektörün durumu budur dostum. Ne yazık ki 8-10 tane firma hariç(harbi kurumsal firmalar; yani Koç,Eczacıbaşı,vs.)hiç bir uygulama rutin değildir.Patronun keyfine bağlıdır. Eğer hep en kötsüne hazırlarsan kendini böylece olabilecek plan-program dışılıklar canını fazla sıkmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Bence fazla takilma, duzgunce sormussun ama adamda cok kotu cevap vermemis. Sirkette baska buyuk problemin yoksa daha fazla kurcalamadan birakmak daha iyi. Yok problem coksa yeni is go go.
Ama dedigim gibi adamin tavrida cok kotu degilmis ayip oluyor demesi sakasina bile olabilir neicede yazili gelmis anlasilamayabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Oturduk konuştuk mevzuyu:

Çıkan sonuç şu, bizi paragöz sanıp atar yapmış.
Biz de siz bildirmediğiniz için soralım istedik, herkes adına sordum diyince yelkenleri suya indirdi.
Mali durumlar vs vs geveledi işte. Halbuki durumlar iyi.
Bi nevi barzoluğunu ve gereksiz çıkışmasını kabul etti herkesin önünde. Size de haber vermeliydik yatmayacağını dedi.

Ok dedik, devam ettik.
Zaten problem para niye yatmadı olmayınca, dinledik, dinledi, konuşmayı öyle sonlandırdık.
Sosyal ağlarda paylaş

adı üstünde bayram ikramiyesi
yasal bi zorunluluk yok
herkes o kadar kolay zannediyo ki patronluğu iş verenliği
zannediyo ki millet kasada bankada cebimde para dolu sırf kendim yemek için daatmıyorum
eğer adam daıtmadıysa normalde dağıttığı maaşı bi sıkıntı var demektir
anlaşmanda var mı böle
işe girerken bi söz verildi mi sana
3 ayda birer maaş ikramiye bayramlarda birer maaş ikramiye
yooo o zaman adamın kendiliğinden yaptığı seyi yapmayınca nasıl suçlu oluyo anlamıyorum
adam büyük ihtimalle zaten rahatsız mutsuz ikramiye daatamadğından birde üstüne gidicne patlamış olabilir
normaldir
çalışana kayır demek en zor şey
alacaklıya bugün git yarın gel diyosun ama çalışana diyemiyosun çünkü

kötü patronlar taşeron sistmei felan bundan çıkıyo
yapılan her iyilik her yardım görev haline geliyo
belirli bi süre sonra adam aydan aya veririm taşerona parasını naparsa yapsın işçiyle diyosun
Sosyal ağlarda paylaş

Rotweiler said:

Oturduk konuştuk mevzuyu:

Çıkan sonuç şu, bizi paragöz sanıp atar yapmış.
Biz de siz bildirmediğiniz için soralım istedik, herkes adına sordum diyince yelkenleri suya indirdi.
Mali durumlar vs vs geveledi işte. Halbuki durumlar iyi.
Bi nevi barzoluğunu ve gereksiz çıkışmasını kabul etti herkesin önünde. Size de haber vermeliydik yatmayacağını dedi.

Ok dedik, devam ettik.
Zaten problem para niye yatmadı olmayınca, dinledik, dinledi, konuşmayı öyle sonlandırdık.

al abi mesela
halbuki durumlar iyi diyosunda neye göre kime göre iyi
kasada 200 bin lira para ardır
199 999 lira borc vardır

aman neyse konustukca sinirim bozuluyo
ama karşı taraftan bakmadan kötü patron erol taş felan yapmayın yane
Sosyal ağlarda paylaş

Sakin ol şampiyon.
Gireni çıkanı biliyoruz. Aylık ciro ve karı biliyoruz da yazıyoruz. Ağlamışsın resmen yani ama konuyu okumadığın ne kadar bariz. Ben ne demişim? Derdim verip vermemesi değil demişim dimi? Bana karşı aldığı tavır önemli olan demişim dimi?
Azıcık oku buraya nerd rage yapmadan, sonra gel yazışalım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...