Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Scrolls

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
yarın öbür gün başka bir renkte de benzer sorunlar olabilir çünkü ruleset sorunlu. 50 karta göre dengelenen oyunda 30 kartlık deste yaptırırsan böyle sıçar işte, roket mühendisi olmaya gerek yok.

oyun daha tempolu olsun diye son eklenti idol dmg odaklı oldu. devler hala tempodan şikayetçi. oyuncu çekelim derken oyunun içine ediyorlar.
Mesaj tarihi:
Haydi bakalım ben de geldim sonunda :-)

Minecraft'lı hesabını satan birinden aldım, rating 600lerde, kart stoğu var biraz, 20bin de gold.. 15€'ya iyi takas oldu, sonradan dolandırmazsa :-)

Oyun içi isim değiştiremiyoruz ama sanırım.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Denemeler sonunda son deste olarak buna karar verdim. 53 kart olmasi cok zorlamiyor, fark etmiyorum yani. Draw genelde 70 ustu oluyor zaten.

http://cl.ly/image/040t2q2l2O43/Screen%20Shot%202013-11-20%20at%2008.49.06.png

Guzel oldu, tek sorun ucuz creature az olmasi.
Mesaj tarihi:
arcane said:

epey iyi almışsın minecraftın kendisi bile 15 eurodan pahalı sanırım.

MC ikinci elleri çok ucuza gidebiliyor, artık onun pek bir değeri kalmamış sanırım, benim de kuracağım bir oyun değil ama hiç yoktan iyidir işte :-)

Kafa ağrsız 15€'ya alacağıma, baya bir gelişmiş hesap almış oldum, başlangıç için isabet oldu :-) Adam sağolsun, yememiş içmemeiş tüm trialları bitirmiş ki sizden okuduğum kadarıyla Marathon vs. bile oldukça kastırıyormuş.
Mesaj tarihi:
Oyunu seversen yeni bir hesap alıp, kartları vs. aktar bence.
Şu hali ile baya riskli olur. 2 ay sonra adam hesabı geri alır, o kadar kartın yalan olur.
Nede olsa hesap satanın üstüne. Tanımıyorsa seni her an bir kıllık olabilir. Gereksiz risk almışsın.

edit: istiyorsan bir ara gireyim, oynamadığın tüm kartları bana ver. Bende dursun. Ne olur, ne olmaz...
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Yeni kartlar:

https://scrolls.com/wp-content/uploads/2013/11/frozen_blood.png
https://scrolls.com/wp-content/uploads/2013/11/piercing_projectile.png
https://scrolls.com/wp-content/uploads/2013/11/pact_with_the_ancestors.png
https://scrolls.com/wp-content/uploads/2013/11/eclipse.png

Decay'in kart all your resources olacakmis. Iyi kartlar, Rat King-Necro geliyor.
Mesaj tarihi:
Benzer bir şeyi ben de düşündüm Densiz ama 15€ daha vermek istemiyorum açıkçası. Faeria için 15$ verdim zaten, şimdi buna 30€ vermek baya bir tuzlu olacak. Adam düzgün birine benziyordu, doğru dürüst hiç bir yerde reputation olmasa da. Hayırlısı artık :-)

Yeni kartlar iyi gibi duruyor sahiden ama Pact with the Ancestors-5 Mana-Rare olacak kadar iyi mi sahiden? İlk bakışta pek matah gelmedi bana.
Mesaj tarihi:
kendi creaturelarını sacrifice edebilecegini düsünürsek normal rare olması. Necro ile de kombosu olabilir geldi bana ama cok pahalı olur coast'lar...

Bir de böyle 3-5 kart ekleyerek mi devam edicek bunlar ? yeni edition eski edition olayı olacak mı

eclipse güzelmiş. Rat King-Necro-watcher bunlarla güzel calisabilir
Mesaj tarihi:
Masticore said:

Bir de böyle 3-5 kart ekleyerek mi devam edicek bunlar ? yeni edition eski edition olayı olacak mı

Böyle devam etseler ve edition vs. olayları sadece kozmetik/koleksiyon amaçlı kalsa ama bu sefer de eski oyuncuların yeni kart alması ihtiyacı kalmayacak. E adamlar da para kazanamayacak.

Yeni çıkan bir rare karta ulaşmak için herkes 20 tane booster açacak bu sefer de ve bir süre sonra inanılmaz bir eski kart enflasyonu olacak, kart dengesi kalmayacak oyunda.

Öbür türlü de para tuzağına dönüşecek iyice, kasıp hazırladığın desteler 3 ay sonra kullanılmaz olacak. Sürekli yeni strateji-taktik belirlemek zorunda kalacaksın (ki bunun iyi-kötü olması göreceli bir şey)

Hangi sistem daha iyi bilemedim :-)
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Para tuzagi nerede? Booster'lar sadece oyun ici para ile aliniyor. Just For You gorundugu gibi degil, oradan haftada 3-4 tane ise yarayan kart cekersen cok sansli bil kendini.

Pre-made parayla alinir bir, o da ender ve ucuz.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Bu arada MTGO'da en cok oynanan turler Pauper ve Classic. Bunlarda edition yok, sadece surekli yeni kartlar geliyor, eski kartlar legal her zaman.
Mesaj tarihi:
GERGE said:

Para tuzagi nerede? Booster'lar sadece oyun ici para ile aliniyor. Just For You gorundugu gibi degil, oradan haftada 3-4 tane ise yarayan kart cekersen cok sansli bil kendini.

Pre-made parayla alinir bir, o da ender ve ucuz.

Scrolls özelinde düşünme, TCG'lerin geneli için söylüyorum onu. Magic'teki gibi, güncel turnuvalara katılmak için son editionları kullanma zorunluluğu getirilirse, sürekli yeni kartlar almak zorunda kalırsın diye.

Gerçek para/oyun içi para ayrımı farklı bir konu.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
MTG'de guncel turnuvalar icin guncel kartlar sarti yok. Yapilan 4 turnuvadan ikisi Classic ve Pauper MTGO'da.
Mesaj tarihi:
sürekli yeni kart yeni deste yapmazsak oyun sıkar zaten ersagun ^^

hee ne olabilir zaman ilerledikçe eski kartların bazılarını tekrar sunabilirler... ama bu oyun o kadar yeni kartı kaldırır mı bilmiyorum. Magic gibi kolay degil sonuçta bir board var ve bazı şeyler limitli.
Mesaj tarihi:
Yeni editionlara zorlamak yerine yeni mekanikler/kartlar eklenmesi daha eğlenceli ve iyi yöntem bence; Magic'e Undying eklenmesi gibi.
Eskiden pek işe yaramayan kartların bile sinerji yaratmasını sağlayabiliyor mesela ama o kartlar eskide kaldılarsa kullanamıyorsun güncelde vs.

Classic'in turnuvalarda hala çok yaygın olduğunu bilmiyodum bu arada. MTGO'da fazla takılmadığım için hakim değilim oraya. İzlediğim turnuvalar/streamler de genelde hep güncel editionlar ile oynandığı için izlenimim o yöndeydi.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Eclipse'de su onemli: Kullanilmamis kaynaklar kullanilabilir halde mi Decay oluyor, sonraki tura mi kaliyor?
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Oyle olmasi lazim degil. Bir turluk degilidir bence. Cluster Hex mesela sadece bir turluguna Curse 1 atmiyor. Unbind mesela sadece bir turluguna arttirmiyor. Nutrition mesela *to your current resources* demis.
  • Yeni Oluştur...