Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Veganlık gerçek bir ideoloji mi?

Longshanks

Öne çıkan mesajlar

vegan bi arkadaşım, insan sindirim sistemi eti öğütmek için tasarlanmadığını söylemişti.

ben de "ulan kırmızı eti geçtim, hayvanın paçasından beynine kadar her şeyini(billur dışında, sevmiyorum onu) yiyorum da nasıl sıçıyorum bunları" dediydim.,

edit: vegan değil lan vejeteryan.
Sosyal ağlarda paylaş

İnsan bagirsagi sirf sebzeleri ogutmek icin tasarlansa daha uzun olurdu lifleri uzun surede ogutmesi gerektiginden, sirf et icin olsaydi da daha kisa olmalidi curumeye karsi problem olacagindan. Sayisal degerlerini unuttumda suanda tam etcil ve otcul icin olmasi gerekenin ortalamasi uzunlugunda bunu arastirabilirsiniz bilimsel aciklamalari var. Yani hem et hem ot sart
Sosyal ağlarda paylaş

abi isteyen istediğini yesin yargılamak bize düşmez zaten ama bir görüş edinip bunu kimliklerini bunun üzerinden oluşturmaya çalışana karşı çıkılır.

çünkü etkilediğin adamın 'sağlığıyla' oynuyorsun. hiçbir doktor gördünüz mü et zararlıdır yenmemelidir diyen?

gitsin alsın saplementini sırf yesin otunu bize ne? ama bunu böyle yalan yanlış saçma sapan temellere oturtup başkalarının sağlığıyla oynamasın.

hayvan hakları savucunuluğuyla uzaktan yakından alakalı birşey değil et yememek. o et yemeyen hatun 'ruj' sürmesin kozmetiği çıkarsın hayatından hayvan ürünü olan hiçbirşeyi kullanmasın ona eyvallah dürüst bir duruşu var en azından ama diğerleri varoluşlarına anlam katmak için yalan yanlış 'fact'lerini yaymasınlar bari. cahil cahildir başkasının sağlığıyla oynuyorsun yani. git
Sosyal ağlarda paylaş

aquila said:

bunlarin cok cesidi var ya, bi de veganin yemegi pisirmeden yiyenleri var. bi de onlarin sebzecisi, meyvecisi var, ohooo sonu yok. bi de et yemeyen geberir gider diye bisey yok.

ilaç ve saplement kullanmak zorunda. yoksa hindistanda falan olduğu gibi kronik hastalıklar ortaya çıkıyor.

doğuştan bu şekilde beslenirse çocuk zaten amerika'da alıyolar elinden çocuğu diye biliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...