Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şengen vize sorunsalı

Nigger_of_the_sand

Öne çıkan mesajlar

Bende 21 gün kullanım süreli çok girişli şengen vizesi var. Az önce Hırvatistan Konsolosluğu'nu aradığımda Şengen ülkesi olmayan Hırvatistan'da geçireceğim sürenin de Şengen kullanım süremden yiyeceğini söylediler.

E bu nasıl iş ulan, madem Şengen dışında da günleri yemeye devam ediyo o zaman 30 gün içerisinde 21 gün kullanımlı ve çok girişli olmasının ne anlamı kalıyo?

Orada konuştuğum kişi yanlış biliyor işin doğrusu öyle değil diyin ne olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya hem geçerlilik tarih aralığı hem kullanım süresi var

Geçerlilik tarih aralığı 30 gün atıyorum, kullanım süresi 21 gün. Bunun anlamı o 21 günü vizenin veriliş tarihinden 30 gün içinde kullanabilirsin, önce 10 gün kalıp 6 ay sonra bi 11 gün daha kaliyim yok yani.

Benimki de öyle işte, vizem de çok girişli.

İşte mantıken ben bu 30gün içerisinde Şengen bölgesi dışında ama Şengen vizesi kabul eden biryere (atıyorum Hırvatistan ya da Bulgaristan) gidip birkaç gün kaldığımda bu sürenin Şengen kalış süremden düşmemesi lazım, çünkü Şengen ülkeleri bu adamların beni hangi koşullar altında kabul ettiğimi bilmek zorunda değil. Belki vize istemiyo adamlar benden? Adı üstünde, çok girişli vize yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Scengen 6ay icinde maksimum 90 gun kullanma hakkin var. 90 gunu tamamlayinca vize alimindan itibaren 6ay schengen verilmiyor. Bununla beraber egitim v.s icin alinmissa durum degisiyor ki bu basvuru sirasinda belirtiliyor.
Aldigin vize 90 gunlukse suresi 90gun icinde dolar. Ama 90 gunun tamamini schengen ulkelerinde gecirip gecirmedigine gore tekrar basvurma suren degisir.
Coklu giriste vizenin suresi ile kisitli. Bugun 5 gun kullanayim 5 hafta sonra 10 daha kullanayim diye bisi yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Yok şengen bölgesine dahil değil, kendi özel vizesi var ama Şengen de kabul ediyor.

Şimdi ben yarın Varşova'ya uçuyorum Şengen vizemle gireceğim ve 29 Ağustos'a kadar 21 günlük bi kullanımı var vizemin.

Orada birkaç gün kalıp Hırvatistan'a geçeceğim, atıyorum Hırvatistan'a geçtiğimde vizenin 18 günü kalmış olsun, Hırvatistan 29 Ağustos'tan önce benim maksimum 18 gün kalmama izin verecektir muhtemelen.

Hırvatistan'da da 5 gün kaldım diyelim, sonra oradan ayrılıp tekrar Şengen bölgesine girdim. Benim Şengen bölgesindeki kalış hakkım 18-5=13 olmamalı, çünkü o 5 günü Şengen dışında geçirdim, o ülkenin beni hangi koşullarda aldığı Şengen'i bağlamamalı, Türkiye'de de geçirebilirdim ben bu süreyi ve vizem çok girişli zaten.

Buradan sonra Bulgaristan'a gitmek istiyorum mesela, onlar da Şengen dışında ama Şengen kabul ediyor. Tek isteğim oraya gittiğimde kalış hakkımı belirlerken Hırvatistan'da geçirdiğim zamanı o 21 günden geriye kalmış miktardan düşmemeleri.
Sosyal ağlarda paylaş

Hırvatistan'da geriye kalan Şengen günüm üzerinden kalış hakkı vermeleri normal zaten

Ama orada kalacağım bu süre benim Şengen kalışımı değil Hırvatistan'daki kalışımı etkilemeli. Mantık çerçevesinde yani

Çünkü benim pasaportumda Şengen bölgesinden çıkış mührü gözüktüğü anda Şengen bölgesi için o sayım durmalı. Adamlar bana çoklu giriş hakkı vermiş, 21 günü harcamam için 30 gün vermiş. Şengen ülkeleri Hırvatistan'ın beni hangi koşullarda kabul ettiğini bilmek zorunda değil, Hırvatistan Türkiye'ye vize uygulamayan bir ülke de olabilirdi, onları ilgilendiren kısmı onların alanında ne kadar zaman geçirdiğim olmalı.

