Hannibal44 Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2013 Geçen gün teknobiyotikten ASrock kartlarına indirim geldiği için alayım dedim. İnternetten Siparişi verdim ve geldi. Sorunum ise şu ; Eski anakartımı tamamen çıkartıp yeni anakartımı taktım. Psu'daki 0 güç ayarını 1'e getirdiğimde daha bilgisayarı açmadan anakart üzerindeki cpu led ışığı kırmızı yanıp çalışır gibi olup 2 saniye sonra sönüyor. Sürekli bunu tekrarlıyor. Ekran kartına zarar vermesin diye onu çıkardım. Ben sorunun öncelikli olarak anakarttan olduğunu düşünerek hemen arıza kaydı oluşturup teknobiyotik'le iletişime devam ediyorum. Gel gelelim asıl moralimi bozan sorun eski çalışan anakartımda da sorun oluştu. Eski anakartımın modeli asus p8z68 v lx . Eski anakartımı takıyorum normal olarak çalışıyor bütün ışıklar ve fanlar çalışıyor fakat ekrana görüntü gelmiyor. Üzerindeki onboard vga ve hdmi'dan da denedim gene sonuç vermedi. Bunun sonucunda arızalı sandığım anakartta cpu led ışığının kırmızı yanması ve eski anakartımda da görüntü gelmemesi beni sorunun işlemciden dolayı olabileceğine yöneltti. Yani asıl sorun işlemcide mi yani Asrock anakartı arızalı değil mi ? Ben işlemciyi takarken işlemciyi mi bozdum ? (termal macun sürerken biraz kenarlarına yayılmıştı) Ekran kartımın yanmasından korktum öncelikle ama çalışan başka ekran kartını taktım ondanda görüntü gelmeyince içim rahatladı. Zaten onboard görüntüde alınmıyordu. Şimdi eğer sorun cpu'dansa hiç anakart değişimi ile uğraşmayacağım yeni bir cpu alacağım . sizce sorun cpu'dan mı yoksa anakarttan mı ? Anakart üzerinde yanan cpu led kırmızı ışığının anlamı nedir ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
serjuhan Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2013 4/6 pinli PSU'dan gleen kabloyu da taktın mı anakarta? Sarı ve siyah kablolardan oluşan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hannibal44 Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2013 Anakartım asrock z77 oc formula . 24 pin haricinde psu için bir 8li birde 4lü pin var. İlk açılışta 8liyi takmıştım ama 4luyu takmammıştım. Daha sonra taktım ama gene aynı sorun oluştu. Bundan dolayıda olmuş olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
serjuhan Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2013 Ya o soketlere yanlış olan bir kablo takamazsın zaten. Soketlerin yapıları gereği yanlış bir yere takmayı deniyorsan girmezler. 2-3 saniye çalışıp kapanıyorsa ben o şekildedir diye düşündüm sorunu. Aksi takdirde CPU ile alakalı olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DareJedi Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2013 Asrock Z77 Extreme kullanıyorum o kadar kurcaladım ettim sorunsuz. Ben anakartın sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum oldukça başarılılar. CPU dişlisi yamulmuş fln olmasın çıkarıp takarken? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hannibal44 Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2013 Valla özellikle dişlileri kontrol ettim ama herhangi bir yamulma görmedim. Onun haricinde eski anakartımda çalışıyor cpu o sorunu hallettim. Sorun cpu'dan değil yani. Onun haricinde dişlide sorun olsa bile daha powera basmadan psu'yu 0'dan 1'e çektiğimde açılmıyor anakart. Çıt sesi geliyor kırmızı led ışığı yanıp sönüyor. Psu fanı saniyelik dönüp duruyor. Bunun cpu dişlisi ile ilgisi olucağını sanmıyorum. Büyük ihtimal 24pin girişinde bir sorun var. Zaten ürünü firmaya kargoladım kabul ettiler arıza var mı yok mu kontrol edecekler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2013 muhtemelen güç girişlerinde veya cpu slotunda bi sıkıntı vardır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar