Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Rurouni Kenshin - Seisouhen OVA hakkında..

Sam

Öne çıkan mesajlar

çeşitli başlıklarda kısa kısa bahsedilmiş de özellikle tartışıldığı bir başlık yok. ben bugün izleyebildim nihayet ogg dosyasını açmayı yeni becerebildiğim için, taze taze boğazımda bir yumru takılmışken yazayım dedim.. maalesef ingilizce seslendirmeymiş, video kalitesi süper ama baştan indireceğim maalesef..

manganın neredeyse her bölümüne biraz değinmeye çalıştıkları için yetersiz gelmiş, kısa kısa verip geçiyor çok yerleri ama en sonunda gözlerim yaşaracak oldu yahu.. bazı karakterlerin yaşlanmış hallerini görmek çok üzdü, kendi kendime durup dedim "ben, sevdiklerim, tandığım herkes de böyle büyüyecek, yaşlanacak, ölecek" diye düşündürttü. insan böyle düşünmekten kaçınıyor her zaman, neden kaçındığını ancak düşününce farkedebiliyor..

koreografi gene müthiş, tv serisindeki bazı sahneleri burada yeniden yapılmış 'ciddi' hallerinde görmek de çok ilginç ve keyifli oldu. sanırım bir tek sano'ya pek yakışmamış ciddi görünüş. hatta öyle ki bütün seri o şekilde yapılsaydı daha mı iyi olurdu diye düşündüm, galiba olurmuş. mesela soujiro ile savaşlarını daha uzunca göreyim istedim, bayıldım oradaki en iyi çarpışmaları kısaca gösterseler bile. ama bir taraftan da bu kadar depresif olsaydı pek kolay izlenemezdi..

saitoh'u daha çok görebilmek isterdim, esasen mangada sonradan yer verilmemiş (ama yazar yer vermeyi hep gönlünden geçirdiğini, içinde kaldığını belirtmiş notlarında) ama anji ve soujiro'yu da görmek isterdim.. kenji'yi ve yahiko'yu öyle görmek de ilginç oldu.. bu arada hiko usta maşallah 32'sinde neyse 57'sinde aynı bir-iki beyaz tel hariç, o da olmasa adam 18'lik doğmuş 18'lik ölecek.. :-p

valla nasıl desem, jinchuu arc'tan sonraki hikaye çok buruk geçti be.. tamam ilk ova'lar da müthiş depresifti ama burada dozu kaçmış bence. hani kenshin tomoe'ye diyordu ya, "hayatın aydınlık tarafını gördüm ve bu yoluma ışık tutacak" diye, burada paso karanlık geçiyor hikaye, aydınlığı göremediğimiz için karanlık hayatın iki yüzünden biri değil de tümüymüş gibi geliyor..

hey gidi kenshin hey.. senin de sonunu görecekmişiz.. shinta..

ulan günümün kalanı depresyonla geçecek şimdi, keşke yatmadan önce izleseydim..[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together.
Sosyal ağlarda paylaş

gününün geri kalanı?
yahu gün bitmedi mi zaten? mesela az sonra ben yatağa çullancam..

bir de ben şu kenshin serilerini oturup baştan sonra izlemek istiyorum
o nasıl olcak? :)[signature][hline]I fear no enemy!
I fear not death!
For the khala is my strength!
En Taro Adun!
Sosyal ağlarda paylaş

senin işli güçlü adamsın, yatarsın tabii bu vakitte. bense boş gezenin yanında kalfa olarak çalışıyorum part-time.. :)

valla o nasıl olacak derken hangi açıdan soruyorsun onu anlamadım, nereden bulacağını mı nasıl vakit ayıracağını mı merak ediyorsun? ;)

yahu tekrar baktım da şimdi, saitoh 3 sn filan gözüküyor toplam seisouhen'de, onda da sanırsınız jinei melek yanında. kısa kısa geçeceğiz derken bazı şeyleri hiç vermeselermiş aslında en doğrusu olacakmış. enishi'ye gelen kadar olan yerlerin aslında hiç olmaması lazımdı ya da üçüncü bir bölüm olacaktı, jinchuu arc ikinci bölüme yayılacaktı. geri kalanı da üçüncü bölümde işleyeceklerdi. seisouhen maalesef "abi 250gr karışık vereyim ....ir, en güzeli budur" der gibi olmuş maalesef.. :hmm:

yok halen içime sinmedi kenshin'in sonu, ilk ovalarla aradaki fark bir bakıma terminator 2 ile 3'ün arasındaki fark gibi. t2'nin sonunda "ne halt edersek edelim doğru yolu bulup güzel bir gelecek yaşayabiliriz, kendi kaderimizi kendimiz yazarız" mesajı vardı, t3'te ise "ne halt yersek yiyelim .ok yoluna niyazi gideceğiz, alnımıza bu yazılmış" mesajı veriliyordu, uyuz olmuştum. seisouhen de böyle, ilk ova'da "bir haltlar edildiyse de telafi etmek için yeterince gayret gösterirsek yetecektir" düşüncesi oluşuyordu sonda, bunda ise "yediği haltlar işte böyle bir yaşam ve böyle bir son getirdi, ne yaptıysa ne ettiyse telafi edemedi" deniyor sonda..

anlamsız bitmedi ama bence yanlış seçim olmuş bu iki mesajdan birinden.. iyi bir mesaj iyi bir hikayenin direğidir..[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together.
Sosyal ağlarda paylaş

seisouhen serını nsonu ve kenshının macerasının da sonu oldugu ıcın aşırı depresıf harbıden
gerek kenji meselesi gerek kenshının kılıcını yahıkoya verıp kılıc kullanmadan ıyılık yapma calısmaları ve hastalara yardım ederken cuzzam kapması kaoru nun bunu bıldıgı halde kenshınle yatıp hastalıga davet cıkarması sonra yamagatanın cıkan rus japon savaşından bahsedıp kenshını gaza getırmesı ve kenshının savaşa taktıksel olarakta yardım edebılmek ıcın asyaya gecmesı orda sanosukenın onu bulması fılan sonra hafızasını kaybetmesı sano nun kaplan avlaması fılan benı cok derınden etkılemıstı
enishi nin olayındada tomoe ıle kaurunun bır gıbı gosterılmesı fılan
ve serının sonunda shinta olayı sahane idi verılmeye calısılan bır mesajda kenshın ın tomoe yuzunden ona gerı verılen hayatını ıyılık yaparak gecırmesı ve yaptıgı onca kotulugu telafi ettikten sonra kendısı ıcın yasıyıcagı zamanının kalmaması idi

hiko usta super adam 18 ınde neyse 60 ında da o zaten hıko nun oldugu her bolum ızlenmeye degıcek efsane bır bolumdur :P[signature][hline]Hiko Seijuro,öğrencisi Kenshine bılınmıyen bir tarihde demişki:
Sword is just a weapon,Swordmanship is learning how to kill.

Sosyal ağlarda paylaş

abi ogg diil mi o? dual audiodur muhtemelen. baktın mı japonca seslendirmesi var mı yok mu diye?[signature][hline]The search for an ultimate, unifying explanation for all things is a fruitless endeavor, a step in the wrong direction. This is why, in a universe of chaos, we must constantly adapt.
- Bene Gesserit Azhar Book
Sosyal ağlarda paylaş

DIKKAT!!!SEYRETMEYENLER OKUMASIN

kenshın ın sanosuke yı gorunce ole bos bos bakması zaten ıcıme oturmustu ova nın basındakı gemıden dusme hadısesı daha ılk dakıkada zaten ova nın sonu fakkında fıkır verıyordu ama kenshın le kourı nın son karsılasması ve x ısaretının sılınmesı ınsan kenshın ın sonu bole olmamalıydı dıyor her ne kadar pek cok kısının katılı olsa bıle (sankı orda bır mesaj var herkes ettıgını bulur gıbısınden ).
Sosyal ağlarda paylaş

mutlu son un devam ısayılır buda mutlu sonla bıtsede kenshın olucek allahın emrı yanı kım kazı kcaktıkı dunyaya :P

bu arada o X ılk 4 OVA da anlattıgı uzere buyuk bır gunahtan domuş bır semboldur tek cızıkken devamlı kanıyordu ve kenshıne ıhanet eden arkadaşı o yaranın acan kısı kenshını affetmedıgı surece kapanmıyıp devamlı kanıycagını soyluyordu tomoe ıkıncı cızgıyı nışanlısının adına attı kanama durdu ama X işaretı daımı olarak kaldı orda kenshın ıse hayatı boyunca ınsanlara yardım ettıgı ve kımseyı bırdaha oldurmedıgı hatta baskalarına yardım ugruna cuzzam kaptıgı ıcın en sonunda affedıldı o yuzden yarası kapandı gunahlarıyla sevapları dengelendı ve X gıttı kenshın bıttı :)[signature][hline]Hiko Seijuro,öğrencisi Kenshine bılınmıyen bir tarihde demişki:
Sword is just a weapon,Swordmanship is learning how to kill.

Sosyal ağlarda paylaş

BAŞLIK FARKINDA OLMADAN SPOILER BAŞLIĞINA DÖNÜŞTÜ, SEISOUHEN OVA'YI İZLEMEYENLER HİÇBİR MESAJI OKUMASIN!!!

said:
Grudge, 04 Kasım 2004 10:14 tarihinde demiş ki:
abi ogg diil mi o? dual audiodur muhtemelen. baktın mı japonca seslendirmesi var mı yok mu diye?

Allah tuttuğunu altın etsin, ne bileyim ogg mudur egg midir zaten fellek fellek tek codec'ini aradıktan sonra kafam attı kazaa mega pack'i yükledim kökten çözüm çözüm olsun diye ehe

şimdi japonca bir daha seyredeyim, bir halta benzemiyor ingilizce. kanal d'dekiler seslendirsin daha iyi olmazsa ne olayım..

ya manga böyle bitmiyorsa kafam girsin, "an they lived happily ever after" deyip bıraksalardı. kenshin'e yakışan bir ölüm şekli değil yani hastalık, ölecektiyse bile jinei'nin dediği gibi bir katilini ölümünü yaşamalıydı ki ettiğini bulmuş sayılsın. sakku'yu da gösterdiler "kılıçla yaşayıp kılıçla öleceksin, gereği bu" derken ama alakasız oldu..

bir de futae no kiwami'yi burada göremedim ona da yanıyorum, herhalde fazla uçuk geldi ova için adamlara.. :-p[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

Manga şu sözlerle bitiyor "For the time being rest." Kaoru içinden sölüyor. Kenji 4 yaşındayken bitiyor manga.[signature][hline]You can raise a dog with food, and you can raise a human with money. But, no man is able to raise a wolf of Mibu.
Saitoh Hajime, Shinsengumi Third Division Captain.

+ Futea no Kiwami yi kullanmamasının sebebi eli yüzünden, 3 kere ard arda kırılıyor.

[Bu mesaj -overdose- tarafından 06 Kasım 2004 16:46 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

onu biliyorum da kastettiğim seisouhen'de rengoku, soujiro ve shishio'nun kısaca gösterildiği gibi anji'nin ve sano'nun futae no kiwami'yi kullanmasının gösterildiğini görmek isterdim..[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sam, 06 Kasım 2004 23:04 tarihinde demiş ki:
onu biliyorum da kastettiğim seisouhen'de rengoku, soujiro ve shishio'nun kısaca gösterildiği gibi anji'nin ve sano'nun futae no kiwami'yi kullanmasının gösterildiğini görmek isterdim..

nvm, seisouhen berbat zaten, güzelim enishi vs. kenshin i mahalle kavgası tadında yapmışlar.[signature][hline]You can raise a dog with food, and you can raise a human with money. But, no man is able to raise a wolf of Mibu.
Saitoh Hajime, Shinsengumi Third Division Captain.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
öyle bir ölüyor ki "keşke boğulsaydı" diyorsun.. :)[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sam, 30 Kasım 2004 10:45 tarihinde demiş ki:
öyle bir ölüyor ki "keşke boğulsaydı" diyorsun.. :)

hadi ya..
peki neden bole bi bitis vermislerki kenshee olayina..
nedir yani bi guzel bitseymis..
Legend of the Condor hero dada bole herifi oldurmuslerdi..
ne bicim bi ulke ne bicim bi hikaye ele alisidir bu ya..
bak kizdim aksam aksam..[signature][hline]Hiç Bitmeyen Efsaneler 1 yaşında
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
ALLAHSIZLAR
OLDURDUNUZ KENSHEE yi

allahim .. koskoca kenshee bolemi olucekti
ne boktan bi bitis bu
allah bu anime yapimcilarinin topunun belasini versin ..[signature][hline]Hiç Bitmeyen Efsaneler 1 yaşında

hmz. okadarda agir girmeseymisim keske
ama olsun.. yiende belalarini versin derim ben bole bir bitiris yaptiklari icin.

[Bu mesaj The_Guardian tarafından 11 Aralık 2004 08:26 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

lol

kenshee kim bu arada, banshee gibi bişi mi? :-p[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

saygısızlık etmeyelim, başlığı da kavga mekanına çevirmeyelim.. :yapma:[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...