Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Antrikot aldım


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
yaklaşık 1cm kalınlığında 2 dilimi yarım saat tuz karabiber zeytınyağında beklettim.
2 yüzeyi de 4 dakika pişirdim. medium gibi bişiy yaptım. sonra biraz beklettim
en sonunda da yedim.
ama lastik gibi oldu resmen. hiç restoranlarda yediğime benzemedi.

neyi yanlış yaptım patiler? bi tarif edin nasıl pişiriyoruz bu antrikotu?
Mesaj tarihi:
Etinden etine çok değişiyor. Yumuşayana kadar bekletirsin, süresine göre değil. 24 saat beklettiğin de olur 12 saat de.
Asitli bir karışım yapman gerekiyor. Genelde sirke bu sorunu çözüyor. Ancak kokusu ve tadı, etin lezzetinin önüne geçer. Bu nedenle birçok şeyi karıştırarak yaparsın marine sosunu. Defne yaprağı koyarsan 5-6 tane, bir miktar bastırır mesela. Ama başka şeyler de koyman gerekiyor illaki.
Mesaj tarihi:
domatez suyu sarımsak zeytin yağı vs. böyle bişeylerle marine ediliyorda önemli olan eti kızgın tavaya atıcaksın önce iki tarafını mühürliceksin ardından orta ateşte pişiriceksin, çatal rahat rahat batmaya başlayınca alıcan ateşten. sonuçta tavanın kızgın olması çok önemli.
Mesaj tarihi:
bu akşam da sütte 1 gün bekletip deneyeyim madem.

makromarket de kilosu 60 liralık antrikotlar hakkaten yumuşacık oluyor. hiç tel tel olmuyor. süt benzeri herhangi birşeyde de bekletilmiş gözükmüyor aslında...

bilmiyorum ne yapmak lazım ki 35 liralık antrikotu 60 lira tadına erişebilsin...

yokmu kalın et alıp kanlı kanlı yiyeniniz? zengin elit forumu diye bilirdim burayı ben.
Mesaj tarihi:
kek said:


makromarket de kilosu 60 liralık antrikotlar hakkaten yumuşacık oluyor. hiç tel tel olmuyor. süt benzeri herhangi birşeyde de bekletilmiş gözükmüyor aslında...

bilmiyorum ne yapmak lazım ki 35 liralık antrikotu 60 lira tadına erişebilsin...


http://azimlikasap.com/galeri/dana_urunler/dana-antrikot2.jpg

şunu 1.5 - 2 katı büyüklğünde parçalar arıyacaksın
Mesaj tarihi:
kek said:

yaklaşık 1cm kalınlığında 2 dilimi yarım saat tuz karabiber zeytınyağında beklettim.
2 yüzeyi de 4 dakika pişirdim. medium gibi bişiy yaptım. sonra biraz beklettim
en sonunda da yedim.
ama lastik gibi oldu resmen. hiç restoranlarda yediğime benzemedi.

neyi yanlış yaptım patiler? bi tarif edin nasıl pişiriyoruz bu antrikotu?


az pişirmişsin.
bir de onu yanmaz tavada,üzerini kapatıp pişireydin iyiydi.
×
×
  • Yeni Oluştur...