Phoenixlin Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2013 Ön bilgi: Babam vakti zamanında hangar tepesinden düşüp hayatta kalmış. Ama geçirdiği ameliyatlar sonucunda dizine protez niyetine takılan metallerin büyük bir kısmı 10 sene öncesinde çıkartıldı. Çıkartılamayan kısım ise kemikle kaynaştığı için bir işlem yapılmadı. Problemimiz şu ki bu çıkartılamayan kısmın platin olup olmadığı belli değil. Babam taa 1989'da bu ameliyatı geçiriyor ve çok sevgili askeri hastane bu ameliyatın raporlarını ya tutmuyor ya da kaybediyor. Yaklaşık 6-7 senedir o dizinde ağrılar devam ediyor ve 2 kere ameliyat geçirmesine rağmen de bir sonuç alınabilmiş değil. En büyük sıkıntımızda bu türü belli olmayan metal yüzünden MR çekilememesi ve normal röntgen sonuçlarına göre doktorlar sorunu adam akıllı bulamıyor. Acaba bu metalin MR'da sorun çıkarıp çıkarmayacağı bir şekilde anlaşılabilir mi? Ya da vücutta metal naneler olmasına rağmen adam öldürmeyen bir MR türü var mıdır? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cd- Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2013 tomografi de mi çekilemiyor? Metal konusunu doktor daha iyi bilir burdan alacağın cevaba güvenmek mantıklı değil mesela diş telini etkilemiyor metal, türü nedir ne değildir onu bilmiyorum ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2013 ct yumuşak doku için çekilmiyor muydu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2013 Dizideki metal diye okudum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2013 aynen ben de oyle okudums dfsd. ben 2 sene once ameliyat oldum dizden, oraya metal(platindi sanırım) vida kullanmışlardı. 2 hafta once ve dün tekrar mr çektirdim. çekmeden önce de vücutta metal var mı diye sormuştu ameliyatı soyledim. ama metal farklı olunca mr ı etkiler mi bilemiyorum. yalnız şöyle bir şey de var, o yıllarda ameliyatta kullanılan metaller de bellidir. onun da mr a etkisi var mı yok mu o da bellidir diye düşünüyorum. aa metal lazım inşaat çivisi kullanalım diyeceklerini sanmıyorum askeri hastanede. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phoenixlin Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2013 Metal konusunu doktor daha iyi bilir de hangi doktor bilecek işte? Bundan seneler önce de o metali takan adam kim bilir nerelerde yani. Bulsan adam nereye hatırlayacak zaten ne yaptığını. Sonrasında babam iki kere ameliyat oldu dizinden ve kimse kemiğin içindeki metalin platin olup olmadığını söyleyemedi. Yani mıknatıs tutup dizindekinin platin mi yoksa çakma bir şey mi olduğunu anlayacak bir adam lazım en basitinden =) Ya da üstünde manyetiğin allahı bile olsa sorun çıkartmadan, diz için, MR'ını yaptığı işi yapabilen bir alet lazım ama öyle bir şey var mı Google(s.a.) cevap vermedi bana. Tomografi, kemik, diz falan o civarlarda neler döndüğünü doktorun anlayabileceği bir dilde çıkarır mı? Üste edit: Sıkıntının kaynağı, kimse metalin ne olduğunu bilmeden MR çekmiyor. Sağolsun babam vaktinde hastanede olay çıkarttığı için de atmışlar zaten tam iyileşmeden(babam kendini attırmış daha doğrusu); tahminim o sebeple de ona dair adam akıllı rapor tutulmamış bile(Milli Savunma Bakanlığı arşivlerinden çıkmadı hastane raporları ki 35 sene boyunca arşivde tutuluyor bu raporlar normalde). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2013 Dize miknatis yaklastirinca noluyo ? =P Saka bi yana MR'in olayi elektromanyetik olmasi ve miknatis etkisi yaratmasi degil mi zaten ? Haliyle hakkatten miknatis yaklastirip test edebilmeniz lazim. Ama hem doktor falan yapsin hem de bi bilir kisi onaylasin tabi bunu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2013 Metalin ısınması ihtimali de var yalnız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2013 XRF çektirin dicemde o kadar beta radyasyonu çok daha ağır sonuçlar doğurur. onun yanında PT(1700 celcius) yada diğer metalik protezler Cu-Ni-Cd(3lü faz diyagramını hatırlamıyorumda bunlara 1200~1300) kullanılır genelde seramik takılamıyorsa bunların erimesi yada yumuşaması gibi bi olay yok insan vücudunun tahammül edebileceği bi sıcaklıkta Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2013 di said: Dize miknatis yaklastirinca noluyo ? =P Saka bi yana MR'in olayi elektromanyetik olmasi ve miknatis etkisi yaratmasi degil mi zaten ? Haliyle hakkatten miknatis yaklastirip test edebilmeniz lazim. Ama hem doktor falan yapsin hem de bi bilir kisi onaylasin tabi bunu. vücutta kullanılan protezler feromagnetik değil mıknatıs yaklaştırınca bişey olmuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EVIL_DeaD Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2013 hangı hastanede olmussa o yıllarda hastanede ameliyatlarda kullanılan metalleri araştırın. %90 aynı türden kullanılmıştır. biyopsi gibi metalden ornek alarak %100 sonuc alınır herhalde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2013 türkiye'de hazır olarak alaşımı satan yok yurtdısından hazır geliyor döküm yapılıyor burda ya.hasta kaydını kaybeden hastaneden onuda bulmak epic olur .P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
inyormaynd Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2013 chrome said: Dizideki metal diye okudum Haha yalnız değilmişim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar