Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

3D altyazı sorunu

toggie

Öne çıkan mesajlar

selam.

3d filmler icin altyazı ayarlama işini beceremedim bir türlü. daha dogrusu becerdim ama tv'de oynattıgımda cıkmıyor.

3d subtitle icin srt'yi sup ya da ass formatına ceviren ufak toollar var. 3d subtitler, srt23dass gibi. bunlarla once o formata cevirip daha sonra mkvmerge ile altyazı ve mkv dosyasını merge ediyorum.

pc'de izlerken altlı üstlü ise mesela iki ekranda da altyazı gayet guzel gorunuyor. ama tv'de izlerken bu altyazı cıkmıyor, farklı programla subtitle yaptım yine yemedi. adam gibi mkv'nin köküne gömecek bir merge programı var mıdır bildiginiz?

siz nasıl cozuyosunuz sıkıntıyı?
Sosyal ağlarda paylaş

altyazısız izliyoruz diye trolleyesim vardı da toggie açmış konuya.

embed olayını nasıl halledersin yada halledebilirmisin bilmiyorum ama alt yazıyı gömüp re-encode olayına falan girersen kalite kaybı durumları oluşabilir sanki. extra bi program ile falan hallolursa en güzeli olur, mümkünse tabi öyle bişey.
Sosyal ağlarda paylaş

normal şekilde koy altyazıları. derdini anladım. ben de baya uğraşmıştım ama tvlerdeki playerlar o 3d altyazı formatını çalıştırmıyorlar.

altyazılar bozuk filan gözükmüyor. sadece derinlik olmuyor altyazılarda film gibi. tabiki biraz kötü 3d alt yazıya göre, film ile aynı ayarda değil ama gene de hiç yoktan iyi.

eğer 3d ye srt formatında çevirmenin yolunu bulursan da bana da söyle lütfen.
Sosyal ağlarda paylaş

Alla allah dediginizi anlayamadım ben. 3D altyazı olması sart degil, okunabilir olsun kafi.

TV markası LG. HT de LG marka.
Sorun su;
3D filmler 2D goruntude yan yana ya da ust uste oluyor dediginiz gibi. Buna srt atınca cift goruntu tek altyazı durumu oluyor. Mesela yan yana goruntu varken alt tarafta normal altyazı gorunuyor. TV'yi 3D moda gecirdigimde altta tek basına gorunen altyazı sapıtıyor.

Sizde bu nasıl normal kalıyo onu anlamadım ben.
Sosyal ağlarda paylaş

Altyazının 3D modda sorunsuz gorunmesi icin yan yana olan goruntude her iki tarafta da altyazı gorunmesi lazım yani. Benim bildigim bu. Ama altyazılar goruntuden bagımsız olarak calısıyor derseniz de haklısınız. Ee o zaman niye bozuluyo benim altyazılar.
Sosyal ağlarda paylaş

hmm. senin tv'nin media playerı mı acaba yapamıyor ki? ben samsungda dnedim. dediğin gibi yan yana veya üst üste oluyor görüntüler 3d filmlerde. 3d moda geçirince de gözlükle kullanacak şekilde değişiyor. alt yazılar düz koyarsan 3d moda geçsen de düz kalıyor. değişmiyor.

lg'de de farklı olmaması lazım sonuçta.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...