Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Evlilik sorunsalı

skywalkr

Öne çıkan mesajlar

Gecen 17 sayfa ustune cok ciddi kalacak mesaj ama benzer sekilde evlenenlerin hepsinin basina geleceginden yazayim;

Turkiye gibi yerde, daha once beraber yasama, birbirinin ev haline alisma firsati bulamamis, iki insanin birden bire duzenlerini degistirerek ayni eve cikmasinin dogal bi sonucu bu. Degil evlilik, sevgili ya da ev arkadasi olunca yine ayni sey olacakti.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Gecen 17 sayfa ustune cok ciddi kalacak mesaj ama benzer sekilde evlenenlerin hepsinin basina geleceginden yazayim;

Turkiye gibi yerde, daha once beraber yasama, birbirinin ev haline alisma firsati bulamamis, iki insanin birden bire duzenlerini degistirerek ayni eve cikmasinin dogal bi sonucu bu. Degil evlilik, sevgili ya da ev arkadasi olunca yine ayni sey olacakti.

This.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Adam 17 sayfayı çok güzel özet geçmiş. Eyvallah.
Sosyal ağlarda paylaş

ahah di son noktayı koymuş

bu arada şu hormon konusuna çok gülüyorum adam haklı testo daha deli bir hormon her erkek sinirlenince ortalığımı dağıtıyor tamam yapan var ama kadınlar daha rahat bu konuda çünkü şımartılıyorlar. Yaptıkları dengesizlikler sevimliymiş gibi gösteriliyor. Hayır hiç değil.
Cem yılmaz da değinmişti bu konuya son gösterisinde gayet de iyi tespitleri vardı adamın.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

(tu)

beraber yaşama olayı gerçekten o kadar gerekli ki.
Sosyal ağlarda paylaş

Beraber yaşamakta bir kıstas değil yani yetersiz, sevgili olarak beraber yaşamak ile evli olarak beraber yaşamak arasında da çok fark var.

Sevgili olara beraberken her iki tarafda kafa olarak çok daha rahat ama evlilik bambaşka birşey o imzayı atıp, karı koca psikolojisine girince bambaşka bir hale bürünüyor olay.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim demek istediğim o değil, sevgilik kafası bambaşka herşey daha romantik sonuçda kafalarda her zaman olmadı çeker giderimin rahatlığı var, sorumluluk bir evlilikdeki kadar keskin değil.

Çocuk yapılacaksa bile evlendikden sonra yapılmaya kara verilir (yani büyük çoğunlul için ve türkiye için konuşuyorum) yani işin rengi evlilik ile acaip değişiyor.

Bir kıstas değil kısaca sevgili olarak beraber yaşama.

Nope deyip kesin konuşmanda pek bir birşey ifade etmiyor, yani çok iyi giden bir evlilik bir anda alt üst olabiliyor. İnsanlar değişir, şartlar değişir, aşk biter vs vs . Başlangıç oalrak beraber yaşamak çok mantıklı ama yinede o süreçte birini tanımak yetersiz. Yine size istediği tarafını gösterecek belki evlnmeye ikna etmek için sizi.

Kesin bir formülü yok yani şudur şudur diye, resmen zar atıyor iki tarafda. Ama elbette berabar yaşamak, karşılıklı ekonomik olarak birlikteliği ayakta tutmak, karşılıklı olarak sorumluluk alarak ve birlikte fedakarlıkta bulunarak geçirilecek bir süreç en fazla bu adamla veya kadınla evlenilir mi diye bir kanaate varmanıza neden olur sadece bu ha ama evlilik devam eder mi ? O ancak evlenerek cevabı alınacak birşey. Üstelik birlikte yaşarken beraberce soumluluk aralak geçirilecek süre gerek ekonomik oalrak gerek fedakalrıkta bulunarak belli bir süre taraflara hoş ve ğelneceli gelebilir 2-3 sene gibi, peki sonrasında taraflardan biri sıkılırsa ? Bununda bir garantisi yok.

Mesela 1 hafta önce müvekkil bir kadın geldi her iki koluna abileri girmiş, çünkü kocası av tüfeğini karısı üstünde parçalamış, kadının kolu kırık platinle kemik tuturulmuş vs. 5 yıllık evliyim diyor eşim çok iyi bir insandı hiç bir sırun yoktu vs, çocuukları olmuyor ve sorun kocada adam bunu öğrendikten sonra içkiye veriyor kendini eve gelmiyor falan piskopata bağlıyor sonra durum bu. Şimdi zaten 4 yıl beraber yaşamışlar bir sorun yok, sonra bu durum ortaya çıkıyor ?

Sevgili olarak beraber yaşarken ve çocuk yapmaya kalksalar ve aynı sorun olsaydı adamın tepkisi kesinlike farklı olurdu. Kaldı ki böye bir hadiseyi sevgili oalrak beraberken gözleme şansları ne kadar olur ki bir çiftin ? Ortada artık bir yuva var kurulmuş bir düzen var, karı koca, ve hayat boyu birlikte yaşamak için karar verilmiş bir birliktelik var (sevgililik kurumdan farklı) böyle bir durumda adamın başına gelen bu hadise elbette daha yıkıcı oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Aga iyi de alakasiz seylerden bahsediyorsunuz. Yani evlenmekten tirsan adam/kadin ayni evde yasamadan da yasiyor ayni korkuyu.

Konu ile alakali olan kismi, kisilerin evlenmeden once bir arada yasamamis olmalarindan kaynakli sok. Haliyle evlilik asamasina birlikte yasanilan sevgili olarak geldiginde oyle bir durum yok. O yuzden "nope".

Bu arada ortada coluk cocuk olmadiktan sonra evliligin bir onemi yok. Haliyle buyutmeyin gozunuzde bu kadar. Olmuyorsa olmuyordur yani. Bosanma karari almak icin gecireceginiz sikintili bir kac gun, bir kac ay, bir kac sene pic edecginiz onlarca seneden ya da bir omurden cok daha iyi.
Sosyal ağlarda paylaş

Hassaslasmissin sen. =]

Law'a katiliyorum, evlilik buyuk is dedin diye diyorum abi alakasiz yere kaydi diye.

Bir de cidden dusun tasin bi evlilik ustune. Yani degerli oldugunu dusunuyorum, senin de o yuzden cok daha ciddi dedigine inaniyorum ama degerli olmasi boynuna vurulacak bir zincir oldugu anlamina gelmiyor.

Sen yine katilma bana ama aklina geldikce kotu senaryoda ne yapacagini, anayi babayi elelami bir kenara birakarak bir dusun.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Hassaslasmissin sen. =]

Law'a katiliyorum, evlilik buyuk is dedin diye diyorum abi alakasiz yere kaydi diye.

Bir de cidden dusun tasin bi evlilik ustune. Yani degerli oldugunu dusunuyorum, senin de o yuzden cok daha ciddi dedigine inaniyorum ama degerli olmasi boynuna vurulacak bir zincir oldugu anlamina gelmiyor.

Sen yine katilma bana ama aklina geldikce kotu senaryoda ne yapacagini, anayi babayi elelami bir kenara birakarak bir dusun.

Abi, evlilik ile birlikte yaşanan sevgililik aynı şey değil işte bence. Hani "basit lan evlilik" sadece senin fikrin olur diyorum =)

Ayrıca bir zahmet farkı olsun yoksa laf olsun diye atılmıyor o imzalar (yine bence tabii). Ha senin gözünde imza sadece "olsun" diye atılan bir formalitedir, anlamsız bir kavramdır evlilik onu bilemem tabii.

Son olarak, en kötü durumda ben önemli olurum kimseyi de iplemem o ayrı ama sevgiline "eeeh yürü git bitti bu iş" diyeceğin her durumda eşine bunu demiyor çözmeye çalışıyorsun işte vs
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...