Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

lastik basıncı sorunsalı

Suark

Öne çıkan mesajlar

- sabah sabah yanlış bölüme açmışım patinaja taşıyabilir miyiz -

Selam,
geçen gün arabada lastik hava basıncı uyarısı çıktı. hee dedim indi herhalde biraz.

neyse, bi 1-2 saat yol yaptım ( ısındı yani lastikler )

benzinciye girdim, ahada bi baktım önler 38 arkalar 44
olması gereken 32-32.
nası bu kadar artar ya?

nese düşürdüm onları 32 ye, ama hala uyarı devam ediyor.

bilen biri bi yorum yapabilir mi müdürler
Sosyal ağlarda paylaş

Uyarinin silinmesi icin yeniden kalibre etmen lazim. Vw grubu arac herhalde, torpidoda lastik kalibrasyon dugmesi vardir rolantide calisirken o dugmeye basili tut sifirlanacak, yeni basinclarla kalibre olacak.

Basincin yukselmesi ilgincmis. Sicak havalar nedeniyle o kadar artar mi emin degilim. Belki istasyondaki basinc saati arizaliydi fazla gosterdi? Baska bi istasyonda teyit et onu.
Sosyal ağlarda paylaş

olabilir
du bakaıym bunlara akşam, 44 e nası çıkar yaw. ilk aldığımızda belki şişikti hm? ( daha 6k da araba )

bu arada honda araba,
kalibre olayı aklıma gelmedi evet, onu yapınca düzelir herhalde.

işin ilginci arabanın bu kadar yüksek basınçla çıkması, manual da anca 180km üzeri seyahatler için 36 ( artık tam hatırlamıorm 35 ) falan kullanın, bide römork falan taşicaksanız arkaları 38 yapın yazıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

rahatsızda etmiyordu hiç ya, belki istasyonun abikliğidir belki hem yaz günü hem yol yaptım genleşmiştir diyorum.
da 44 gene fazla lan ( ben kontrol ederken yanımda bi jeep de şişiriodu, abi benim lastikler o kadar deil dedi adam lol )
ne kadar artabilio ki?
işin garibi sağ ön 34 e düşmüş sol 38 ken, uyarı ondan gelmiş herhalde lol.
Sosyal ağlarda paylaş

Artinca da uyari verir, sadece azalinca degil.

Abs lastik devir sensorlerine bagli o sistem. Son kalibre uzerinden devir sayisini kontrol ediyor hep. Basinc degisince lastik capi degistigi icin lastigin tur sayisi da degisiyor kalibrasyona gore. O yuzden artis ya da azalis farketmez, uyari verir.
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

rahatsızda etmiyordu hiç ya, belki istasyonun abikliğidir belki hem yaz günü hem yol yaptım genleşmiştir diyorum.
da 44 gene fazla lan ( ben kontrol ederken yanımda bi jeep de şişiriodu, abi benim lastikler o kadar deil dedi adam lol )
ne kadar artabilio ki?
işin garibi sağ ön 34 e düşmüş sol 38 ken, uyarı ondan gelmiş herhalde lol.

istasyonlardakir genelde sıkıntılı ve sibopları bozuyor boşuna
bir de lastikler sıcaksa 3-4 birim fazla gösteriyor
hava basarkende fazlasına ayarlamak lazım bu yüzden
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...