Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kommagene uygarlığı belgeseli

kavurma

Öne çıkan mesajlar

belki duyanınız vardır, digiturk iz tv belgesel yarışması yapıyor ben de bunun neticesinde adıyamana yolculuk yaptım, 5 farklı bölgede amatör bir belgesel çekmeye çalıştım. henüz montaj aşaması tamamlanmadı ben de ön tanıtım için bir fragman hazırlayıp duyurmak istedim. belgesel tamamlanınca burada da paylaşırım.

http://www.youtube.com/watch?v=sxlbDZdhzW0
Sosyal ağlarda paylaş

canon 1100 d ile çektim bütün videoları haliyle titreme üst seviyedeydi, titreme engelleyici programlarla görüntü kıpırdamasını en aza indirmeye çalıştım. yarışmaya katılmak amacıyla yaptığım amatör bir iş abi, iz tv tadında bir belgesel beklemeyin şimdiden söyleyeyim :)
Sosyal ağlarda paylaş

tamam amatörde yani amatör diye illa çok kötü olması gerekmiyor ki. Amatör olup da çok iyi belgeseller yapılıyor, radyo-tv-sinema, medya öğrencilerinin yaptığı belgeseller baya iyi oluyor ve amatör olarak değerlendiriliyorlar tabiki.

bir şey sormuştum, tek başınamıydın bu işte yoksa ekip var mı?

birde toplam kaç dakika düşünüyorsun?
Sosyal ağlarda paylaş

3 yorumumn olacak;

1- tezgahtaki hediyelik sahnesini çkart.. hatta sil.. öyle bir sahne olmasın

2- köprüye zum yaptığın sahne, evet fikir güzel ama uygulamada sıkıntı var kötü görünüyor

3- fragmanda sadece müz,ik kullanma zaten kullandığın görüntüler yeterince sabit ve ortada bir hareket yok, güzel ve kısa oalcak çekilde yapımı özetleyip devamının izlenmesi için ilgi uyandıracak bir metin oku. kısa cümleler de olabilir ama uzun olmasın (10 sn üstü olmasın mesela)

bu kadar.. bir de.. kommageneyi gördükçe dikkatim dağıldı ya

ÇİĞKÖFTİDEN YİRMİSİN?

alında adamlardan sğponsorluk fln alaiblirsin ne bilim..
Sosyal ağlarda paylaş

BlaCk said:

tamam amatörde yani amatör diye illa çok kötü olması gerekmiyor ki. Amatör olup da çok iyi belgeseller yapılıyor, radyo-tv-sinema, medya öğrencilerinin yaptığı belgeseller baya iyi oluyor ve amatör olarak değerlendiriliyorlar tabiki.

bir şey sormuştum, tek başınamıydın bu işte yoksa ekip var mı?

birde toplam kaç dakika düşünüyorsun?

evet çekimleri tek başıma yaptım,

30 dakika olursa iyidir. çok fazla video parçası var hepsini birleştirmekle uğraşıyorum vakit buldukça. görüntülerin üzerine seslendirme yapacağım. işte bir heykel varsa onun hikayesini falan anlatacağım.

ayrıca,

babacum söylediklerini dikkate alacağım.

Octavarium said:

Kazanırsan bu işe girmeyi düşünüyor musun yoksa amatör mü devam edeceksin ?

şu an yaptığım şey tamamiyle keyfe keder, canım o tarafları gezmek istedi madem böyle bir şey var ben de olayın içinde olayım dedim aynı zamanda. tamamiyle amaçsız. bu şey tutarsa belki izmirin etrafını dolaşır dururum her haftasonu. çok güzel malzemeler var.
Sosyal ağlarda paylaş

seslendirme konusunda nasılsın bilmiyorum, diksiyon, sesin mikrofonik olması falan ama bence bu işi iyi yapan birine seslendirt.

bir de eğer ekip olsaydı çok daha güzel olabilirdi, çünkü yarışmaya diğer katılımcılar büyük ihtimalle ekiple yapacaktır. Kameraman ayrı, sunucu ayrı, sesci ayrı falan gibi etmenler katınca belgeselin içeriği zenginleşiyor.

Bir de ben yerinde olsam çekimlerin arasına bir tarih öğretim görevlisi ile söyleşi koyardım. Onun ağzından da anlatılan şeyleri görsel olarak kullanırdım.
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.digiturk.com.tr/izinibirak/ şurdan bakın abi

yarışmacıların arasında

bu da var

http://www.youtube.com/watch?v=6aGTjvVy3iA

bu da var

http://www.youtube.com/watch?v=mOm9zE7aIac

bu da var

http://www.youtube.com/watch?v=65qNjvilKXc

seslendirme konusunda sorun yaşayacağımı sanmıyorum tabi deneyip göreceğiz daha önce hiç belgesel seslendirmedim biraz üzerinde çalışmam gerekiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

BabacumMostors said:

3 yorumumn olacak;

1- tezgahtaki hediyelik sahnesini çkart.. hatta sil.. öyle bir sahne olmasın

2- köprüye zum yaptığın sahne, evet fikir güzel ama uygulamada sıkıntı var kötü görünüyor

3- fragmanda sadece müz,ik kullanma zaten kullandığın görüntüler yeterince sabit ve ortada bir hareket yok, güzel ve kısa oalcak çekilde yapımı özetleyip devamının izlenmesi için ilgi uyandıracak bir metin oku. kısa cümleler de olabilir ama uzun olmasın (10 sn üstü olmasın mesela)

+1
buna ek olarak
fikir baya güzel. girişteki metin + müzik. ama bunu destekleyen görüntü yok ortada.
çektiğin yerleri direk vidyo olarak değil de fotoğraf halinde çekip slayta atsan daha mantıklı olurmuş.
vidyoya alıyosun adı üstünde hani iki pan üç tilt hareket verseymişsin keşke. şöyle bi görseydik objeleri 180'
Sosyal ağlarda paylaş

abi seslendirmeyi başkasına yaptırt diyorsun da, videolar boktan çekim. kurgu desen öyle böyle amatörce yapılacak. bunun üzerine kaymak gibi bir ses koyarsam adam diyecek bu ne lahana turşusu bu ne mayonez. o yüzden tamamını ben yapayım ki en azından adamlar desin en azından tek başına uğraşmış diye. emek vermek istiyorum her bir saniyesine, o yüzden başkasına yaptırırsam bunu kolaya kaçmış sayarım kendimi.
Sosyal ağlarda paylaş

Belgesel dediğin araştırmadır, çabadır. Senin ki zaten oldukça sıradan ve bir yenilik katmayan bir belgesel olmuş gibi duruyor yanlış anlama.

Hani benim yarışmada derece almak gibi bir amacım yok, zevk için yaptım keyif için yolluyorum diyorsan amenna.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...