Namessar Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2013 BonePART said: civ 5 e herkes bayılıyo zeka kırıntısını sürdürebilen sayılı oyunlardan cunku turn basedin babası sayılır civ4 ruleZ!!!!! *kosarak kacar* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2013 Nebelpfade said: pek ümitli değilim ama bnw ye indirim gelirmi sizce kapanışa özel filan :)gmg de %30 luk kod var ordan alın zaten steamde de onumuzdeki 5 ay boyunca gelse gelse %33 gelir en fazla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2013 mp icin bu arada. ffa icin shuffle maps olunca dunku gibi oluyo al scarce geldi etrafımdaki tum tilelar copluktu ne genisleyebilirsin ne production yapabilirsin ulan 3'lu tile um yoktu etrafımda 1 food 1 hammer ile iste artık bekleye bekleye pop turn 50 de 3 yapardım sonra da stagnation zaten, single playerda gelse restartı basarım hic dusunmem bile. simdi bunun icin 4 saat ugrasıp sonra meh diyecegime oyun basında cıkar kurtulurum ve haklıyım yani. takım olunca bu is degisiyo insanlar sana para pompalayabiliyo normalde worker cık(a)mayacagın turnde worker satın alıp islevsiz tilelarını islevlendirebiliyosun bi miktar daha. onun dısında takımın isine yarayacak seyler yapabiliyosun. al iste siz 3 turn e great library eheh diye sevinirken biz zaten 35 inci turn civarı great library cıkıcaklar o yuzden pas gecin baska biseye gidelim/ komutan yukarda library i yapıyo erken optik alıp mercant of venice ile komutanın ordaki cs lerden birini calıp erken hareketini onleyelim diye hamleler yapıyoduk. stratejik resourceları da bu hamlelerin gerektigi yonde secebilmeyi basarmak zor degil. production ı iyi olan serendi once serene gore biseyler researchlettirip sonra bizimkilere gecmek zor degil yani. bi de skype ta bi kere bile HAYIR ABI ONU ALMAYALIM BUNU ALALIM bile demedik "bunu alalım mı yoksa bunu mu alalım bunun avantajları ne biz bunu yapıcaz bunu alsak fena olmaz" diyip alıp yolumuza devam ettik ne kadar zor olabilir. Ama ben madenimi isletemedim. Isleteme mining i 5 turn sonra alıver. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quixef Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2013 O nasıl bir strawman hocam? FFA için demişsin, multiplayer ile single player i karşılaştırmışsın. (Kaldı ki nereye basıyor ally lar sana para başlangıçta, herkesin ağzı kokuyor artık trade routelar işlemeye başlayana kadar) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2013 quixef said: Geri düşen derken, FFA da geri düşmen için ya kötü oyuncu olman ya da saldırılan taraf olman lazım, eğer kötü oyuncu isen zaten bizimler MP de ne arıyorsun, eğer "öyle bir saldırmak ki oyundan çıkartmak" a maruz kalmışsan "working as intended" Takımlı Pros hakkında:, Sizin bu grand strategy den anladığınız nedir tam bilmiyorum ama dünkü maçta misal Türkiye haritası olarak düşünürsek Komutan Edirne'de, Spark İzmir'de, ben Ankara'da ve Iluvatar Hakkari'de başlamıştı oyuna. Ortak research baltaladı hepimizi, Iluvatar ın mining e ihtiyacı var, benim trapping e ve calendar a vs. herkesin gelişimi gecikti. Tek yapabileceğin grand strategy "birimize wonder bonusu olan ırk gelse de karşı tarafa wonder kaptırmasak". O da strategy değil ne yazık ki. Son ana kadar oyuna tutundurmak istemezlerse tutundurmazlar abi, adamlar sağlı sollu tüm ordularıyla bir dalarlar, bizim allyların yerleşimini düşünürsen Iluvatar yardıma gelene kadar Komutanın şehirleri archeological site olur.tamam sen cok iyi oyuncusun afferim mi diyelim mp de oynasak insan eglenmek icin oynuyo. hersey random biseyler kotu gelirse onundeki 3 saat boyunca bu oyun bitse de gitsek artık yeter diye oyun oynanmaz yani ben oynamam. iste sizin kotulugunuz burdan belli. great library i kime yaptırıyosunuz komutan a komutanın etrafında +production alabilecegi tile var mı? varsa neye ihtiyacı var? onu researchle + worker satın alabilecegi para transfer et her yeri isletmesini sagla 3 4 turn great libraryden kazanc sagla. komutan'a yaptırcaz production i iyi ama worker ile production arttırabilecegi yer yok %15 bonusu alırsa panteondan alıcak/glibray yaparken shrine a zaman ayırma sansı yok. ver parayı shrine aldır olabildigince erken writingden great library geldiginde %15 i ona bastır spark biz almayalım diye bosu bosuna panteon almasın. bunlar grand stratejidir kendi yolundan cıkıp galibiyet icin atılan adımdırki takım oynamanın keyfi budur. Solo oynarken glibrary ya cıkarsın ya cıkamazsın bi tane production tileına tıklamak cok zor degil yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2013 quixef said: O nasıl bir strawman hocam? FFA için demişsin, multiplayer ile single player i karşılaştırmışsın. (Kaldı ki nereye basıyor ally lar sana para başlangıçta, herkesin ağzı kokuyor artık trade routelar işlemeye başlayana kadar)turn 32 de hepimizde 500 er gold vardı. her birimizde ayrı ayrı onu net hatırlıyorum. cunku hutlardan buldugun gold/cs ile tanısırken gelen gold herkese ekleniyo zatne 1 huttan 60 gold bulsan 4 oyuncu varken 1 worker eder. o ne demek single playerda 1 sn dusunmeden restartlıycagım mapi sizle 4 saat acı cekmek icin oynamam demek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quixef Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2013 Of abi bir dediğin bir dediğini tutmuyor, kendinden fedakarlık yapıp takım oyunu oynamak grand stratejidir çok zevklidir deyip sonra başladığım yer kötüyse 3 saat ne acı çekecem demek? İlk şehrin senin için #feda sezonu olur, ikinci şehrini adam gibi bir yere atarsın olur biter, senin mantıkla. 3 hammer im var deyip çıkınca nasıl bir takım oyunu oluyor bu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2013 basladıgım yer kotuyse takım arkadaslarımın destegiyle yukselebilirim oyuna tutunabilirim diger turlu hadi bakalım insallh at cıkar. tuh cıkmadı hadi insallah iron cıkar. tuh cıkmadı ile gecen oyun gecmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2013 abi serhatla hehangi bi multiplayer oyun hakkında tartısıyosun ve hata yapıyosun afsasfasfas şeker gibi adam ama khala hırsı var içinde asfasfas Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2013 FFA olsaydı restart atardım diyor adam, takım oyununda ağladı mağladı ama çıkmadı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quixef Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2013 Ama demek ki öyle bir negatif enerji oluşturdu ki QQ suyla, oyun göçtü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2013 quixef said: Of abi bir dediğin bir dediğini tutmuyor, kendinden fedakarlık yapıp takım oyunu oynamak grand stratejidir çok zevklidir deyip sonra başladığım yer kötüyse 3 saat ne acı çekecem demek? İlk şehrin senin için #feda sezonu olur, ikinci şehrini adam gibi bir yere atarsın olur biter, senin mantıkla. 