Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Beşiktaş JK 2013-2014 Sezonu Genel Tartışma - 3

Llama

Öne çıkan mesajlar

Shaktar'da tam kadroya yakın çıkmıştı. İnanılmaz formsuzlar liglerinde vs. de normal onlar için de bizim yedeklerin bu kadar kötü olması :(

Bir kere Cenk'ten başlamak gerek. Her ne kadar önünde savunma namına pek bir şey yapılmamış olsa da kendisi de inanılmaz kötüydü. Geçen sene daha iyiydi, dünyanın en iyi kaleci antrenörlerinden birini getirdik herif geriye gitmiş resmen, her topu sektirdi resmen ya. Ayrıca çok hatalı konumlanıyor, 2 golü bariz onun konumlanma hatasından yedik.

İsmail, söylemek istemiyorum ama inanılmaz kötüydü.

Fiziksel olarak halen yetersiz onu geçtik korkaklık gelmiş adama, kaç pozisyonda rahatlıkla ayak koyabilecekken korkup geri çekildi. Bernard sağa geçti mi İsmail'i harcadı resmen, herkes harcadı gerçi. Eski İsmail'in rüzgarı bile yok şuan ki halinde, ligde oynarsa soldan follofoş oluruz.

Sağda Holosko'ya yeni bir şey değil. Bu maçta Dentinho'nun oynaması gerekiyordu, Holosko'nun da oynaması gerekiyordu. Sağ bekte daha önce denenmişti yine denendi. Hücuma çıkarken kötü değil de işte defans desen asfds

Holosko birde inanılmaz yavaşlamış. Hızından eser yoktu. Ya da Bernard çok hızlıydı safas

Frei'in oyunu çok hoşuma gitti. Onu kazanmamız şart, basit ve kaliteli oynuyor. Riske etmemek için çıkardı oyundan ikinci yarı Bilic ama açık ara sahadaki en iyilerdendi.

Ömer çok iyiydi sonra, yani gol dışında belki pek bir şey yapamadı dersiniz ama böyle bir ara özellikle onu izledim, topsuz alanda çektiği adamlardı durduğu yerlerdi vs. hep doğruydu. Hatasız oynadı resmen, lig maçında ona top taşınsa çok net iş yapar.

Escude yine en iyiydi.

Eneramo kötüydü, Necip kötüydü. Gerçi Necip savunmada başarılıydı ama tek kaldı. Fernandes zaten hiçbir bok yapmadı, üstüne birde sakatlandı. İkinci yarı şu altyapıdan Samet girdi de Necip ile pozisyon vermediler ortadan. Gerçi Shaktar'da bırakmıştı oynamayı ama adamların ataklarını yine de kanatlara itmeyi başardılar. Motta girince zaten solumuz kitlendi, hep sağdan vs. geldiler.

Franco namına da hiçbir şey diyemiyorum. Cidden hazır değilmiş üst düzey hücumculara karşı, çok adam kaçırdı. Ama hücuma kaldırırken de takımı çok öz güvenliydi.

Stoper olarak kullanacağız takıntısı olmasa aslında harika bir defansif orta saha olabilir. Aslında iyi eğitilse halen olur, ayağına çok hakim bir çocuk ama halı saha topçusu gibi işte tamamen içinden geleni oynuyor. Doğru yerde durmuyor vs.,

Özellikle baktım da Escude sürekli nerede durması gerektiğini gösteriyordu. Gel-git komut veriyordu sürekli vs. O çok hoşuma gitti. Adam olur Franco'dan da bu aralar cidden riske etmemek gerek profesyonel maçlarda.

Ha birde, Dentinho yani pff

İnanılmaz yetenekli, maçta resmen kendini göstermeye kastı ama işte beyin olmayınca o yeteneğin hiçbir olayı olmuyor. Çok rezil hatalar yaptı beyinsizlikten vs. vs. Neyse Ocak'ta gidiyor, güle güle bebeğim.
Sosyal ağlarda paylaş

He birde farkın en temel sebebi 4-4-2 oynamamız.

Fernandes - Necip orta sahası inanılmaz kolay geçildi. Necip çok çabaladı ama yetemedi. Fernandes çok sönüktü, hiçbir şey yapmadı. İkili orta saha çok kolay geçildi. Frei'ın ortaya desteği çok iyiydi ama Dentinho mesela hiçbir şey yapamadı.

Ayrıca beklerde inanılmaz formsuz olunca IY'den 1-4 olması normal karşılanır.

İki forvette Almeida - Ömer olsa çok iş yapar ama Eneramo'dan bir şey olmayacağı net belli. Ya adamın koşuşu vs. çok garip bir kere ya öyle top taşıyacak bir adam değil.

BJK'nin elindeki adamlarla çift forvet oynayamayacağı artık net, bu maç en temel örneğiydi. Yok yani orta sahada o kadar alternatifsiz bir takımız ki, en iyi üçlü varken TR'nin en sağlam orta sahası bile diyebilir bazıları ama biri yokken GG...

O biri de zaten mutlaka bir şekilde olmuyor bizde, al işte Fernandes 4-6 hafta yok. BJK için en güzel sınav olacak.

Frei 11 olacak tahminen, kendisi için inanılmaz bir şans. Kulüp Fernandes'i satarken zerre üzülmemelerini sağlayacak kendisi, yerini garantiye alacakta... Bakalım kanat adamı ortada nasıl olacak :D
Sosyal ağlarda paylaş

geçen sene desen öyle de bu yıl shaktar cidden kötü, BJK tam kadro çıksa belki yine yenilirdi ama böyle fark vs. olmazdı, bu kadar golde olmazdı ki BJK tam çıksa net bir şekilde yenerdi.

Shaktar'ın eski havası kalmadı. Altın jenerasyonundan arta kalanlarda çok sönük, sanki yeter artık bize bu kadar oynamak der gibiler. Yeni Brezilyalılar olmasa dün kazanamazlardı bile yedeklerimize karşı.

FB-GS oynasa tam kadro Shaktar'ı çok zorlanmadan yenebilir. TAbii şu haliyle diyelim, nitekim kadrosu halen çok sağlam ama işte bir şeyler var yanlış giden.

Dün onlarda en çok hoşuma giden ise açık ara Bernard oldu. Geçen yıl Atletico MG maçlarında da izliyordum adam cidden harika ya, kaçışları vs. resmen tam bir kurt. 25 milyon euroluk adamım diye bağırıyor açık açık, takım oynatabilse çok fena işler olurdu dün.
Sosyal ağlarda paylaş

totemic said:

eski kalecimiz fevzi hapishaneye girmiş. eşine nafakayı ödeyememiş. 150 bin tl için 3 ay hapis yatacak. yazık nereden nereye... ben klubün yerinde olsam sahip çıkarım.

Fikret ORMAN: 'Fevzi Tuncay'ı yanıma çağırdım..Pazartesi gelecek... Önder Özen'le de konuştum. "Kulüpte ona görev vereceğiz'' (AA)
Sosyal ağlarda paylaş

reampage said:

reampage said:

totemic said:

eski kalecimiz fevzi hapishaneye girmiş. eşine nafakayı ödeyememiş. 150 bin tl için 3 ay hapis yatacak. yazık nereden nereye... ben klubün yerinde olsam sahip çıkarım.

Fikret ORMAN: 'Fevzi Tuncay'ı yanıma çağırdım..Pazartesi gelecek... Önder Özen'le de konuştum. "Kulüpte ona görev vereceğiz'' (AA)
Sosyal ağlarda paylaş

fikret orman geç kaldı sahip çıkmakla.50 bin lirayıda o ödemeliydi çok önceden.

bu arada fernandes olayına gelirsek.fenerbahçe ve galatasaray dedikoduları saçmalık tamamiyle.2 kulübünde fernandes'e ihtiyacı yok.almaları büyük hata olur ve alacaklarını sanmıyorum.

ilk yarı sonunda lige tamamen havlu atacağımızı düşünüyorum.kulüp de fernandesle sözleşme yenilemecey gibi görünüyor.rusya veya arabistan yolları gözüküyor manuel'e.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada hiç konuşulmamış ya, Demba Ba resmen BJK'ye teklif edilmiş. Doğrulandı da bir çok kaynaktan da 8 milyon euro bonservis istiyorlarmış tek parça ya da az taksitli

Verecek para var aslında ama çıkıpta tek adama 8 milyon yatırmak, takımın bir ton ihtiyacı varken olmaz. O yüzden zaten verecek paramız yok.

GS ve FB'nin benzer durumda havaya saçacağı 8 milyonu vardır ama işte BJK'nin yok. O yüzden bu transfer olmaz.

Ha belki kastırırsak kiralık vs. olur, bilemem. Diğer türlü imkansız.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
İsmail Köybaşı’nın yokluğunda sol beki Motta’ya teslim eden Beşiktaş, Brezilyalı oyuncunun bekleneni verememesi ve agresif hareketleri nedeniyle sol bek mevkiinde yeni arayışlara girdi.
Avrupa liglerindeki genç oyuncuları takip eden ve sezon başında ileriye dönük yatırım amaçlı Pedro Franco’yu Beşiktaş’a kazandıran siyah-beyazlıların futbol direktörü Önder Özen rotasını Hollanda’ya çevirdi.

Hollanda 2. lig ekiplerinden FC Dordrecht’de kiralık olarak forma giyen Yoel van Nieff’i listesine alan Özen, devre arasında 20 yaşındaki oyuncuyu siyah-beyazlı renklere bağlayabilmek için mesai harcayacak.

Bu sezon FC Dordrecht formasıyla ligde 14 maça çıkan genç yıldız, sol bek mevkiinde oynamasına rağmen 6 gol ve 3 asistin altına imza attı. Teknik kapasitesi ve mesafe tanımaksızın attığı sert şutlarla bilinen Yoel Van Nieff 2009-10 sezonunda Fenerbahçe A2, 2010-11 sezonunda ise Beşiktaş A2 takımlarına gol atmayı başarmıştı.

Bonservisi Hollanda 1. Lig ekiplerinden FC Groningen’de olan genç yıldızın kulübüyle olan sözleşmesi sezon sonunda sona eriyor. Chelsea, Manchester United, Newcastle United gibi İngiliz futbol devlerinin peşinden koştuğu 20 yaşındaki oyuncuyu elinden kaçırmak istemeyen Beşiktaş, devre arasında transferi mutlu sonla bitirmek istiyor.

Büyük gelecek vaad eden Yoel Van Nieff’in piyasa değeri 100 bin euro ancak kulübü FC Groningen’in genç yıldız için 1 milyon euro’ya yakın bir bonservis bedeli isteyeceği tahmin ediliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrıca şimdilik kesin değil ama

Toraman > GS
Pektemek > TS

GS'nin ufakta olsa ilgisi var zaten biliniyor. Birkaç transfer kovalıyorlarmış ve olmazsa yabancı sınırı geyiği yüzünden alabilirlermiş.

Pektemek içinde kapıyı çalmışlar. Tahminen 1 milyon euroya falan da onu yollarız TS'ye, ondan artık bir şey olamayacağı belli yani zorlamaya gerek yok. Belki TS'de kendini bulur, eski günleri gibi olur. :(
Sosyal ağlarda paylaş

Pektemek'e malbuş verirlerse satalım o derece sdfdsf.

Başkanın tonuna bakılırsa Fernandes devre arası gidici. Herhalde resmi teklif bekliyorlar, gelirse satacaklar.

Fevzi çoook kötü bir kaleciydi ancak bu kötü bir antrenör olur manasına gelir mi bilemiyorum. Sezon başı da ÖÖ istiyordu onu, vardır bir bildiği herhalde. Hattta yanılmıyorsam planı o yabancı kaleci antrenörünün yerli antrenörleri yetiştirmesiydi. Sonra da onu postalamaktı sdfsd.
Sosyal ağlarda paylaş

Büyük WOT, Bilic döşemiş ama ben değil bu sefer sadfasd

said:
Teknik Direktörümüz Slaven Bilic, konuk olduğu BJK TV’de Futbol Takımımız ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.
Medya ve İletişim Direktörümüz Tuğrul Yenidoğan’ın sunduğu ‘Slaven Bilic ile Yüz Yüze’ programının konuğu olan Bilic, Futbol Takımımız ile ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

“Milli takımlar için lige verilen arayı iki hazırlık maçıyla değerlendik. Bugün iyi bir antrenmandan daha fazlası olabilecek bir maç yaptık ve 4-1 kazandık. Forma şansı bulamayan ya da az bulan oyuncularımızla birlikte sakatlıktan dönen oyuncularımızı denemek istedik. Bazı futbolcularımızı farklı pozisyonlarda değerlendirdik.”