Hırvatistan Şengen koşullarını kabul ediyor ama Şengen Hırvatistan'ın koşullarını kabul etmiyor, yoksa Şengen bölgesine Hırvatistan vizesiyle girebilirdik

Yani adil olanı bu

Eğer gittiğimde aksiyle karşılaşırsam çok pis küfür edicem hem dünyaya hem Türk olmayı bu kadar alçaltan Türk milletine.
Sosyal ağlarda paylaş

Anlatamiyormuyum? Schengen vizesi basladigi andan itibaren hergun 1 duser gibi dusun. Yani scengenin gider herturlu bu hangi ulke olursa olsun. 18 gun schengen vizesi kalmis ise o zaman 18 gun sonra biter sen nerde olursan ol. Hirvat vizeside alsan Bulgar vizeside alsan schengeni baglamaz. Hirvat vizesi ile giris yapman senin sadece 6aya 90gun periyodunu etkiler baska biseyi etkilemez.
Sosyal ağlarda paylaş

Seperate said:

Adam anlamamakta ısrar ediyor :D

Schengenin yada özel vizen yoksa hırvatistana giremezsin olay orda ,schengeni kullanarak hırvatistana giriyorsan tabiki schengenden gidecek ,nerden gitsin?

Ha schengen bölgesinden çık sırbistana git o zaman schengenden gitmeyecek tabiki

Hayir gidecek.
Atiyorum Schengen vize baslama tarihi 1 Agustos 2013. 60 gun aldin bitis tarihide 29Eylul olur.
Sen gir cik gez toz fark etmez. Fark eden tek sey sen bu surenin ne kadarini schengen ulkelerinde gecirdin? Bu da sadece 6 ay icinde 90 gunu gecmemesi kosulu icin onemli. Yoksa baska bir olay yok.
Sosyal ağlarda paylaş

E benim Hırvatistan'a ne vizesiyle girdiğim yönünde bir ibare olacak mı ki pasaportumda da oradayken Şengen hakkımı kullandığımı anlayacak bakanlar? Yani benim zamanımı geçirdiğim bir ülkenin Türkiye'ye vize uygulayıp uygulamadığını, Şengen kabul edip etmediğini benim pasaportumdaki mühürlere bakarak anlayabilirler mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Bana saçma geliyor

Yani X bir ülke içeriye Şengen vizelileri kabul etmeye başlasa Şengen bölgesindeki ülkeler bu ülkenin protokollerini kabul etmek zorunda değil ki, X ülkesinin Şengen belgesine güvenmeyi seçerek tek taraflı olarak kabul ettiği birşeydir bu.

Bana çok girişli vize ve 35 gün içerisinde 21 gün kalma hakkı verilmiş, bu süre Şengen dışındayken Şengen ülkeleri için geriye işlememeli, sadece Şengen dışında olup da beni içeri kabul eden ülke için işlemeli.

Yani mantıklısı böyle, sizin dediğiniz doğruysa hakkaten saçma ve yanlış.
Sosyal ağlarda paylaş

Anelor said:

normalde mantıklı olanın bu adamların seni hırvatistan vizen yok diye ülkeye sokmamak oluyor onun farkında mısın acaba? herifler e maden shengen var gel onunla gir demiş sen hala shengen bölgesi değiller nasıl shengenimden düşerler diyorsun.

ben anlamadım çok garip

Şengen bölgesinde olmadıkları halde Şengen belgesine güvenmek adamların tek taraflı olarak kabul ettiği bişey. Onlar Şengen belgesine güveniyor diye Şengen ülkeleri bu adamları Şengen sayacak değil.İşler o şekilde işlediği vakit adamların Şengen ülkesinden farkı kalmıyor zaten, ne anladım ben bu işten.

Kimse kendi ile bağı olmayan bir ülkenin yabancıları hangi koşulda kabul ettiğini bilmek zorunda değil ki ona göre işlem yapılsın.

Hakikat sizin dediğiniz gibi ise bile saçma yani, Aktiftablet anlatamadığım şeyi özetlemiş.
Sosyal ağlarda paylaş

abi adamlar avrupa birliğine girdi sonuçta shengen'e de girecekler bi önprotokol bişey vardır belki senin benim bilgimle mantıklı mantıksız demek başlı başına çok mantıksız.
sanki avrupa bunları sallamıyor bunlar shengen'i olanları alıyor gibi bi durum yok ortada.
bence sana rahatlık olsun diye böyle demişler vize ile uğraşma diye sor o zaman ayrıca hırvatistan vizesi alsam ondan düşer mi diye.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...