Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Macbook Pro FTW!

di

Öne çıkan mesajlar

yav said:

yav said:

TR'de en uygun nerden alabiliyoruz bu elmaları acaba?

beni de taksanıza :(

Aslında teknosaya bak,haftasonu indirimlerine... Ben öyle aldım. Burda konuşuyorduk işte bilgisayar almak istiyorum diye,mac. Gerge'de teknosa linkini verdi air için bak 2000 lira civarı diye,sonra bir baktım proda 3400den mi ne 2400 e inmiş...ertesi gün oldu(pazartesi) gittim...gene aynı fiyata çıkmış 3400. Nasıl olur bu yahu falan diye adama söylendim...o da "telefnunuzu alalım,haftasonu bellllki ??!! gene inidirim olur haber veririm" dedi ama çok emindi kendinden. =) nitekim de oldu. Sanırım her haftasonu indirim,haftaçi bindirim.
Sosyal ağlarda paylaş

Bilkom Pupa gibi yerlerde bazen hala eski nesil Pro ların Air lerin satıldıgını ve güncel versiyonlarının fiyatına satıldıgını gördüm. Örneğin ben mid 2011 pro mu amerikadan aldıktan sonra burda fiyatlara ve bilgisayarlara baktıgımda bu durumu gördüm bizzat.
Bilinçli olmayan kullanıcı farkında olmadan eski versiyonlara, yeni versiyon parası veriyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Chrome bu, 8gb ramli desktopum, 18 tab acik. calisirken 40-50 tab bile oluyor, ara ara kapatiyorum lazim oluyor cunku, zaten birsuru web app servisi kullaniyorum

Kisaca sen 4gb ramle kisitliyorsun bilgisayarini, chrome ve diger uygulamalar daha az ram kullaniyor olmadigi icin, daha yavas calisiyor boylece.

+ isletim sistemi kullaniyor ram. + sql server + mysql + apache/php + iis + visual studio genelde hepsi acik oluyor. 4 gb yeter mi ne dersin?

Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Ne yaptigina gore yeterli aslinda. Bir makale yazarken Chrome'da 30-40 tab acik durdugum cok oldu, ama herhangi bir yavaslama hissetmedim. Ama calisirken isimin sadece LaTeX ve word processorlarla (ne kadar soyledem az, OS X kullanan herkes Mellel'e bakmali. Israil programi olsa bile :) Microsoft Word'den gelene nasil gelir bilmiyorum ama LaTeX'den vazgecirdi beni.) oldugunu da soylemeliyim burada.

Ram kullanimi daha farkli isliyor. Chrome eline 8GB ram verdiginde 2-3GB kullanabiliyor ama 4GB verdiginde de 1GB civariyla idare edebiliyor cok fark edilir bir yavaslama olmadan. 2GB ile calisamadigi rahat dogru ama 4GB ile sorun degil yaninda sadece word processor aciksa, SSD varsa filan. Eklentiler ve pluginler de onemli, 6 eklenti var bende (otekileri gerektikce aciyorum) ve sadece kullandigim pluginleri acik tutuyorum.

Chrome kullanisken ayarlardaki "Predict network actions to improve page load performance" yalanini kapatin bu arada. DNS Prefetch olayi kastiriyor 4GB ve alti makinelerde, onun disinda bir sorun yok bence. Ama oyle sql server, mysql, apache/php, iis, visual studio, eclipse filan acik kullaniyorsan 4GB ram ile ne yapiyorsun derler adama tabii. Apple Store'lar da istedigin kadar ram takiyor zaten, Turkiye'de acilinca burada da takilacak.

Sizin yaptiginiz is farkli, normal kullanimla bir tutmayin. Linux hobbyist donemini bitirip Arch'a paket yollamayi filan birakip, OS X'e gectigimden beri bu normal kullanim olayinin icindeyim ve pekala yeter derim 4GB. 9 tab ve Mellel acik su anda ve 1,3GB ram hala bosta. 600MB de inactive, yani her an kullanabilirim. 1,9GB bos denebilir yani.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...