“İsmail ve Filip sakatlıktan dönen oyuncularımız. Maç ritmi yakalamalarını istiyoruz. A2 takımıyla da oynamalarını sağlıyoruz. Bu oyuncuların zamana ihtiyacı var. Günden güne formlarını yakalayacaklar.”

“Türkiye güçlü bir ülke. Şimdiye kadar gördüğüm şehirlerin hepsi güzel ve yaşanılabilir kentlerdi. Coğrafi olarak geniş ülkelerde genelde bir metropol olur geri kalan yerler aynı seviyede olmaz ama burada gördüğüm yerlerde böyle bir hisse kapılmadım.”

“Türkiye ligini tam olarak bildiğimi söyleyemem. Ben bir futbolseverim büyük takımların maçlarını takip ediyordum. Milli takımı çalıştırdığım dönemde Türkiye ile karşılaştım. Bu maça hazırlanırken bilgiler topladım. Türkiye güçlü bir ülke. Tesislere, yabancı oyunculara ve altyapıya önem vermesi gayet normal. Ligde her takımın söz hakkının olduğunu gördüm. Öngördüğüm birçok şeyin doğru olduğunu gördüm burada.”

“Teknik direktörlük kariyerime şans eseri başladım. Ailem ve arkadaşlarımla birlikte futbol benim hayatım. Mutlu olduğum bir işi yapıyorum. Baskı hissediyoruz ama şikayetçi olmamalıyız. Hobisini iş olarak yapan ve kazanç sağlayan mutlu azınlıktan biriyim. Bunun için şükretmemiz lazım. Futbolu sevmeyen erkekleri anlayamıyorum.”

“Buraya gelmeden önce nasıl bir yere geleceğimi biliyordum. Bir kulüpten daha fazlasına geldiğimi biliyordum. Herkes bir takımın taraftarı olabilir ama Beşiktaş taraftarları kulübüyle yaşıyor. Bu nadir bir ortamdır. Burada olmaktan dolayı kendimi ayrıcalıklı hissediyorum. Her ne kadar şehre çok çıkmasam bu kulübün taraftarlar için ne ifade ettiğini çok iyi biliyorum.”

“İstanbul, büyük imkanları olan bir şehir. Bu imkanların esiri olan futbolcular yok olur. Genç insanlardan bahsediyoruz. Futbolcularımın özel hayatlarıyla ilgileniyorum ama ben onların babaları değilim. Onlarla ilgilenmek işimin önemli bir parçası. Manuel Fernandes’in özel yaşantısıyla ilgili birçok şey duydum. Fernandes antrenmanlarda yüzde yüzle çalışan ve genç oyunculara sürekli destek olan başarılı bir oyuncu. Disiplin yönetmeliğimiz var. Geceyarısı oyuncuların yataklarında olup olmadığını kontrol edemem. Futbolcular eğlenebilir ama ne sıklıkta ve ne zaman yaptıklarına bağlı bir olay bu. Organizasyon ve disiplinle ilgili bir aksama olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim.”

“Sosyalizm meselesinde söylemek istediğim iyi bir adam olmaya çalışmamdır. Ücret konusu bir takım için önemli bir konudur. Tehllikelerin önüne geçebilmek için yönetime görüşlerimi iletiyorum, onlar da çalışmalarını sürdürüyorlar. Ücret dengesizliği takım içinde sorun yaratabilir.”

