Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yatirim yapiyormusunuz ? Yapiyorsaniz nasil ?

Mavi

Öne çıkan mesajlar

tdk, darbe:

Bir ülkede baskı kurarak, zor kullanarak veya demokratik yollardan yararlanarak hükûmeti istifa ettirme veya rejimi değiştirecek biçimde yönetimi devirme işi

o yüzden tdk'ye sadece dilbilgisi için bakıyorum.

öyle kullanılsın, benim kullanımla problemim yok. ingilizcede mesela o ayrım çok net. investment ve saving. bizde de karşılıkları var zaten. yatırım, birikim, tasarruf mesela aynı şey için kullanılıyor. ama karşılıkları, investment, accumulation, saving. çok farklı anlamlar. ingilizcesini düşündüğümüzde günlük dilde kullandığımız türkçe sözcüklerin veya terimlerin arada afallıyoruz. ben de yaşıyorum. benim bunu yazma amacım tamamen terminoloji ile ilgili.
Sosyal ağlarda paylaş

Pingu said:

tasarruf yapmış ve tasarrufunu yatırıma çeviriyor bi hata yok yazdığında

yatırım yapmak iktisat terminolojisinde bildiğin üretim araçlarını satın alarak veya kiralayarak, işçi çalıştırarak yaptığın eylemdir. gidip hisse senedi alırsan yatırım yapmış olmuyorsun.

saving yapıp yapıp en sonunda bir investment yaparsın ona bi şey demem. zaten hisse senedi alman, altın yapman, dolar yapman vs. hepsi saving. şimdi teyzeler bankada para biriktirince çocukları için ona "yatırım" denmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

uzun vadeli dusunuyosanız bes mantıklı tavsiye ederim.
%25 devlet katkısı var canınız sıkılınca biriken parayı da cekmek uzun is o yuzden yatırımınızı kolay kolay bozmazsınız.

diger yonden arac,gayrimenkul alarak da yatırım yapabilirsiniz o da mantıklı.

altın da yatırım aracı ama bana gore degil bi turlu kafama yatmadı altın yatırımı yapmak.
Sosyal ağlarda paylaş

Biyik said:

Pingu said:

tasarruf yapmış ve tasarrufunu yatırıma çeviriyor bi hata yok yazdığında

yatırım yapmak iktisat terminolojisinde bildiğin üretim araçlarını satın alarak veya kiralayarak, işçi çalıştırarak yaptığın eylemdir. gidip hisse senedi alırsan yatırım yapmış olmuyorsun.

saving yapıp yapıp en sonunda bir investment yaparsın ona bi şey demem. zaten hisse senedi alman, altın yapman, dolar yapman vs. hepsi saving. şimdi teyzeler bankada para biriktirince çocukları için ona "yatırım" denmiyor.

abi götünden terminoloji uydurma iktisat terminolosiymiş iktisatı biz türkler bulduk sanki gidip tdkdan baktığın seyleri yazıyosun buraya

portfolio investment diye bişey duydun mu?
bütün hedge fonlar, investment fonları saving yapıyor ozaman hiç kimsenin return kaygısı yok.

iktisat terminolosiymiş
hisse senedi alman nasıl saving ya.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...