Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

dmt ve mevlana


yav

Öne çıkan mesajlar

geçen gün arkadaşla tasavvufcuların sağlam takıldıklarını iddia ettik ve araştırmalarımız sonucunda bingo çıktı

http://universumcorpusnostrum.blogspot.com/2012/10/arundo-donax.html
said:
argı kamışı. bol miktarda Dimetiltriptamin (DMT) içerir.

Mesnevi'de de bolca geçen ney'in yapımında kullanılan bir kamıştır (genelde çoğu yerde "dinle neyden" diye başlar mevlana). ayrıca yazılı tarihte pek geçmeyen bir bilgiye göre mevlana üzerlik tohumu kullanmakta. Üzerliğin etkisi ise serotonini parçalayan monoamin oksidaz enzimini engellemesi. Böylelikle serotoninin parçalanması durdurulurken, dmt sentezi (dimetiltriptamin) uyarılıyor ve kişi trans haline geçiyor.

Akla takılan nokta zaten burada biraz olsun aydınlanır gibi oluyor. kargı kamışında dimetiltriptamin bulunuyor. Ama dimetiltriptamin bağırsaktaki mao (monoamin oksitlenmesi) yüzünden işlevsiz hale geliyor. bunun için bir inhibitör gerekiyor. Yani mao'yu durduracak bir şey. İşte bu da üzerlik tohumu.

Yani kısaca üzerlik tohumu defans oyuncusu olan mao'yu tutuyor ve bu sayede kargı kamışı aktive oluyor ve vücut dimetiltriptamine boğuluyor. Ve böylece transa geçilip o mükemmel mesneviyi yazılabiliyor.

http://1.bp.blogspot.com/-a5nO0DtxshQ/UHAgy52K90I/AAAAAAAAAgQ/g3dCZ0USXV0/s640/253469_10150202031939909_1831249_n.jpg

Mesnevi'de bir kaç yerde üzerlik tohumu ibaresi geçiyor;

-Cilt-2, beyit 127: ateşe üzerlik tohumu serper gibi kurtların başına ateş serp; çünkü o kurtlar, yusuf’un düşmanlarıdır.

-Mesnevi'den hikayeler 2: şeyh dedi ki: “benim kadehimi öyle doldurdular ki içine tek bir üzerlik tohumu bile sığmaz. bir bak hele buraya bir zerre bile sığar mı?

Yani bir şekilde Mevlana'nın üzerlik tohumu ile yakın ilişkisi var sanırım.


ne diyosunuz? B)-

bir sonraki araştırma konumuz peygamberler olacak.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tapınakların yükseğe yapılmasının sebebi kutsallık değil de bu olabileceğini düşünmek hoşuma gitti dfs
bir de körlerin kansere yakalanmama olayını falan açıklamış. insan şaşırıyor. daha bilgili tecrübeli olmadığım için bana ilginç geldi. sen ötesindeysen kesmemiştir saygı duyarım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

o yazıda
said:
Bir bilimsel araştırma da göstermiş ki gece vardiyasında çalışanların kansere yakalanma oranı diğerlerine
göre daha az.

demiş. tam tersi doğru. gece vardiyası kanser riskini arttırıyor.

Jaegerjaquez said:

ben büyüme hormonunun salgılanması için gece karanlığında uyulması gerek diye biliyorum o yazıdaki bi kaç bilgiyle çakışıyor, bilen biri açıklarsa iyi olur

büyüme hormonu başka melatonin başka
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi bunların çakra dediği şey ne biliyormusun?
Dedikleri şu normal bedenimiz dışında bir de enerji bedenimiz var diyor bu çakra dedikleri şey de hormonal bezlerin enerji bedenindeki çıktısı mesela şöyle örnek verelim:

Mesela tiroit bezin var bunun çıktısı 5. çakra olarak geçiyor.
Boğaz çakrası olarak da geçiyor. Konuşma ile çok ilgilidir. Mesela boğazımda bir şey düğümlendi deriz kendimizi ifade edemediğimiz zaman. Bununla alakası vardır.

Şuradan incele mesela.

http://www.squidoo.com/vishuddha

İnanç meselesi değil bu uygula gör.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Çıktısı demekle şunu kast ediyorum mesela 5. çakrayı örnek alalım eğer tiroit bezin iyi çalışıyorsa sağlıklı bir yapıdaysa 5. çakran hızlı dönüyor diyorlar. Eğer tam sağlıklı çalışmıyorsa yavaş dönüyor diyorlar.
Çakralar hiç bir şekilde kapanamaz kapanması demek öldüğün anlamına geliyor diyorlar.
Çakranız kapandı gelin açalım diyen insanların dolandırıcı olduğunu da hep söylerler bu işle uğraşan kişiler. Kapanması demek ölmen anlamına geliyor. Sadece dönüş hızı düşebilir.
Onunda sebepleri her bölge için ayrı. Çünkü her duygunun datası ayrı yerde store ediliyor. Mesela korktuğun zaman bu 1. çakranda yani yaşam enerjini alman gereken kuyruk sokumunda store ediliyor. Yani senin korkuların o noktayı tıkıyor. Mesela aşk acısı 4. çakranı yani kalbini tıkayabiliyor. Suçluluk duyduğun utandığın bir şeyler varsa 2. çakrana engeller koyabiliyor. Sürekli suçlayan kibirli ve domine etmeye çalışan bir insansan sürekli sindirim sistemleri sorunları ile karşılaşırsın çünkü 3. çakran da muhtemelen tıkanıklık vardır çünkü kuyruk sokumundan gelmeye çalışan enerji tıkanır ve çıkması gereken yere çıkamaz. Aslında mantıken 3. çakra ile ilgili sorunların varsa muhtemelen bir altındaki ile ilgili yani 2 ile de ilgili problemlerin vardır.

Bu arada pineal gland ın ışığa maruz kalırsa uyurken vücudunun dengesi bozuluyor onun için gün içinde uyuyacak olsanız bile çok karanlık ortamda uyumaya çalışın.

Onun dışında işin kimyasal kısmını bilmiyorum hiç ilgimi çekmedi çünkü bunlar anlık şeyler. Önemli olan passive olarak o moda geçebilmek. Bunu da sağlamanın yolu her ekolde ayrı. Mesela semazenler dönerken müziğin yardımı ile meditative state e geçerler. Normal bağdaş kurarak meditasyon yapmaya göre vücut için daha zahmetli bir tür dür ama fark etmez. Bu arada ney in de inanılmaz etkisi vardır. Açın dinleyin mesela 5-10 dk anlarsınız direk.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...