Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

sahur

oldun

Öne çıkan mesajlar

SekerPembe said:

ciddimisin bu konuda? neden peki böyle oluyor.
ayrıca diğer ülkeler neden bir gün önce oruç tutmaya başlıyor?

çünkü ezanı gece vakti hava tam karanlıkken okuyorlar. tam karanlıkta ezan okunmaz, güneş doğarken de okunmaz mesela. namaza çağırıyorsun insanları çünkü.

prof abdülaziz bayındır'ın bu konuyu açıkladığı video olacak internette.

kendisi uygulamalı olarak da göstermiş; http://t24.com.tr/haber/imsak-vakti-yanlis-mi/163870

edik: bunu daha da bilimsel açıklayan bir makale okumuştum daha önce ama şimdi bulamıyorum. güneş ışığının atmosfere çarpıp yansıması, derece merece diye anlatıyordu.
Sosyal ağlarda paylaş

Mc_Lovin said:

sabah namazının ezanı siyah iplikle beyaz ipliğin farkı görülebildiğinde okunur ama türkiye'de sabah namazının ezanı daha erken saatte okunuyor. insanlar daha erken saatte namaza çağırılıyor. yanlış zamanda sabah ezanı okunuyor yani. o yüzden ezan sırasında yiyip içebilirsiniz. bir sorun oluşturmaz.

uzayda uyduların olamdığı dönemde insanlar günün ışımaya başladığını gözleriyle gözlemleyerek biliyordu. siyah iplik / beyaz iplik meselesi bunun örneği. burada dikkat: siyah kaya beyaz kaya demiyor, iplik olması önemli. göz iplik gibi zor seçilecek bir şeyde bile tereddüte düşmeyecek bir ışımadan bahsediliyor. şehir ışıklarının olmadığı bir dağın başında bir gece siyah iplikle beyaz ipliği ayırt etmeyi bir denerseniz şimdi okunan ezanın gecenin içlerinde okunduğunu anlarsınız zaten.

fistan'ın söylediği de doğru. hem astronomik ölçümlerle insan gözünün bilemeyeceği güneş ışıklarının ulaştığı ilk saate göre ezanı geri çekmişler, hem de üstüne üstlük n'olur n'olmaz kafasıyla bir de 5-10 dk hata payı eklemişler.
Sosyal ağlarda paylaş

ben kuranda oruçla alakalı olarak önce yerseniz kabul olmaz 61 gün oruç tutmak zorunda kalırsınız gibi birşey okumadım bu arada.

geleneklere takılıyosunuz abi. sen 15 saat tut oruç sonra 2 dakika önce su iç gg. var mı lan böle bi mantık? yani HERŞEYİ yaratan diyosun bu mu kural gerçekten? bana sanki bir insan koymuş gibi geliyor bu kuralı
Sosyal ağlarda paylaş

İnanlara, tutanlara, allah kabul etsin. Bişeylere inanmak güzel bi duygu cidden. Benim gibi olmayın anasını satayım. Başta dine inancım kayboldu 2000 in başında, sonra insanlara inancım kalmadı. Sokayım insan çok dertli oluyo böyle. Soğudum herşeyden, 3 yıldır aynı evde yaşadığın insan bile şerefsizliğin allahını yapıp gidiyosa sokayım böyle adalete. Neyse ne dediğimi bilmiyorum ben inanç iyidir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...