Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yuksek lisans yaparken lisans yapilir mi?

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Soyledik ya, mumkun. Ama 4 yillik okuldan mezun olduktan sonra askere gitmeden bir 4 yillik okula gidersen tecil ettiremezsin askerligi, alirlar.

Alay nerede?
Mesaj tarihi:
GERGE said:

Soyledik ya, mumkun. Ama 4 yillik okuldan mezun olduktan sonra askere gitmeden bir 4 yillik okula gidersen tecil ettiremezsin askerligi, alirlar.

Alay nerede?

askerden muafim.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Git oyleyse. Bir sorun olmamasi gerek. Internetten OSYM'nin yerlestirme klavuzunu indirip oku %100 emin olmak istiyosan mevzuatin son durumundan.
Mesaj tarihi:
lisans sonrasi ikinci lisans icin askerlik on kosulu yuksek lisans veya doktora yapmiyorsan gecerli.
doktora ya da yuksek lisans yaparken ayni anda yuksek lisans + lisans + aof yapabilirsin.
Mesaj tarihi:
pnoise said:

senko said:

ben yapıyorum.
demekki mümkün

bunlarin ciddiye alacagi yok. yapiyor musun sahiden?

yep önce lisans'a kaydoldum, felsefe bölümüne
daha sonra bu yıl da bilg müh. yüksek lisansa girdim

şu an lisansta felsefe yüksekte bilg müh okuyorum
Mesaj tarihi:
Yapılıyor . Askerliği ertelemek için yüksek lisansa giriyorsun , okumak istediğin de bir lisans programı var herhalde ? ona da kayıt yaptırıp derslerine girebiliyorsun , ÖSS ( veya ne zımbırtıysa artık ) de yerleşirsen tabi.

Yüksek lisansta 3 yıl tecil ederler , 3 yılın sonuna gelmeden ya bırakıp başka üni'de başka bir programa başlıyacaksın , ya da bitirip doktoraya devam
Mesaj tarihi:
GERGE said:

Alay nerede?

lisansı 3.sınıfta bırakıp, tekrar sınava girip başka lisansa başlayınca askerlik sorun oluyor mu peki? ben biraz araştırdım sorun olmaz diyorlar ama net bir bilgin var mı
Mesaj tarihi:
ben öyle 3te bıraktım başka lisansa girdiydim zamanında sdf, sorun olmamıştı ama önceki 4 yıllık tecil etmişti onu biliyodum ve elimde o tecili gösteren belge vardı. kaydı sildirdim 1 hafta sonra falan da yenisine kaydoldum
Mesaj tarihi:
ben açıköğretim den 2. üni işletme okuyodum(2. sınıfa geçtim). işletmeyi sallayıp yerine yüksek lisanstan işletme iktisat bişi mi yapsam.
  • Yeni Oluştur...