Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

BIST, Döviz, Altın, Tahvil, Bono [piyasalar başlığı]

Mayhem

Öne çıkan mesajlar

Amerika borsasi dusuyor ne ya herkes bilgisine gore yorum yapiyor burda ama destrksi sallama yapmayin bari inanip yatirim falan cikar

S&P, DJX rekor seviyelerde tarihinde ilk kez 1700 seviyerini zorladi S&P..

fed politatikasini yillardir issizlik hedefi uzerine kurmus olup hatta direk yuzde 6.5 issizlik yuzde 2 inflationa gore tahvil alimlarini artirip azaltacagini aylardir soyluyor.

Bu yuZden takip edilen en onemli veriler issizlik verileri baya zamandir. Altini fiyatini bile en com etkileyen data issizlik suanda.

Hic bir veriye bakmadan su destek kirilirsa bilmem kac olur su direncten sonra buraya gider yazmaniz pek bisey ifade etmiyor cokta yaniltici olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Zep said:

Amerika borsasi dusuyor ne ya herkes bilgisine gore yorum yapiyor burda ama destrksi sallama yapmayin bari inanip yatirim falan cikar

S&P, DJX rekor seviyelerde tarihinde ilk kez 1700 seviyerini zorladi S&P..

fed politatikasini yillardir issizlik hedefi uzerine kurmus olup hatta direk yuzde 6.5 issizlik yuzde 2 inflationa gore tahvil alimlarini artirip azaltacagini aylardir soyluyor.

Bu yuZden takip edilen en onemli veriler issizlik verileri baya zamandir. Altini fiyatini bile en com etkileyen data issizlik suanda.

Hic bir veriye bakmadan su destek kirilirsa bilmem kac olur su direncten sonra buraya gider yazmaniz pek bisey ifade etmiyor cokta yaniltici olur.

O yorumu tek bir gün için yapmıştım. genel olarak öyle konuşmuyorum öyle anlaşılıyosa benim yanlışım pardon.

şöyle bir gerçek daha var şu aralar çok dengesiz. hiç bi değeri olmayan açıklamalar bile bişeyleri değiştirebiliyor.

Mesela bugün merkez bankasının açıklamalarında pek kayda değer bişeyler yoktu.

Altın hakkında yorum yapamıyorum.

edit: amerika borsası düşüyor hakkındaki yorumumun da aslı FED in piyasaların durumuna göre tahvil alımını daha uzun süre devam ettirebiliriz açıklamasıydı. amerikan borsasındaki herhangi bi düşüş BISTte alımlara yol açabilir o yüzden
Sosyal ağlarda paylaş

gdp`ye de upward revision geldi, beklenenden iyi gelen %1.7 2. ceyrek buyumesiyle. beklenen yüzde 1 di.

TR 10 yillik 2 yillik hepsi dususte. altinda dusus nispeten sinirli kaldi.

cuma günü nonfarm payroll iyi gelirse usd/try 1.95 görür altinda 1300/ons altina iner.
Sosyal ağlarda paylaş

usd/try 1.9415

where is your merkez bankasi now?

cuma 1.95 üstü kesin görülecek gibi hatta bu aksam fed`ten süpriz bir aciklama gelirse yarinda görülür. ama ortaligi yine biraz yumusatacaktir bence fed iyi gelen datanin üstüne bir de o vurmaz kirbaci sdfs
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...