Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fotoğrafları nasıl organize ediyorsunuz?

kozalak

Öne çıkan mesajlar

foto çekiyorum, çektiklerimin bir kısmını direk eleyip siliyorum. sonra da kalanları atıyorum o tarihi ve gittiğim yeri belirten bir klasöre. burdan da bi kaç tanesiyle uğraşıyorum. geri kalanlar da kalıyor genellikle. fotolar artmaya başlayınca nerde ne çekmiştim vs gibi şeyleri haliyle kestiremiyorum.

siz fotolarınızı nasıl saklıyorsunuz, organize ediyorsunuz? ne tavsiye edersiniz?
Sosyal ağlarda paylaş

SD karttan diske her kopyalayışımda yeni numaralandırılmış klasör açıyorum. Klasör isminde 1-2 kelimelik o çekimi tanımlayan bişeyler de oluyor. İçindeki dosyaları EditJPG (gerekirse bunun içinde de hires - lores klasörleriyle), EditTiff klasörleriyle organize ediyorum. Bunun dışında lightroomda bunu import ettikten sonra collection ve tagler kullanıyorum.

Tüm bu klasörlerin ayrıca bir de yedeği var tabii başka bir diskte.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

İlk önce yıl bazında klasöre ayırıyorum. Sonrasında da aagg şeklinde klasörlere ayrılıyorlar. aagg olan klasör ismine sonradan o çekimi anımsatacak notu düşüyorum ki bunu fotoları editlerken yapıyorum. Eğer aynı tarihte farklı konular varsa tekrar aagg şeklinde bir klasör daha açıp farklı konuyu oraya atıyorum.

Lightroom kullanıyorum. Geriye dönük kontrole başladım, fotolara da yıldız veya renk kodu veriyorum.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi lightroom.

Kategorizasyonun dibine vuruyosun direkt. GPS verisini metadataya katıp kaydedersen resimlerini, yerine göre arama yapabiliyosun. Etiketlerin türleri gırla zaten. Renk veriyosun, yıldızla oyluyosun, kelime ekliyosun, koleksiyon yaratıyosun, koleksiyonları kategorize ediyosun, tarihlere göre grupluyosun, bu kriterleri birbirine ekleyerek kategorize ediyosun... Çift ekran çalışıp bir ekranda fotoğrafın tam boyu diğer tarafta grid halinde grubu görüyosun...

Lightroom kullanmayan fotoğrafçı dombilidir. :D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...