Dworgian Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 sunthewhich said: Eti nerden alıyorsun ? ben istinyepark günaydın dan aldım, ama dry aged et yapan herhangi bir kasap olur
Dworgian Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 dreagloth said: Eti yine aynı yerden al, pişirmeden önce sadece karabiber, tuz, çok az zeytin yağı ve seviyorsanız az sarımsak ile terbiye et. Tavada pişirme işlemin gayet başarılı, bence zaman olarak yeterli, tava döküm olduğu için iyi mühürlenmiştir. Dolayısıyla, 180-200 derecede bir fırında, medium rare için, 3-5dk. daha kalabilir sanırım. En baştan direk med. rare istiyorsan, her tarafı 2 şer dakika dene. terbiye yapıyoruz zaten. o gün o fırın olayı hiç aklıma gelmedi bir dahaki sefere aynen öyle yapmayı planlıyorum ama şu duman konusunu çözemezsem bendeki aspiratörle zor bir test daha.
sunthewhich Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 Dworgian said: sunthewhich said: Eti nerden alıyorsun ? ben istinyepark günaydın dan aldım, ama dry aged et yapan herhangi bir kasap olur Bilemiyorum açıkçası bir parça et için 60-70TL para istiyorlar. 4 kişilik yapsan 300-350TL gidiyordur. Bu paraya koyun, buzağı kestiriyorsun Bulgaristanda 50-60kg hayvan.
Dworgian Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 1.5 kilo et (300gr x 5 parça) 115 tl fln ödedim edit; bulgaristan zaten ucuz abi ayrıca
Marty Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 sandvicin yazdigi fiyati gorunce kalbime iniyodu. senin fiyat iyiymis. sandvicin fiyatla et alıcagima gider pismisini yerim
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 sos kötüymüs yenir mi lan o ketcap mayonez hardal sogan gravy sos yap o etin yanina
dreagloth Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 O fiyata Nusrete gider en kralını yersin
sunthewhich Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 Ben restorant fiyatlarından yazdım. (500gr civarı piftek grubu) Kasap fiyatları alınasıymış.
Laorx Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 Dworgian said: 1.5 kilo et (300gr x 5 parça) 115 tl fln ödedim dry aging işinde iyi para varmış.
Dworgian Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 yok be, aynı miktarda eti normal alsan 80 90 lira. 1.5 kiloda 20 lira fark edio onun alet edavatı fln karşılamaz
Dworgian Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 Fistan said: sos kötüymüs yenir mi lan o ketcap mayonez hardal sogan gravy sos yap o etin yanina abi güzel sos. valla.
Dworgian Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 barbu said: gitme nusrete. aynen
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 44 liraya kuzu pirzola aliyorum ben siz manyak misiniz
sabonis Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 Dworgian said: Uzun süredir şunu hazırlayayım dedim ama üşenmiştim açıkçası. Afiyet olsun Not: Yukarıdaki pişirme süresi ile et az pişmiş hatta kanlı denebilecek kadar az pişmiş oluyor. Daha fazla pişmesi için tavanın gerçekten çok ısıtılmış olması ve etin her kenarının 4 5 dkk kadar tutulması gerekebilir. çok güzel gözüküyor ama 40'ar saniye ile harbi baya baya çiğ kalmıştır o kadar kalın steak. bir de "kanlı" et olmaz. kasaptan aldığınız etlerin kanı neredeyse tamamen akıtılmıştır. ortaya çıkan sıvı protein+su, kan ile alakası yok.
Dworgian Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 Fistan said: 44 liraya kuzu pirzola aliyorum ben siz manyak misiniz 44 lira/kg net mi brüt mü?
Dworgian Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 sabonis said: bir de "kanlı" et olmaz. kasaptan aldığınız etlerin kanı neredeyse tamamen akıtılmıştır. ortaya çıkan sıvı protein+su, kan ile alakası yok. hadi ya? bir yaşıma daha girdim
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 kuzu pirzola iste neti ne oluyo kemikleri siyrilmis sekli mi
Dworgian Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 evet abi. mesela bizde kasapta adam yazmış, kilo brüt 44 net 84 diye. tartarken direk bütün kaburga ve kemiklerle tartılıyormuş. yani senin 44 e 1 kilo alıyorum dediğin pirzolada büyük ihtimal 300 400 gr et anca var
arcane Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 dünyanın bazı yerlerinde o paraya kaplan taşağı alınıyordur.
Esh Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 Fistan said: kuzu pirzola iste neti ne oluyo kemikleri siyrilmis sekli mi Kemiksizi 44 tur abi, kulbasti olani. 84 kemiksiz olamaz olmamali. Dry aged lere girersin o paraya.
Dworgian Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 şekildeki gibi pirzolalardan 1 kilo alırsan 80 küsur lira.
Pingu Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 KUZU PİRZOLA 37,20 TL DANA PİRZOLA 31,90 TL http://www.esk.gov.tr/satis_fiyatlari-satis_fiyat-469-2.htm
Seele Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 Dworgian said: Fistan said: 44 liraya kuzu pirzola aliyorum ben siz manyak misiniz 44 lira/kg net mi brüt mü? abi kendimi kolumu keser yerim yemin ederim o ne lan öyle.
Dworgian Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2013 Pingu said: KUZU PİRZOLA 37,20 TL DANA PİRZOLA 31,90 TL http://www.esk.gov.tr/satis_fiyatlari-satis_fiyat-469-2.htm abi tamam oradaki ölçümde brüt o işte. neyini anlatamıyorum? bir kasaba gidip, o kalem pirzolalalardan 1 kilosunu 44 e koyan varsa resmini paylaşın ltfn bilelim biz de edit; tabii orada 1 kg = 45 tl yazabilir de, o 1 kiloyu alıp eve gelip kemiğinden sıyırıp tartarsanız 1 kilo et çıkmadığını görürsünüz diyorum işte
Öne çıkan mesajlar