Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Trollemek serbest bir fikrim var

chrome

Öne çıkan mesajlar

baktım mevzu beni aşıyor. bu konularda da çok giriş düzeyi bilgiliyim ucuna taramalı takarız düzeyinde. Ama anlattığım herkes çok beğendi. public yapayım, buraya yazayım belki biri yapar diye düşündüm.

radyoizotopik termoelektrik üreteci bu. küçük bir şey.

bu da curiosity nin nükleer üreteci. boyutlarını görüyorsunuz.

şöyle bir şey düşündüm ben. 175 bir insanın kolu boyutunda bu motoru barındıran, otonom ya da uzaktan kumanda sistemi ile çalışan konik, kanatlı bir uçan araç olduğunu düşünün. bunun uç kısmına da yani.

şu resimdeki gibi durduğunu düşünürseniz uçan aracımızın uçağı tutan arkadaşın yukarıda elinin olduğu ucu kastediyorum. bu sivri ucun bulunduğu kısmın birkaç santim ilerisine doğru da bir şekilde elektrikle beslenebilen bir lazer odakladığımızda ve böylelikle oranın sıcaklığını 1500 derecenin üzerinde stabil tuttuğumuzda. elimizde nükleer enerji ile çalışan, bir ucu önündeki her şeyi eritebilecek kadar yüksek sıcaklıkta ve önüne gelen her şeyi delip geçebilecek,tek tahribat özelliği bu olacak ve ayrıca yok edilmesi durumunda da ciddi bir nükleer patlamaya sebep olacağı için saldırılması bile çok tehlikeli bir uçan cisim ortaya çıkacak.

Tüm o sıcaklığa ve çarpışma etkilerine dayanması için de grafit kaplı sertleştirilmiş örümcek ağı örgüsü ihtiva eden kompozit hekzagonal bir dış kabuğa da sahip olabilir.

Tek olayı manyak gibi her şeyi delip geçmek olan nükleer motorlu uçan cisim yani.

Bana şahsen havada uçuşan minicik delici böyle şeyler çok tehlikeli olabilir, fikir mantıklı gibi geldi.

Troll serbest buyurun abi. :)

Sosyal ağlarda paylaş

1500 derece? herseyi gelip gecmeyi gec modern tank zırhlarını bile delemez.

thermite bile 2500 derece ye cıkıyor rahat, ki thermite'ın adı bile gecmiyor modern zırh deliciler konusulurken.
ardındaki kinetik enerji onemli, hanı benim kütlem cok desen bile malzenin ne olduğu o kütlenin tasıyacağı enerjinin transferi için cok önemli. aryo dinamik bir form, kinetik enerjinin transferi için coğru olmuyor genelde, ki bu ucak hiç değil.

öbür yandan elde ediceğin hız ne olucak sorusu bir mevzu, tabi bide operasyon menzili var. lazerin kayanğından los kaybettiği anda mıy mıy bişeye dönüşücektir.

tabi sorunlar bununlada bitmiyor. 1500 derece burunla ucan bir aracın nasıl bir aryodinami cümbüşü olacağına şimdi kafa yormak istemiyorum mesela
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...