Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cok pis tongaya dustum (sanirim)

di

Öne çıkan mesajlar

Ben contractor olarak calisiyorum, haliyle bir kac ayda bir proje/is degistiriyorum. Isleri de insan kaynaklari firmalari araciligi ile buluyorum. Recruiter diyoruz kendilerine.

Simdi genelde buyuk musterilerin adini falan gizli tutuyorlarki baska agency'ler gidip dadanmasin adamlara. Kimle calisiyorlarsa oraya bagli kalsin. Diger agency'lerde bi yere basvurduysan illa firma adini almak istiyor, bahaneleri de CV iki kere gitmesin ayni yere.

Neyse,

Bi recruiter aradi az once gizli numaradan. Gizli numaran arama olayi bilinmedik bisey degil, garipsemedim. Adini ve aradigi yeri cok hizli soyledi, yarim yamalak anladim. O da normal bisey zira hepsi oyle yapiyor, cogunu yakaliyamiyosun kimi zaman.

Neyse, neler yapiyosun is bakiyo musun diye girdi. CV'mdeki firmalari sordu burda naptin surda naptin diye, ustune bi 2 aylik bi de 12 aylik bi contract var elimde dedi, 2 aylik olan su, 12 aylik olan bu. Iste Oxford Street ustunde buyuk bi firma. Firma hangisi dedim, eee ooo bi entertainment company cevabini aldim. XXXX firmasi mi diye sordum, evet evet o dedi. CV'm zaten gitti oraya cevap bekliorum dedim, aa oyle mi ? Peki madem baska bi pozisyon gelirse ararim sorayim, bol sans de kapattik.

Hepsi cok normal cok olagan bir gorusme, tek bir yeri haric: Elemanin firmayi anlatirken kullandigi tanimlar benim daha once konustugum bir recruiter'a soylediklerimle ayni. Adam bana benim anlattiklarimi soyledi, ben de mal gibi AA SU FIRMA MI YOKSA? diye atladim.

Belki alakali firma gercenten bu agency ile de gorusuyor ama kuvvetle muhtemel catir catir laf alindi agzimdan. Simdi arayan laf alan kimse gidip saldiracak diger firmaya eleman ariyormussunuz diye, isler boka saracak.

Agzima sicayim kendimin! Hic de dusmem boyle seylere ama bosluguma denk geldi atladim sazan gibi.

Gerci recruiter'larin da ibneligi. Cok guzel yikayip yagliyor pezevenkler ama dusmesem iyiydi ya.
Sosyal ağlarda paylaş

Ilk mesaji editledim, azcik daha anlasilir olmustur diye umuyorum da yazayim yine;

Her recruitment agency'nin kendine ait buyuk musterileri var. Bu firmalar birini ararlarken hep ayni agency'lerle calisiyorlar ve hem bu firmalar hem de calistiklari ajanslar, firmanin eleman aradigini baska firmalarin bilmesini istemiyorlar.

Yukarda anlattigim olayda da arayan bir recruiter gayet benim tanimlarimi bana karsi kullanarak agzimdan laf aldi.

Cok buyuk bir etkisi olacagini sanmiyorum ama sonucta diger laf kapan agent firmayi rahatsiz etmeye baslicak, firma calistigi ajansa kime haber ucurdun amk? diye soracak, calistiklari ajanslar aradiklari 3-5 kisiye bakip kimin bilgi sizdirdigini ogrenmeye bulmaya calisacaklar, bir dahakine belkide aramayacaklar.

Sonucta Tim yapmis diye cikamaz kimse de yanlis davranis + kotu reputasyon sebebi iste.
Sosyal ağlarda paylaş

Flam said:

Nası manyak bi yer orası, bir firma eleman aramaktan niye utanıyor nası bir kurum ora?

Utandigi yok ya. Sadece recruitment olayi inanilmaz bir pazar burda. Haliyle gerekli gereksiz bir cok firma var. Kimisi yapisti mi birakmiyor, Finansbank gibi diyeyim siz anlayin.

Haliyle cogu buyuk firma ugrasmak istemiyor bunlarla. Sadece bir iki bilindik firmaya yaptiriyorlar islerini.

Digerleri de yuzsuzlugu elden birakmayip her firsatta "eleman ariyomussunuz? ehe ehe" diye darlamaya devam ediyorlar iste. =)
Sosyal ağlarda paylaş

BabacumMostors said:

yok lan tim bence gönlünü rahat tut başka bir şeydir o ama dikkatli ol gerçekten işini engelleyecek yada başka bir şekilde üzeck bir şey çıkabilir

Abi daha cok kendime kiziyorum zaten nasil yaptim boyle bi aptalligi diye.
Sosyal ağlarda paylaş

İşte boşluğuna gelmiş o kadar iş kovalıosan iş yapıyorsan muhtemelen o sektörün artık ustası(*) olmuşsundur zaten de işte insan bazen boş bulunuyor. takma kafana ya o şirkete giderler bir iki, senin adını vermezler sanırım ama verirlerse de "ne bileyim aradılar o ara başım çok kalabalıktı nezaketen cevap vermek zorunda kaldım suratına da kapatmak kabalık olur diye, o yani durum" dersin "ya x bey neden bizim eleman aradığımızı bu recruiterlara farkettiriyorsunuz" diye soran yahut öylesine söyleyiveren olursa.

hem başı kalabalık bir insan olarak görünmüş olursun, hem de nazik bir insan olarak.

(*): o..spusu diyemedim ama arkadaş ortamında tam olarak ifadesi o. usta pek açıklamıyor anlatmak istediğim "sektöre hakimiyet" seviyesini
Sosyal ağlarda paylaş

Flam said:

o ara başım çok kalabalıktı nezaketen cevap vermek zorunda kaldım suratına da kapatmak kabalık olur diye, o yani durum" dersin "

Abi belki bi gun isiniz duser denk gelirsiniz diye yaziyorum; ingiliz gulerken isirir diye bi laf var. O kadar dogru ki... Defalarca deneyimledik resmen esim de ben de.

Haliyle bir gun is yapacak olursaniz birileriyle, kesinlikle eksiksiz hazirlanip gidin gorusmeye. Insanlik halidir olur denmesini ummayin. Bir de sinmeyin, abartmeladan yalan soylemeden kebdinizden emin konusun. Diger turlu ya olmaz ya da baya zararli cikarsiniz o isten.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...