Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Televizyon İnceleme

khazadum

Öne çıkan mesajlar

Selam arkadaşlar,

Bu yaz evleniyorum. Evi dizdim bi televizyon kaldı. Elde pek para da kalmadı o yüzden uçamıyorum. Televizyonu dışardakilere sorduğumda "kaçırma, çok ei tv o" filan diyorlar bir de sizlerin görüşünü alayım dedim.

Alacağım televizyonun modeli: Philips 42pfl5008k

TV guide bakın

Bizim filmci abiye sorduğumda Philips markalı TV'lerin bazılarında kodek sorunu çıkıyor ortaya. MKV 'yi okumuyor bazıları. Bazıları okuyup sesi vermiyor vs vs vs gibi şeyler zırvaladı. Bildiğiniz bu tür sorunlar var mı bu markada.

Nasıl bu televizyon alsam mı? veya 2bin TL'yi geçmeyecek şekilde önerileriniz var mı?

sevgiler, saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu mkv filan izleme olayları Philips tvlerde cok iyi degil onu belirteyim. Bizde 7000 serisi var ki daha üst bir seri ancak ona ragmen usbden filan film izleme olayı sıkıntılı. Mkv aciyor ama bazi ses codecli olanlari aciyor ki en onemlisi de DTS. Altyazı olayı kötü çünkü TR karakterleri göstermediginden eciş bücüş oluyo yazılar. Bunun yanında altyazı boyutu ve rengi ayarlanmiyo ve baya kotü.

Ancak özellikle SD yayınlarda Philips TVler iyi. LEDler arasında gercekci renkler konusunda basarılı.
Sosyal ağlarda paylaş

serjuhan said:

Bu mkv filan izleme olayları Philips tvlerde cok iyi degil onu belirteyim. Bizde 7000 serisi var ki daha üst bir seri ancak ona ragmen usbden filan film izleme olayı sıkıntılı. Mkv aciyor ama bazi ses codecli olanlari aciyor ki en onemlisi de DTS. Altyazı olayı kötü çünkü TR karakterleri göstermediginden eciş bücüş oluyo yazılar. Bunun yanında altyazı boyutu ve rengi ayarlanmiyo ve baya kotü.

Ancak özellikle SD yayınlarda Philips TVler iyi. LEDler arasında gercekci renkler konusunda basarılı.

katılıyorum aynı modelden var bende.
altyaziduzenle.me adlı siteden türkçe karakterleri düzeltiyorum dizi film açma olaqyını böyle hallediyorum. kararlıyım media player almamaya
Sosyal ağlarda paylaş

khazadum said:

Vallahi soğudum Philips'ten. Başka öneriniz var mı?

o kadar da soğuyacak bişey yok aslında ben memnunum genel olarak. panel kalitesi iyi. ses güzel. nebilim iphone dan açıyorum philipsin uygulamasını get lucky açıp içeride makarna yapıyorum falan güzel tv genel olarak. menüleri öldürecek kadar yavaş parlaklığı falan güzel. dts olayına gelince zAten çoğu tv dts yi açmıyor diye biliyorun telif haklarından dolayı yanlış mı biliyorum
Sosyal ağlarda paylaş

khazadum said:

Selam arkadaşlar,

Bu yaz evleniyorum. Evi dizdim bi televizyon kaldı. Elde pek para da kalmadı o yüzden uçamıyorum. Televizyonu dışardakilere sorduğumda "kaçırma, çok ei tv o" filan diyorlar bir de sizlerin görüşünü alayım dedim.

Alacağım televizyonun modeli: Philips 42pfl5008k

TV guide bakın

Bizim filmci abiye sorduğumda Philips markalı TV'lerin bazılarında kodek sorunu çıkıyor ortaya. MKV 'yi okumuyor bazıları. Bazıları okuyup sesi vermiyor vs vs vs gibi şeyler zırvaladı. Bildiğiniz bu tür sorunlar var mı bu markada.

Nasıl bu televizyon alsam mı? veya 2bin TL'yi geçmeyecek şekilde önerileriniz var mı?

sevgiler, saygılar.

bende philips var ambilight lı bir model. altyazı sorunu var dediler diye gidip philips in media playerını aldım 100 lira mı ne. direk çözüyor sorunu. ve philips teknik servisi gayet iyi

edit; 42pfl8605 sanırsam
Sosyal ağlarda paylaş

yekeyeke said:

2 seneden fazla kullanıcam diyorsan ne alırsan al mutlaka Smart özelliği olsun. Önümüzdeki dönemde çok yaygınlaşacak, hatta cep telefonlarının bağlanması falan sağlanacak, her 2 3 senede bir tv değiştiririm diyorsan salla :D

Valla 1.5 bin TL ve üzeri aldiğim elektronik eşyalari en az 3 sene kullanirim. Hala core2duo işlemcili 9800 GT ekran kartli bir bilgisayarim var :d

Bu arada alaca im TV sanirim eski bi model ama özellikleri iyi duruyor. Sanirim bi tane de media player alacagim. Bu TV ye 1.8 bin TL vereceğim. Başka önerisi olan varsa söylersin bu fiyat ayarinda.
Sosyal ağlarda paylaş

Bende Samsung D serisinden 40 " olan LED var. Hiçbir sorun yok. Her türlü film formatı ve ses formatını destekliyor.

Babam hiç sormadan Philips almış geçenlerde. Götürdüm bir HD film görüntü var ses yok. Sonra araştırdım Bluray olan filmlerde DTS ses formatı varmış. Philips TV lerde bu sorun var. DTS desteklemiyor Bir çok topic açılmış çeşitli forumlarda.

Bir de TV nin ses kalitesi çok kötü. Bundan da şikayet ediyorlar. Harici olarak ses sistemi taktırmadan yetersiz kalıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Yok ya Philips media player özelliği dışında bence çok iyi. Hani tabi ki bir çok modeli var ama son tahlilde televizyon izleyicisi için düzgün renkler ve güzel görüntü veriyor. Güzel televizyon bence.

Bu arada DTS lisansı bir tek Samsung'da var sanırım TVler için.

Biraz daha bütçe olaydı Sony NX serisi alacaktık pehh.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...