Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

New York Steak tutosu


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
dreagloth said:

Eti yine aynı yerden al, pişirmeden önce sadece karabiber, tuz, çok az zeytin yağı ve seviyorsanız az sarımsak ile terbiye et. Tavada pişirme işlemin gayet başarılı, bence zaman olarak yeterli, tava döküm olduğu için iyi mühürlenmiştir. Dolayısıyla, 180-200 derecede bir fırında, medium rare için, 3-5dk. daha kalabilir sanırım. En baştan direk med. rare istiyorsan, her tarafı 2 şer dakika dene.


terbiye yapıyoruz zaten. o gün o fırın olayı hiç aklıma gelmedi bir dahaki sefere aynen öyle yapmayı planlıyorum ama şu duman konusunu çözemezsem bendeki aspiratörle zor bir test daha.
Mesaj tarihi:
Dworgian said:

sunthewhich said:

Eti nerden alıyorsun ?


ben istinyepark günaydın dan aldım, ama dry aged et yapan herhangi bir kasap olur


Bilemiyorum açıkçası bir parça et için 60-70TL para istiyorlar. 4 kişilik yapsan 300-350TL gidiyordur.

Bu paraya koyun, buzağı kestiriyorsun Bulgaristanda 50-60kg hayvan.
Mesaj tarihi:
Dworgian said:

Uzun süredir şunu hazırlayayım dedim ama üşenmiştim açıkçası.



Afiyet olsun

Not: Yukarıdaki pişirme süresi ile et az pişmiş hatta kanlı denebilecek kadar az pişmiş oluyor. Daha fazla pişmesi için tavanın gerçekten çok ısıtılmış olması ve etin her kenarının 4 5 dkk kadar tutulması gerekebilir.


çok güzel gözüküyor ama 40'ar saniye ile harbi baya baya çiğ kalmıştır o kadar kalın steak.

bir de "kanlı" et olmaz. kasaptan aldığınız etlerin kanı neredeyse tamamen akıtılmıştır. ortaya çıkan sıvı protein+su, kan ile alakası yok.
Mesaj tarihi:
sabonis said:

bir de "kanlı" et olmaz. kasaptan aldığınız etlerin kanı neredeyse tamamen akıtılmıştır. ortaya çıkan sıvı protein+su, kan ile alakası yok.


hadi ya? bir yaşıma daha girdim
Mesaj tarihi:
evet abi. mesela bizde kasapta adam yazmış, kilo brüt 44 net 84 diye.

tartarken direk bütün kaburga ve kemiklerle tartılıyormuş. yani senin 44 e 1 kilo alıyorum dediğin pirzolada büyük ihtimal 300 400 gr et anca var
Mesaj tarihi:
Fistan said:

kuzu pirzola iste
neti ne oluyo kemikleri siyrilmis sekli mi


Kemiksizi 44 tur abi, kulbasti olani.

84 kemiksiz olamaz olmamali. Dry aged lere girersin o paraya.
Mesaj tarihi:
Pingu said:

KUZU PİRZOLA 37,20 TL
DANA PİRZOLA 31,90 TL

http://www.esk.gov.tr/satis_fiyatlari-satis_fiyat-469-2.htm



abi tamam oradaki ölçümde brüt o işte. neyini anlatamıyorum?

bir kasaba gidip, o kalem pirzolalalardan 1 kilosunu 44 e koyan varsa resmini paylaşın ltfn bilelim biz de

edit; tabii orada 1 kg = 45 tl yazabilir de, o 1 kiloyu alıp eve gelip kemiğinden sıyırıp tartarsanız 1 kilo et çıkmadığını görürsünüz diyorum işte
×
×
  • Yeni Oluştur...