Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

sorum ailesinin yanında yaşayanlara..

SethGarrett

Öne çıkan mesajlar

20 yaşında ailesinin yanında yaşayan bir gencim (giriş feci komik oldu neyse :D )
ev işlerine katkınız ne kadar öğrenmek istiyorum.
evde bu konuda ufak tefek tartışmalar yaşanmakta.
amacım kamuoyu yoklamasıyla kim haklı ortaya çıkarmak :)

misal, sofranın kurulmasına yardım edermisiniz odanız toplumudur fln gibi şeyler[signature][hline]We can learn from the past, But those days are gone..
We can hope for the future, But there might not be one...
Sosyal ağlarda paylaş

@hibino
benim merak ettiğim noktada insanlara ne kdr sorumluluk düştüğü
ben girerim odama gerisine karışmam şeklindemiyiz?[signature][hline]We can learn from the past, But those days are gone..

[Bu mesaj SethGarrett tarafından 12 Aralık 2004 22:02 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

evde babam ve kardeşimle yaşıyoruz herkesin günlük belli görevleri var yemek yapmaktan çamaşır yıkayıp asmaya kadar eğer bu verilen görevleri biri yerine getirmezse haftalığından 30 milyon kesiliyor.Ben 20 babam 48 kardeşim 15 yaşında üç bekar yaşıyoz işte :D[signature][hline][b]Msn : [email protected]
Sözlükte Bellow
Final Fantasy XI bölümümüz olsun
Anime Download Sitesi
Bellow Nasıl Biri ?[b]

Sosyal ağlarda paylaş

said:
PhalanX, 12 Aralık 2004 22:09 tarihinde demiş ki:
Beyler, topiğe ciddi cevap verin Seth koz olarak kullanacak hehe.

evet lütfen
şu ana kdr bi tek bellow un msg ı beğenmedim ehuehe[signature][hline]We can learn from the past, But those days are gone..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
SethGarrett, 12 Aralık 2004 22:00 tarihinde demiş ki:
@hibino
benim merak ettiğim noktada insanlara ne kdr sorumluluk düştüğü
ben girerim odama gerisine karışmam şeklindemiyiz?

Bu her ailede değişebilir. Bence insanın edinmesi gereken belli başlı sorumluluklar ;

- Eğer odada tek değilsen odayı temiz tutma/toplama... (ha teksen diğer odaları rahatsız edecek (gürültü/koku(sigara,osuruk etc.) kaçınmalısın )
- Kendi tabağını kaldırma, kendi pisliğini toplama, kısaca şöyle düşün, senin o evde yaşamanla yaşamaman arasındaki tüm farklardaki rahatsız edici noktaları (yine dediğimiz gibi temizlik, o, bu) senin kendin halletmen gerek. Evde yaşayan diğer insanları rahatsız etmemeli.. Ha ana-baba olsada olmasada, öğrenci evi olsada olmasada, kısaca her türlü ev paylaşımında üstteki sorumlulukları yerine getirmelisin.

Aile olayı işin içine girdiği vakit, bence sorumluluklarından sadece ailenin feragat ettiği noktalarda kaçabilirsin. Yani ütü yapman senin görevin, ha annen yapıyosa hiç sallama bırak yapsın :). Birde olayın şu noktası var. Sen okuyan/çalışan farketmez, önemli olan genç bir insansın. Sorumluluklarından birazını almalılar ki sende asıl ilgilendiğin alana focuslanabilesin. Bu anlamda ailen mutlaka sana, senin sorumluluklarını yerine getirmende yardım etmeli.. thats it.[signature][hline]Hibinoyum, gururluyum.
THC
Sosyal ağlarda paylaş

babamla yaşıyorum. pazar günü hariç haftanın her günü eve temizlikçi kadın geliyor sabahtan. o yüzden pek yapacak birşey olmuyor. zaten genelde haftanın 3-4 günü yalnız oluyorum evde, etrafı istediğim gibi bırakabiliyorum yani. eğer babam burdaysa ve beraber akşam yemeği filan yersek, kendi tabağımı bardağımı filan kaldırırım. bi de şu cd'leri toplayabilsem iyi olucak ama.[signature][hline]- sauron is back frodo.
- FUCK!
Sosyal ağlarda paylaş

yetistirilme olayi bu biraz
arkadaslarim var odasinda halisi gozukmez, benim odam buyuktur herkes fazla toplu diye kizar

biraz kisilikb iraz da yetistirilme sekli

benim gibi disiplinli ve minimalist sen hersey toplu olsun istiyosun (bilgisayarinin masaustunden odanin dier ucundaki sephanin ustu gibi)

ha ev isleri konusunda, annem rahatsizlanmissa o gun ne biliyim bulasiklari makinadan toplar yerlerine yerlestiririm, evi havalandirma gibi kucuk isleri yaparim

hatta bu yaz evde yanniz yasadim 2 ay, utu bile yaptim, zorunda kalinca yapicaksin, oyuzden simdiden alis yavasca, ne biliyim evde utuyu annem yapar hala, ama ben yazin bi ara evi supurdugumu bile hatirliyorum

kimi anne baba rahat oluyo, kimi de evin ucundaki odanin kapidan gozukmeyen dolap arkasi kismindaki kagit daginikliginden misafir gelince kotu gozukucek diye kiziyo

ucubik seylere kayarsalar sakin taviz verme, ama yok yardim edermiin derseler git et, zarar gelmez[signature][hline]Just think, if developers made realistic RPGs then female characters could go through a complete, yet random alignment change every 28 days
- Nerdboy from The Elder Scrolls Forums
Sosyal ağlarda paylaş

Duruma göre değişiyor,

Mesela hafta içi asla toplamam ben odamı, hoş haftasonu da kendimce düzenlerim evde kimse de açıp dolabımı veya çekmecemi toplamaz/ karıştırmaz.

Bunu dışında annem proje yetiştiriyorsa evde hre türlü yardımı yaparım. Aynı şekilde büüyk bir misafir grubu geliyorsa mesela hazırlanma/servis/toplama kısmına yardım ederim tabiki.

evde annem yoksa bir tek mutfak/buzdolabı mükkeml derecede düzenli tutular evin geri kalanı dağatılabilir =)

ama kısaca yardımıma ihtiyaç duyduğunda birşeyler yetiştirmiyorsam ödev filan gibi mutlaka yardım ederim.

Bir de şimdi olduğu gibi herkes evde başka bir bilgisayar bşaında birşeyler ypıyorsa sırayla birisi kalkar çay koyar
*! çay servisi yapmaya gider *

[Bu mesaj Berk tarafından 12 Aralık 2004 23:22 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...