Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

php ide tavsiyesi

ugurz

Öne çıkan mesajlar

geçen gün kısıtılı süre vardı, netbeans indirene kadar daha ufak diye bunu indirip deneyeyim dedim.. sonuç hüsran. netbeans ile kıyaslayınca notepad gibi kalıyor bildiğin. görünümü bile müthiş amatör duruyor. 2 sayfa neyi tartışıldı onu bile aklım almadı doğrusu.
Sosyal ağlarda paylaş

kimsenin kimseyi çağırdığı yok, herkes bireysel cevaplıyor da sen niye bu kadar üzerine alınıyorsun sanki kendin yapmışsın gibi onu anlamadım asıl ben.
bariz notepad abi işte netbeans gibi oldukça güçlü bir IDE yanında. kaldı ki free ve pro seçeneklerinden bahsetmiyorum bile. bir tarafta her şeyiyle ücretsiz olan ve canavar gibi çalışan netbeans varken buna dönüp bakmak bile hata. yani elle tutulur tek artısı cms ve framework'lere destek veriyor olması, o da plugin ile plugin de ücretli. oldu. netbeans'in plugin'leri arasında da Yii, Symphony, Fuel, Cake, WP gibi şeylere destek verenler var ve canavar gibi de çalışıyorlar. nedir yani artısı hala anlamış değilim. ftp, mysql bağlantısı desen yine canavar gibi, hatta sql query yazarken intellisense olması kadar süfer bir şey yok diyebilirim, netbeans yine önde gibi sanki. svn desen var, git desen var, windows bağımlılığı yok cross-platform. hani hala neyin tatavası anlamıyorum.

daha kolay idrak edebilmek adına -gerçekten- güçlü gördüğün yönlerini yazar mısın? CodeLobster için konuşuyorum. ona göre karşılaştırmalı gidelim ki kolaylaşsın. fanboi falan da değilim de yani eskiden dreamviewer savunucuları vardı, şimdi de bu çıkmasın diye korkuyorum sadece. yıl 2013, bu sanki böyle visual studio dururken notepad'e c# yazıp .cs olarak kaydedip sonra da csc ile derleyip "ben program yazdım" demek gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • 2 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...