serjuhan Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 11" de cidden ufak ya. Macbook Pro Retinalar dramatik pahalı ya. Yani az biraz daha uygun olsa ben de hallenmiyor değilim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 yav said: TR'de en uygun nerden alabiliyoruz bu elmaları acaba? beni de taksanıza :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
4Ever Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Sanırım bilkom veya vatanbilgiler felan var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
erucalavera Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 2 ay önce air aldım pupadan, vatana ve bilkoma nazaran daha ucuzdu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 yav said: yav said: TR'de en uygun nerden alabiliyoruz bu elmaları acaba? beni de taksanıza :( Gelecek ay apple store dan alirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 yav said: yav said: TR'de en uygun nerden alabiliyoruz bu elmaları acaba? beni de taksanıza :( Aslında teknosaya bak,haftasonu indirimlerine... Ben öyle aldım. Burda konuşuyorduk işte bilgisayar almak istiyorum diye,mac. Gerge'de teknosa linkini verdi air için bak 2000 lira civarı diye,sonra bir baktım proda 3400den mi ne 2400 e inmiş...ertesi gün oldu(pazartesi) gittim...gene aynı fiyata çıkmış 3400. Nasıl olur bu yahu falan diye adama söylendim...o da "telefnunuzu alalım,haftasonu bellllki ??!! gene inidirim olur haber veririm" dedi ama çok emindi kendinden. =) nitekim de oldu. Sanırım her haftasonu indirim,haftaçi bindirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Bende de çok para yok mac mini almayı düşünüyorum objective-c ye başlayacam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2013 Monitorlu falan hackintosh'lar mac mini parasina cikiyor rahatca. Deneyebilirsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzo Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2013 Bilkom Pupa gibi yerlerde bazen hala eski nesil Pro ların Air lerin satıldıgını ve güncel versiyonlarının fiyatına satıldıgını gördüm. Örneğin ben mid 2011 pro mu amerikadan aldıktan sonra burda fiyatlara ve bilgisayarlara baktıgımda bu durumu gördüm bizzat. Bilinçli olmayan kullanıcı farkında olmadan eski versiyonlara, yeni versiyon parası veriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2013 8gb ram'i olan macbook air satan yok yav memlekette air 1,35kg pro 1,65kg 300 gram ne kadar farkeder ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xetraynex Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2013 Yil 2013 hala 4 gb ramli laptop satiliyor. Ultrabook olunca upgrade yapilmiyo ram. Sadece google chrome 4 gb rami dolduruyor zaten. Acaba mantik ne. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2013 Bende mid2012 4gb air var. Gayet yetiyor bana RAM ki development falan da yapiyorum. Biraz abartmissin bence? Masaustumde de 4 gb vardi ve oyun harici o da yetiyordu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xetraynex Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2013 Chrome bu, 8gb ramli desktopum, 18 tab acik. calisirken 40-50 tab bile oluyor, ara ara kapatiyorum lazim oluyor cunku, zaten birsuru web app servisi kullaniyorum Kisaca sen 4gb ramle kisitliyorsun bilgisayarini, chrome ve diger uygulamalar daha az ram kullaniyor olmadigi icin, daha yavas calisiyor boylece. + isletim sistemi kullaniyor ram. + sql server + mysql + apache/php + iis + visual studio genelde hepsi acik oluyor. 4 gb yeter mi ne dersin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2013 Paylasimli ekran karti ile birlikte 4 gig RAMin anca 3u falan kullanilabilir oluyor ki yetmiyor. Ha ayni anda 2 pencereden fazlasiyla calisamiyorum dersen senin yetiyordur eyvallah ama ben yetiremedim bir turlu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xetraynex Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2013 sadece bir gmail tabinin chrome'da 120+mb ram kullandigi bir devirde 4gb ramli laptop uretiyolar hala. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kami Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2013 4 GB yeterli gayet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Promenader Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2013 chrome tek başına 2.3 gb yiyo sen yeterli diyosun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2013 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2013 Ne yaptigina gore yeterli aslinda. Bir makale yazarken Chrome'da 30-40 tab acik durdugum cok oldu, ama herhangi bir yavaslama hissetmedim. Ama calisirken isimin sadece LaTeX ve word processorlarla (ne kadar soyledem az, OS X kullanan herkes Mellel'e bakmali. Israil programi olsa bile :) Microsoft Word'den gelene nasil gelir bilmiyorum ama LaTeX'den vazgecirdi beni.) oldugunu da soylemeliyim burada. Ram kullanimi daha farkli isliyor. Chrome eline 8GB ram verdiginde 2-3GB kullanabiliyor ama 4GB verdiginde de 1GB civariyla idare edebiliyor cok fark edilir bir yavaslama olmadan. 2GB ile calisamadigi rahat dogru ama 4GB ile sorun degil yaninda sadece word processor aciksa, SSD varsa filan. Eklentiler ve pluginler de onemli, 6 eklenti var bende (otekileri gerektikce aciyorum) ve sadece kullandigim pluginleri acik tutuyorum. Chrome kullanisken ayarlardaki "Predict network actions to improve page load performance" yalanini kapatin bu arada. DNS Prefetch olayi kastiriyor 4GB ve alti makinelerde, onun disinda bir sorun yok bence. Ama oyle sql server, mysql, apache/php, iis, visual studio, eclipse filan acik kullaniyorsan 4GB ram ile ne yapiyorsun derler adama tabii. Apple Store'lar da istedigin kadar ram takiyor zaten, Turkiye'de acilinca burada da takilacak. Sizin yaptiginiz is farkli, normal kullanimla bir tutmayin. Linux hobbyist donemini bitirip Arch'a paket yollamayi filan birakip, OS X'e gectigimden beri bu normal kullanim olayinin icindeyim ve pekala yeter derim 4GB. 9 tab ve Mellel acik su anda ve 1,3GB ram hala bosta. 600MB de inactive, yani her an kullanabilirim. 1,9GB bos denebilir yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cabiria Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2013 benim 2003 model pcde chrome da 4 tab=ölüm. fişlerini falan çıkarıyorum elektrikle bağlantısını kesiuorum anca kendine geliyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2013 10 yıl olmuş abi ondan bi 10 yıl önce de pc yoktu zaten. normal değil mi =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2013 ssd takınca garantisi gitmiyor mu yoksa para bayılıp apple teknik servis'e mi taktırıyorsunuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2013 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2013 4GB ram olunca ama biraz daha dikkatli olmak gerektigi dogru. Civilization oynarken mesela kapatmak gerekiyor Chrome'u. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
serjuhan Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2013 SSDli alınıyor genelde. Zaten artık Airlerin hepsi SSD'li. Yeni proların da bir çoğunda var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Perspective Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2013 Masticore said: ssd takınca garantisi gitmiyor mu yoksa para bayılıp apple teknik servis'e mi taktırıyorsunuz ben satın alırken bilkom elemanına sormuştum ram ve hdd yi kendin değiştirebilirsin ama pile dokunma o bozuyor garantiyi demişti, Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2013 8 iyidir ya. 4 ile kasıntı işlere kalkışılmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar