chrome Mesaj tarihi: Ekim 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2013 baktım mevzu beni aşıyor. bu konularda da çok giriş düzeyi bilgiliyim ucuna taramalı takarız düzeyinde. Ama anlattığım herkes çok beğendi. public yapayım, buraya yazayım belki biri yapar diye düşündüm. radyoizotopik termoelektrik üreteci bu. küçük bir şey. bu da curiosity nin nükleer üreteci. boyutlarını görüyorsunuz. şöyle bir şey düşündüm ben. 175 bir insanın kolu boyutunda bu motoru barındıran, otonom ya da uzaktan kumanda sistemi ile çalışan konik, kanatlı bir uçan araç olduğunu düşünün. bunun uç kısmına da yani. şu resimdeki gibi durduğunu düşünürseniz uçan aracımızın uçağı tutan arkadaşın yukarıda elinin olduğu ucu kastediyorum. bu sivri ucun bulunduğu kısmın birkaç santim ilerisine doğru da bir şekilde elektrikle beslenebilen bir lazer odakladığımızda ve böylelikle oranın sıcaklığını 1500 derecenin üzerinde stabil tuttuğumuzda. elimizde nükleer enerji ile çalışan, bir ucu önündeki her şeyi eritebilecek kadar yüksek sıcaklıkta ve önüne gelen her şeyi delip geçebilecek,tek tahribat özelliği bu olacak ve ayrıca yok edilmesi durumunda da ciddi bir nükleer patlamaya sebep olacağı için saldırılması bile çok tehlikeli bir uçan cisim ortaya çıkacak. Tüm o sıcaklığa ve çarpışma etkilerine dayanması için de grafit kaplı sertleştirilmiş örümcek ağı örgüsü ihtiva eden kompozit hekzagonal bir dış kabuğa da sahip olabilir. Tek olayı manyak gibi her şeyi delip geçmek olan nükleer motorlu uçan cisim yani. Bana şahsen havada uçuşan minicik delici böyle şeyler çok tehlikeli olabilir, fikir mantıklı gibi geldi. Troll serbest buyurun abi. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Ekim 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2013 radyodan sonrasinda bittim ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Ekim 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2013 olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nekro Mesaj tarihi: Ekim 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2013 senden once dusunmustur bunu biri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Ekim 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2013 çok paran varsa yapılır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Ekim 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2013 şu çocukla bi akrabalık var mı? http://www.haber7.com/teknoloji/haber/951928-lise-ogrencisi-askere-ozel-zirh-tasarladi http://image.haber7.com/haber/haber7/archive/ogrenciaskerjpg_h459.jpg http://image.haber7.com/haber/haber7/archive/zirh5jpg_h557.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Ekim 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2013 sanayiye git Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Ekim 7, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2013 çok ayıp lan. enerjide doktora yapıyorum ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Ekim 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2013 taramalı dan sonrasını okumadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Ekim 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2013 enerjide doktora yapıyosunda malzemeden anlamıyorsun anadolu köylüsü gibi grafit diyodun sene 2013 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Ekim 7, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2013 branş enerji verimliliği abi. bizim işimiz otomasyonla, multikomfor ile, ekserji ile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Ekim 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2013 cidden doktora mı yapıyorsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Ekim 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2013 niye atom bombasi yapiyosun, git insanliga yararli biseyler yap Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2013 bana uyar yapsinlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Ekim 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2013 şu süreçte atom bombası insanlığa en yararlı şey, insanlıgın bir kısmı ölürse öteki insanlık epey rahat eder Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Ekim 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2013 dağılım değişmediği sürece nüfus yarıya inse ne olacka ki, aptallık aynı aptallık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Ekim 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2013 en kalabalık yerlere atıcan o zaman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ren Mesaj tarihi: Ekim 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2013 oluyorsa üstüme bağlar tehdidle bedava yaşarım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Ekim 7, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2013 Nekro said: senden once dusunmustur bunu biri http://www.newscientist.com/article/dn3406-nuclearpowered-drone-aircraft-on-drawing-board.html#.UlMEptJ3ZvA ahanda yapılmış abi. iha versiyonunu yapmışlar hatta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GONDARCENGIZ Mesaj tarihi: Ekim 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2013 iron man fikri iyiymiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tharin_ Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 reampage said: şu süreçte atom bombası insanlığa en yararlı şey, insanlıgın bir kısmı ölürse öteki insanlık epey rahat eder senden başlayalım mı şampiyon Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 Çıkan lazer uçağın kanat açıklından büyük çapa sahip delik mi açacak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kek Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 o kadar hızlı eritip geçemez abi... ilk çarptığı duvarda patlar o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 1500 derece? herseyi gelip gecmeyi gec modern tank zırhlarını bile delemez. thermite bile 2500 derece ye cıkıyor rahat, ki thermite'ın adı bile gecmiyor modern zırh deliciler konusulurken. ardındaki kinetik enerji onemli, hanı benim kütlem cok desen bile malzenin ne olduğu o kütlenin tasıyacağı enerjinin transferi için cok önemli. aryo dinamik bir form, kinetik enerjinin transferi için coğru olmuyor genelde, ki bu ucak hiç değil. öbür yandan elde ediceğin hız ne olucak sorusu bir mevzu, tabi bide operasyon menzili var. lazerin kayanğından los kaybettiği anda mıy mıy bişeye dönüşücektir. tabi sorunlar bununlada bitmiyor. 1500 derece burunla ucan bir aracın nasıl bir aryodinami cümbüşü olacağına şimdi kafa yormak istemiyorum mesela Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar