Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

YGS-1 vol.90123


sadman

Öne çıkan mesajlar

Selam patiler, bir sınav topiğine daha hoş geldiniz. Burada size ben eşlik edicem, fikirlerinizi, tecrübelerinizi paylaşmanızı isticem. Sinerji ortamı yaratalım lütfen.

Şimdi ciddileşebiliriz.


Bir sözelci olarak Radyo Tv okuyorum şuanda özel bi ünide. Lisede sözelci olup yatmayı seçtiğimden(ergen aklı) bu bölümdeyim.
Çok kafamı taşlara vuruyorum şu sıralar, ulan diyorum neden fm seçmedim de gidip mal gibi sözel seçtim iki tembellik yapıcaz yaya yaya okucaz kafalarıyla. Aklıma sıçim...

gereksiz kişisel açma

Aynen dediğim gibi de yaptım, yaya yaya geçirdim sınav senesini. Tercih zamanı gelince elimde olan 4-5 bölümden birini seçtim. Medya sektörü falan azıcık ucundan sinema dersleri.. İyi dedim tamam, güzel bölüm, bunu okuyalım. Alan dışı tercih de yapamıyoduk o zamanlar puan falan düşüyodu.
Neyse

Ama hep de içimde böyle daha teknik bi bölüm okuma isteği vardı, mesela bilgisayarla alakalı bişey yada ne bilim elektrik elektronik vs. Vardı da hep bastırmışım demekki. FM çok zor, zaten benim matematiğim falan da kötü yapamam ben diyodum. Arkadaş çevrem falan da ya eşit ağırlıkçı yada sözelciydi hep. Akıl fikir verenleri de dinlemeyip kendi bildiğimi okudum ergen aklımla. Ben özgür bir bireyim kendi doğrularım peşinden giderim kafalarındaydım ahah. Kaç tane doğrum varmış acaba.

Neyse sonra ilerleyen dönemlerde biraz daha kafanın çalışmaya başladığı zamanlarda ara ara kafam giderdi oralara. Böyle adet dönemi gibi periyodik olarak 5-6 ayda bir falan gaza gelirdim tekrar sınava girim daha iyi bi okula/bölüme girim diye ama hiç bir zaman yemedi bi türlü. Tekrar en baştan başlayıp o hengameye girmek falan... Kendimde o gücü bulamadım. Boşa geçmiş olucak yıllar da cabası, tekrar 1. sınıftan başlamak falan...

Yine o dönemlerden birindeyim. Bu sefer biraz daha farklı gibi daha bi heycanlıyım, istekliyim.




İşin özü, tekrar sınava girmek istiyorum. İstediğim bölüm ctis. Diğer konuda tartışıldığı gibi bilkent gayet güzel bi seçim bu bölüm için, orayı istiyorum.
YGS-1 den tercih yapılıyor. Eski sisteme göre FM-1 e denk anladığım kadarıyla konular vs olarak.
Puan olarak çok aşırı yüksek değil 250 falandı sanırım %50 burslusu. Şuanda aklımda yok da, sıralama olarak da sanıyorum 200.000 civarlarında öğrenci alıyolar.

Öyle çok erişilemez bişey gibi durmuyor. Makul bi puan. Benim gibi yıllardır hiç fen mat görmemiş biri için çok aşırı bi hedef değil. Dersler de amaca yönelik pratik dersler çoğunlukla.

AMA..

Şöyle bi gerçek var

böyle

*FİZİK 14 soru

Fiziğin Doğası
Basınç
Isı ve Sıcaklık
Doğrusal Hareket
Dinamik
İş ve Enerji
Elektrik
Mıknatıslık
Optik
Ses
Sıvıların kaldırma ilkesi


*MAT 32 soru

Sayılar
Basamak Kavramı
Taban Aritmetiği
Bölme-Bölünebilme
OBEB-OKEK
Rasyonel Sayılar
Sıralama-Basit Eşitsizlikler
Mutlak Değer
Üslü İfadeler
Köklü İfadeler
Oran-Orantı
Denklem Çözme
Problemler
Mantık
Kümeler
Bağıntı-Fonksiyon
İşlem-Modüler Aritmetik
Permütasyon-Kombinasyon-Olasılık


*GEO 8 soru

Temel Kavramlar-Doğruda Açı
Üçgende Açı
Üçgenler
Yamuk
Kare
Dikdörtgen
Üçgende Açı-Kenar Bağıntıları
Çokgenler
Çember-Daire
Katı Cisimler
Doğrunun Analitiği
Analitik Geometri
Simetri-Döndürme


*KİMYA 13 soru

Bağlar
Bileşikler
Kimyasal Değişimler
Çözünürlük
Hayatımızdaki Kimya
Madde ve Özellikleri
Atomun Yapısı
Periyodik Cetvel
Maddelerin Ayrıştırılması


*BİO 13 soru

Biyoloji Bilimi-Bilimsel Çalışma
Canlıların Ortak Özellikleri
Canlıların Temel Bileşenleri
Hücrenin Yapısı
Hücre Bölünmeleri
Nükleik Asitler
Metabolizma
Bakteri
Canlıların Sınıflandırılması
Ekoloji
Duyu Organları
Mitoz-Mayoz Hücre Bölünmeleri
Kalıtım-Evrim
Bitki Fizyolaojisi
Vücudumuzdaki Sistemler
Endokrin Sistem




Şimdi, şu factleri göz önüne alırsak;
* Sınav mart ortası
* Hem okula devam edicem hem sınava kasıcam
* Haftada 3 gün 6 ders alıyorum. 2+2 4 gün boş.
* 2 saat sabah 2 saat akşam toplam 4 saat okula gidiş geliş sürüyor. (Bu boş zamanları test çözerek konu bakarak değerlendirsem desek)
* Aldığım dersler Kitle iletişim tarihi, Sinema-TV teknikleri gibi amuda kalkarak geçilebilicek dersler.
* Yılbaşından önce dersler bitiyor. Şubat 5 gibi 2. dönem başlıyor.
* Yıllardır fizik-kimya-bio falan görmedim. En son lise 1 mi neydi gördüğümde. Mat-geo falan da görmedim diyebiliriz. Haftada toplam 2-3 saat alıyoduk ortalama.
* Yaklaşık 30-40 tane konu var şurda ortalama.
* Dershane yok, özel ders yok.

Bu durumda, olma ihtimali varmı merak ediyorum. Olsa bile baya zor görünüyor, çok fazla konu var. Konular yetişir mi yetişmez mi en çok oraya takılıyorum.
Yakın zamanda sınava giren/girmeyen, yakını giren patilerin görüşlerini merak ediyorum

Ve son olarak bu konuları pdf olarak konu anlatımlı şekilde bulabileceğim nereler var? Ders içi korsan kayıt olur, video anlatım olur, text şeklinde olur hiç farketmez. Var mı böyle bildiğiniz güzel siteler? Türkçe ingilizce farketmez.


TL;DR
YGS? wtf halp!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

(tu)Valla tanıdıklara falan da sorduğumda herkesin ortak görüşü ygs'nin kolay olmasıydı hazirandaki sınava göre. Burda da öyle.
Ondan şüphem yok. Eski sistem de de öyleydi 1-2 diye ayrılırdı, 1'de daha kek konular vardı falan.
Lakin ben alan dışı sınava gireceğimden baya geriliyorum. Geçende çıkmış sorulara bi bakim dedim sayısalda döküldüm resmen. Tarih coğrafya falan yine bi nebze eski bilgiler falan aklıma geliyor soruları okudukça, az çok bişeyler yapabiliyorum ama sayısalda epey zorlandım. 5 dkda bir soru çözdüm falan lol


Formülleri yalayıp yutmam lazım.

Bana şöyle bol tipli, işin inceliklerini, tricklerini öğreten, anlatımı da düzgün olan baba bi konu anlatımlı kitap lazım. Neler var melesa bu ayarda? Zilyon tane farklı yayıncı var, birini alıp başlim diyorum da seçemedim.


Bu arada o alan dışı tercih yapma/sınava girmede puan düşme hedesi kalktı dimi yok artık öyle bişey?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
Karekök yayınların "0'dan matematik öğretiyoruz" diye yazan bi kitabını aldım hemen konunun üstüne. Baya güzel gidiyo şuanda, anlatımı falan çok iyiymiş. Soruları çözdükçe falan gaza geliyorum lol

Haftada 2 konu bitiriyorum ama soru çözerken baya yavaş kalıyorum hala, 17 soruluk testi 1 saatte anca bitiriyorum hehe. O kadar uğraşmaya hiç yanlışsız yapıyorum hepsini tabi ama pratiğe dökmem lazım yakın zamanda

webmemes.org(freddie)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...