fede Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 de ayrı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Cons said: OLM BİŞEYLER OLUYO şaka bi yana metafor olarak bakıp aç oku kuranı. vay lan muho iyiymiş lan o kadar kötü değilmiş dersin dfhjdfh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 sabonis said: Suark said: sabonis said: bence "bitki yiyorsunuz hayvan yemiyorsunuz, iki yüzlüsünüz" demek, vejeteryanlık olgusundan daha bile saçma ya. ne alakası var hayvanla bitkinin yahu... hayret bir şey. karakteri var işte hayvanların, görebiliyorsun, yüzü olan bir şeyi haliyle insan kendisine çok daha yakın görüyor, bundan da doğal bir şey yok. işte abi kendisine daha yakın gördüğü şeyi kayırması iki yüzlülük. ortada canlıyı koruma ya da bi acıtasyon aman canı yanmasın yok. bana benziyo ondan koruyorum var. şey gibi, denize bi kendi ırkından bide senden olmayan iki kişi düşüo, kendine yakın olanı alıosun öbürüne dokunmuosun, sonra da kalkıp bana insanlığı savunuosun. E bende iki yüzlüsün baba diorm. yahu. yok işte sinir sistemi falan. bilimin el verdiği şekillerde yapılan araştırmalar sonucu acı hissetmiyor bitki. üstelik hiçbir şekilde anlamıyoruz böyle bir acı hissetme durumu varsa da. yapcak bişi yok yani. ha kaldı ki zaten hayvanlar inanılmaz derecede bitki tüketiyor. Yani her şekilde tüketilecekler zaten. Hele senin yiyeceğin bir dana, ömrü boyunca ne kadar bitki yiyor farkında mısın sen. Düşün ki bir canlı (bitki) yaratılmış veya evrilmiş farketmez, buna hiçbir şekilde avcılarından kaçmak veya avcılarına karşı savaşmak için bir silah verilmemiş. bunun nedeni zaten avlanmak/yenmek için yaratılmış/evrilmiş olmasıdır muhtemelen yani. gelip filozofik şeylerle gelmeyin abicim "belki taş bile yaşıyordur, canı vardır, canı acıyordur." bir gün ortaya çıkarsa ki bitkiler de acı çekiyor, o zaman eleştirileriniz biraz yere basar hale gelir. ya işte sabahtan beri yazıyorum anlamamaktan ısrar ediosunuz, bak ne demişsin? "bilimin el verdiği şekillerde yapılan araştırmalar sonucu" yani bu dediklerinize 30 sene sonra "" aa pardon biz yanlış biliomuşuz moruk"" diyebilirsiniz dimi? 342353523 tane örnek var buna. Allah yapmışsınız bilimi, etrafında tavas edip tapınıosunuz resmen yahu. Bu kadar dar kafalılık olmaz, akşam akşam sinir ettiniz adamı. İlla herşey insan etrafında olmalı dimi evrende insan etrafında dönüo zaten. Herşey sizin ekseninize sizin anlayabildiğinize göre olmalı dimi? 3 tane renk görebiliosun epi topu duyabildiğin frekans aralığı belli sonra kalkmış vay efendim bitkiler benim gibi hissetmio die acı çekmiolar. var la böle terane? var mı böle bi saçmalık, kendini beğenmişlik iki yüzlülük? bu mu olm bilim? bütün evreni kendine yormak mı bilim? koca evrenin siktirboktan bi parçasıyız biz, göt kılı bile değiliz. Sonra etrafında ki herşeyi kendine yor. 2. paragrafına istinaden, ben hayvanları yiyin demiyorum.Banane napıosan yap öldürmek zorundasın zaten bişileri diorm. En nihayetinde tecrübe edebildiğimiz bütün varlıkları oluşturan atomlar belli, onlarla ilişkin var. hayvanları tüketmeyip, bitkileri tüketip "ama onların canı acıyo çünkü bana benziyorlar " dünyanın en iki yüzlü hareketi. ne yapayım? iki yüzlü gördüm mü dayanamıyorum pat diye söylüyorum, yesin yemesin, ahlaki değeri ne olursa olsun ama kalkıp "ama onlar canlı, canları acıo" falan dersen hop orda dur iki yüzlü adam derim. bu aynı şey gibi ya ben özgürlük istiorm ama kürtler kürtçe konuşmasın, niye? çünkü kürt die bişi yok, türksel yöntemlerle baktım ben karda yürürken kart kurt... bu mu olm bilim anlayışınız? hap gibi kapmak mı, adamlar yapmış abi onu alıp kendimize ilah yapıorz mu yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Vingthor said: @suark abi ad hominem öyle birşey değil. sana saldırmıyorum. bütün tartışmalarda kullandığın mantığı söylüyorum. ad hominem şu 'sen ne anlarsın gerizekalı' bu ad hominem. kaç kere tartıştıysam seninle forumda 'kavga etmek' değil tartışmaktan bahsediyorum hep aynı şekilde çıkmaya çalışıyosun işin içinden. bu böyle olmaz ki. de ki evet ben böyle düşünmüştüm ama doğru değilmiş falan. bu nedir ya tamam geri alıyorum ad hominem ihtamımı işin içinden çıkmaya çalışmıyorum ki, başından beri görüşüm bu. sinir sistemi olmaması durumunda acı çekmiyor olmaları tamamen insan odaklı bir yaklaşım. Dediğim şey, ama ben böyle düşünmüştem çook farklı bişey Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 canlılığı saçma sapan tanımlayıp sonra 'bana benziyolar yemeyeyim' dediğin noktada insan yemeyi meşrulaştırmış oluyosun abicim. ne alakası var amk ya. hayvan acı çekmesin hayvan ölmesin istemenin nesi kötü? gayette onurlu birşey veganlık. mantıkları da çok korkunç değil aslında gayet onurlu bir mantık adam diyo ki 39045345 kişi yemese kesilmez eti için o hayvan. neresi ikiyüzlülük bunun? hayvan yemeyelim bitki yiyeylim demenin nesi iki yüzlülük? ayrıca 'belki öyle değildir' dediğin şey üzerinde biz şu anda biyologlar olarak gdo falan üretiyoruz. yani seri üretimin tamamı belki bilmiyorsunuz üzerine olabilecek şeyler değil. geniyle oynadığımız neredeyse birçok noktasını çözdüğümüz canlıyı bitkiyi gelip bana anlatıyosun belki öyle değildir diye. yani argüman kazanmanın yolu 'belki öyle değildir' değil. evren bizim etrafımızda dönüyor muhabbetine hiç girmeyeceğim. çünkü SDFKHKSDFHPSDFPSDFHJKSDFJHSDFJ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 yemeyecez de besleyecez mi salak salak konuşmasınlar veganmış 5 sene et yemesin ölürler zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 AGA sinir sisteminden bahsetmiyorum. bütün hücre tiplerini biliyoruz. bütün nörotransmitterlerini biliyoruz. bütün uyarılma çeşitlerini biliyoruz fototropik falan. sana diyorum ki KİMYASAL OLARAK YOK ÖYLE BİRŞEY BİTKİ İÇİN. bulamadığımız bir maddesi falan yok şu anda bitkilerin. eğer dersen ki BELKİ RUHU VARDIR ALLAH ONLARADA RUH vermiştir falan ona benden cevap bulamazsın zaten. o zaman ad hominem yapıp 'sus lan gerizekalı' derim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Vingthor said: Cons said: OLM BİŞEYLER OLUYO şaka bi yana metafor olarak bakıp aç oku kuranı. vay lan muho iyiymiş lan o kadar kötü değilmiş dersin dfhjdfh okuyodum yarısında çıktım hep tehdit hep hakaret var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 e kendine benzio die kayırıosun abi ondan iki yüzlülük. bak mesela, köpek kedi falan inekten daha çok benzer ya, hal tavır olarak, insana; şimdi ben kalkıp "yha kedi köpek yemeyelim ama inek yiyelim" dersem o da iki yüzlülük. hatta canlı örneği var, çinlilere korelilere "bunlar kedi köpek yiolar ya caniler" diyen türk. ben çıkıp bu adamada iki yüzlüsün diorm. ha kötü bişi deil hayvan severlik, ya da bir tanesini kayırma. sadece iki yüzlülük. Yoksa canınız istemiosa yemeyin abi. İnsan yeme olayına gelince, evet o noktada bende kendimi kurtarmak için iki yüzlülüğü seçebilirim, yemesinler abi insan. direk kendi türüm olduğu için aklım hissettiklerime baskın gelemiyor. Ama en nihayetinde, savaşlarda milyonlarca kendi türümüzden öldürdüğümüze göre, gayettabi yiyebilirmişizde :). ayrıca son yazdıgını gormedıydım, yazarken gelmiş. 2 tane fesleğen alıp birine küfürler edip diğerine güzel konuşup aynı şekilde davranıcam ulan sdsfssddsa. Ya bu dediğine karşı çıkmıyorum ben, tamam ok, ama belki daha farklı bi yere bakmanız gerekiyordur hocam. neyse ya ben yatıyorum amprik deney yapacam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 abi o tehditi aptala söylüyor gibi okuyunca kişisel almayınca çok korkunç değil. yine kötü de o kadar korkunç değil dkhksd allah yok ama adamın biri bi bilgi vermiş diye okudum ben tekrar geçenlerde gerçekten çok kötü değil. bi fener maçı izlemek isterdim muho ile beraber. kafa adam yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Suark said: e kendine benzio die kayırıosun abi ondan iki yüzlülük. bak mesela, köpek kedi falan inekten daha çok benzer ya, hal tavır olarak, insana; şimdi ben kalkıp "yha kedi köpek yemeyelim ama inek yiyelim" dersem o da iki yüzlülük. hatta canlı örneği var, çinlilere korelilere "bunlar kedi köpek yiolar ya caniler" diyen türk. ben çıkıp bu adamada iki yüzlüsün diorm. ha kötü bişi deil hayvan severlik, ya da bir tanesini kayırma. sadece iki yüzlülük. Yoksa canınız istemiosa yemeyin abi. İnsan yeme olayına gelince, evet o noktada bende kendimi kurtarmak için iki yüzlülüğü seçebilirim, yemesinler abi insan. direk kendi türüm olduğu için aklım hissettiklerime baskın gelemiyor. Ama en nihayetinde, savaşlarda milyonlarca kendi türümüzden öldürdüğümüze göre, gayettabi yiyebilirmişizde :). hah böle de canımı ye ya. eyvallah. ama bitki falan çok uçuktu yani djfhdfjh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ramocan Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Köfte de mi yemiyek? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 http://sozluk.haberself.com/res/img/hbr/4/1/3110_m.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Ramocan said: Köfte de mi yemiyek? yap da yiyek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2013 Cons said: Vingthor said: Cons said: OLM BİŞEYLER OLUYO şaka bi yana metafor olarak bakıp aç oku kuranı. vay lan muho iyiymiş lan o kadar kötü değilmiş dersin dfhjdfh okuyodum yarısında çıktım hep tehdit hep hakaret var ahah doğru lan de mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diaboliq Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2013 çok sayfa olmuş okuyamadım. napıyolarmış çalıya çırpıya mı sürtüyolarmış anlamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Illumemati Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2013 olay insanların hayvanlar kendilerine daha çok benzediği ve empati yapabildikleri için yarattıkları bir süperego uç noktası Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2013 Suark said: sabonis said: Suark said: sabonis said: bence "bitki yiyorsunuz hayvan yemiyorsunuz, iki yüzlüsünüz" demek, vejeteryanlık olgusundan daha bile saçma ya. ne alakası var hayvanla bitkinin yahu... hayret bir şey. karakteri var işte hayvanların, görebiliyorsun, yüzü olan bir şeyi haliyle insan kendisine çok daha yakın görüyor, bundan da doğal bir şey yok. işte abi kendisine daha yakın gördüğü şeyi kayırması iki yüzlülük. ortada canlıyı koruma ya da bi acıtasyon aman canı yanmasın yok. bana benziyo ondan koruyorum var. şey gibi, denize bi kendi ırkından bide senden olmayan iki kişi düşüo, kendine yakın olanı alıosun öbürüne dokunmuosun, sonra da kalkıp bana insanlığı savunuosun. E bende iki yüzlüsün baba diorm. yahu. yok işte sinir sistemi falan. bilimin el verdiği şekillerde yapılan araştırmalar sonucu acı hissetmiyor bitki. üstelik hiçbir şekilde anlamıyoruz böyle bir acı hissetme durumu varsa da. yapcak bişi yok yani. ha kaldı ki zaten hayvanlar inanılmaz derecede bitki tüketiyor. Yani her şekilde tüketilecekler zaten. Hele senin yiyeceğin bir dana, ömrü boyunca ne kadar bitki yiyor farkında mısın sen. Düşün ki bir canlı (bitki) yaratılmış veya evrilmiş farketmez, buna hiçbir şekilde avcılarından kaçmak veya avcılarına karşı savaşmak için bir silah verilmemiş. bunun nedeni zaten avlanmak/yenmek için yaratılmış/evrilmiş olmasıdır muhtemelen yani. gelip filozofik şeylerle gelmeyin abicim "belki taş bile yaşıyordur, canı vardır, canı acıyordur." bir gün ortaya çıkarsa ki bitkiler de acı çekiyor, o zaman eleştirileriniz biraz yere basar hale gelir. ya işte sabahtan beri yazıyorum anlamamaktan ısrar ediosunuz, bak ne demişsin? "bilimin el verdiği şekillerde yapılan araştırmalar sonucu" yani bu dediklerinize 30 sene sonra "" aa pardon biz yanlış biliomuşuz moruk"" diyebilirsiniz dimi? 342353523 tane örnek var buna. Allah yapmışsınız bilimi, etrafında tavas edip tapınıosunuz resmen yahu. Bu kadar dar kafalılık olmaz, akşam akşam sinir ettiniz adamı. İlla herşey insan etrafında olmalı dimi evrende insan etrafında dönüo zaten. Herşey sizin ekseninize sizin anlayabildiğinize göre olmalı dimi? 3 tane renk görebiliosun epi topu duyabildiğin frekans aralığı belli sonra kalkmış vay efendim bitkiler benim gibi hissetmio die acı çekmiolar. var la böle terane? var mı böle bi saçmalık, kendini beğenmişlik iki yüzlülük? bu mu olm bilim? bütün evreni kendine yormak mı bilim? koca evrenin siktirboktan bi parçasıyız biz, göt kılı bile değiliz. Sonra etrafında ki herşeyi kendine yor. 2. paragrafına istinaden, ben hayvanları yiyin demiyorum.Banane napıosan yap öldürmek zorundasın zaten bişileri diorm. En nihayetinde tecrübe edebildiğimiz bütün varlıkları oluşturan atomlar belli, onlarla ilişkin var. hayvanları tüketmeyip, bitkileri tüketip "ama onların canı acıyo çünkü bana benziyorlar " dünyanın en iki yüzlü hareketi. ne yapayım? iki yüzlü gördüm mü dayanamıyorum pat diye söylüyorum, yesin yemesin, ahlaki değeri ne olursa olsun ama kalkıp "ama onlar canlı, canları acıo" falan dersen hop orda dur iki yüzlü adam derim. bu aynı şey gibi ya ben özgürlük istiorm ama kürtler kürtçe konuşmasın, niye? çünkü kürt die bişi yok, türksel yöntemlerle baktım ben karda yürürken kart kurt... bu mu olm bilim anlayışınız? hap gibi kapmak mı, adamlar yapmış abi onu alıp kendimize ilah yapıorz mu yani. hacı insan merkezli düşünen sensin aslında farkında değilsin :) acıyı bir olgu zannedip farklı biçimlerde varolabilieceğini sanıyosun, çünkü insansın ve acısız bir durumu algılamak insan bilinciyle zor. acı dediğin şey tarifi belli bir reaksyondur. Ha farklı şekillerde bedenin savunma mekanizmaları vardır ama o farklı şekiller acı ya benzeyen onun gibi bedenin kendisine ait uyarı mekanizmaları OLAMAZ. çünkü bedenin kendini algısı dahi mümkün değil bitkilerde. Bu kendini algılama ve kendine bi çeşit feed-back verme, kendini algılama-uyarma-şok verme sistemi bitkilerde yok. çünkü sinir sistemi yok. acının başka şekilleri başka biçimleri yok. YOK. bu kadar net. efendim belki bizim anlamadıgımız falan bunlar gayet insani çıkış arayışların sadece. anlıyorum ama olay teknik bir olay. ha farklı savunma mekanizmaları tartışılabilir ama onlarında acı ya benzer yada acı ile bir ilgisi olmayacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Illumemati Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 iyi de hayvanların acı çekiyor olması acının kötü birşey olduğunu bildiğinden seni rahatsız etmiyor mu yoksa bitkilerin dalının kesilmesiyle hayvanın bacağının kesilmesi arasında fark yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 ormandaki hayvanların birbirine karşı uyguladığı şiddete karşı obama hükümeti demokrası götürme kararı almış doğru mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar