Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

lastik basıncı sorunsalı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
- sabah sabah yanlış bölüme açmışım patinaja taşıyabilir miyiz -

Selam,
geçen gün arabada lastik hava basıncı uyarısı çıktı. hee dedim indi herhalde biraz.

neyse, bi 1-2 saat yol yaptım ( ısındı yani lastikler )

benzinciye girdim, ahada bi baktım önler 38 arkalar 44
olması gereken 32-32.
nası bu kadar artar ya?

nese düşürdüm onları 32 ye, ama hala uyarı devam ediyor.

bilen biri bi yorum yapabilir mi müdürler
Mesaj tarihi:
Uyarinin silinmesi icin yeniden kalibre etmen lazim. Vw grubu arac herhalde, torpidoda lastik kalibrasyon dugmesi vardir rolantide calisirken o dugmeye basili tut sifirlanacak, yeni basinclarla kalibre olacak.

Basincin yukselmesi ilgincmis. Sicak havalar nedeniyle o kadar artar mi emin degilim. Belki istasyondaki basinc saati arizaliydi fazla gosterdi? Baska bi istasyonda teyit et onu.
Mesaj tarihi:
olabilir
du bakaıym bunlara akşam, 44 e nası çıkar yaw. ilk aldığımızda belki şişikti hm? ( daha 6k da araba )

bu arada honda araba,
kalibre olayı aklıma gelmedi evet, onu yapınca düzelir herhalde.

işin ilginci arabanın bu kadar yüksek basınçla çıkması, manual da anca 180km üzeri seyahatler için 36 ( artık tam hatırlamıorm 35 ) falan kullanın, bide römork falan taşicaksanız arkaları 38 yapın yazıyor.
Mesaj tarihi:
O verdigin degerler bizim aracin tam yuklu durumdaki degerleri nerdeyse, ki bizim arac kamyonet, yuk kapasitesi 2 ton fln.

Binek arac icin cok fazla, yanaklari titrer lan adamin o basincta lastiklerle.
Mesaj tarihi:
rahatsızda etmiyordu hiç ya, belki istasyonun abikliğidir belki hem yaz günü hem yol yaptım genleşmiştir diyorum.
da 44 gene fazla lan ( ben kontrol ederken yanımda bi jeep de şişiriodu, abi benim lastikler o kadar deil dedi adam lol )
ne kadar artabilio ki?
işin garibi sağ ön 34 e düşmüş sol 38 ken, uyarı ondan gelmiş herhalde lol.
Mesaj tarihi:
Artinca da uyari verir, sadece azalinca degil.

Abs lastik devir sensorlerine bagli o sistem. Son kalibre uzerinden devir sayisini kontrol ediyor hep. Basinc degisince lastik capi degistigi icin lastigin tur sayisi da degisiyor kalibrasyona gore. O yuzden artis ya da azalis farketmez, uyari verir.
Mesaj tarihi:
Suark said:

rahatsızda etmiyordu hiç ya, belki istasyonun abikliğidir belki hem yaz günü hem yol yaptım genleşmiştir diyorum.
da 44 gene fazla lan ( ben kontrol ederken yanımda bi jeep de şişiriodu, abi benim lastikler o kadar deil dedi adam lol )
ne kadar artabilio ki?
işin garibi sağ ön 34 e düşmüş sol 38 ken, uyarı ondan gelmiş herhalde lol.

istasyonlardakir genelde sıkıntılı ve sibopları bozuyor boşuna
bir de lastikler sıcaksa 3-4 birim fazla gösteriyor
hava basarkende fazlasına ayarlamak lazım bu yüzden
  • Yeni Oluştur...