Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Antrikot aldım


kek

Öne çıkan mesajlar

yaklaşık 1cm kalınlığında 2 dilimi yarım saat tuz karabiber zeytınyağında beklettim.
2 yüzeyi de 4 dakika pişirdim. medium gibi bişiy yaptım. sonra biraz beklettim
en sonunda da yedim.
ama lastik gibi oldu resmen. hiç restoranlarda yediğime benzemedi.

neyi yanlış yaptım patiler? bi tarif edin nasıl pişiriyoruz bu antrikotu?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Etinden etine çok değişiyor. Yumuşayana kadar bekletirsin, süresine göre değil. 24 saat beklettiğin de olur 12 saat de.
Asitli bir karışım yapman gerekiyor. Genelde sirke bu sorunu çözüyor. Ancak kokusu ve tadı, etin lezzetinin önüne geçer. Bu nedenle birçok şeyi karıştırarak yaparsın marine sosunu. Defne yaprağı koyarsan 5-6 tane, bir miktar bastırır mesela. Ama başka şeyler de koyman gerekiyor illaki.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu akşam da sütte 1 gün bekletip deneyeyim madem.

makromarket de kilosu 60 liralık antrikotlar hakkaten yumuşacık oluyor. hiç tel tel olmuyor. süt benzeri herhangi birşeyde de bekletilmiş gözükmüyor aslında...

bilmiyorum ne yapmak lazım ki 35 liralık antrikotu 60 lira tadına erişebilsin...

yokmu kalın et alıp kanlı kanlı yiyeniniz? zengin elit forumu diye bilirdim burayı ben.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kek said:


makromarket de kilosu 60 liralık antrikotlar hakkaten yumuşacık oluyor. hiç tel tel olmuyor. süt benzeri herhangi birşeyde de bekletilmiş gözükmüyor aslında...

bilmiyorum ne yapmak lazım ki 35 liralık antrikotu 60 lira tadına erişebilsin...


http://azimlikasap.com/galeri/dana_urunler/dana-antrikot2.jpg

şunu 1.5 - 2 katı büyüklğünde parçalar arıyacaksın
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kek said:

yaklaşık 1cm kalınlığında 2 dilimi yarım saat tuz karabiber zeytınyağında beklettim.
2 yüzeyi de 4 dakika pişirdim. medium gibi bişiy yaptım. sonra biraz beklettim
en sonunda da yedim.
ama lastik gibi oldu resmen. hiç restoranlarda yediğime benzemedi.

neyi yanlış yaptım patiler? bi tarif edin nasıl pişiriyoruz bu antrikotu?


az pişirmişsin.
bir de onu yanmaz tavada,üzerini kapatıp pişireydin iyiydi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...