Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hidrojenle çalışan yat?

kek

Öne çıkan mesajlar

Hep aklıma gelmiştir ama neden yapılmadığı konusunda pek bilgim yok.
deniz üstünde duran yatlar güneş enerjisiyle aldığı enerji ile elektroliz yapsa ve buradan elde edilen hidrojeni, oksijeni yakıt olarak kullansa olmaz mı?
Mümkün değil mi böyle bir şey?
Aydınlatın beni patiler.
Sosyal ağlarda paylaş

onun engine şekli tam oalrak öyle çalışmıyor işte
entalpi değerleri falanda var onların hani öyle sistemi kurup döndürmek verimden ziyada daha büyük probleme yol açar
şöyle basic calculus bilmeden dünya sorunlarına çare bulmaya kalkmayın gidin önce kendini eğitin dsf
Sosyal ağlarda paylaş

tabiki makaraya sarmışlar ama şu var

http://www.pocket-lint.com/news/122445-driving-the-hyundai-ix35-fuel-cell-the-world-s-first-production-hydrogen-fuel-cell-car

teknoloji "devleri" süper araba yapan "diğer markaların" ağzının ortasına vurdu hyundai.

hydrojen + dışardan aldıgı havayla, elektriği motora verip, su atıyor atık olarak.

yani yapılmışı var, yata da uygulanır zamanla.
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

tabiki makaraya sarmışlar ama şu var

http://www.pocket-lint.com/news/122445-driving-the-hyundai-ix35-fuel-cell-the-world-s-first-production-hydrogen-fuel-cell-car

peki bu hidrojen arabası ile dünyanın %80 bor rezevrlerinin bulunduğu türkiye hakettiği değerine ulaşabilir mi?

bide hyundaiden motorunun nasıl çalıştığı bilgisini istesek verirler mi ?
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
kek said:

Hep aklıma gelmiştir ama neden yapılmadığı konusunda pek bilgim yok.
deniz üstünde duran yatlar güneş enerjisiyle aldığı enerji ile elektroliz yapsa ve buradan elde edilen hidrojeni, oksijeni yakıt olarak kullansa olmaz mı?
Mümkün değil mi böyle bir şey?
Aydınlatın beni patiler.

dostum oksijen yanıcı birşey değil, yakıcı birşey. dünya üzerinde oksijenden daha verimsiz bir yakıt sanırım granit kaya parçasıdır.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...