3 hammer im var deyip çıkınca nasıl bir takım oyunu oluyor bu?sen hakkaten anlamıyosun galiba ya. ffa de tek basımayım senin keyfini mi dusunucem cıkarsam bu arkadas mutsuz olucak diyip 4 saat oturucam siz oynayın ben beklerim diye. 2. oyundada starting zone um cok cok kotuydu inanılmaz kotuydu yani ona ragmen hic konusmadım nerdeyse. niye cunku settler cıkmam 18 turn surerken burak benim kullanmadıgım x goldum var al abi settler satın al diyebiliyo. bu sayede 50. turnde cok kotu starttan ortalama iyilikte 3 sehre yukselebiliyorum. diger turlu cok kotu starttan daha kotu 100 turne devam ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quixef Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2013 Birisi toptan memnun olmadığında zaten en başta soruluyor, remake mi devam mı diye, devam edip te turn 20 de "screwy disconnected. AI will take over" yazısını görünce hayatın anlamını sorgulattırıyorsun insana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2013 Yeni cultural victory sistemi patato. (td) Önemli olan bonuslar hotel, airport çok geç geliyor. Artifactler sadece filler. Halbuki videolarda savaş kalıntısı bulabiliyorsunuz diyip ne gazı vermişlerdi ahah, resmen yemişler bizi. Art menüsünden resmen minigame yapmaya çalışmışlar ama trade olmadığı için patlamış. Swap ise trade'e entegre etmekle uğraşmamak için idare modu konulmuş gibi. Lifetime culture ile tourism karşılaştırmak tamamen fail: http://i.imgur.com/SRubP48.jpg Bu tabloya rağmen bu AI'a karşı oyun bitmeden 100% olamıyorum. Ya mid game capital annexlemek lazım ya da tamamen domine etmek ki bunlar cultural victory formatına çok ters yahu. Rakibi domine edebilmek için onun ideolojisine geçmek de öyle. World Ideology yaptırımı zayıf kalmış çünkü artık happiness vermeyen birşey kalmadı. 900 culture per turn ile cultural victory çekebilmek için dünya savaşı başlatmak zorunda kalmak içler acısı bir durum. Brave New World bu konuda sınıfta kalmış. Trade, social policies, ideology, wonderlarla policyleri bağlamaları çok güzel olmuş. Congress de güzel ama oylanan maddelere biraz daha çeşit lazım. Diplomat ve Spy'a yeni kabiliyetler de fena olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2013 quixef said: Birisi toptan memnun olmadığında zaten en başta soruluyor, remake mi devam mı diye, devam edip te turn 20 de "screwy disconnected. AI will take over" yazısını görünce hayatın anlamını sorgulattırıyorsun insana.niye 6 kere remake atalım memnuniyet saglanana kadar ya da remake beni memnun ederken baska birini memnun etmiycekse ne anlamı var. sanki skypeta degiliz de hic bisey demeden cıktım oyundan. aynen sunu da dedim bakalım horse var mı? -skypeta birisi:abi starting zone cok kotuyse heralde 1 horse cıkar. Found horseback riding - adada 1 horse bile yok. Ben cıkar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_ILuVaTaR_ Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2013 screwy said: takım olunca bu is degisiyo insanlar sana para pompalayabiliyo normalde worker cık(a)mayacagın turnde worker satın alıp islevsiz tilelarını islevlendirebiliyosun bi miktar daha. onun dısında takımın isine yarayacak seyler yapabiliyosun. al iste siz 3 turn e great library eheh diye sevinirken biz zaten 35 inci turn civarı great library cıkıcaklar o yuzden pas gecin baska biseye gidelim/ komutan yukarda library i yapıyo erken optik alıp mercant of venice ile komutanın ordaki cs lerden birini calıp erken hareketini onleyelim diye hamleler yapıyoduk. stratejik resourceları da bu hamlelerin gerektigi yonde secebilmeyi basarmak zor degil. production ı iyi olan serendi once serene gore biseyler researchlettirip sonra bizimkilere gecmek zor degil yani. bi de skype ta bi kere bile HAYIR ABI ONU ALMAYALIM BUNU ALALIM bile demedik "bunu alalım mı yoksa bunu mu alalım bunun avantajları ne biz bunu yapıcaz bunu alsak fena olmaz" diyip alıp yolumuza devam ettik ne kadar zor olabilir. Ama ben madenimi isletemedim. Isleteme mining i 5 turn sonra alıver. öyle bi anlatmışsın ki malız biz sanki eheh, biz