Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bilardo

bypeker

Öne çıkan mesajlar

e abi bilgisayar programlama dili gibi önce kullanacağım terimlerin tanımını verdim ya değer atadım daha ne istiyosun :p[signature][hline]The Last Sunrise - Günbatımı Diyarı , Online MUD
Paticik StarCraft Forumları
--**--
SATILIK FENDER SQUIER

--**--
Burada asayiş benden sorulur... Çünkü Beeen Kaslıyım - Album Resmi
Sosyal ağlarda paylaş

said:
HerenIstiaron, 11 Aralık 2004 17:40 tarihinde demiş ki:
Beyaz top hedef topa giderken öncelikle iki top sistem olarak kabul edilir. Bu durumda Kütle merkezi sürekli hedef topa doğru sabit bir hızla hareket edecektir ( Sürtünme ihmal edildiğinde ).
İki top çarpıştığında 2 boyutta momentum korunacağından ve kütleler eşit olduğundan toplam hız sabit kalacaktır. Ayrıca bir sistemin momentumu = kütlemerkezinin hızı x toplam kütle olduğundan ve momentum ile kütle sabit olduğundan kütle merkezinin hızı sabit kalacaktır.
Yani topa vururken dikkat edilecek nokta iki top çapıştıktan sonra kütle merkezinin ( orta noktalarının ) sabit hızla ilk doğrultuda hareket edeceğidir. Ama biraz sürtünme olduğundan hızlar beklendiği gibi sabit kalmayacak , momentum da tamamen korunmayacak. Ama bu mantıkla oynandığı zaman istenen top istenen yere atılabiliyo da oynadığınız arkadaşınız siz bunları hesaplarken küfür etmesse yaparsınız

İyi da iş burada bitmiyor ki, topun neresine vurduğun ve beyazın diğer topu nereden çarparak attığı da önem kazanıyor. Dediğin sistemde toplar hacimsiz nokta olarak belirtilmiş ama öyle değiller. Bir de topu deliğe sokmakla bitmiyor ki iş, sonradan beyaz nerde duracak nasıl pozisyon alacak o da önemli :)[signature][hline]
Quidquid latine dictum sit, altum viditur.

[Bu mesaj Rewendor tarafından 11 Aralık 2004 18:19 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

iyi işte kütle merkezi sabit bi yolda hareket edecek şekilde hesaplamak için momentumun korunumunu kullanıyosun zaten.
Ama dediğin gibi bu sistem diğer topları hesaba katmıyor ve beyaz topun nerde duracağını hesap edebilmesi zor.[signature][hline]The Last Sunrise - Günbatımı Diyarı , Online MUD
Paticik StarCraft Forumları
--**--
SATILIK FENDER SQUIER

--**--
Burada asayiş benden sorulur... Çünkü Beeen Kaslıyım - Album Resmi
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sufi, 11 Aralık 2004 18:39 tarihinde demiş ki:
amerikan seri mi açık seri mi oynuyorsun ceday?

amerikan seri sayılırdı benim oyun tarzım, ama gel gör ki suan elimin ayarı hic kalmamıs. ortalama 4-5 ayda 2-3 saat bilardo oynuyorum son 6 yıldır..

üniversiteye gecen yıl bi bilardo masası geldi, ona da masa demeye bin şahit ister, eheh

gerçi bir ay falan günde 3-4 saat oynasam belki eskisi kadar olmasa da baya iyi bir hale gelebilirim..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ruby_DraGon, 11 Aralık 2004 19:07 tarihinde demiş ki:
Yahu ben 3 top hıc oynayamıom bala fln sayı alıom arasıra onemlı olan ne 3 topta hakımıyet mı yoksa şans ışı mı

aslen bilardoda şans die bişi yok. şans ı anca "tuşlamama" die yorumlama olabilir ancak cogu tuşu zaten oyuncular hesaplayabiliyor.

3 top oynamak icin eline ve ıstakana cok iyi hakim olman gerekiyor. şans ile de uzaktan yakından alakası yok diebilirim :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...