Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Beşiktaş JK 2013-2014 Sezonu Genel Tartışma - 2

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
turkiyede bi kere basarı da baskasının onune tas koymayla degil de kendin basarmaya gerceklesse de bi oh ceksek karsımızdakileri/ilerimizdekiler cekememek yerine.
Mesaj tarihi:
Açıklama şu bir kere;

said:
"YABANCI SAYISI KURALINDA DEĞİŞİKLİK OLURSA TEPKİ VERİRİZ"

Fikret Orman, Türkiye Futbol Federasyonu'nun aldığı yabancı sayısı kuralı için TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile görüştüğünü söyledi. Orman, "Yabancı sayısı için federasyon başkanı ile bizzat görüştüm. O kurala göre hareket etmeye çalışıyoruz. Farklı bir durum olursa ters tepki veririz." şeklinde konuştu.

Önder Özen'de geçen hafta veya öncesindeki hafta bir açıklama yapmıştı. Var olan yabancı sınırlamasına tamamen karşı olduğunu ve türk futbolunu öldürdüğünü lakin tepkiler yüzünden değiştirilmesine de tamamen karşı olduğunu söylemişti. Sebebi de Fikret Orman ile tamamen aynı,

takım gelecek planlarını buna göre yapıyor, önder özen mesela gelecek 3 yıllık plandan bahsediyordu. 3 yılını bu kurala göre düzenlemiş ve ona göre hamleler yapmış ama bunu yapamayanlar yüzünden kuralın değiştirilmesini istemiyorlar.

bunun olacağı belliydi, ona göre planlarını yapsaydın. İşine gelmeyince ağlayıp, zırlayıp sonuç elde edemeyince "hörkös bözö körsö" söylemlerine girmek tamamen akp zihniyeti... ha keza bu saçma sapan kuralı getirten de öyle ama orası bambaşka bir konu...
Mesaj tarihi:
herkes diyoki kural yanlıs degissin. ama biri degistirmiyo. ama sonra yanlıstan donulurse de tepki gosteririz cunku biz yanlısa gore calıstık deniliyor. OLDU TAMAM.

bu yuzden bizden hic bisey olmaz.

5+0+3 e gore takım hazırlamak nedir yabancı almamak dimi. kural degisirse seneye yabancı alırsın bi anda obur turlusune hazırlanmıs olursun. Kimse kimseyi yemeye calısmasın yok akp kafası bilmemne. alper potuku satın aldım o yuzden 6+0+4 kalsın diyenlerle aynı kafa onder ozen de fikret orman da.
Mesaj tarihi:
neyin gelecek planı ya. bu da yeni moda oldu. önce fenerbahçe attı ortaya. şimdi beşiktaş ağlamaya geçti.

kardeş sen takıma futbolcu transfer ediyorsun. bu futbolcunun iyi olduğunu düşündüğün için. şimdi kontenjan kalksa napacaksın gökhan töre'yi oguzhan'ı gönderecek misin ?

nedir bu iki tane ortalama yerli futbolcu alıp biz ona göre gelecek planı yaptık ayağı ?

sen o gelecek planınla anca ligde ilk 3'e oynarsın.

galatasaray selcuk'u burak'ı kaptı çıkıpta kontenjan insin biz planı ona göre yaptık mı dedi ?
Mesaj tarihi:
Aynen, yanlıştan dönülmemesi gibi bir mantık saçma. Sen planını ona göre yine yap ki, bugün BJK'nin veya herhangi bir takımın iyi yerli futbol aramaması/transfer etmemesi için bir sebebi var mı?

İnsanların anlamadığı sanki yabancı sınırlaması kalkarsa hiç Türk oyuncu transfer edilmeyecek, hiç Türk oynamayacak. Hayır böyle bir mantık yok ki. Gökhan Gönül'ün yerine sağbek mi alacak Fener, Volkan veya Mert'in yerine kaleci mi alacak. Ama Potuk'lara 10 vereceğine belki daha potansiyelli gençlere yönebileceksin çünkü sınırlama olmadığından illa veteran kendini ispatlamış uçuk kaçık maaş isteyen adamlara ihtiyacın kalmayacak. TR'de iyi bir oyuncu varsa, Burak gibi Selçuk gibi, onları gidip alacaksın zaten bu kadar basit.

Bulabiliyorsan sen Oğuzhan gibi Veli gibi adamlar, eğer çıkartabiliyorsan onu zaten yapmana engel yok. Yabancı sınırlaması olsun olmasın.

Futbolun geleceği için yanlıştan dönülmemesi bana mantıksız geliyor.
Mesaj tarihi:
Burada bile 5+0+3 gelsin diyen var. Hani 6-0-4 olayına transfer sezonu başlamıştı vs dendi ama 5-0-3 için kesin gelecek seneye kadar müdahaleler yapılacak. Bunun karşısında duran tüm takımların niyeti bellidir.
Mesaj tarihi:
biri selcuku imzalatır potuku alır 12 yabancı ile kala kalır 2 sini imzalayamaz 15 milyon euro doktugu oyuncuları bir de para verip kiralatır ve bunun adına PLAN YAPTIM ama der

digeri zaten 4 yabancısı kalmıstır anca zaten ustunde 3 5 yabancı koyabilmistir kaliteli 10 yabancı alma sansı fedadan stadtan ondan bundan zaten mumkun degildir super genc yetenek dedigi savunmacısını yedege bile oturtamaz bunun adına PLAN YAPTIM der.

Sonra arkadaslar bu yaptıgınız plan degil tas koymaktır diyince "AKP kafası ama bize karsılar tavrına girmeyin" der.

ya kimi yiyosunuz siz
Mesaj tarihi:
GS , Türk futbol tarihinin en başarılı kadrosunu 3-4 yabancı ile kurdu , Avrupa'da kupalar aldı. Yabancı sınırı kalkmazsa hiçbir başarı gelmez anlamınca gelmeyeceği gibi , sınır kalkarsa da herkes kopup gidecek gibi bir anlamda çıkmaz.

2013'ün dünyasında , böyle bir sektörü serbest piyasa koşullarına bırakmamak tam bir cahilliktir.

Hele bunu da böyle olacağı belliydi gibi argümansız , kahvedeki amca ağzıyla savunmak zaten cahilliktir.
Mesaj tarihi:
Heh yine klasik "yabancı sınırı" geyiklerine dönmüş. Hakkımız yeniyorcular da gelince tam olmuş. Adam halen kahve ağzı diyor, halen Türk oyuncu alınmayacak diye korkuyor diyor. Yabancı sınırının ne kadar kötü bir şey olduğunu bizde biliyoruz anneye anlatır gibi anlatmanıza gerek yok.

Yine diyorum. En başından, bu kuralı savunmak geri kafalılıktır. Ama çıkıpta bu kuralın varlığı belliyken "nasılsa kaldırtırız" kafasıyla hareket edip, kalkmayınca da ağlayıp zırlamakta apayrı bir aşağılıklıktır. GS bunu yapıyor, Türk oyuncu bulamadığı için yabancıya dönmeye çalışıyor ve var olan engeli kaldırtmayı istiyor.

Beşiktaş adına konuşursam buna göre hareket edip, buna göre uzun vadeli planlar kuruluyorsa ve ben buna göre hareket edeceksem diğer takımlarında buna göre hareket etmesini beklerim. Çıkıp bir anda gücüyle ve ağlamasıyla zırlamasıyla kuralı kaldırtıp benim bir anda 10 adım önüme geçecekse bir takım, planlarımı çöpe attıracaksa karşı çıkarım ki bu gerçekleşecek olay zaten apayrı bir adaletsizliktir. Birilerinin keyfine göre kurallar değişmez, hele diğerleri buna göre hareket ediyorsa...

Kuralın değişmeyeceği net olarak söylenmişken ve seneye daha da daralacağı ifade edilirken bir planın elbet olacak. Göndereceğin adamlar, geleceğe yapacağın yatırımlar. Önder Özen ne diyor, ben gelecek sene gidecekleri ve gelecekleri bile hemen hemen belirledim diyor. Bu yüzden birçok yabancı genç yatırımı da ellimizden kaçırdık. Bir çok yere adam gibi transfer yapamıyoruz. Dentinho'nun saçma sapan kiralık sözleşmesinde tek taraflı fesih olmadığı için onu geri yollayıp yerine birilerini alamıyoruz mesela, var olan lisansını da iptal edip boş boş takılmasını bile sağlayamıyoruz. Bu mu adalet? Değil...

Ante Rebic'i alacaktık, Hutchinson ile birlikte Bilic'in en çok istediği adamdı. Geleceği var, satabilirsin. Bitiriciliği takımdaki herkesten daha iyi yaşına rağmen, ama alamıyorsun niye kontenjan sorunun var. Aldın diyelim, kiraya verebilecek misin? Kiraya verdin maaşını ödemen gerek, var olan maddi durumlarda birde oyuncu gelişimi için para mı ayıracaksın. Maaşını ödeterek kimseye kiralayamazsın çünkü durumun biliniyor. Zaten oyuncu yatırımı da öyle olmaz.

O Ante Rebic geçen hafta Fiorentina'ya transfer oldu. Gomez'in yedeği olacak... Beşiktaş'ın zararını şimdi düşünün... Neyse bu basit bir örnekti.

Ama buna rağmen bir plan doğrultusunda hareket ediliyor. Görüştük diyorlar, seneye kalkmayacak bu kural deniyor. Bu kural kalkmayacaksa ona göre plan yapıyor, görüşmelere başlıyor demektir Önder Özen. Şimdi gelecek sezon hazırlığını yapmışken, ona göre şeyler düşünmüş ve hareket etmişken çıkıp yazın kuralın kalkması da tamamen Beşiktaş'ın zararınadır. Sadece Beşiktaş'a değil buna göre hareket eden kulüplere de zarardır. Burada kim kazanacak? GS ve FB kazanacak tabii ki...

Ha yapılacak şey nedir?

Seneye 5+0+3 var, ondan sonraki sene yabancı sınırı kalkıyor. Bunu desinler zaten kimsenin sesi çıkmaz.

Takım yönetimini de sizin gibi günlük düşünen adamlar yönetiyor GS'de, o yüzden bu sıkıntıları çekiyorlar. Şunun farkına varmanız gerek önce...
Mesaj tarihi:
Ayrıca kural yanlış bir kural değil. Sadece çağ dışı bir kural, bu kural ile hedeflenen altyapı ve gençlik projeleri hayata geçirilebilir ama endüstriyel futbolda sana en az 10 yıl kaybettirir. Baş altı takımlara bile yetişmen belki de 15-20 yılını alır ondan sonra...

Onun yerine Almanya, Belçika gibi ülkelerin yaptıklarını yapmak çok daha mantıklı harekettir. Altyapıyı futbol federasyonun işletmesi, planlaması ve kontrol altında inanılmaz maddi desteklerle bir çok yetenekli adam çıkartıp havuz yaratabilirsin.

Yerlileri zorla oynattırarak işe yarar hale getirmek çok dayatmacı bir sistem ve yıllar sürecek bir sürecin parçasıdır. Birçok Avrupa ülkesi Almanya'daki vs. olayı gördükten sonra artık Non-Eu olayını bile kaldırmayı düşünürken bizde Non-Turkey yapmaları...

Her şeyde olduğu gibi dünyayı 10-20 yıl geriden takip ediyoruz resmen...
Mesaj tarihi:
DarKRideR said:

Yine diyorum. En başından, bu kuralı savunmak geri kafalılıktır. Ama çıkıpta bu kuralın varlığı belliyken "nasılsa kaldırtırız" kafasıyla hareket edip, kalkmayınca da ağlayıp zırlamakta apayrı bir aşağılıklıktır. GS bunu yapıyor, Türk oyuncu bulamadığı için yabancıya dönmeye çalışıyor ve var olan engeli kaldırtmayı istiyor.
gerisini okumanın anlamı bile yok. cunku turk oyuncu bulamadıgı icin falan degil. al kerim frei. gs istedi 5m cektiler 2m lik adama 5m verilmez dediler. sonra transferin son gunleri bjk istedi gibi 3m istediler. e gs a 3 e niye satmamıslardı da 5 cekmislerdi. fulham gs nin basarısızlıgını istiyo demiyorum heralde. ama sınır + en basarılı takım olunca bu oluyo herif diyoki bak senin 10 yabancın var turk almak zorundasın +2m zaten gecen sene cok kazanmıssın +1m. gs reddediyor mantıken. sonra 2 ay sonra bjk istiyo e ne diyen bjkya sınıra takılmıyo cok parası da yok BAK SEN 3M OLDU MU FIYAT. ama bi yandan da olur da GS araya girerse fiyat yukseltmis de olucak. Hala cıkmıs gs aglıyo da aglıyo. Aglıyo da turk oyuncu bulamamaktan aglamıyo. Ortada donen o.ç.lige ve bunun peskeslenmesine aglıyo. Cunku bu plan falan degil hepsi tas koyma.

diger istedigimiz turk oyuncular: okay yokuslu istedik 7m cektiler alper potukta fenerbahce ile biribimize kırdırmaya calıstılar herif nerdeyse 10m edicek sekilde gitti. suan bursa yedek defans oyuncusuna 5m istiyo. halkan calhanoglu uctu gitti. jem karacan uctu gitti. almaya calıstıgımız her adama bu sınır yuzunden ve turkiyenin o sezon en cok para kazanmıs takımı oldugumuz icin +3m yazıldı.

Sonra gelip gs oyuncu bulamadı. GS buldu da bu moronik sistemin icinde gs nin turk oyuncu satın almasın imkanı yok.
Mesaj tarihi:
goren de besiktas gecen seneden falan hazırlandı 5+0+3 e sanır. paranız yoktu herkesi yolladınız simdi hala paranız az anca bu kadar alabiliyosunuz BUNU ADI PLAN DEGIL. Neden 1 sene daha 5+0+3 e takılı kalalım ki. Kimse buna gore plan yaparak oyuncu falan almıyo. onder ozenin eline parayı ver bak nası dolduruyo 10 oyuncuyu seneye 2sini satarım artık napalım diye. YEMEYIN KENDINIZI.
Mesaj tarihi:
DarKRideR said:

Ha yapılacak şey nedir?

Seneye 5+0+3 var, ondan sonraki sene yabancı sınırı kalkıyor. Bunu desinler zaten kimsenin sesi çıkmaz.
Niye gerizekalı mıyız biz once bilerek yanlısı pardon CAGDISINI yapıp sonra normal olana donuyoruz? Hala plan oldugu icin boyle oyuncu alındıgını sanıyor olman bile ne kadar buyuk yanılgılar icinde oldugunu gostergesi.
Mesaj tarihi:
mesajda yanlışlık akmıyor, sen ve senin gibiler "yolumuza taş koyuyorlar" diye düşündükçe bir bok olmaz. Sorun oradan kaynaklı malesef...

halen zırlayarak ayrı ayrı postlarda birşeyler anlatmaya çalışıyorsun. Süreci günlük olarak değil, genel pencerede düşünebilseydi GS yönetimi zaten başlarına bu gelmezdi. Sizde aynı yoldan gidiyorsunuz.
Mesaj tarihi:
baslarına bu gelmezdi dedigin seyin sebebi aziz yıldırım. cok bok attıgınız gs nin problemi dediginiz seyin cozumunu gs coktan sagladı bile. suan 10 yabancımız var elmanderi kiraya yolladık seneye kontratı bitiyo rieranın seneye kontratı bitiyo drogbanın seneye kontratı bitiyo. zaten 7 yabancımız var bizim seneye eger 5+0+3 e duserse bile. ama bugunun fakirligi arasında alabildiginiz oyuncuları bile tribunde oturttugunuz zaman cıkıp da bunun adına "plan yaptık lutfen yabancıları en azıdnan 5+0+3 e kadar tribunde oturtun" DEMEYIN YEMIYORUZ.

bunu halen de iste onder ozen muhtesemligi falan diye de adlandırmayın onu da yemiyoruz.

ayrıca: son 2 senede satın aldıgı oyuncuları sadece odul paralarıyla odemis bi takımın 2 sene boyunca avrupaya gidemeyecek bir takıma ve fakirlikten kurtulmaya calısırken avrupaya gidemeyecek bir takıma yabancı sınırı kalktıgında koyacagı farkın hepimiz farkındayız. hic ugrasmayın didinmeyin yok aglıyolar falan diye. aglamıyoruz gercegi suratınıza vuruyoruz siz de plan plan diye inliyosunuz.
Mesaj tarihi:
lan neyse yazdım yazdım sildim, şunu kopyalıyorum sadece

https://www.icloud.com/photostream/tr-tr/#A155Z2WMUaXgk;399C11BD-E3DA-42D5-BCC7-2F2D8D9F7E09

laf anlatılmaz çünkü bu zihniyete, toptan şu röportajı atayım da kurtulayım...

okuma özürlüleri içinde direkt konunun sayfasını söyleyeyim. 9. sayfa, tamamı önemli bir içerik gerçi okumak gerek. Önder Özen üzerine ve türk futbolu üzerine ...

edit: ____
Mesaj tarihi:
evet gs'nin yabancılarının stancu, culio, 40 yaşındaki ujfalusi, bitmiş baros olduğu bir dönemde gs nin önünü kesmek için yabancı kuralı çıkartıldı.
  • Yeni Oluştur...