de yaptık o hesapları, tartışma falan da olmadı zaten neyi research edelim diye mantıklı bi şekilde konuştuk yaptık hatta çıkardım hesap makinesini hesapladım mısır kaç turnde great library çıkarır diye sdf, en çok production bende vardı ama komutan'da forest tile vardı onları kesse benden önce yapar diye düşündüm, siz de sanırım turn 38den önce alamıyordunuz galiba. pottery ve calendar ruinlerden geldiği için öndeydik zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_ILuVaTaR_ Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2013 bir de shuffle kötü evet, o konuda ben de kırgınım saçma sapan maplerle oynuyoruz hep. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2013 hayır malsınız demiyorum ama benim dediklerimi yaptınız mı? Al iste oyle suan dusundugum 2 sey soyledim rahatlıkla turn 30 da cıkabilirdiniz glibrary i ve cok daha erken arayı acmaya baslayabilirdiniz. Ama "MY PRECIOUS" diye gezdiginiz icin takım oyunu yapamıyosunuz. sonra da takım oyunu kotu cunku kendi istedigimi alamıyorum diyosunuz.(quixef diyo en azından) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_ILuVaTaR_ Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2013 @axedice, o konu harbi sıkıntılı da düzelir mi emin değilim, belki great work bonusları arttırılabilirse. dün başladığım oyunda isveç geldi 3 şehir savaşsız cultural victory kasıyorum, bakalım olacak mı eheh erkenden planlayınca yine fena değil, 300. turnde falan 50%'nin üstüne çıktı influence çoğu yerde de, wonder kültür falan kasan civler sıkıntı biraz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2013 abi bu arada şey çok angut bi olay değil mi decclaration of friendhipin ayrı menude olması neden onu cozebilmiş değilim hala research treaty dısında bi bokada yaramıyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2013 BonePART said: abi bu arada şey çok angut bi olay değil mi decclaration of friendhipin ayrı menude olması neden onu cozebilmiş değilim hala research treaty dısında bi bokada yaramıyoartık yarıyo lump sum of gold trade edemiyosun diger turlu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_ILuVaTaR_ Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2013 abi bizim skypetaymışsın gibi konuşuyosun, hiç alakası yok yani biz de yaptık hesapları, taktikleri falan sorun da yaşamadık zaten. ayrıca 30da falan çıkamıyorduk malesef libraryi, spark pantheon bonusu aldı sanırım ama onun başkentte 3 popta stagnation oldu yeterince production da olmadı doğal olarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2013 abi tamamda koysunnar trade menusune yormasınnar beni Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2013 _ILuVaTaR_ said: abi bizim skypetaymışsın gibi konuşuyosun, hiç alakası yok yani biz de yaptık hesapları, taktikleri falan sorun da yaşamadık zaten. ayrıca 30da falan çıkamıyorduk malesef libraryi, spark pantheon bonusu aldı sanırım ama onun başkentte 3 popta stagnation oldu yeterince production da olmadı doğal olarak.abi sizin skypetaymıs gibi konusmama gerek yok kisisel olarak benim 4 production ım var benim 5 production ım var bir de forest keseriz dısıdna bireysel yontemlerin dısında cıkıcak bisey dusundunuz mu diyorum. ve dusunmediginizden de %100 eminim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_ILuVaTaR_ Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2013 gerek olmadı ki başka bi şeye, wonder basıyorum para lazım worker/settler alıcam dese verirdik zaten. ayrıca 30 küsür turn anca oynadık yani 2. şehri atan bile yoktu daha, hatta gerek de yoktu henüz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar