Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

World Building

Kerhuzad

Öne çıkan mesajlar

Bundan yaklasik 2 sene once Nebula nın Quann shardindan tanidigim bir crafter vardi. Mary Blackstone yada benzeri bir nicke sahip kişi. Hayatimda uo oynarken tanik oldugum en farkli insandi. O zamana gore dosedigi evler Uo stratics de yayinlanabilecek cinstendi ve en hayret ettigim olay kendisi almanyadan oynayan bir bayandi. ve kastigi 7x de tekrar yap denen methodu bile kullanmamisti. Tamamen manuel calisan bir insandi ve gercekten sahaser denilebilecek bir ureticilige sahipti makro programi nedir bilmezdi.

Peki simdi Ne yapar diye sorarsaniz. Kendini bu işe adamis bir insan ve neredeyse dunya capinda iyi diyebileceginiz bir builder olmus yani işi profesyonellige dokmus. Eger Silencer da hatirlarsa ki Mary nin nebulada ki durumunu onun buralara gelmesinin bir uydurmaca olmayacagini anlar.

Eger yanlis duymadiysam Osi ekipine katilmis.[signature][hline]www.corbeau.gen.tr
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Pyr0, 11 Aralık 2004 17:56 tarihinde demiş ki:
ra burda ben iyi bir wb yim diye ne zmn iddaa ettim?ben de kötuyum hatta map yapmadıgım ıcın wb degılım sadece in game ura$ırım ama bnm yazdıgımla snn postunun ne alakası war?ben yukarda söylıcegımı söyledım.bizene middle earth veya snn serverından? onla bagıntı kuramadım.madem bu kdr hayransın map ı caldıgın yere t$k et.

Iyide ben sana kötü bişey demedimki arwende iyi wb ydi beraber çalişmişliğiniz var çocuğun canlı şahitlerinden birisin diye öyle dedim.[signature][hline]Diablo, 05 Haziran 2004 12:46 tarihinde demiş ki:
şopar sensin lan ben tinerciyim

Ra

[Bu mesaj Ra_tyillustrious tarafından 11 Ocak 1071 12:34 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

benim wb'sine güvendiğim ve vakti olsa şahane şeyler üretebilir dediğim zamanindada exile'da görev almiş bir arkadasim var. en son bronx'a yardim ediyordu WB konusunda biras ilgilsini çekip gaza getirirseniz harika şeyler yaratabilir =) nick: smokey[signature][hline]Time for lust time for lie
Time to kiss your life goodbye
Send me money send me green
Heaven you will meet
Make a contributiona nd you'll get the better seat
Bow to leper messiah
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Black_Lupin, 12 Aralık 2004 01:00 tarihinde demiş ki:
Size sadece şunu söylemek istiyorum . Pozisyonu belirlenmiş herhangi bir binayı tam tamına sağ yada sol olarak 180 derece çevirebiliyor . Hatta istediğimiz herhangi bir maptan static olarak istediğimiz binayı alabiliyoruz . Daha fazlasını COMİNG SOON olarak nitelendiriyoruz .

Sahip olduğunuz gücü ASLA göstermeyin diyorum !

Yok canım onu daha yapabilmiş değilim. Ama item listesini kombine ettiğim gün 45 , 90 , 180 , 270 derece olacak. Büyütecek bir şey değil. Ben sadece yaptığım yada dizeyn ettiğim yada daha önce gördüğüm bir yerdeki bir bina, ev , köy, kasaba, yada şehri kendime göre evirip çeviriyorum. WB liğin yanında hiçbişi. sadece yazdığım programlar sayesinde 12 aylık map dizeynını 3 ayda yapıyorum o kadar. Bu konuda övünecek bir yanım yok. Çalışan demir ışıldar. Hoş ışıldayıp ışıldamadığını server açıldığında göreceğim. İşallah emeklerimiz boşa gitmez.

Herkese iyi çalışmalar ve iyi günler...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Baggio, 12 Aralık 2004 15:11 tarihinde demiş ki:
said:
Black_Lupin, 12 Aralık 2004 01:00 tarihinde demiş ki:
Pozisyonu belirlenmiş herhangi bir binayı tam tamına sağ yada sol olarak 180 derece çevirebiliyor .
Birseyi sagdan veya soldan 180 derece cevirmek ayni seydir :)

[edit: imla]

L harfini 180 derece cevirdiginde yine L olmaz. Ama sag sol fark etmez. Haklisin.

[Bu mesaj Waffen tarafından 14 Aralık 2004 13:36 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Pyr0, 11 Aralık 2004 17:56 tarihinde demiş ki:
map ı caldıgın yere t$k et.

Pardon konu biraz dagılmış ama şunu belirtmeden duramam. Eğer gerçekten başka bir serverdan bir map alıp serverında kullanmak o map i çalmak anlamına gelmez. Hiç bir map , static dosyaları yapan kişi tarafından mühürlenemez. Eğer böle bir düşünce şekli ile konuya yaklaşıyorsanız ozaman şu anda server açan herkes sosarianın haritasını kullandığı için hırsız dır . Benim sizin bunu demenizden anladığım bu.

Şu varki mapler yapılır. Güzeldir yada kötüdür. biri bunu alıp kullandığında (izinli yada izizsiz ) bu çalmaya girmez. Eğer benim yaptığım map i başkası kullanıyorsa serverında benim bunu sen niye kullanıyorsun , çaldın map imi demem için bu dosyalar üzerinde noter tastikli Kocamamn bir (R) bastırmam gerekir. Ne kadar anlamlı olur bilmiyorum.

Saygılar...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Waffen, 14 Aralık 2004 17:15 tarihinde demiş ki:
Eğer böle bir düşünce şekli ile konuya yaklaşıyorsanız ozaman şu anda server açan herkes sosarianın haritasını kullandığı için hırsız dır .
Oyle zaten, Origin isterse -parali veya parasiz- her free sharda yaptirim uygulatabilir, clientin yapisi ile oynayip baska yerlere baglanabilir hale getirmek ve Origin'in yaptigi oyunu izinsiz olarak oynatmaktan dolayi. Ellememelerinin sebebi cok fazla olmasi, kapatsalar da yenisini acmanin cok kolay olmasi ve oyunun yayilmasini kolaylastirmasi.

Map calmakta da durum ayni, izin alip kullanmakla izinsiz kullanmak arasindaki tek fark etik. Noter, yasa vs. hepsi hikaye.

ps: Bildigim kadariyla (en azindan kendi soyledigi kadariyla) Ra o mapi kendisi yapmadi ama calmadi da, izin alarak kullandi.[signature][hline]Gesp (a.k.a Baggio) | [b]Email: [email protected][/b]
Iki kisinin cektigi, tombala degildir.
Sosyal ağlarda paylaş

ama yaptırımı direkt olarak bunu sağlayan sphere, runuo gibi emülatörlerin yapımcılarına uygulayıp kökten çözebilirlerdi olayı. yeni bir emülatör yapmak da o kadar kolay olmasa gerek. gayet yasal kanımca.[signature][hline][b][Bu mesaj Ali Sami Yen tarafından 1 Ekim 1905 14:27 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Menasoft'a yaptirim uygulayinca dunya uzerindeki butun Sphere emulatorleri, developerlardaki tum source'lar havaya mi ucuyor bir anda? :)

Kanimca diye birsey yok, bariz bir sekilde yasal degil bedava olanlar bile. Ellememelerinin en buyuk sebebi oyunu tanitmasi, SNN olmasaydi kac kisi bilecekti Ultima'yi, simdi kac kisi biliyor? Imkansizlik da bir etken ama.[signature][hline]Gesp (a.k.a Baggio) | [b]Email: [email protected][/b]
Iki kisinin cektigi, tombala degildir.

[Bu mesaj Baggio tarafından 14 Aralık 2004 18:20 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Yani tamam ben sana birşey demiyorum da sonuçta emülator yapımcılarını sabote edip yeni versiyon çıkarmamalarını sağlasalar, çıkaranları da içeri tıksalar.. Daha emülatörlerin çok gelişmesi gerek, gelişecek de. UO'nun gelişmesiyle emülatörler sonuçta geride kalacak yani sürekli yenilenmesi gereken bir sektördür bu. Bir yerde balta vurmuş olurlar ve bir süre sonra amaçlarına ulaşırlar gene kimse o eski sistem sunucularda oynamaz. Ha şu var el altından warez şu bu emülatör yapan ve yayınlayan olur (revision gibi) onu da içeri tıkarsın ya da bir türlü önünü tıkarsın caydırırsın yani. çözülemeyecek birşey değil avukat gibi adamım ne yazık bana :-P

[b] Şimdi farkettim aceleyle yazmamdan dolayı biraz saçma cümleler kurmuşum. Sanırım bu yüzden avukat olamadım : ). Ama anlamışsınızdır herhalde gitmem lazım şu an aceleyle yazdım pardon[signature][hline][b][Bu mesaj Ali Sami Yen tarafından 1 Ekim 1905 14:27 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj -DoruK- tarafından 14 Aralık 2004 18:36 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

warez olarak oynatırsın ama göreceğin saygı hangi kitleden, ne kadar olacak?

ayrıca bu işten para kazanamazsın bu yolla. ya da parasal destek zor bulursun.

neyse hadi kalın sağlıcakla :)

[b]**konuyu dağıtmışım pardon. ayrıca tabii ki benim de işime gelir ellemesinler zaten : )[signature][hline][b][Bu mesaj Ali Sami Yen tarafından 1 Ekim 1905 14:27 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj -DoruK- tarafından 14 Aralık 2004 18:39 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Frasier, 14 Aralık 2004 17:44 tarihinde demiş ki:
Notere Tastik Ettirsen Ne Farkedecek.? Noter Kurtaramaz Senin Mapını. Adam Alır Senin Map'ı Üzerinde Ufacıcık Bir Değişiklik Yapar bu Onunki İle aynı Değil Ben bunu Kendim Yaptım Der.

Noterde İşe Yaramaz Bu Konuda..

Bende kurtarebilecek demiyorum zaten. Noter bir örnekti ... Tabii biri çıkıp bir iki noktasını değiştirip kullanacak. Bu oyunun kuralı. Ben de yabancı, yerli , orjinal 10 dan fazla server'ın harita ve staticlerini inceledim. Kataloğumda 500 den fazla mimari yapı var. İstediğimi alıp kullanabiliyorum. Bunu yaparken de karşı serverda izin alan bir mail yolluyorum. Bana cevap verenlerin %80 ni " alabilirsen kullan", geri kalanları "kafana göre takıl " dediler .

2 gün sonra biri gelipte bana senin map inde falanca server'ın binasını gördüm sen hırsızsın derse herhalde gülerim :P. Benim amacım şu. WB nedir? Oturup günlerce, aylarca tas tas odun odun binaları mimari yapıları oluşturmaktır. Bunun yerine var olanlar ile birer köy, kasaba, şehir yaratmak daha akıllıca ve zamandan tassarruf gibi geliyor bana. Sonuçta serverında oynayan kullanıcalara Sosaria Monotonluğundan ayrı bir sistemle çıkarsın.

Gelirsin müşteriye, al kataloğu bak, seç, istediğin şehirde hangi binaları istiyosun, hangi kaleyi istiyorsun. Seçtiklerinle bir şehir yap, kendine göre şu bina şurada dursun şu bina burada dursun, dönük olsun, denizin altında olsun , dağın içinde olsun. Bende sana bunu map e dökeyim staticleyeyim. Serverın da kullanabileceğin bir hale getireyim. Bu arada karıştırmayın ben extract yada unextract yapmıyorum.

Yani bu kadar basit bir sistem varken neden o kadar uğraşıyım. Herneyse, sonuçta WB kendi içinde gelişiyor. Bu sadece dışarıya bağımlı değil , bir coder gibi yada wild gibi programacılar olduğu sürece....

İyi akşamlar...

[Bu mesaj Waffen tarafından 14 Aralık 2004 18:56 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Baggio, 14 Aralık 2004 17:50 tarihinde demiş ki:
.....Noter, yasa vs. hepsi hikaye......

Geçenlerde Owen'ın dediği şeyler de bunların tam tersiydi. Hg'nin bütün scriptleri notere sayfa sayfa ve cd olarak tasdik ettirilmiştir. Birisinin bizden izinsiz olarak kullanması halinde yasal yollara başvurulur kelimesi beni gülmekten öldürmüştü. :D

Hele ki notere tasdik ettirilebiliyorsa bile en son baktığımda 350'den fazla script vardı (çoğu kullanılmayan ve gereksiz).
Ortalama bunlar toplam 1000 sayfa tutsa (ki daha fazla tutar), sayfa başına en az 15.000.000.-TL. desek, bütün scriptlerin tasdik ettirilmesi 15.000.000.000.-TL. eder. Bu parayla scriptleri tasdik ettireceğine çok mükemmel bir makina kiralarsın, staff kadronu iyi seçersin (scriptler tasdikli olmayacağından dağılmasını engellemek için :P), sunucunu da babalar gibi götürürsün. ;)

Haa unutmadan gerçi bi de şirket olarak tasdik ettiriyorsan 15.000.000.000.-TL'sını Kdv'den düşersin 2.700.000.000.-TL. kâra geçersin. :D [signature][hline]Her şeyin en iyi açıklaması zamandır! (Ama bir bakıma da vakit nakittir)

Amentes
Msn | Msn | Arion | Picture

[Bu mesaj Arion tarafından 14 Aralık 2004 19:38 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Frasier, 14 Aralık 2004 21:16 tarihinde demiş ki:
Bronx Da Msn Den Noter Düşüncesi İçindeydi. Noter Dedi Sonra Hemen Değiştirmişti. Oda Olmaz Diye :)

Sonuçta Map'ının Çalınması Değil İlk Yapan Ve Uygulayan Önemli.

Evet çok haklısın. Bende konuya ağırlık veriyorum. Her zaman yaptığım programların başkaları tarafından kullanılmasından ve bu konuda bana teşekkür etmelerinden büyük haz duyuyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Eternal, 14 Aralık 2004 21:27 tarihinde demiş ki:
Corbeau mullarının çalınması gibi bir durum olmaz zaten.Olsa bile hemen anlasılır.Görünce bu Calion der insanlar

Mull aların çalınması diye bir şey varmı bilmiyorum. Çünkü server da oynaman için adam kendisi veriyor zaten. İster kullan iter kullanma. Tabii olduğu gibi serverında kullnıyorsan bilmiyorum ama içindekileri alıp kullanıyorsan ı ııh çalmak olmaz. Her serverda vardır. Multi.mull lar ve Verdata.mull lar çok el değiştirir. Bu serverında yenilikçi düşüncedir. Çalmak bunun için ağır bir kavram.

İyi Günler...
Sosyal ağlarda paylaş

bencede bu hırsızlıktır.[signature][hline]Lucas

hele bir ışıklar sönsün hele bir kapansın kapılar sular durulsun bıçak atacağım daha on iki'den kısa devre yapsın kalbim ellerim inatla dökülsün cigaraya dağlar daim büyüsün sular köpürsün sen beni ozaman gör...

hele küssün meydanlar dehşetin oğlu ölsün ağır bir köpek karanlığı ve tüm mayınlar patlasın sen beni ozaman gör..
Sosyal ağlarda paylaş

Bence tamamen değişikliği yapan insanların fikirlerine bağlıdır.. Eğer ki birisi "Bu değişiklikler bu sisteme özgüdür, kendiniz için kullanmak çalmak sayılacaktır." türevinden bir şey diyorsa, evet bu çalmaktır.. Ama şunu düşünmek gerekir ki, siz de EA nın ürünlerini çalarak üretiyorsunuz..

Yoksa her GPL programı editle, çalmak olsun oh..[signature][hline]>Ever heard of .cshrc?
That's a city in Bosnia. Right?
-- Discussion in comp.os.linux.misc on the intuitiveness of commands

Yeniden : http://www.ethernass.com ( .org, .net )
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...