Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yunanistan

KuddusiMavra

Öne çıkan mesajlar

dönüşte havaalanında bakacağım artık ;)

bu arada birkaç şey söylemek istiyorum.
daha önce yunanistan'a çok geldim ama Atina'ya ilk kez geliyorum.beğenmedim burayı.çok kurak,kıraç bir yer.yeşilinin rengi bile garip ve az var yeşil.üst üste evler,binalar.her yer pakistanlı dolu.çok şikayetçi yunanlılar.her yerin pisliğinden şikayetçiler ve suçu pakistanlı sığınmacılara atıyorlar.bu konuda da bizi suçluyorlar çünkü hepsi Türkiye'den kaçak geliyormuş Yunanistan'a.

kızlar-kadınlar gerçekten de müthiş.ve erkekler de bir o kadar çirkin.şöyle söyleyeyim; 10 kadından 7si rahatlıkla Türkiye'deki hatunlardan güzel.kalan 3'ünden 2 tanesi fena değil. 1isi vasatın altı.

antibiyotik kullanmama rağmen spiro(onlar daha farklı söylüyorlar ama ben anladığımı söyleyeyim)içtim. yok arkadaş,bizim rakının üzerine tanımıyorum.bir kere ispirto gibiydi tadı,acaba spiro demelerinin bununla ilgisi var mı,bilemiyorum?

ekonomi hala boktan. bayağı iyi bir 5 yıldızlı otelde 53 Euro/gece kahvaltı dahil kalıyorum. terasta olimpik havuz var ve AKROPOLİS manzaralı. her yer çinli turist kaynıyor. ve her zaman ki gibi yunanlı otel personeli,şoförler, restaurantta çalışanlar çok kibar. Türk olduğumu öğrenince ekstra şirinler. benim acenta 68 yaşında kökeni Silifke olan bir Yunanlı ve hem de bayağı faşist. ama işte para girince işin içine faşistlik falan kalmıyor.adam bizdeki ırkçıların yunan versiyonu.az önce akşam yemeğinde,ciddi ciddi,"biliyor musun,son araştırmalara göre Türklerin 70%inden fazlası Yunanlıymış,genetik olarak ispatlanmış?"deyiverince ben de ağzımdaki spiroyu adama doğru püskürtüverdim. lan taverna-restauranttaki herkes yarıldı,tabi bizim yunanlı faşo acenta bozuldu.bir ton özür diledim ama boşveeer.iyi oldu.

bakalım yarın ne göreceğim?
Sosyal ağlarda paylaş

Vidar said:

atina güzel şehir ya ben sevmiştim. yaşanır yani. kadınlar güzelden ziyade çok bakımlı, hepsi kendine dikkat ediyor. erkeklerin çirkin olduğunaysa katılamayacağım.

bende her yeri istanbulla karşılaştırma hastalığı var ve hele ki Taksim ile...bu nedenle çok zor bir yer beğeniyorum.
güzellik denen şey de bana göre biraz tanrı vergisi,bayağı bir bakımlı olma durumu ve bolca işve ;) sanırım üçü de buradaki hatunlarda var. erkekler konusunda da...ne bileyim,bana hepsi tipsiz gibi geliyor.kim bilir,belki sen haklısındır?
Sosyal ağlarda paylaş

pascalnouman said:

cacıki ile ouzo akar çetin abi

aynen aktı az önce ;)

aquila said:

tatziki

aynen yedim ;)

bingildak said:

atina kıçım gibi bir yer kimse kusura bakmasın landmarklar dışında şehir direkt çöp.

hiç beğenmemiştim. tavernleri çok güzeldi ama hehe.

bir de eğlenme anlayışlarına hayran kalmıştım, herkesin o edası, giyinip adam gibi eğlenme kültürü, erkeklerin inanılmaz dansları falan.

katılıyorum

Fistan said:

i have some bad news for you

vat's ap bro?
Sosyal ağlarda paylaş

blackhavvk said:

türklere nasıl davranıyorlar?

türk deyince bizdeki 1453!11 modları oluyor mu?

Selanik ve Atina birbirlerinden 180 derece farklı.Selanik'i daha önceki 4-5 seyahatimden biliyorum.Atina'yı da hep duymuştum,duyduklarımın doğru olduğunu anlıyorum.

Yunanistan'a 2 büyük göç olmuş Anadolu ve Trakya'dan.
İlki mübadele(1.dünya ve kurtuluş savaşı sonrası istanbul haricindeki rumlar ile batı trakya haricindeki türklerin değişimi)sonrası. Çoğunluğu Atina ve çevresine yerleştirilmiş.Ve onların torunları Türkler'i pek sevmiyorlar.Sever görünüyorlar,her şey geçmişte kaldı diyorlar ama inanmayın. Dostça sohbet birkaç bardak uzonun ardından hemen "neden Adrianapolis'in adını değiştirdiniz?neden Constantinopolis demiyorsunuz?" ya da"türklerin ataları yunanlılar" kıvamına geliyor.Bizim Atatürk milliyetçiliğimizi FAŞİZM olarak adlandıran veya doğrudan "milliyetçilik mi,öğğğ" yapan tipler buradaki tamamı FAŞİST Yunanlılar ile benim gibi kendilerini atatürk milliyetçisi olarak gören milyonlarca kişiyi bir tutarak nasıl haksızlık ettiklerini bilmiyorlar.

İkinci göç ise 6-7 eylül olayları sonrası olmuş.türkiye'den göç etmek zorunda kalan istanbullu,karadenizli rumlar ağırlıklı olarak selanik'te yaşıyor.atadan yunanlı olanlar(yani kökeni hep yunan toprakları olan) ve mübadele sonrası gelenler zamanında çok kötü davranmış bu 6-7 eylül sonrası göç eden rumlara.onlar da zaten her şeylerini ayırmışlar.ağırlıklı selanikte yaşıyorlar demiştim.futbol-basketbol klüpleri bile ayrı.en bilineni AEK.

bir diğer tartışmayı da çoğu kişi bilmez.ben ilk olarak çok uzun yıllar birlikte çalıştığım İstanbullu Rum arkadaşımdan dinlemiştim.Selanik'te ki Rumlardan birkaç kez dinleyince mantıklı geldi.
Bizim Rumlar diyor ki:"Biz Rumuz,Romalıların torunlarıyız.Yunanlılar İyonyalıların çocukları.Yani Kıbrıslı,İstanbullu,Anadolulu Rumlar aslında Yunanlılar ile akraba değil.Aynı dili konuşuyoruz ve hatta bizim dilimizi Yunanlılar sahiplenmiş.Biz Yunanlı değiliz,Rumuz."

Tabi Yunanlıyım diyen tipler köpürüyor bu muhabbete ama aklınızda olsun.Aklı sıra sizi sinirlendirmek isteyen; Türkiye'nin durumu ile ilgili sivri zeka espiriler yapan Yunanlı tanıdığınız varsa ve siz de "yeter lan,nezaket bir yere kadar,hep bize mi girecek?"derseniz bu muhabbeti açın.Ardından da "hacı,n'oldu bu Makedonya işi?" deyin ve sonra arkanıza yaslanıp mastik rakısının keyfine bakın(muhabbetin başında söyleyin,o da ayrı konu.ne uzo,ne sipro...hiçbiri hoşuma gitmedi.sakızlı mastik rakısı fena değil.)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...