Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Seedbox nedir , neden gerek vardır anlatabilecek olan var mı?

Aket-Atum

Öne çıkan mesajlar

Torrentler ile alakam torrent.eu dan aratmak ve indirimek ile sınırlı. Hakkını vermeden kullandığım ortada, düzgünce kullanabilmek için neler yapılabilir diye bakınıyordum. Seedbox bayadır denk geldiğim birşey. Ne işe yaradığını az çok okusam da mekanizmayı bir bilenin anlatması daha hoş tabi :)
Sosyal ağlarda paylaş

Aket-Atum said:

Torrentler ile alakam torrent.eu dan aratmak ve indirimek ile sınırlı. Hakkını vermeden kullandığım ortada, düzgünce kullanabilmek için neler yapılabilir diye bakınıyordum. Seedbox bayadır denk geldiğim birşey. Ne işe yaradığını az çok okusam da mekanizmayı bir bilenin anlatması daha hoş tabi :)

Abi private trackerlarda belirli bir ratio tutturman lazım ve bunu yapman request falan yapmazsan düz upload ile baya zor oluyor (hele ki düşük internet hızın varsa) O yüzden yüksek download ve upload hızı süren bir tane seedboxa aylık para veriyosun. Torrentleri seedbox'ın arayüzünden ekleyip indiriyosun sonra silmiyosun o da upload yapmaya devam ediyor sende dosyaları ftp ile çekiyosun. Olayı bu torrent.eu'dan dosya aratıp indiriyorsan senin ihtiyacın olan bir şey değil.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Whatbox.ca'dan cok memnun kalmistim ben. VPN, SSH gibi seyler de veriyordu. Indirdigin seyleri dogrudan stream edebiliyordun FTP'den. Iki ay kullanip ComicBT'de 600GB kasip, biraktim zaten.

Sunu kullanmistim:

http://cl.ly/image/0I0J2z2u3P47/Screen%20Shot%202013-07-18%20at%2009.15.33.png

Yaninda cok hizli calisan USA VPN de vardi, OpenVPN sadece.
Sosyal ağlarda paylaş

reampage said:

TL'de bir ay kullandım dünyalığımı yaptım, ama mirror uplaod yapman lazım, başka bir trackerdan bire bir aynısını kendi seedboxuna indirip sonra ordan upload yapmak istediğin trackera uplaman lazım.
biraz kasış güncel şeyleri kovalamak gerekli Torrentleech için

allaan belası TL 2-3 ay siteye girmedim diye silmiş hesabımı, 0.7lik ratiom vardı arada kullanıyodum az az pehh
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici

O kadar da gerek yok aslinda buna, TL kasmak filan gereksiz. TorrentDay, PirateBay ve ComicBT kullaniyorum sadece; ComicBT icin gerekti bir seedbox rahat etmek icin. TorrentDay'de kendim yaptim sadece stream edilmeyen kablo dizilerini indirerek:

Iki dizi varsa o hafta, sonraki bolum gelene kadar seed ediyorum iste ikisini de.

Sosyal ağlarda paylaş

okul bandwithi falan sömürüp izlemeyeceğin, dinlemeyeceğin, oynamayacağın şeylerin arşivlerini yapmıyorsan gereksiz.

dosyaları up tuttuğun zaman puan veren trackerlar var. bu puanlarla upload hakkı alıyorsun. ratio osura osura yetiyor. yani seedbox sadece bu hakkı vermeyen trackerlar için işe yarar. onların da özel birşey sunduğu yok. yerine rapidshare gibin günümüzde artık hangi download servisi kullanılıyorsa ona para vermek çok daha rahat olur.

misal ben sanırım 2 senedir kullanıyorum bu trackerı:

Uploaded: 1.148 TB Downloaded: 1.052 TB

böyle bir upload yapmadım yani hep puanla aldım. ondan önce de benzeri bir tracker kullanıyordum.

nadiren olur da bunlarda birşeyi bulamıyorsan zaten piratebay'de kesin buluyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Ozel olarak gerek yoksa Usenet'e para vermek daha akilkari bence.

ComicBT icin ozel olarak gerekti, o da seed ettigin sey basina puan veriyor ama 64GB SSD var bende, yeni bir harici disk almak yerine 30TL verip seedbox aldim, 600GB puan biriktirdim.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...