pontipati Mesaj tarihi: Ekim 9, 2013 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2013 konu lazım patiler. tanıdık şirket falan yok :). ilgimi çektiği için kart sayma veya kart oyunlarında en iyi el için çekmek gereken kartlar vs. gibi bi 'optimizasyon problemi' bulursam kabul olurmuş. evet optizasyon bilen patiler, bi el atın plx
senko Mesaj tarihi: Ekim 9, 2013 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2013 optimizasyon ne optimizasyonu panpa oyle ucu acik bisi istemissin ki
pontipati Mesaj tarihi: Ekim 9, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 9, 2013 haklısın senko The objective of this course is to provide a deep understanding of mathematical aspects of linear programming (LP). matematik bölümünün optimizasyonu ama endüstri müh. leri de alıyor
pontipati Mesaj tarihi: Ekim 9, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 9, 2013 21i izledim, aynen ondaki gibi kart sayma teknikleriyle ilgili bi problem bulabilirm belki. bi sürü kart sayma sistemi var lakin opt.ye nasıl bağlarım hiçbir fikrim yok ilk kez alıyorum dersi blackjack ve optimizasyonla ilgili şu makaleyi buldum çok hardcore :F http://www.sii.org.pl/static/img/_163143043.pdf KehKeh said: Az mı optimizasyon yaptım matlab ilen var mı projelik problem :D
deadwoll Mesaj tarihi: Ekim 9, 2013 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2013 pontipati said: konu lazım patiler. tanıdık şirket falan yok :). ilgimi çektiği için kart sayma veya kart oyunlarında en iyi el için çekmek gereken kartlar vs. gibi bi 'optimizasyon problemi' bulursam kabul olurmuş. evet optizasyon bilen patiler, bi el atın plx Bahsettiğin şey optimizasyon problemi olmuyor pek, sonuçta her oyunun optimum elleri hali hazırda belli. 21 gibi oyunları da pek bilmiyorum ama oyun her seferinde oynanırken kendi kısıtlarını oluşturduğundan (sonuçta elinize gelen ve açılan kartlara göre kısıt oluşturup karar veriyorsunuz) şöyle bir şey hazırlamak gerekir. http://www.mit.edu/~cfiguero/Blackjack/main.html Bu da senden istenenden bayağı alakasız. Gezgin satıcı, postacı vs. problemleri var. Eğer şirket bulmak falan senin için sıkıntılıysa sadece belediye istatistikleri ve google maps'ten yararlanarak gerçek problemler oluşturabilir ve üzerinde çalışabilirsin rahatça. Örnek vermek gerekirse polis devriyelerinin, sokak temizleme araçlarının falan optimum rotalarını hesaplayabilirsin.
pontipati Mesaj tarihi: Ekim 9, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 9, 2013 gezgin satıcıyı aldılar ya :P
pontipati Mesaj tarihi: Ekim 9, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 9, 2013 bu lineer mi Fili said: kolay gelsin B)-
MrLevie Mesaj tarihi: Ekim 9, 2013 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2013 saatlere bağlı olarak otobüs shiftleri... bizim bitirme projesinde bir grup uğraşmıştı baya.
pontipati Mesaj tarihi: Ekim 9, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 9, 2013 kolay bişey olsun abiler :S
MrLevie Mesaj tarihi: Ekim 9, 2013 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2013 çocuğum proje demişsin, ne kadarlık bir proje?
pontipati Mesaj tarihi: Ekim 9, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 9, 2013 epi topu 20 puan üzerinden, dönem sonuna kadar panpa
pontipati Mesaj tarihi: Ekim 9, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 9, 2013 firma olacaksa reelde de olması gerek :)
MrLevie Mesaj tarihi: Ekim 9, 2013 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2013 valla o zaman hayırlı işleeeeer. kolay bir şey diyorsun, kolay bir şey zaten 1 günde biter. dönem sonuna kadarsa oturur detaylı bir proje bakarsın o da zor geliyor diyorsun. bitirme projesiyse eğer ne kadar kolay o kadar az puan onu da söyleyeyim.
pontipati Mesaj tarihi: Ekim 9, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 9, 2013 bitirme projesi falan değil yahu 2 aylık falan diyim daha sunumlar var diğer projelerin çünkü ha 5dk lık iş değil o konuda haklısın (:P)
Wispy Mesaj tarihi: Ekim 10, 2013 Mesaj tarihi: Ekim 10, 2013 End. müh. de LP&OPT dersinde sanırım şey sorusu vardı. İtfaiyenin bir bölgeye max x dk'da yetişmesi için min kaç station falan kurması gibi bir şey geldi aklıma şimdi. Google'dan arat belki bir şey çıkar.
deadwoll Mesaj tarihi: Ekim 10, 2013 Mesaj tarihi: Ekim 10, 2013 pontipati said: firma olacaksa reelde de olması gerek :) Short term financial programming üzerine de yapabilirsin. Git bankalardan falan tahvil vs. getirilerini ve risklerini incele, not et; kendine bir ana para belirle ve ele aldığın tahvil, hisse senedi, döviz vs. neyse artık short term getirilerine göre paranın ne kadarını nereye yatırırsan kazancını maksimize edeceğini falan incele. O da alındıysa blending problemleri var. Onlara giriş.
Longshanks Mesaj tarihi: Ekim 13, 2013 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2013 doğrusal olmayana da izin varsa atama problemi yap. ben mesela üşenmesem servis güzergahı optimizasyonu yapıcaktım gezgin satıcı probleminin yandan yemiş modeliyle
pontipati Mesaj tarihi: Ekim 22, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 22, 2013 selam. supply management diye bi konu seçtik. kömür, su ve meşrubat satan bi şirket var, alış-satış fiyatlarını onlardan almayacağız sallamasyon olacak. proje için problem ne olabilir patiler?
Öne çıkan mesajlar