“Teknik adamların kendilerine göre tarzları vardır. Yedek kulübesinde ya da çizgide durmak önemli değil. Önemli olan vücut dili ve konuşmalarınızla oyuncularınıza destek olduğunuzu belirtmenizdir. Bunu deneyimlerim ve kitaplardan biliyorum. Özellikle genç oyuncular antrenörlerinden sürekli destek beklerler. Deplasman maçlarında ayakta durarak baskıyı oyuncularımın üzerinden kendime çekmeye çalışırım.”

“Yabancı olayı tamamen denge meselesi. Yabancı oyuncuların varlığı yerliler için avantajdır. Muhammed Demirci’nin yabancı oyuncularla antrenman yapması onun için büyük bir avantaj. Ligin kaliteli olması için yabancı oyunculara da ihtiyaç var. Genelde takımların iskeletleri yerli oyunculardan kurulu. Yabancıların para için buraya geldikleri fikrine katılmıyorum en azından takımımızdaki oyuncular ellerinden gelenin en iyisini yapıyorlar. Oyuncularım para hesabı yapmadan ellerinden geleni yapıp iyi iş çıkarmaya çalışıyorlar.”

“Hazırlık kampında olabildiğince çok fazla oyuncu görmeye çalıştım. Sakatlıktan dönen oyuncularımzın ritim yakalama süreçleri sürüyor. Yabancı oyuncu konusunda fazlalığımız yok. Ara transfer dönemine kadar zaten hamle yapamayız. Kadroda çok büyük değişiklikler yapmayacağız.”

“Pedro Franco önemli bir oyuncumuz. Çok gayret gösteriyor. Onu transfer ettiğimizde 6+2+2 kuralı vardı. Sonra planlar değişti. Bu durumun farkında.UEFA Avrupa Ligi gruplarına kalmak için gereğini yaptık ama maalesef orada değiliz. Önümüzde Türkiye Kupası var. Elemeleri geçip gruplara kalırsak altı maç oynayacağız. Her oyuncumuz fırsat bulacaktır. Yabancı oyuncuların oynayıp oynamama konusundaki kararlar tamamen bana ait. Günün koşullarına göre bir karar veriyorum.”

“Transfer konusunda sezon öncesi iyi bir iş çıkardık. Yönetim Kurulumuz ve Önder Özen ile birlikte bütçe el verdiğince en iyisini yaptık. Transferle ilgili aktif durumdayız. Araştırmalar yapıyoruz. Kriterlerimiz var. Bunlar; oyuncunun kariyeri, takımın geleceği ve bütçemiz. Kale ve stoper pozisyonlarınca nicelik ve nitelik olarak yeterliyiz. İsteklerimizle örtüşen olaylar olursa fırsatları kullanırız. Yarışmacı tarafımızı önde tutuyoruz. Şampiyonluk ve kupa için mücadele ediyoruz. Kemik bir kadro oluşturmaya çalışıyoruz. Yetenekli Türk oyuncuları takıma katmaya çalışıyoruz. Yabancı oyuncu alacaksak bize seviye atlatmalı ve takıma büyük katkı vermeli.”

“Oyuncularımın performanslarından gayet mutluyum. Kenardan gelen oyuncularımızın katkılarıyla da maçlar kazandık. Ligde her hafta bir maç oynuyoruz. Oyuncularımın özgüvenlerini yüksek tutmalıyım. Oynamayan oyuncuları hazırlık ve A2 maçlarında değerlendiriyorum. Onlardan beklentim her daim hazır olmaları ve fırsat beklemeleri. Almeida, Fernandes ve Gökhan Töre yerlerini hak eden ve katkı veren oyuncular. Her maça en iyi 11, 14 ve 18 ne olur diye düşünüp plan yaparak çıkıyoruz. Futbolcularımız disiplinli ve sıkı çalışırlarsa rotasyonun yolu onlara her zaman açık. Bizim onlara ihtiyacımız var. Takım içinde rekabet her zaman olmalı diye düşünüyorum.”

“BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde bir aile gibi yaşıyoruz. Personelimiz olaya işten fazlası gözüyle bakıyor. Gücümüzü bu dayanışmadan alıyoruz. Samimiyetle çalışan insanları bulmak zordur. Herkes büyük gayret gösteriyor.”

“4-4-2 sistemini ben de beğeniyorum.Üretken bir takıma sahibiz. İç saha maçlarında fırsatlar yakaladık ve goller attık. İç sahada oyunu sürüklemek için gol bulmamız gerekiyor. Kadın ve çocuk taraftarlarımıza oynadığımız maçlarda agresiflik, coşku ve üretkenlik olarak bir tık aşağıda kaldık. Rakipler bize karşı yaslanıp oynuyorlar. Oyunu açmak bazen zor oluyor. Sistemle ilgili dönüşüm yapabiliriz.”

“İlk 11 haftada forma giyen oyuncuların listesini bulunduruyorum. Rotasyona gitmediğimiz yolundaki yorumlara katılmıyorum. Şimdiye kadar oynadığımız oyunun iyi olduğunu düşünüyorum. Eleştiri yapılan oyuncularıma bağlılığımızı gösterdik, onlar da Kayserispor maçında bizi haklı çıkardılar. İç sahada hücumu bitirirken ceza sahasında çok oyuncumuz olmuyor. Bu bir eksiklik. Veli, Fernandes, Oğuzhan ve Atiba orta sahası için beklerin hızlı hücuma çıkıp dönmeleri ve birebirde adam eksiltmeleri gerekiyor. Dünyada böyle oynayan pek takım yok.”

“Eneramo ve Almeida birlikte oynayabilir. Günün koşuluna göre hareket ediyoruz. Mustafa ve Ömer gibi önemli iki oyuncumuz daha var. Oğuzhan, orta saha oyuncusu olmasına rağmen sürekli hücumu düşünüyor ve bu durum onun daha çok efor harcamasına neden oluyor. Bu nedenle oyunun son bölümünde oyundan yavaş yavaş düştüğünü düşünüyorum. Onun hücum yönünü köreltmeden devamlılığını artırmalıyız ve olgunlaşmasını beklemeliyiz.”

“Aldığım ceza sonrası şok oldum. Maçları duygusal yaşarım ama hiçbir zaman kötü söz söylemem küfür asla etmem. Kulübün aldığı ceza ise üzücü bir durum. Taraftarlarımızın genetiğinde böyle bir şey yok. Görüntüler kabul edilemez. İki maç daha cezamız var. Bununla başa çıkmanın yollarını aramalıyız.”

“Ayaklarımızı yere sağlam basmalıyız. Maç maç düşünmeliyiz. Oyuncularımın ve benim kafamızda Torku Konyaspor maçı var. Ondan sonra derbiyi düşüneceğiz. İyi ya da kötü günde sıkı çalışmalıyız. Zor dönemleri kısa tutmalıyız.”

“Medyada her gün yer almak istemem. Yeteri kadar yer aldığımı düşünüyorum. Fernandes ve Almeida ile görüştüm yönetimimiz de görüşmeler yapıyor. Motivasyonları düşmedi. Çalışmaya devam ediyorlar. Bir an evvel çözüme kavuşmasını bekliyoruz bu konunun.”

“Kupa kazanmak için her şeyi yapıyoruz. Uzun vadeli planlarımız var ve bunun yanında maçlarımızı da kazanmak istiyoruz. Kadın ve çocuk taraftarlarımıza yalvarıyorum. Lütfen bize destek olsunlar tribünleri doldurarak. Zirveyi takip ediyoruz. Lige hiçbir zaman havlu atmayacağız.”

“Önder Özen ile çalışmaktan keyif alıyorum. Beni bu kulübe yönetimin idaresinde o getirdi. Birlikte uyumla çalışıyoruz. Vizyonlu ve donanımlı bir futbol adamı. İşine sıkı sıkya bağlı.”

“İnönü Stadı’nda maça çıkamadığımız için üzgünüm ama bir an önce bitmesi ve o stada çıkmak için sabırsızlanıyorum.Başkanımız Fikret Orman, işinin uzmanı. Umarım planları yürüyecek ve yeni evimize kavuşacağız.”

biraz daha konuştu aslında ama kısa, genel özet gibi almış BJK resmi sitesi asdfsd
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...