Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Günaydın sevgili arkadaşlar!

Giovanni

Öne çıkan mesajlar

Black-ice said:

...ben de noyanın karşı geldiği şeylerden oluşmuş bir hayat yaşıyorum ama çok mutluyum...

...kendi işimi kurucam yakın bir gelecekte falan...

Aslında mutlu değilsin, sen de kendinin patronu olmaya hasretle bakmışsın ki bu kararı alıyorsun, bu hayali kuruyorsun.

Sen ne boksun deme, ben de adliyede çalışıyorum. Ben de "kendi işimi kurucam yakın bir gelecekte falan"...

Ya da aç http://www.youtube.com/watch?v=ymUEnalLP9w bunu dinle dostum... Dinle. Boşver koltuğa yaslanıp dinle.
Sosyal ağlarda paylaş

Black-ice said:

işe bu kadar kapitalizm karıştırmadan bunu tartışmanın yolu yok mu bi de.

noyan haklı mı
diğerleri haksız mı

ben de noyanın karşı geldiği şeylerden oluşmuş bir hayat yaşıyorum ama çok mutluyum. noyanın yaşamı bana da ters geliyor. güzel bir mesleğim, arabam, evim falan var. ama özel bi şirkette sabah 9 akşam 6 çalışıyorum. cumartesi dahil. mutlu muyum yine de evet mutluyum. geleceğim sağlam. kendi işimi kurucam yakın bir gelecekte falan.

ama olmalı mıyım bilmiyorum. noyan da olmamalısın farkında değilsin diyor kısaca. ben başka yolunu düşünemiyorum.

duymak falan istiyorum sadece ne tarz savlar, argümanlar çıkacak.
ona göre bakayım mutlu olmalı mıyım olmamalı mıyım.

Abi olay cok basit aslinda.

Senin sirket kurma isteğin niye -> kar elde etmek.

kar elde etmek icin ne yapman gerek -> artık deger yaratman lazim.

artik degeri nasil elde edersin -> artık emek gucunu biriktirerek

artik emek gucu nasil birikir ?!? -> emek ureten kisiyi somurerek.

bunlari yapinca sermaye elde etmis oluyorsun.

Simdi senin vicdanin konusuna gelince;

sen sirket kurdun. Calistiracak elemanını da aldin. Kurabiye ureten bir fabrika isletiyor ol.
İş kurmak icin sermaye harcadin makina aldin tesisi kurdun. Gerekli hammaddeleri unu yagi sekeri aldin. Sonra uretime geciyorsun ve bir kurabiyeyi x liraya mal edip 2x liraya saticaksin. Sonra yetmiyecek daha cok makina alip tesisi buyuteceksin. Daha cok calisan gerekecek. Binlerce kurabiye sattigin zaman senin yil sonunda degismez sermaye haricinde yani senin isi kurmak icin harcadigin para haricinde bir suru paran birikecek.

E buranin kaynagi ne? senin somurdugun emek ureten iscilerin.

Sonra kar marjini artirmak icin birim zamanda daha fazla uretim yapmanin yollarini ariyacaksin. Yetmeyecek beyler bayanlar bu hafta isten yarim saat gec cikacaksiniz diyeceksin vs vs

Bunlar sana hep para olarak donecek. Senin sermayen çığ gibi buyurken calisanlarinin aldiklari maas ayni kalacak.

Sen pasalar gibi luks hayat surerken en pahali arabalara binip 500 yildizli otelde sisesine 10k dolar oderken, calistirdigin adamlar ev taksidini oduyor olacak.

abarti bir hikaye tabi ama anlasilir olsun diye.
Sosyal ağlarda paylaş

abi euheh sağolun güzel anlattınız da ben hiç ne demek istediğimi söyleyememişim siz de haklısınız. bayağı kitap okudum bu konuda bunların hepsini biliyorum. ben bu sistemi kabul ettikten, çarkı olduktan sonra verilen kavgadan devam etmek istiyordum. yani babacum yada imamizerin noyana ne sunacaklarını noyanın onlara ne sunacağını falan merak ediyordum.

evet konu böyle gittiğimiz için buraya çıkabilir haklı olarak ama bu adamların verdiği kavga üzerinden devam etsek bu kadar proleteryaya gelmezdi konu eminim :)

hadi unutun şu karl marx şeysilerini siz kendi aranızda kavga edin dinlemek istiyorum lütfen.
Sosyal ağlarda paylaş

abi noyzura nin imama yada babacum a karsit mantikli bir soylemi olmaz.

Sistemin kolesi olmam, sermayeye hizmet etmem. Ama skimsonik baktigimin fallarla insanlara enerji yuklerim. Birkac yuz dolar da para alirim tabi ehehehe.

Perhiz-lahana tursusu.

Hani su sistem olmazsa da emeginin bu kadar somurulmedigi esit bir sistem içinde yasiyor olsak boyle bir birey toplum icin bir boka yaramiyor. Sanirim digerlerinin demek istedigi sey bu. O da hadi lan kole degilim ben diyerek kestirip atiyor iste.
Sosyal ağlarda paylaş

noyan'ın sisteme karşıyım ayaklarına kanmayın ya. tutunamayanların avuntusu o. kolay olan sokaklarda esrar içip,sefil hayat yaşamak. eğitim , kariyer , aile , düzen bunları başarmak zor yol. bunlar sisteme karşı olmak için engel değil. sen yine karşı ol. söstömön kölösö olmoyocom diyip leş hayatlar yaşamanın güzel ve özenilecek bir yanı yok.

tabi herkesin kendi tercihi de. sadece noyan'ın yaşadığı ve millete empoze etmeye çalıştığı yaşam tarzı bi bok değil demek istedi canım.
Sosyal ağlarda paylaş

Red said:

noyan'ın sisteme karşıyım ayaklarına kanmayın ya. tutunamayanların avuntusu o. kolay olan sokaklarda esrar içip,sefil hayat yaşamak. eğitim , kariyer , aile , düzen bunları başarmak zor yol. bunlar sisteme karşı olmak için engel değil. sen yine karşı ol. söstömön kölösö olmoyocom diyip leş hayatlar yaşamanın güzel ve özenilecek bir yanı yok.

tabi herkesin kendi tercihi de. sadece noyan'ın yaşadığı ve millete empoze etmeye çalıştığı yaşam tarzı bi bok değil demek istedi canım.

http://cdn.gifbay.com/2012/10/haters_gonna_hate-3262.gif
Sosyal ağlarda paylaş

hakliyim said:

chrome said:

Noyan is typing....

pardon seks yapıyordum bakamadım. birazdan okucam eğer misafilerim gelmezse hemen.

ben de 31 cektim, boylece hem topigi okumaya hem de bi dota atmaya vaktim kaldi. baratrumla pub stomp yaptim. cok eglendim.
benimki daha karli.
misafirim de yok. mal gibi misafir mi agirliycam bu yastan sonra.
simdi de dizi izliyim ooh keyif.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...