Kharon Mesaj tarihi: Ekim 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2013 2 gun once developerlar icin golden master oldu. Ondan beridir de kullaniyorum. En onemli gelismeler sanirim optimizasyon ve apple ekosistemindeki diger urunlerle dikissiz entegrasyon alaninda. Bi de ismi kedi ismi degil, dagda kedi kalmadi artik ztn. Birinci guzellik low-level islemlerin hepsini gruplayip ufak islem araliklariyla yaptirtmasi. Apple buna "Timer Coalescing" diyor. Bu sekilde islemcinin idle pozisyonunu daha da asagiya cekerek pil kullanimini dediklerine gore %72 kadar azaltiyorlarmis. Benim bilgisayarim hala benim kullanimima gore optimize oldugu (evet mavericks kurulduktan sonra davranislariniza gore sistem optimize oluyor) icin henuz pil ustundeki etkisini cok fazla test etme firsati bulamadim. Ama rahatlikla arttigini soyleyebiliyorum. Mesela pil gostergesi bana benim kullanimima en fazla hangi programin gereksiz guc harcadiginin uyarisini yapabiliyor. Ikinci guzel olay memory compression. Bu background da o sirada bi islem yapmayan ama yine de el altinda olmasi beklenen ve acik olan uygulamalari ram de kapladiklari alani idle zamanda compress ederek daha fazla ram alani sunuyor kullaniciya. Herhangi bir sekilde bu program cagrildiginda bu ram alani aninda kullanima geri veriliyor. Ozellikle VM ve bir kac ram canavari java programla calistigim icin performansin mountain lion a gore cok arttigini soyleyebilirim. Sanki bi 4gb daha ram takmis gibiyim. Guzel. Ucuncusu "App Nap" denen nane. Background uygulamalarin bazilarini -ki bunu o sirada ekranda gozukmeyen pencereye sahip uygulamalar icin yapiyor, herhangi bir sekilde bi pencerenin bi kismi bile gozukuyorsa kullaniciya nap e girmiyor o uygulama- , nap e sokup o uygulamalar icin cpu gucunun harcanmamasini sagliyor. Bu aynen yeni mobile safari ve desktop safarideki acik olmayan tablar gibi calisiyor. Chrome a gore inanilmaz hizli. Benim gibi sonra okurum diye arkada 20-30 dan fazla tab acik birakan tab canavarlari icin kaymak gibi cozum. Bunun disindakiler entegrasyon hep. Notification center neredeyse ios6 nin geldigi son durum gibi olmus. Genel uyarilara hemen notification ustunden aksiyon alabilmek guzel, hayli de intuitive calisiyor. Haritalari ve points of interestleri kayitli ios7 aletlerle paylasmak hayli rahat. Teoride ve pratikte guzel isliyor ama Osx tarafinda guzel calisan sey ios7 tarafinda o kadar da mukemmel degil, o sirada bi harita bakiyorsaniz onu kaybediyorsunuz gibi hos olmayan detaylar var. Muhtemelen patchler gelir release sonrasi. IOS7 beta 4 den sonra yok olan icloud keychain tamamen gelmis, daha once aktivasyonunu yapmis olmama ragmen tekrar yaptirtti. Sanirim betadakileri silmisler. IOS7 update i de aralik gibi gelir , tekrar kullanilir icloud keychain muhtemelen. Guzel calisan bi tembel isiydi. Bunlardan sonraki en guzel sey finder. Safari benzeri tablar gelmis ve tablar arasinda gezinti cok rahat. Contacts adam gibi kullanilir bi hal almis, takvim ise ajanda halini birakip daha profesyonel ios7 anlayisina donuk bi hal almis. Daha once verimsiz ekran alani yuzunden baska alternatiflerini kullanidigim ama su halleriyle alternatiflerine bakmayacagim programlar haline gelmisler. Geri kalani zaten ihtiyaci olan adamin coktan bildigi, kozmetik veya bunlarin yaninda bahse degmeyecek ozellikler. Basarili bi release, eski os ustune yuklenmesi ve kaldigi yerden devam etmesi de guzeldi. Ciktiginda beklemek icin bi sebep yok, ozellikle yeni haswell islemcili makineleri olanlar hic zaman kaybetmesinler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ekim 5, 2013 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2013 Simdi, kritik bir sorum var: PirateBay'den ceksem bunu, ciktiginda da satin alsam dert olur mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 5, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2013 olmaz. osx lerde hic bir zaman olmadi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 5, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2013 Bu arada gecmek isteyenleri uyarayim: ne kadar seamless bi kuruluma sahip olursa olsun onceki os un image ini backuplamaniza saglik veriyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ekim 5, 2013 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2013 Ilk OS X guncellemem. Time Machine yeterli olur sanirim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 5, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2013 TM yeterli ama luzumsuz yer kapliyor, onun yerine diskutil ile system partition in (veya yerin varsa komple diskin) imajini al. Ardindan indirecegin GM surumu sd, usb , ddvd artik hangisini tercih edersen ona mountla. Bu biraz surucek zira GM lerin checksumlarini yuklenmis versiyonu yok komple hepsini bastan kontrol edicek os. Sonra o mountladigin seyle boot falan etmiyorsun linux yukler gibi, bildigin install maverick diye program kurar gibi cift tikliyorsun. Disk sectirtiyor, ardindan 20 dk sonra sana kurulmus haline apple id passwordunu girmeni isteyecek. Leoparddan beri cok yol aldilar bu konuda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ekim 5, 2013 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2013 Applar kaliyor sanirim? Time Machine external'da bu arada, sirf onun icin aldim. Yakinda yeni bir tane alip modeme baglayacagim hep aktif olsun diye hatta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 5, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2013 Restart atmaktan tek farki o sirada acik olan appleri acayim mi diye sormuyor olmasi. Onun disinda dock, appler, tum mail accountlar, hali hazirda kurulu servisler(f.lux, dropbox vs) , klavye ayarlari, vm ler, daha once cope attiklarin, bakmadigin notificationlar...... hepsi duruyor aklina ne geliyorsa. tek fark dock a 3-4 tane yeni ikon gelicek. ibooks, maps, bisey bisey daha. maps haric yolladim hatirlamiyorum simdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ekim 6, 2013 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2013 Guzelmis ama pek bir fark gormedim ben. Finder'da guzel gelismeler var ama TotalFinder tercih edilir hala bence. Pil omru dedigin gibiyse cok iyi, iki kere filan pili bitirerek kullanacagim, kalibre etsin bir. Performans ve pil icin ama bir hafta sonra filan donerim bu konuya, gun gece yukledim yani daha. Maps'in iOS ile uyumu guzel olmus. Here.com'u kullaniyorum ben ama tablet neredeyse surekli yanimda oldugu icin buna gecebilirim. Daha bir rahatlik. Anlik gerektiginde yine telefondan Here.com'u calistiririm ama, offline calisiyor ne de olsa. iBooks cok isime yaradi benim. eReader'da okudugum kadar iBooks'da da kitap okuyorum ben. Internetten indirdigim ePub'lari genelde orada okuyorum. Bilgisayarda da rahatca devam ederim okumaya boylece. Keychain pek ilgimi cekmiyor. Icinde sadece app sifreleri, VPN sifreleri, mail sifreleri filan var iste. Bu is icin asil Dashlane'i kullaniyorum. Ama her yeni yuklemede VPN sifrelerini filan tekrar girmek zorunda birakilmamak iyi. Messeges entegrasyonu iyi olmus. Onu kullanmayi bir deneyecegim Adium'u bikarip. Takvim'i filan zaten kullanmiyorum Windows Phone'a sync olmadigi icin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ekim 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2013 gulsemmi aglasammi bilemedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Ekim 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2013 multi row & column spaceler geri geldi mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 6, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2013 @Fly zaten hep vardi ismi degisti sadece, su anda da kullanimi hala cok rahat. Bu konuda bisey degismedi. Cok ufak 1-2 tweak ile 10.5 spaces rahatliginin cok otesinde kullanabiliyoruz snow leoparddan beri zaten. Ozellikle hangi space kullaniminin yapilmadigini dusunuyordun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Ekim 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2013 Birisi hayrina VMWare 5 calisiyor mu deneyebilir mi? Bitirme projemi yapiyorum da simdi yedek al kur calismazsa tekrar kur falan cok vakit kaybi benim icin. Bi durum deneyebilen olursa ismarlarim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 6, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2013 vmware fusion 6.0.1 calistiriyorum, icinde bootcamp win7, kali ve mint var. Hepsi sikintisiz calismaya devam ediyor. vmware 5 in de sikinti cikartacagini dusunmuyorum dogrusu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ekim 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2013 Şimdi benim anlamadığım pil ömrü %72 artıyorsa air'ın pil ömrü 20 saate mi yaklaşıyor? Alette genelde makale okuyup müzik dinliyorum, arada da SPSS falan kullanıyorum 2-3 günde bir şarjı anca bitiyordu, böyle sadece haftasonları şarj eder hale gelirim lol Bir de dictation'a türkçe desteği falan geliyor mu? Onu da makale okurken bazı kısımları not almak için kullanıyorum ama simültane çeviri yeteneğim yok henüz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Ekim 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2013 KHaRoN said: @Fly zaten hep vardi ismi degisti sadece, su anda da kullanimi hala cok rahat. Bu konuda bisey degismedi. Cok ufak 1-2 tweak ile 10.5 spaces rahatliginin cok otesinde kullanabiliyoruz snow leoparddan beri zaten. Ozellikle hangi space kullaniminin yapilmadigini dusunuyordun? lion ile giden, workspaceleri gostertince coklu row column seklinde dizisi iste. en asagi 9 space ile calisiyorum her birinde bir sey yaptigim, liondan itibaren onu kaldirip yan yana dizilen spaceler haline geldi kafada maplemek imkansiz bu sekliyle totalspaces var onu geri getiren ama onda biri kadar smooth calismiyor snow leoparddakinin native olarak geri gelmistir diye umuyordum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 6, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2013 deadwoll said: Şimdi benim anlamadığım pil ömrü %72 artıyorsa air'ın pil ömrü 20 saate mi yaklaşıyor? Pil omru %72 artiyor diye bisey yazmismiyim diye tekrar okudum yazdigimi. Yazdigim sey, ve apple in iddia ettigi sey low-level operasyonlarin zamana gore gruplanarak ayni anda calistirip, islemci gucune ihtiyac duymayan zamanlarin %72 arttirilmasiydi. Bu sekilde sadece OS un tuketimi asagiya cekilerek diger uygulamalarca kullanilabilecek daha fazla pil kapasitesi ve daha uzun idle sureler hedeflenmis. Mesela benim late 2011 MBP icin idle beklerken pil omrune 8 saat 42dk gibi birsey raporladi dun. Normalde 6'30" un ustunu gormemistim. Ki pil durumu iyi degil su anda o kadar kullanilmis bi bilgisayar olarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ekim 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2013 heyecanla bekliyorum son sürümünün çıkmasını. çıkar çıkmaz gömücem 2011 mba'e. Tek çekincem yavaşlaması. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 6, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2013 Fly said: lion ile giden, workspaceleri gostertince coklu row column seklinde dizisi iste. en asagi 9 space ile calisiyorum her birinde bir sey yaptigim, liondan itibaren onu kaldirip yan yana dizilen spaceler haline geldi kafada maplemek imkansiz bu sekliyle Benim onerim bir kereye mahsus ne kadar ihtiyacin varsa o kadar desktop ac (space) ardindan mission control den prioritization a gore sorting i kaldir, ve mission control den istedigin hot corner kisimlarini sec. mesela exposé falan secebilirsin. Ardindan klavye shortcutlarina da ^1,^2 gibi desktop shortcutlari verdiginde kullanimin space lere nazaran cok daha hizli olur. Learning curve un uzun olacagini dusunmuyorum. Ben inanilmaz rahat calisiyorum bu sekilde spacelere nazaran. Hele ki bi extended display in varsa durum 2 kat daha kolay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 6, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2013 "roket adam" said: heyecanla bekliyorum son sürümünün çıkmasını. çıkar çıkmaz gömücem 2011 mba'e. Tek çekincem yavaşlaması. e cikti iste? Bilgisayar kesinlikle ucuyor, ssd ile daha da ucuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ekim 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2013 Golden master demedin mi? Beta son oluyor sanırım, bi süre sonra süre doldu deyip kapanacak falan. iOS'ta öyle oluyor en azından. AppStore'a düşmeden yüklemem herhalde :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Ekim 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2013 da manual olarak su siradaki space'e gec demek oluyor iste, yaptigi tek sey bastan space acip grid olarak gostermek zaten o dedigim yan sanayi urunun 1. 2. desktop yerine su anda calistigim seyin altinda bilmemne caprazinda su var diye hatirlamak cok daha kolay dilersen de yine sayi verip oraya switchleyebiliyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ekim 6, 2013 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2013 Golden Master denen şey son versiyon. RTM'mim developer versiyonu işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 6, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2013 Mail.appde de degisiklikler olmus, simdi update edeyim abi diyip help center item i acti bak bunlar var diye. What’s new in Mail? What’s new in Mail? Mail in OS X v10.9 offers notable new features that make it even easier to send, receive, and view your mail. Answer email from notifications When you’re busy working in another app, you can quickly reply to messages or delete them directly from Mail notifications. Search for attachments and more Search for message attachments by name or type (such as “keynote”), for Passbook passes, and for flagged messages. Share Passbook passes When you view passes, you can easily share them using Mail or Messages, and know at a glance if you can still use a pass. Focus Smart Mailboxes on specific accounts When you define the criteria for a Smart Mailbox, you can include specific accounts, to limit the messages shown in the mailbox. In addition, when you view a Smart Mailbox folder, the messages from the Smart Mailboxes it contains are shown. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 KHaRoN said: Geri kalani zaten ihtiyaci olan adamin coktan bildigi, kozmetik veya bunlarin yaninda bahse degmeyecek ozellikler. Basarili bi release, eski os ustune yuklenmesi ve kaldigi yerden devam etmesi de guzeldi. Ciktiginda beklemek icin bi sebep yok, ozellikle yeni haswell islemcili makineleri olanlar hic zaman kaybetmesinler. Haswell hangi modellerden itibaren basladi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar