Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilgisayar mühendisliği mi, CTIS mi?

Litminov

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
BM 100 Keyboarding

At the end of this course, the student will be able to type by touch (without visual assistance) on a computer keyboard, using techniques that are acceptable. This course make the students able to type letters, figures and most commonly used symbol keys and to use the basic rules of arrangement of copy on paper; to apply ten finger typing skills to production of documents both in Turkish and English. Students, who can touch type, do computer-based tasks, assignments, reports and thesis more quickly at school or home. They also can enter their thoughts and ideas straight into the computer and edit it properly. Credit units: 2 ECTS Credit units: 2.
Sosyal ağlarda paylaş

Litminov said:

Kafam iyice karıştı şimdi.. Bir de sormak istediğim şey CTIS bölümünü bilgisayar mühendisliğinden ayıran özellik nedir? CTIS sadece coder olmak mı demek? Bana dersane kurucusu biri legoyu yaratır öteki de onu kullanır diye genel bir tanım yaptı işin özü bu mu?

Şu dershane kurucuları , hocaları , rehberlikçileri mal oluyorlar, sakın dediklerine kanma. Senin değil dershanenin çıkarlarını düşünürler, papağan gibi tekrarlarlar herkese benzer şeyleri. Ezbere konuşurlar, 2 dk düşünmezler. Tecrübeyle sabit
Sosyal ağlarda paylaş

Chewy said:

Kanadada ve ABD de kac tane arkadasim(2 3 tanesi baba super okullara girdiler) hic bi sikinti yasamadan CS master a kabul aldilar. Hicbiri de bilimsel hazirlik dersleri almadilar. CTIS in cirriculum a bakarsan zaten almamalari da dogal. Algortihms bilemiycem ama network dersleri cs dekinden >

okuluna programina gore degisir heralde de, operating systemsla computer architecture aldirirlar buyuk ihtimalle CS icin. programming languagesla algorithms zaten var gordugum kadariyla, onlari aldirmayabilirler. bazilari daha da gaddarlik yapipi almis olsan bile notun B'den azsa tekrar aldiriyo.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Operating Systems gibi dersleri secmeli alsin ya da yaz okulunda kapasin zaten, en iyisi.

Asil ders listesi burasi, secmelilerle birlikte ama onlar disinda ek ders olarak almasi mumkun tabii: https://stars.bilkent.edu.tr/homepage/curriculum.php?DEPT=CTIS Oteki sayfalar guncel olamayabiliyor. Klavye de kalkmis gorunuyor.

6. donem mesela adam tamamen bos gibi, o ara CS derslerini al iste. Iki tane Unrestricted Elective var, onlara da saydirirsin sonra.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya bilkent muhtemelen ulkedeki en iyi okul katiliyorum ama CTIS konsept olarak cok bos bence. Mesela OS dersi alacak altyapilari oldugunu dusunmuyorum. OS almadan once sistem programla ve computer organization derslerini alman gerekiyor. Cat diye alamazsin OS dersini. [edit: aquila yazmis zaten prereqleri]

Bilmiyorum ama sahsen virtual memory ile falan ugrasmamis adama kod yazdirmak istemem ben. Biraz gereksiz idealist bi insan olabilirim ama kisisel bir sey. Ha derseniz ki cankaya bilgisayardaki adam ne kadar ogreniyor, ona diyecek bir seyim yok.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Diger okulda ogrenmiyorlar, orada okuyan tanidiklar var.Soyle diyeyim, anlarsiniz; Cankaya CS'nin taban puani yok. Bu yil baraji gecip de yazan herkesi aldilar. Sonra da bunlar mezun oluyor. Tam bursluya 40000. ogrenciyi, %50 bursluya 100000. ogrenciyi almis. CTIS'de para verince baraja yakin yine ama muhendislik degil, olaylari farkli zaten temelden.

Bilkent CS parali 50000, burslu 3000 olmus bu arada. Bilkent iyi yani, Hukuk parali 24000. ogrenciyi aliyor. 9000. olup parali girmistim ben de zaten oraya.
Sosyal ağlarda paylaş

Deacon said:

Ya bilkent muhtemelen ulkedeki en iyi okul katiliyorum ama CTIS konsept olarak cok bos bence. Mesela OS dersi alacak altyapilari oldugunu dusunmuyorum. OS almadan once sistem programla ve computer organization derslerini alman gerekiyor. Cat diye alamazsin OS dersini. [edit: aquila yazmis zaten prereqleri]

Bilmiyorum ama sahsen virtual memory ile falan ugrasmamis adama kod yazdirmak istemem ben. Biraz gereksiz idealist bi insan olabilirim ama kisisel bir sey. Ha derseniz ki cankaya bilgisayardaki adam ne kadar ogreniyor, ona diyecek bir seyim yok.

Bir kere çoğu okulda os çok basit ve teorik olarak anlatılan bir ders, sadece bazı okullar kasıyor ( sen yeditepe cs fln mısın :) )

Açıkcası çoğu yazılım işinde ciddi anlamda memory ile uğraşman gerekmiyor. Genelde basit trickler oluyor ve onlarıda ya senior'ından yada diğer çalışanlardan kapıyorsun. Artık telefonlarda bile kaç mb memory var.
Sosyal ağlarda paylaş

Cankaya veya atilim da derece yapmis, okul disinda da cisco , .net gibi bir alanda ayrica saglam egitim alip, sertifika vs almis bir cs mezunu, ilk is bulma konusunda, duz bilkent ctis mezunun her turlu eline verir.Staj, is basvurusu icin gelen kisinin sadece okuluna bakip karar veren isverenden zaten bir cacik olmaz.Onun disinda duz bilkent ctis mezunu , atilim , cankaya cs mezunu birinden 3-0 onde baslar is hayatina girerken.
Sosyal ağlarda paylaş

Litminov said:

Bu bölümü boş olarak bitirme niyetinde değilim zaten dediğiniz gibi cs ve gerekli bölümlerden de ek ders almayı düşünüyorum. Yoksa bölümün dersleri çok kapsamlı değil. Bir başlasın da plan programı daha rahat oluştururum.
Dostum bolum oyle sandigin gibi kolay bir bolum degil. Tamam bi CS degil ama normal, kalmadan gidersen 25 saatten fazla haftalik dersin var. Butun derslerde de %80 devam zorunlulugu var ve katalog uygulaniyor. A >= 95
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Zor bir bolum degil Bilkent CS ile kiyaslaninca, CS'de cok zorlanacaksin ama. Yani ayip olacak ama puani belli bolumun, ogrencileri cok da zorlamiyorlar, basarili insanlar yok zaten. Okulda bu sene dagittiklari katalogda %50 burslunun basari sirasi 470000 ki 90 kisi girmis oyle. 10 burslu 27000.

Sana tavsiyem yazlari CS icin destek derslerini alman donem boyu hic ders birakmayip. Farkli kampusler oldugu icin ve ders yukleri epey agir olacagindan en kolay yolu bu; ya da bir araba veya bisiklet edinip 10 dakikalik aralarda kampus degistireceksin., her donem bir CS dersi alacaksin bu yolla.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...