Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şaşırtıcı : Hepimizin evinin yapısında büyük bir miktar sıvı mevcut !

Bleeding

Öne çıkan mesajlar

said:
HerenIstiaron, 05 Aralık 2004 20:47 tarihinde demiş ki:
Isı reaksiyon değil , ısıtma bir işlemdir .
Bi de ısıtma akışkanlığı arttırmaz bildiğim kadarıyla , moleküler hareketi hızlandırır.
Ama bunun sonucunda akışkanlık da biraz artra heralde

Isının akışkanlığı arttırması lazım çünkü eğer cam sıvıysa mantık olarak eriyememesi lazım.Ama cama şekil vermek için ısıttıklarına göre ısı akışkanlığı arttırıyor.(ya da ısı akışkanlığı hızlandırmıyor cam bir istisna?)[signature][hline]I came, I saw, I conquered
Sosyal ağlarda paylaş

İ.T.Ü. İnşaat mühendisliği öğrencisi olarak ve malzeme derslerini almış biri olarak + şu an durability of concrete dersi almaktayım yani betonun durabilitesi. Evlerin yapısında su var. Ama bu su çimentonun betona döneşmesinde gerekli olan ve elementin bünyesine katılan bir su kimyasal tepkimeyle katılır.

ayrıca cam sıvı değil katı bir maddedir.
kaynak
Bu tarz threadler açmadan önce iyice bir araştırma yapmakta fayda var. Hangi Prof. hangi başka bir bilim adamı olursa olsun tek başına yeterli değildir. Belirli bilim çevrelerince onaylanması gerekir. Bu kurum ülkemizde Tübitaktır. [signature][hline]There's someone who needs you.

[Bu mesaj adonis tarafından 06 Aralık 2004 01:17 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bozkurt42, 05 Aralık 2004 21:36 tarihinde demiş ki:
Evet cam akışkandır ve bunun akışkan olduğunu ilk Türkler bulmuştur...
Dünya tarihinde çok yanlı ve yanlış bilgi var...
Çin bizim sayemizde bu kadar gelişti..Sonra bazıları sayesinde (komunistler,solcular,vs...)sayesinde bir ara toplu iğneyi bile bulgarlardan almış hale geldik....

bozkurt sana hastayım yaaa..(cidden)[signature][hline]Angelfire, 24 Kasım 2004 23:11 tarihinde demiş ki:
......
bitidirdiniz ömrümü tükettiniz yemin ederim
anlamıyorum amacınız ne sizin
biz dostuz mu demeye çalışıyonuz ya
Sosyal ağlarda paylaş

Bence camın akışkanklığı insanın kendine yakışanı giymesidir. İnsan kendine yakışanı giyse, ortamlara girse, "Vaaay ortamlara akmışın" demezler mi? Kendini ortamlara salıp içini dışına dökersen de, cam gibi çocuk olursun. Kısaca camın akışkanlığı insanın kendine yakışanı giymesidir.[signature][hline]Denizden Esen Lodosa İnan, Hayallerinin Aşkını Ciğerlerine İşlesin.
Sosyal ağlarda paylaş

monitörümün camına birşey olursa suyundan fazla koymuşsunuz diye iade edebilir miyim ?[signature][hline]-Sticky yapmak isteyeceksiniz! beyazperde.com
-Olağan üstü! Akademi ödüllü Chemical'dan üstün performans! sinema.com
Chemical, 04 Aralık 2004 23:45 tarihinde demiş ki:
sticky bile olabilir bu

Sticky: Desire For Attention Coming Soon to a theatre near you
Sosyal ağlarda paylaş

Herencim,
Fazla kaptırma. Cam katıdır. Neden öyledir, arkadaşımız güzelce sunmuş. Bir şeyi biri sana öğrettiği zaman hemen aslını astarını kendin de araştır. Doğruları bulmak için bilgiler arasında karar ver.[signature][hline]Denizden Esen Lodosa İnan, Hayallerinin Aşkını Ciğerlerine İşlesin.
Sosyal ağlarda paylaş

cam sıvımıymış , hmm enteresan...[signature][hline]Her sabah yolunu gözlerim ,
Buğdayların arasındaki yeşil okyanusları görebilmek ,
Kır çiçeklerinin kokusunu duyabilmek ,
Beni sevdiğini hayal edebilmek için...
Grandmaster zgrw
Çankaya Üniversitesi Go-Kart Topluluğu Kurucusu

[Bu imza zgrw tarafından 12 Novamber 2004 23:12 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ya ben soyle bişi duymuştum..(lise 2 de nasıl katıdan dısarıyı goruıoz dıye sormustum)
Cam katı veya sıvı olarak adlandırılamaz.Cunku krıstal bi yapısı var;Cok farklı bir madde.ayıca akışkan.[signature][hline]Angelfire, 24 Kasım 2004 23:11 tarihinde demiş ki:
......
bitidirdiniz ömrümü tükettiniz yemin ederim
anlamıyorum amacınız ne sizin
biz dostuz mu demeye çalışıyonuz ya
Sosyal ağlarda paylaş

said:
HerenIstiaron, 05 Aralık 2004 19:49 tarihinde demiş ki:
Ya lisede öğretlinelerin çoğu yalan , yani mesela diyolar ki momentum her zaman korunur .. Ama momentum dış kuvvet olmadığı zamanlarda korunur işte , sürtünmeydi carttı curttu.
Yani çoğu şey moleküler düzeyde veya dış etkilerde hesaba katılarak incelendiği zaman yanlış öğretiliyo lise düzeyinde.
Tek doğru olan Toplam enerjinin hiçbir zaman değişmediği

lisede bize hep surtunme kuvvetini hesaba katmadan hesap yapin diye not duserlerdi sorulara hocaya ve okula kalmis bisey o biraz..[signature][hline] Ya ya ya coco jamboo Ya ya yeah
Sosyal ağlarda paylaş

Allah allah , ben hiç havadaki sürtünme kuvvetini hesaplamaya katanı duymamıştım ? Vizkozluk ? ,
Cam sıvıdır diye biliyorum ben ama tubitak değil dediyse doğrudur[signature][hline]The Last Sunrise - Günbatımı Diyarı , Online MUD
Paticik StarCraft Forumları
--**--
SATILIK FENDER SQUIER

--**--
Burada asayiş benden sorulur... Çünkü Beeen Kaslıyım - Album Resmi
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...