monoscope Mesaj tarihi: Ekim 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2013 ne niyetle olursa olsun sen onu sorduğunda hesap sormuş oluyorsun o yüzden ayıp olmuş işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Ekim 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2013 şirketlerde geleneksel olarak yapılan şeyler bi süre sonra yasal zorunluluğa dönüyordu. derslerden öyle bir şey hatırlıyorum ama araştırmaya üşendim şimdi. çok geçmiş üstünden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hunty Mesaj tarihi: Ekim 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2013 Adam belki Ayip oldu kelimesine takilmistir. Bir de Kusuruma bakmayin'li bir cumle kurup adamin tepkisini dene. Boyle ufak ufak adamin kisiligini cozersin. Bir iki acigini yakaladin mi avucundadir o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Ekim 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2013 tabi soracak abi. En doğal hakkı. Şirket kaç kişilik? Senden başka almayan var mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rotweiler Mesaj tarihi: Ekim 20, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2013 Kimse almadı abi. Dediğim gibi yineliyorum bikaç sayfadır bazıları halen paraya yapacak bişey yok tavrında yorumları =) Benim derdim başka :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Ekim 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2013 Rotweiler said: Selam millet, "Biraz ayıp oldu ama açıklayayım: Maalesef bu ay mümkün olmadı". bu ne la, senin doğrultuna para atıyoruz, alacağını alırsın almayacağını almazsın, ÇIK ŞİMDİ! kafası evet abi zaten hesap kitap ne yağmur yağar gibi idare edeceksin zaten, arada para gelcek, gelmicek, öle kesin bişey neymiş öyle, ne kadar ayıp, adam yatırıp yapıcak utanmasa aa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Ekim 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2013 sonuçta maaş harçlığın büyümüş hali değil midir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ekim 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2013 degildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Ekim 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2013 mayış mayışdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ekim 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2013 harclik harclik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ekim 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2013 Adam kusura bakma kardeş durumumuz yoktu ayıp oldu ikramiyeyi vereöedik dese daha mutlu olacaktın Bütün olay buymus gibi trip yapma şimdi bize Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Ekim 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2013 böyle bir soruyu mesajla ileterek başta hata yapmışsın. mimik yok bir şey yok. yanlış anlaşılmaya çok müsait bir soru. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rotweiler Mesaj tarihi: Ekim 20, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2013 Orası öyle evet. Ama dediğim gibi tatilde olduğu için kendisi her şeyi yazın diyor. Kendi tercihi bir yönde yani ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rotweiler Mesaj tarihi: Ekim 21, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2013 Bugün diğer çalışanlar da beni yanlız bırakmamayı seçti ve baskı yapıyorlar şuan. lol. Bayram boyunca karnıma ağrılar saplanırken, şimdi eğlenceli bir hal almaya başladı. Ama kendime not: Sendikacı muamelesi görme, dikkat et! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Ekim 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2013 önceden haber vermeden ikramiye kaldırması doğru olmamış, demek son dakika kararı ile vazgeçti patron. oldu bittiye getiricek, hakkınızı arayın, ama problem hiç hakkınız yok sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Ekim 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2013 patron o ikramiyeleri bayramda yemiştir, merak etmeyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kavurma Mesaj tarihi: Ekim 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2013 sendikacı muamelesi görebilirsin bence dikkat et. eyvallah hak aramak varken pısırık oturmak kimse istemez ama ekmek ve aslanın ağzından kuyruğuna doğru yol alan bu piyasada biraz sıkıntı çekiyor insan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
blackhavvk Mesaj tarihi: Ekim 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2013 Dostum sende sorun yok,sorun karşı tarafta.gayet doğal bir şey bayramda çalışanlara ikramiye verilmesi.birçok fabrikada kurban parası desteği babında 300 400 tl destek bile verilir,ramazanda kumanya vb.saygın bir şirkette alışkanlıklar ve gelenekler belirlidir.şirket iflasa sürüklense bile bundan vazgeçmez.ama öyle bu yıl verdik seneye nasip keyfim gelirse olayı da olmaz.neticede insanlar plan program bütçe yapıyor.Sorma şeklinde gayet normal, ' hacı bizim ikramiyeler noldu'? desen tamam da.Uslübunca o para nın geleceğinin senin için önemli olduğunu,olmazsa da ona göre bilgimiz oslunda ayarımızı yapalım manasında sormuşsun. kısaca; bu ilişkide sen haklısın dostum.şirketinide kınadım,geleneklerine bağlı değilmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Ekim 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2013 Rotweiler said: Selam millet, Biraz gaz alayım, ama da açok akıl alayım diye açtım topiği: Şimdi çalıştığım şirket daha önceki dönemlerde hep yılda 13 maaş vermiş. Yani her bayram yarım maaş ikramiye yatırmışlar sağolsunlar. Ben de öğrendim tabii bunu derke geçen bayram sağolsunlar yatırdılar felan, "Ha ne güzel işte, atarım kenara ya da ekstralarımı karşılar" mantığı ile devam ettim yola. Bu bayram da aynı beklenti var tabii, yatmadı. Ben de merak ettim ve sordum "Belki biraz ayıp olacak ama, merak ediyorum bu bayram ikramiye ile ilgili bir durum mu var? Ona göre kendimi ayarlayacağım" diye bir cümle kurdum. Cevap şu; "Biraz ayıp oldu ama açıklayayım: Maalesef bu ay mümkün olmadı". Şimdi buraya kadar her şey normal ancak bendeniz "Biraz ayıp oldu" kısmına takıldım. Zoruma gitti açıkcası. E be adam, usülen "ayıp olacak ama" dedik burda mahcubiyetimizi kondurduk. Ne diye "ayıp oldu" diyorsun? Ego mu yapıyorsun? Yani sen şimdi bi rutin döndürüyorsun ve bunu hiç bozmuyorsun. Şirketin ne kazanıp ettiğini de gelirini de giderini de biliyoruz. Allah'a çok şükür maddi sıkıntıda da değilsin ve geri kafalı bir adam da değilsin yönetici olarak. Her şey şeffaf ve açık bu şirketde. E peki? Bu cümle niye? Yakıştı mı? Burda fikirlerinizi almak istedim. Tenk yu. Türkiye'de özel sektörün durumu budur dostum. Ne yazık ki 8-10 tane firma hariç(harbi kurumsal firmalar; yani Koç,Eczacıbaşı,vs.)hiç bir uygulama rutin değildir.Patronun keyfine bağlıdır. Eğer hep en kötsüne hazırlarsan kendini böylece olabilecek plan-program dışılıklar canını fazla sıkmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonfire Mesaj tarihi: Ekim 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2013 Bence fazla takilma, duzgunce sormussun ama adamda cok kotu cevap vermemis. Sirkette baska buyuk problemin yoksa daha fazla kurcalamadan birakmak daha iyi. Yok problem coksa yeni is go go. Ama dedigim gibi adamin tavrida cok kotu degilmis ayip oluyor demesi sakasina bile olabilir neicede yazili gelmis anlasilamayabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rotweiler Mesaj tarihi: Ekim 24, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2013 Oturduk konuştuk mevzuyu: Çıkan sonuç şu, bizi paragöz sanıp atar yapmış. Biz de siz bildirmediğiniz için soralım istedik, herkes adına sordum diyince yelkenleri suya indirdi. Mali durumlar vs vs geveledi işte. Halbuki durumlar iyi. Bi nevi barzoluğunu ve gereksiz çıkışmasını kabul etti herkesin önünde. Size de haber vermeliydik yatmayacağını dedi. Ok dedik, devam ettik. Zaten problem para niye yatmadı olmayınca, dinledik, dinledi, konuşmayı öyle sonlandırdık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ekim 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2013 adı üstünde bayram ikramiyesi yasal bi zorunluluk yok herkes o kadar kolay zannediyo ki patronluğu iş verenliği zannediyo ki millet kasada bankada cebimde para dolu sırf kendim yemek için daatmıyorum eğer adam daıtmadıysa normalde dağıttığı maaşı bi sıkıntı var demektir anlaşmanda var mı böle işe girerken bi söz verildi mi sana 3 ayda birer maaş ikramiye bayramlarda birer maaş ikramiye yooo o zaman adamın kendiliğinden yaptığı seyi yapmayınca nasıl suçlu oluyo anlamıyorum adam büyük ihtimalle zaten rahatsız mutsuz ikramiye daatamadğından birde üstüne gidicne patlamış olabilir normaldir çalışana kayır demek en zor şey alacaklıya bugün git yarın gel diyosun ama çalışana diyemiyosun çünkü kötü patronlar taşeron sistmei felan bundan çıkıyo yapılan her iyilik her yardım görev haline geliyo belirli bi süre sonra adam aydan aya veririm taşerona parasını naparsa yapsın işçiyle diyosun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ekim 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2013 Rotweiler said: Oturduk konuştuk mevzuyu: Çıkan sonuç şu, bizi paragöz sanıp atar yapmış. Biz de siz bildirmediğiniz için soralım istedik, herkes adına sordum diyince yelkenleri suya indirdi. Mali durumlar vs vs geveledi işte. Halbuki durumlar iyi. Bi nevi barzoluğunu ve gereksiz çıkışmasını kabul etti herkesin önünde. Size de haber vermeliydik yatmayacağını dedi. Ok dedik, devam ettik. Zaten problem para niye yatmadı olmayınca, dinledik, dinledi, konuşmayı öyle sonlandırdık. al abi mesela halbuki durumlar iyi diyosunda neye göre kime göre iyi kasada 200 bin lira para ardır 199 999 lira borc vardır aman neyse konustukca sinirim bozuluyo ama karşı taraftan bakmadan kötü patron erol taş felan yapmayın yane Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rotweiler Mesaj tarihi: Ekim 24, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2013 Sakin ol şampiyon. Gireni çıkanı biliyoruz. Aylık ciro ve karı biliyoruz da yazıyoruz. Ağlamışsın resmen yani ama konuyu okumadığın ne kadar bariz. Ben ne demişim? Derdim verip vermemesi değil demişim dimi? Bana karşı aldığı tavır önemli olan demişim dimi? Azıcık oku buraya nerd rage yapmadan, sonra gel yazışalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar