Raistllin Mesaj tarihi: Ekim 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2013 Arkadaşlar 2 ay sonra askerliğim biticek şimdiden araştırmaya başladım..Makine mühendisiyim 25 yaşındayım ve üni biter bitmez askere geldim,askerlik bitincede california'ya gitmek istiyorum yani daha önce bir iş tecrübem yok.Babam arabistanda makine mühendisi olarak çalışıyor ve bende daha önce arabistana giriş çıkış yaptım.Şimdi sorularıma gelicek olursam; 1)Öğrenci vizesi almak istemiyorum çünkü dil okulunun yanında ek olarak çalışmak istiyorum ve I-20 vizesiyle çalışılmıyor bildiğim kadarıyla ve bana Turist vizesi çıkarmı ? 2)Makine mühendisi olduğum için geri dönüşüme ikna olup turist vizesi alabilirmiyim ? 3)Babamın arabistanda çalışması ve benim daha önce arabistana giriş çıkış yapmam sıkıntı yaratırmı ? 4)En kötü ihtimal red yersem sonra tekrar öğrenci vizesi alabilirmiyim kolaylıkla ? 5)Veya direk dil okuluyla anlaşıp öğrenci vizesi alsam kaçak olarak çalışabilirmiyim restorantta veya vs başka yerlerde? Daha önce amerikaya gitmiş arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum şimdiden teşekkürler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Ekim 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2013 Okulun bittiyse ve seni buraya bağlayan bir durum yoksa zorluk çıkartıyorlar vize konusunda, vermediklerine şahit oldum. Öğrenci vizesi alabilirsin muhtemelen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KidLazer Mesaj tarihi: Ekim 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2013 amerikaya gittim daha önce ve şunu söyleyeyim eğer tecrüben yoksa makina mühendisi olarak kolay kolay iş bulamazsın. kaçak çalışırsın bir türk restoranında vs. ama yakalanırsan bir daha amerikaya girmeyi unutabilirsin. arabistan sorun olmaz. sana tavsiyem dil kursuna gidip orada bir bayanla anlaşmalı evlilik yapman yanılmıyorsam 4 sene sonra vatandaşlık alabiliyorsun. amerikan vizesi zordur kıl yün incelerler aile hesapları mal mülk görmek isterler dönüş için ikna etmek istiyosan bir tanıdığının şirketinden yazı al bu eleman döndükten sonra bizimle çalışacaktır diye. amerika eğlencelidir ama profesyonel çalışma hayatı (mühendislik gibi) adamı yorar göze alıyorsan git dene. ha bu arada isim soyismin çok bilindik bir kombinasyonsa araştırmaya takılma ihtimalin var. atıyorum Ahmet Mehmet isim soyisminde bir adam memlekette suç işler sen de aynı isme sahipsindir sen de araştırmaya takılırsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Raistllin Mesaj tarihi: Ekim 12, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2013 KidLazer said: amerikaya gittim daha önce ve şunu söyleyeyim eğer tecrüben yoksa makina mühendisi olarak kolay kolay iş bulamazsın. kaçak çalışırsın bir türk restoranında vs. ama yakalanırsan bir daha amerikaya girmeyi unutabilirsin. arabistan sorun olmaz. sana tavsiyem dil kursuna gidip orada bir bayanla anlaşmalı evlilik yapman yanılmıyorsam 4 sene sonra vatandaşlık alabiliyorsun. amerikan vizesi zordur kıl yün incelerler aile hesapları mal mülk görmek isterler dönüş için ikna etmek istiyosan bir tanıdığının şirketinden yazı al bu eleman döndükten sonra bizimle çalışacaktır diye. amerika eğlencelidir ama profesyonel çalışma hayatı (mühendislik gibi) adamı yorar göze alıyorsan git dene. ha bu arada isim soyismin çok bilindik bir kombinasyonsa araştırmaya takılma ihtimalin var. atıyorum Ahmet Mehmet isim soyisminde bir adam memlekette suç işler sen de aynı isme sahipsindir sen de araştırmaya takılırsın. yok hayır makine mühendisliği yapmayı düşünmüyorum çalışma amacım orda bulunduğum sürece rahat bir şekilde yaşayabilmek istediğimi almak ve reel hayatın içinde olup ingilizcemi daha çok geliştirmek için çalışmak istiyorum ve 6-7 ay sonra zaten amacım Tr'ye dönmek yani kalıcılık istemiyorum.Kaçak olarak çok çalışan var mı california taraflarında ? ve kaçak çalışıyorsun diye aldığın ücreti çok mu öldürüyolarlar bunu soruyorum ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
navyamphs Mesaj tarihi: Ekim 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2013 Raistllin said: 3)Babamın arabistanda çalışması ve benim daha önce arabistana giriş çıkış yapmam sıkıntı yaratırmı ? Diğerlerini bilmem de eğer arabistan diye kastettiğin suudi arabistan ise suudiler amerikanın 51. eyaletidir. Sorun çıkacağını hiç sanmam, hatta babanın çalıştığı şirket bi şekilde abd bağlantılı ise artısı bile olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Raistllin Mesaj tarihi: Ekim 12, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2013 @navyamphs evet suudi şirketi cidde'de ve suudların en büyük kablo fabrikalarından biri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KidLazer Mesaj tarihi: Ekim 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2013 eğer şartları sağlarsan amerika 2 yıllık turistik vize veriyor ama bunun için sigorta girişin vs olması lazım ve belli miktar para. california konusunda bişe diyemem dostum amerika dediğin 50 farklı ülkeden oluşuyor yasal olarak koca bir kıta :) önce sağlam kazığa bağla sonra git ne de olsa orda iş bulurum diye gidersen hüsrana uğrarsın mesela amerikaya work and travella gidenlerden bazılarının lanet ettiğini sövdüğünü gördüm. o kadar ülke o kadar şehir gezdim amerika kadar rahat ve eğlenceli bir yer görmedim. benim sana tavsiyem dil kurslarını araştırman çünkü mesela almanyaya öğrenim için geliyosun dil kursu vs. ama devlet sana 90 tam 180 yarım gün yasal çalışma hakkı veriyor elinde bu olursa gidersin bir türk restoranına ya da başka bir iş verene dersinki hacı bak yasal çalışma hakkım var ama beni ekstradan çalıştır el altından ver. ayrıca yabancı olduğun için fiyatı öldürürler 2010da WAT yaptım biz saatlik 7.5 dolar alıyoduk ki fena para değildi. ama amerikalılar 11 12 dolardan aşağı çalışmıyolardı. işveren de bilerek WAT öğrencisi alıyorduki hem yasal gözüksün hem de az masrafı olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KidLazer Mesaj tarihi: Ekim 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2013 son birşey. saatlik ücret hakkında fikir sahibi olmak istiyorsan WAT şirketlerini araştır sayfalarında güncel iş ilanları olur ve saatlik ne kadar önerildiği yazar sen de üç aşağı beş yukarı ona yakın bi para alırsın mesela OZMAN firmasının sayfasına bak derim en son güncel listeler vardı orda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KidLazer Mesaj tarihi: Ekim 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2013 15 16 farklı ülkeye giriş yaptım sadece israil biliyordu benim adıma herşeyi. vize görüşmesi de evrak teslimiydi sadece inan bana. adı murat olan bir arkadaşım sırf soyadı çok genel bir kelime olduğu için vizesini 4 ay sonra aldı var WAT hayali suya düştü nerde bakmıyolar belgeye? gözümün önünde çocuğa sordu kaçak yasası hakkındaki kitapçığı okudun mu diye cocuk bi haber çıkınca vize başvurun iptal hazırlan tekrar başvur dedi. amerikanın bilgisi var kimin ne olduğuna dair ancak araştırıyorlar belgelerini. arkadaşımın abisi gidecek son üç ay ssk girişi bankada belli miktar para istiyolarlar mal mülkün yanında sadece 2 yıllık turistik vize vermeleri için. basite indirgemeyin amerikan vizesini benim aldığım vizeler arasında en zor olanı 1.ingiltere 2. amerika. + yazılanı okuyalım. WAT'ı sıradan bir işte çalışırsa ne kadar kazancağına dair bilgi versin diye dedim yoksa ben okudum en başta yazılanı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Raistllin Mesaj tarihi: Ekim 12, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2013 @kidlazer ben daha önce çalışmadığım için o halde şu an zaten turist vizesi alamıyorum değil mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KidLazer Mesaj tarihi: Ekim 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2013 bahsettiğim kişi çalışıyordu ama ssk girişi yoktu o yüzden 3 ay boyunca bir firmada ssk girişi yapılacak o da dışardan ödeyecek firmaya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Ekim 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2013 ogrencivizesialirsinotesineugrasmanoktanet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Editor Mesaj tarihi: Ekim 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2013 Yuksek lisans ogrencisi ol bunun disinda zengin degilsen unut amerikayi ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ekim 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2013 öĞRENCİ VİZESİYLE GİTCERKEN PART TİME ÇALIŞMA SANSIN OLCAKTI. hAFTADA 20 SAAT SANIRSAM. Aman caps be Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ekim 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2013 KidLazer said: eğer şartları sağlarsan amerika 2 yıllık turistik vize veriyor ama bunun için sigorta girişin vs olması lazım ve belli miktar para. 2 senelik vizeyi omdumde ilk kez duyuyorum amerika için su gune kadar ya 10 sene ya 3 ay aldı alan cevremdeki herkes turistiki tuistik cok kolay veriyo amerika eğer moron değilsen mulakatta 5 dakkada veriyolar 10 yılı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Ekim 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2013 BonePART said: KidLazer said: eğer şartları sağlarsan amerika 2 yıllık turistik vize veriyor ama bunun için sigorta girişin vs olması lazım ve belli miktar para. 2 senelik vizeyi omdumde ilk kez duyuyorum amerika için su gune kadar ya 10 sene ya 3 ay aldı alan cevremdeki herkes turistiki tuistik cok kolay veriyo amerika eğer moron değilsen mulakatta 5 dakkada veriyolar 10 yılı moronolukla alakası yok ki? seni buraya bağlayan bir şeyler var mı yok mu o önemli. yani askerlik yapmadıysan, işin yoksa, öğrenci değilsen, mülkün yoksa, banka hesabında bilmemkaç bin lira paran yoksa, zor alırsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KidLazer Mesaj tarihi: Ekim 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2013 çok pardon düzeltiyorum 10 senelik vizeydi o aklımda 2 kalmış şimdi hatırladım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Raistllin Mesaj tarihi: Ekim 12, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2013 sabonis said: BonePART said: KidLazer said: eğer şartları sağlarsan amerika 2 yıllık turistik vize veriyor ama bunun için sigorta girişin vs olması lazım ve belli miktar para. 2 senelik vizeyi omdumde ilk kez duyuyorum amerika için su gune kadar ya 10 sene ya 3 ay aldı alan cevremdeki herkes turistiki tuistik cok kolay veriyo amerika eğer moron değilsen mulakatta 5 dakkada veriyolar 10 yılı moronolukla alakası yok ki? seni buraya bağlayan bir şeyler var mı yok mu o önemli. yani askerlik yapmadıysan, işin yoksa, öğrenci değilsen, mülkün yoksa, banka hesabında bilmemkaç bin lira paran yoksa, zor alırsın. o zaman şöyle söyliyim bankada kendi adıma 60 bin lira civarı param var,askerlik yapmış olucam(geri dönüş için sebep bence) ve mühendislerin türkiyede iş bulma olasılığı yüksek( bu da geri dönüş için sebep),dezavantajım iş tecrübem yok..Ondan sordum turist vizesimi uğraşsam yoksa öğrenci mi alayım direk diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ekim 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2013 KArşında bi insan oluyo ona anlatıyosun. Neden gidiyosun diyor diyosun ki gezmeye tozmaya. MAntıklı bi belgen de oluyo elinde mesela iş izin kağıdın gibi. Okul transkriptin gibi. Çat veriyolar 10 seneyi. Almanyadaki Nazi PArtisi üyesi Türk memurlardan sonra Amerikan vizesi alman çocuk oyuncagı. Kadına erasmus örencisiyim diyorum neden gidiyosun almanyaya orda çalışcan mı dişyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2013 dil okuluna yazil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GENCOSMAN Mesaj tarihi: Ekim 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2013 f-1 vizesi için 20 saniye sürmemişti benim görüşmem ve 5 yıl vermişlerdi tam (yeni mezun askerlik yapmış işsiz) dedemin bi tane 2 trilyon+ hesabını göstermiştik ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar