fenn Mesaj tarihi: Eylül 24, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2013 @Serujan Fatih Terim Ersun, Aykut, Daum gibi al 3-4 sene imzala gerisine karışma denilecek adam değil. Bu adam klasik adanalı. Özgürlüğüne düşkün hırslı birisi. Ben olsam her sene imzalarım. Sonuçta Fatih Terim marka. Her istediği takımda ( Dünya devleri hariç) kırmızı halılarla karşılanır. Böyle bir konumdayken 4-5 sene imzalamak yanlış bence de. Sonuçta kaçacak denilerek el üstünde tutulur kısaca.
fenn Mesaj tarihi: Eylül 24, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2013 Aysal da başka adamlarla konuşmadım diyor. Fatih te ben gideceğim falan demiyor. Her ikisi de bak ben sana muhtaç değilim havalarında
BulletRide Mesaj tarihi: Eylül 24, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2013 Olay şu, Terim Galatasaray'a muhtaç değil. Şu an Terim'i bizle tutacak tek bağ Galatasaraylılığı olur, egolarını düşünürsek de bu sezon 4. yıldızı takmak dışında da bir hedefi kalmadı pek. Avrupa'da geçen seneki başarıyı tekrarlamanın çok uzak olduğunu farketti. Başlarım ızdırabına diyip basıp gider milli takıma sezon sonunda da İtalya'ya döner. Ben çok üzülürüm gitmesine fakat bu huzursuz ortam bizi daha geriye götürür, küllerinden doğacak bir ilişki pek kalmadı. Perez-Mourinho ilişkisi gibi oldu durum
serjuhan Mesaj tarihi: Eylül 24, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2013 Öncelikle Serucan ne abi. Öyle olmayabilir ancak bu Milli Takım vs olayları patladıktan sonra Galatasaray'a bir güvence vermesi gerekiyordu ki bu da sadece sözleşme yenilemesi ile olurdu. Bu kadar "Aslolan Galatasaray" lafını kullanıp hiç bir uygulama göremezsen tabi ki bu şekilde davranırsın. Kesinlikle Aysal bu mevzuda haklıdır. Zaten başından beri TFF yetkilileri kapalı kapılar ardında Terim ile uzun süreli çalışacaklarını sızdırıyorlardı bazı gazetecilere ama inanmak istemiyordu kimse. Bunun doğru olduğu da belli olmuş oldu. Ama Terim Galatasaray'dan kendi ayrılıp taraftarı karşısına almak istemediği için bu konuda bir aksiyon gerçekleştiremiyor. Onun yerine kovulmaya çalışıyor ki başkanı taraftarın ve medyanın önüne atayım. Resmen Galatasaray'a zarar vermeye çalışıyor. Keşke gaza gelmeseydi de geçen sene gitseydi Inter'e. Biz de yazın bize yakışan bir hoca ile sezon başından imzalasaydık. Şimdi her şey karman çorman olacak. Bu arada huzursuzluğu bu raddeye getiren Terim. Bir de Terim'in "Aslolan Galatasaray" sözünün devamına "ama" ile devam edip "varolan Milli Takım" demesi zaten ama'dan önceki kısmı değersiz kılıyor.
Esnaf Mesaj tarihi: Eylül 24, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2013 ft ye itaylada tapıyorlar.milan ın başına felan gelse orda bile kırmızı halılarla karşılarlar adamı :D aslında ft ilk emre ve semih i oynattığında çok umutlanmıştım ben.demek ki geçmişten ders almış artık gençlerede yönelicek diye düşünmüştüm ama 2 yıldır alttan çıkan 1 oyuncumuz bile yok. başkan bana yıldız oyuncular alsın ben takımı şampiyon yapayım egom tatmin olsun kafasında son 2 yıldır. hani hocalığına kimse laf edemez türkiye nin yetiştirdiği en iyi teknik direktörlerdendir ama şu egosu takıma ve kendisine zarar veriyor
kithnos_1 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2013 NTVSpor'da ben de Aysal'ın konuşmasını izledim . Eğer ikiyüzlü , büyük bir sahtekar değilse , ki sanmıyorum , adam her zaman mantıklı konuşuyor . Türk kızı gibi tribe girmiş bence FT. Senin pro anlayışını sevmemesine rağmen başkan 2 yıllık kontrat öneriyor ve başarını mükafatlandırıyor. Ya kabul et ya git , haftalardır neyi bekliyorsun ?
BulletRide Mesaj tarihi: Eylül 24, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2013 Kazanan yönetimdeki burjuvalar olacak ona yanıyorum, MBA yapmış TD getiririz artık
Sotto Mesaj tarihi: Eylül 24, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2013 Profesyonel yapıya ben de okeyim ama işin gerçeğine bakınca da bir futbol takımında senin işçi sınıfındaki adamların kafa olarak çok geride insanlar maalesef. Yabancı teknik direktördeki olay hem onların dilinden anlayacak, hem de gerçekten işini farklı bir düzeyde, bir sistem dahilinde yapacak biri olmalı. Yoksa Rijkaard'ı getirip altını doldurmayınca olmuyor. Çünkü senin kitlen ile hoca arasında uçurumlar olacak. Fatih Terim'le elbette olmuyor bu sorun. Onun yukarıyla olan bağlantısı da Ali Dürüst, Albayrak gibi adamlarla oluyordu. Muhtemelen o ikisinin gidişi, Ünal Aysal'ın baskın çıkması bütün bu olayları başlatan olay. Şirket değil burası. En alt pozisyondaki adam belli bir eğitim seviyesinden gelmiyor. O zaman senin o arada yumuşak geçişi yapacak adamlara ihtiyacın var. Bu adam muhtemelen Lütfi Arıboğan değil. O yüzden iş tanımlamasını bu kadar keskin yapmamak gerekebilir. Başkanların yetkinliğinin azalması, pek etrafta görünmemesi, bir sportif direktör, gerekirse Peter Kenyon tarzı bir CEO. Bunların hepsine varım fakat, bizim futbol kulüplerinde bu insan yapısıyla nasıl işleyecek elbet göreceğiz. Ha sanki İngiliz futbolcular çok eğitimli filan mı hayır elbette değil, ama getirdikleri hocalar muhtemelen dillerinden anlıyorlar. Bizde ise yabancılarla Türkler arasında uçurumlar oluyor, Avrupa'ya göre çok ciddi farklılıklar var her konuda...
serjuhan Mesaj tarihi: Eylül 24, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2013 Abi bakın bu zamana kadar hep Aysal alttan aldı. Sözleşme konusunda vs açıklama yapmadı ama Terim hep atarlandı vs. Adamın artık alttan almaması doğal bana kalırsa. Bu sefer alttan alması gereken Terim, tabi eğer isteği Galatasaray'da kalmak ise. Alttan almazsa zaten neyin ne olduğu çok net belli olur. Umarım taraftar kimin yanında olacağına doğru karar verir.
Esnaf Mesaj tarihi: Eylül 24, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2013 kim ne olmuş taraftarın umrunda değil :P bi juventus u yeneriz her şey unutulur.
BulletRide Mesaj tarihi: Eylül 24, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2013 2 senelik zirve yapmada ikisinin de eşit emeği var bence fakat Ünal Aysal çalışıyor, debeleniyor resmen hergün yeni bir sponsor, yönetim anlayışında değişiklik, sermaye arttırımları. Terim ise şu an oyuncuların dilinden anlayıp gazla oynatıyor, yeni TD gelse ne sistem var ne organizasyon sadece çok yetenekli bir kadro o kadar. Terim altını doldurmadı, Aysal doldurdu. Altyapıdan çıkan tek yıldız Semih. Bunu görmeli taraftar yine de
serjuhan Mesaj tarihi: Eylül 24, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2013 Ben geçen seneden beri düzgün top oynadığımızı düşünmüyorum açıkçası. Hani şu göze hoş gelen oyun, heyecan veren. Ben ilk sene haricinde Terim'in takıma katkısını çok göremiyorum açıkçası. En azından şu an için Aysal mı Terim mi denirse kesinlikle Aysal derim ben. Bunun yanında Terim hadi sene ortası gitmedi diyelim sene sonu kesin yok. Bu sebepten dolayı bu AB kuralının bir an önce çıkması lazım ki ben çıkacağına inanıyorum sadece süreç uzayabilir, TRdeki kurullar debelenirse. Sonrasında ise cidden sistem hocası gelmeli takıma. Bielsa, Prandelli gibi adamlar gelsin pls. Mancini, Di Matteo isimleri vardı bir ara, lütfen onlar gelmesin. Artık sahada sistemi olan bi takım görmek istiyorum şahsen. Karambol, kaos futbolu değil.
kithnos_1 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2013 Aysal eğer yabancı kuralı konusunda istediğini alırsa , kesinlikle yabancı , kariyerli ve sistemi olan bir hocaya yönelir. AB vatandaşı olayı gelirse , Selçuk dışında banko Türk olmaz , Burak 90% , Semih 60% falan ilk 11'de oynar. Yabancı hoca da istediği sistemi oturtabilir , keko Türk oyuncuların hizipçilği ile uğraşmaz. Ama bunlar olmayacaksa , TR ligi için en iyi her zaman FT'dir. Aysal'da bunun farkında , duygularına göre hareket eden birisi değil zaten , elinden geldiğince , rasyonel olarak hangisi pozitif ise , ona en yakın kararı almaya çalışacaktır Edit : Serjuhan'a katıldım , aynı anda yazmışız. Yabancı kuralı çok önemli burada. FB'nin de inadından vazgeçeceğini düşünüyorum , onlar da muzdarip olduğunu gördüler. Hele de Aziz giderse , belki saçma inatları kırılır. BJK ztn önemli değil hahaha :P
serjuhan Mesaj tarihi: Eylül 24, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2013 Hoca değişirse bu sene çöp olabilir. Bu seneyi kurtarabilecek adam da belki Denizli olabilir ama o da bir senelik gelmez ki ben de pek sevmem Denizli'yi.
forgiver Mesaj tarihi: Eylül 24, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 24, 2013 kurumsal yapı iyidir ama arda yı satmaktaki hatayı da yapmayalım ardadan aldığımız bonservisin 2 katını tranfere harcadık hala sürünüyor sol kanat çare lucescu gelmeden terim gönderilmez şu noktada ayrıca davala ve şaşı da göndersin kukla gibi takılıyorlar zaten
serjuhan Mesaj tarihi: Eylül 24, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2013 Onlar zaten gitsin abi Davala ve Şaş nedir allasen. Bir de Arda Atletico ile sözleşme yenilediğinde bir söylenti vardı. Terim'in seneye burada olmayacağını öğrendiği için yenilediğine dair. Biraz derin bir düşünce ama doğru olabilir.
kithnos_1 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2013 Abi eldeki kadro çok çok iyi , yabancı kuralına rağmen. Sırf Engin'den vazgeçilip Bruma'ya dönülse , lig için baya maç götürür , özellikle içerde. Arada da artık Sneijder'i kesip , Bruma'lı Ambarat'lı ilk seneki 4-4-2 ye dönersen , sen o zaman gör . Neyse zaten bu sene 2.lik banko CL demek , GS'nin hedefi her sene CL olmalı , her sene şampiyonluk güzel ama rasyonel bir hedef değil zaten
forgiver Mesaj tarihi: Eylül 24, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 24, 2013 snijderi niye aldık ki sistemi ona göre kurmayacaksan selçuk yetiyordu zaten
BulletRide Mesaj tarihi: Eylül 24, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2013 kithnos_1 said: Abi eldeki kadro çok çok iyi , yabancı kuralına rağmen. Sırf Engin'den vazgeçilip Bruma'ya dönülse , lig için baya maç götürür , özellikle içerde. Arada da artık Sneijder'i kesip , Bruma'lı Ambarat'lı ilk seneki 4-4-2 ye dönersen , sen o zaman gör . Neyse zaten bu sene 2.lik banko CL demek , GS'nin hedefi her sene CL olmalı , her sene şampiyonluk güzel ama rasyonel bir hedef değil zaten Bu sene mesela Beşiktaş tehlikeli, maddi yapılanmaları fena değil, taraftar da ilgi gösteriyor merchandise&maç günü gelirleri artıyor. Direk CL'ye gitmeleri bize yaramaz, biz olmayacaksak Fener olsun şampiyon bari direk CL cepte kalsın. GS'nin hedefi her sene CL diyorsun da bundan sonra lig 2.'sinin CL görmesi baya zor, çok şanslı kura lazım. Zor demeyelim de %50'yi aşmaz yani şansları. Sion'lar, Banik Ostrava'lar gelmiyor artık, direk Arsenal, Inter vs. tadında ekipler olacak. Ya Avrupa'da estirip seribaşı olacaksın elemelerde ya da her sene şampiyon istikrarlı katılım için
sostizm Mesaj tarihi: Eylül 24, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2013 forgiver said: kurumsal yapı iyidir ama arda yı satmaktaki hatayı da yapmayalım ardadan aldığımız bonservisin 2 katını tranfere harcadık hala sürünüyor sol kanat çare lucescu gelmeden terim gönderilmez şu noktada ayrıca davala ve şaşı da göndersin kukla gibi takılıyorlar zaten Arda'yı satmak veya bedava gitmesini izlemek dışında seçeneğimiz yoktu. Bak, şimdi Burağa yapılanların aynısını buradayken o adama yapıyorduk. Burada kalsa GS taraftarından, İspanya'da gördüğü sevgiyi desteği görebilir miydi? İspanya'da kimse yok sevgilisi yok play station'ı uğraşıyor mudur? Burak gibi bir golcü bu kadar başarıdan sonra Avrupa'da olsa tribünden böylesi küfür yer miydi? Burak da çok pişmandır gitmediğine bence. Sebebi de GS yönetimi/Fatih Terim v.b. değil burada da(paticik) bolca örneğini gördüğümüz Türk sporsever profilidir. Önce biz gelişeceiz, kendi sporcumuza destek vermeyi öğreneceğiz, sonra maç bitiş düdüğü çaldıktan sonra rakibi alkışlamayı öğreneceğiz, ondan sonra alt yapıdan da adam çıkar, yıldız da yetişir. Edit: Şaş ve Davala'nın neden hakkını yedin ki durduk yerde? Eğer bir başarı varsa Şaş Tafarel ve Davala'da bu başarının mimarlarından. Nereden biliyorsun, hangi futbolcuyla konuştun, hangi antrenmanını izledin bunların ki?
serjuhan Mesaj tarihi: Eylül 24, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2013 Taffarel tamam ama Şaş ve Davala'nın ne olduğunu zaten Terim cezalıyken gördük.
MrLevie Mesaj tarihi: Eylül 24, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2013 Ulan bir iki konusma cikti yine zepetlediniz adami. 2 gun once ft ferguson modeli olsun diyenler de gitsin demeye baslamis. 2 senelik sozlesme onermisiz niye 1 sene olmadi demis adam sadece. Belki 1 senelik sozlesme onerecek simdi unal. Biraz fazla abartılıyor bu iş bana sorarsanız. Su anda ftnin ne olursa olsun gitmemesi gerekli. Yerine koyabileceginiz adam yok. Sirket degil burasi gidenin yeri doldurulamasin. Hepimiz gorduk 10 senelik sureci. Yabanci td falan gelirse bizim kezbanlarin arasinda ic olur rijkaard gibi. Su anki sistemsizlik hücum hattının kalabalikligindan tamamen. Kesebilecegin adam yok. Kirptigin anda başlayacak Drogba niye yok Burak niye yok Sneijdere niye paralar döküldü? Bana sorarsanız bizde lüks olan sneijder değil drogba. Katkısını tartışmıyorum ama seneye olmayacak bir adam üzerine sistem kuruyoruz. Seneye kurarsın bir kadro sneijder Burak bruma amrabat 433 yardirirsin. Ama şu anda 4312 berbat işlemeyen bir sistem.
Sotto Mesaj tarihi: Eylül 24, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2013 Zaten ara ara dinlendirip tek forvete dönebilir, Umut-Burak yapabilir, 4-2-3-1 yapabilir Bruma artık banko oynayacak o belli. Amrabat'ı da kullanmak gerek, takımın hücum gücünde eksikler var, Drogba 2 tane attı ama bence maçı değiştiren Bruma hamlesi oldu. Mesela öbür kanat otoban gibiydi, oraya da bir Amrabat yerleşebilse uçar bu takım. En azından daha az kontrollü ama puan kaybı yapamayacağın maçlarda bu tarz oynamak mantıklı. Sneijder de daha verimli hem. Drogba'ya her daim bel bağlamak zaten saçma olan onu maç topiğinde dile getirmiştik. Bir an önce sistemli oynaması lazım bu takımın, ana şablonun en azından belli olması lazım, yoksa kaos futbolu oynuyor. Buradaki sıkıntı GS dandirik TR liginde şampiyon olmasına rağmen üstüne aslında birşey koyamıyor oluşu. Bence Ünal Aysal'ın beğenmediği nokta o, bana da FT uzun vadede başarılı olamayacakmış gibi geliyor, çünkü 2 yıldız ismi alıp takımı ona göre oynatmak sistem değildir, aksine 4321 oynayacaksan madem ona göre transfer yapman gerekirdi. Ha madem Bruma alındı demek ki kanat adamlı bir sistem olacak, e burada da Sneijder veya 1 forvet kesik yemek zorunda. İşte plan derken bunu kastediyorduk, madem böyle bir durum vardı, o zaman Burak'ı pekala da Lazio'ya satabilirdin 10m+ Euro'ya, ben hatta satılmasını çok istemiştim, ama insanlar itiraz etti. Sorun Burak'ın gol atıp atamaması değil, takım nasıl oynayacak, hangi düzende oynayacak bu belli değil daha. Yoksa RM'den 6 yemek sorun değil, kaza dersin geçersin, futbolda bunlar var, ama GS'de sıkıntının kaza olmadığı, bir plansızlık olduğu belli, zaten istikrar dediğimiz şey belli bir sistemde takımı oturtmaya çalışmaktır, 1 yıl başarılı olup o gelen parayla Drogba Sneijder'i alıp, 1-2 yılı daha kurtarmak değil ki. CL takımı olmak istiyorsan çeyrek finale çıktığının ertesi sene, takıma gerekli takviyeleri yapıp yine başarılı futboluna dönersin, bizdeki tablo maalesef bu değil. Yoksa GS her sene çeyrek oynamayacak elbette. 96-2000 arasının en güzel olayı takımın her sene üstüne birşeyler koyarak başarıları elde etmesiydi. Ve bu olurken FT monteleri tak tak hallediyordu, kaleci büyük sorundu mesela tak Taffarel geldi, altyapıdan Emre monte edildi, Tugay'la yollar ayrıldı (kişisel şeyler de olabilir bilmiyoruz tabii), ama en azından takım ne oynadığını ezbere biliyordu. Capone diye bir adam geldi cuk oturdu mesela, Marcio gibi dandik bir adam bile yedekten acayip katkılar yaptı. Ha fail transferleri olmadı mı oldu, Lutu diye bir herif geldi hatırlayan var mıdır bilmiyorum. Heralde Rumenlerin gazıyla alındı. Daha kimler vardır. Ama takımın bir düzeni vardı. 2 sene önce takım sıfırdan kuruldu, Florya toparlandı, çöp Türkler yollandı, bunlar hep FT başarısı. Bir ruh oluşturulmaya çalışıldı, kaliteli yabancılara, o takımda Elmander vardı FT'den önce alınmıştı, hatta FT başta oynatmıyordu ilk bir kaç maç, sonra baktı olmuyor, ona göre bir sistemle oynadı, Elmander ne kadar faydalı oldu. Gene içe kaçan kanatlarla oynuyorduk ama farkı Elmander ve ikinci yarı Necati yaratmıştı. Son 1,5 senedir ise takımda bir düzensizlik olduğu kesin. Hocanın illaki kafasında bir sistem var, ama o sisteme göre transfer yapmadığı, bir plan yapmadığı da açıkça görülüyor ki sorunun temeli bu zaten. Yoksa 4321 yanlış sistemdir, öbürü daha iyidir diye birşey yok ama bu futbolcu grubuyla belli şeylerin eksik olduğu, hala Engin'de, Aydın'da inat etmenin anlamsız olduğu görülüyor. FT 2 sene önce sanki egosunu daha bir törpülemişti ama gerek CL çeyrek finali olsun, gerek şampiyonluklar, hocayı yeniden eski kalıplarına soktu maalesef..
serjuhan Mesaj tarihi: Eylül 24, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2013 Sotto burada yabancı sınırının etkisi var cidden. Tamam belli olan bir kural belki ama yerli mevcut yerli havuzundan transferlerle Şampiyonlar Liginde başarılı olabilecek bir takım kurmak çok zor. Bu sebepten transfer döneminin başlarında Nani ve Farfan gibi 4-2-3-1'ün 3lüsünün kanatlarını çok iyi oynayabilecek adamlarla ve kulüpleriyle anlaşmalar sağlandı ama yabancı kuralı esnemeyince transfer işi iyice yalan oldu. Tabi buradan sonrası plansızlıkla alakalı ama yerli oyuncular da malum, lig için yeterli olsa da Avrupa için yetersiz ne yazık ki.
Esnaf Mesaj tarihi: Eylül 24, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2013 o değilde bruma girince nasıl bir taktikle oynadık lan biz asdlkfnasdf
Öne çıkan mesajlar